פצפיסט נכנס לכלא

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך

eviv

New member
פצפיסט נכנס לכלא

"שלום, עבר זמן מה מאז עדכון הסרבנים הכלואים האחרון שהוצאנו, בעיקר משום שהצבא העדיף בחודשים האחרונים שלא לכלוא סרבנים. אך עתה יש לנו שוב מקרה סרבן כלוא לדווח עליו. יהל אביגור מקרית מוצקין, פציפיסט המסרב לשרת בצבא מטעמי מצפון (ראו תמונה בקובץ המצורף) נידון ביום א' האחרון, 27/2/2005, ל-28 ימי מחבוש. העילה הרשמית למשפט הייתה סירובו ללבוש מדים. יהל לא נשלח לכלא מיד. הוא הושם בתא המעצר במחנה בית-ליד אתמול, והיום, 1/3/2005, הוא אמור להיות מועבר לכלא 4 בצריפין. מועד שחרורו המשוער מהכלא הוא יום ו', 25/3/2005. סביר מאוד להניח שאחרי שחרורו מהכלא הוא יישלח לכלא לתקופה נוספת, וכנראה יותר מאחת. למעשה, זאב שרוני, הקצין ששפט אותו, הקפיד לציין את הדבר באוזניו בזמן ה'משפט'. זוהי תקופת המאסר השניה של יהל. הוא כבר ריצה עונש של 14 ימי מחבוש בגין סירובו לשרת בצבא באוקטובר-נובמבר 2004 (אך באותו זמן עדיין לא היה מעוניין בפרסום פרטי המקרה). יהל החליט סופית לסרב לשרת בצבא כבר לאחר שגויס באופן רשמי, ושירת כחודש ללא נשק במסגרת הנח"ל. לאחר תקופת המאסר הראשונה שלו הוא הופנה לועדת המצפון הצבאית. הועדה שראיינה את יהל לא הייתה ועדת המצפון בהרכבה הנוכחי, הכולל גם חבר אחד שהוא אזרח, אלא הועדה בהרכבה הישן, המורכבת מקצינים בשירות קבע בלבד. ועדה זו דחתה את בקשתו לפטור משירות צבאי מטעמים שבמצפון, אך זאת מבלי שתינתן ליהל עצמו הודעה רשמית כלשהי על כך ואף מבלי לפרסם נימוק כלשהו להחלטתה זו. כשבוע לפני שנשפט בפעם השניה, חיבר יהל את ההצהרה הבאה, אותה אנו מביאים במלואה: מחר אשוב לבסיס הצבאי בו אני מוצב, בכדי להישלח לבית הכלא הצבאי. מזה שישה חודשים לערך אני רשום כחייל בצבא הישראלי, ומזה חמישה חודשים – מתנהלים המגעים שלי עם הצבא מתוך ההבנה כי לא אשרת בו. לאחר כחודש של שירות ללא מדים וללא סמכות צבאית כלשהי (אשר היה עתיד להפוך לשירות קרבי בנח"ל) הודעתי ליחידה תחתיה היית מוצב כי אין בכוונתי לשרת בצבא, וכי אני מבקש להתייצב בפני וועדת הפטור מטעמי מצפון. מאז – עוכבתי בבסיס הצבאי בו נמצאת היחידה. רק לפני כחודש עמדתי בפני וועדת המצפון, אשר החליטה, כפי הנראה (עדיין אין בידי כל תשובה רשמית, אלא רק אמירות ממפקד היחידה תחתיה עוכבתי ומהפקידה האחראית על הוועדה) כי איני מתאים לשחרור על סמך עמדותיי בנושאי אי-אלימות. כאן חשוב אולי לציין כי לא מוכר לי שום מקרה בו וועדת הפטור שחררה שום אדם אשר התחיל כבר (ולו רק באופן רשמי) את שירותו הצבאי. לפני מספר ימים נקראתי להתייצב שוב בבסיס הצבאי, על מנת שאוחזק שם כחייל עד קבלת התשובה. ההליכים אשר עשויים להביא לשחרורי מהצבא מוצו. על אף שהבהרתי את כוונותיי והוכחתי את כנותן, לא זכיתי להכרה בזכותי לשחרור. כל אשר נותר לי לעשות הוא לסרב כל פקודה שתינתן לי, ולשבת בכלא תקופה מסוימת, עד שהמערכת הצבאית תכיר באי-ההיגיון בהמשך כליאתי. אני מאמין כי בכל אדם טמון הפוטנציאל לחיות חיים של שלום ואהבה לאחר ולעצמו. פוטנציאל לתפוש את הזהות היסודית בינו לבין כל אדם – שהרי כולנו נולדים, נושמים ומתים. אותם דברים הם שמצערים אותנו: כולנו פוחדים מדעיכה ומוות, מכישלונות, אכזבות. בידי כל אדם מצוי הפוטנציאל להבין כי הוא חלק ממערכת גומלין ענקית, אשר כל מרכיביה שווים וזהים בבסיסם, בהיותם ביטוי של יסוד החיים. אני רואה כיצד אנו מתרחקים מהגשמת ההבנה הזו על ידי יצירת חייצים וגבולות בינינו לבין "האחר", על ידי אמונה כי אנו שונים מהאחר, ואפילו אויבים לו. כך אנו יוצרים עוד סבל, לנו ולאחר. אני רואה כיצד האנושות פועלת בקצב הולך וגובר לחיזוק תפישה זו. מלחמות וגבולות בין מדינות, ניכור בין-מעמדי, תפישת הסביבה כמשאב בלבד, אשר עלי לנצל לשימושי הפרטי – אלו הנם כמה מביטוייה של תפישה זו, וגם הם הולכים וגוברים. אין היום כל ספק כי דרך זו מובילה לכיליון המין האנושי, ואולי – העולם כולו. נשק להשמדה המונית, אשר מצוי בידיהם של אלפי אנשים אשר נכונים להשמיד הכל בשם תפישה זו, מערכת אקולוגית קורסת, אשר כולנו מכלים בשם אותה תפישה, מובילים אותנו למוות בטוח. האלימות ניזונה מתפישה זו, הרואה אותי כשונה מהאחר. הנכונות לפגוע ביצור הזהה לך לחלוטין יכולה לנבוע רק מתוך הכחשה של הזהות הבסיסית, ואמונה בקיומו של שוני מהותי ביניכם. כך השימוש באלימות מעוור את עינינו מלראות את האחר, ומזין תפישה שגויה והרסנית זו. האלימות הולכת ומתפשטת. אדם אשר ספג אלימות יפנים את האלימות ויפנה אותה כלפי האחר, אדם אשר השתמש באלימות – מפנים את הניכור כלפי האחר ואת הנכונות לנהוג כלפיו באלימות. שימוש באלימות יביא רק לאלימות נוספת. פתרון לאלימות יכול לבוא רק מתוך אי-אלימות. רק ביטולה המוחלט של האלימות, והמרתה בתחושות של שוויון, הקשבה אמפתיה ואהבה ככוחות הממלאים את התודעה, עשוי להביא לעצירתה של האלימות, ולאפשר לנו לחיות בשלום, לנו ולאחר. רק ניסיון להגשים באמת את מה שברור כי יש להגשים, רק שחרור מהתפישה המציבה אדם אל מול אדם אחר – עשויה לסובב את כיוון ההליכה, ולהרחיק אותנו משפת התהום. בשמן של תפישות אלו בחרתי לא לשרת בשורות הצבא. אני אוהב אנשים רבים. את משפחתי, חברתי, חברי, בני הגרעין שלי, כל מדריכי. כולם לימדו אותי לאהוב הכל, לאהוב אותי, לאהוב כל אדם. רק בזאת אני רוצה. זוהי הצהרתי היחידה. זוהי הסיבה היחידה למעשי. אני אוהב אתכם מאד. יהל אביגור 20/2/2005 " (סרגיי סנדלר - פרופיל חדש)

MS6

New member
איזה חתימה מזעזעת...

אני בטוח שברגעי משבר ופאניקה תמיד תוכל להישען על המיעוט הערבי האוהב...

אשרת

New member
למה מזעזעת?

לי למשל יש רק שני אחים. כמו שאני לא יכולה לסמוך על הערבים, כך אני לא יכולה לסמוך על המתחנלים במקרה הצורך.

iceviper

New member
אני לא מסכים איתך...

המתנחלים הם כן אחינו.לא במובן המילוני,אמנם,אך כן במובן הלאומי. הם פשוט טועים בדרכם. כך לפחות אני מרגיש.

MS6

New member
אני רוצה לראות מי יגיש לך עזרה בשעת

צרה ומי לא... מדובר בחלוצים של ימינו, "חוד החנית של העם" אמר עליהם אהוד ברק לפני כמה ימים ואני מסכים איתו לגמרי... גם ככה אין לך הרבה אחים אם את רוצה לנדות את המובחרים שבהם אז בשעת צרה את תראי שהמשפחה שלך לא ממש תעזור לך.

iceviper

New member
"חוד החנית"...

מעניין אם אותו חוד חנית היה מסכים להיות חוד חנית אלמלא היה מקבל הטבות והגנה במשך 40 שנה.

iceviper

New member
בוודאי שלא

אני נאלץ להזכיר את סבסטיה,ואת מבצע מכפיל,ואת הגידול הפראי ביישובי יש"ע לאחר חתימת הסכמי אוסלו למכר ימני שלי שזועק על הדמוקרטיה הנרמסת ע"י שרון.

אנגרן

New member
לא לזה התכוונתי

ברור שמקימי סבסטיה לא הקימו את היישוב בגלל שיקולים תועלתניים. בקשר להסכמי אוסלו, אתה יודע היטב שהם לא הגבילו את הבנייה בהתנחלויות.

iceviper

New member
כמובן שאני יודע.

אם הם היו מגבילים את הבנייה בהתנחלויות,פירושו של דבר שכל מי שהקים בית ביש"ע אחרי 1992 נחשב לעבריין,ע"פ כל חוק.הבאתי את עניין הגברת קצב הבנייה כראייה לכך שחלק גדול מהמתנחלים שזועקים על חוסר ההתנהלות הדמוקרטית הקלוקלת של שרון (ואף אני,עם כל שמאלניותי,מודה שיש משהו בדבריהם),אותם מתנחלים מצפצפים ציפצוף ארוך על הדמוקרטיה ברגע שזה נוגע לעניינם ולהשקפת עולמם.

אנגרן

New member
מתי בדיוק 'חלק גדול' מהמתנחלים

ציפצף על הדמוקרטיה? רובם הגדול של המתנחלים הם אזרחים למופת ואין להכליל.

MS6

New member
תפסיקו כבר לחיות באשליות...

על מה אתה מדבר? הם עושים את זה בשביל הכסף? כסף שווה איום יומיומי על החיים של הקרובים ביותר אליך? אבל אם כבר בכסף עסקינן אולי נטפל ביקירי השמאל.. בקיבוצים עושקי המדינה. הם זכו לכמויות של סובסידיות וכסף שהמתיישבים ביש"ע יכולים רק לחלום עליהם... הכמויות העצומות של הכסף שהוזרם למפעלים הקפטיליסטים האלה הרס את עיירות הפיתוח אגב, הוא גרם לשגשוג בקיבוצים רבים על חשבון הפועלים הפשוטים בעיירות הפיתוח, הפך את הקיבוצים למעין בעלי אדמות ואת תושבי עיירות הפיתוח לעבדים סטייל דרום ארצות הברית במאה ה-19, אתה רוצה לדבר על אי צדק ושוויון כשהגופים האלה עדיין קיימים?! בכלל הקיבוצים אמורים להיות הסיוט של השמאל הישראלי החדש: הם הרי ניגוד חריף לכל מה שקשור לסוציאליזם מלבד זאת הם הוקמו על חורבות של כפרים וישובים ערבים שנעזבו והרי היום כ"כ חשוב לשמאל הישראלי לתקן את העוול ההיסטורי... המתיישבים ביש"ע הם המובחרים שבתושבי ישראל, הם לוחמים ביחידות הקרביות ביותר, ציונים אמיתיים, שמתיישבים בנקודות מבודדות כמו אבותיהם ההיסטורים החלוצים שכנגד כל הסיכויים פעלו להתיישב במקומות מבודדים על מנת להרחיב את גבולות המדינה העתידה לקום.

iceviper

New member
פתפותי ביצים

1.כן,כנראה שאיומים יומיומיים על חיי קרוביך נמצאים בדרגת חשיבות משנית לערכים אחרים (להראות לפלסטינים מי הבוס כאן,ולא לתת לטרור לנצח וכו'). 2.ישנם מספר בודד של קיבוצים שחיים בעושר מופלג (חצרים,בארי).הרוב הגדול חיים ברמה בינונית מינוס.טיעון הבא בבקשה. 3.לא הייתי מציע לך להשוות את המצב בישראל לארה"ב.קרא את "ענבי זעם" או למד קצת על מסיבת התה של בוסטון ותבין בדיוק מהי דרכה של הממשלה שבה בחרת. 4.ביחס לסיפא של דבריך,כנראה שאינך יודע צינות מהי,או שאינך יודע מה היה חזונו של הרצל,או של רעיונותיו של הרב קוק (האב,לא הבן).או שלושתם ביחד.

MS6

New member
כנראה שלשמאל אין תשובות...

לאידיאולוגיה הציונית, משום שכל פעם שאני דן פה אנשים מנסים להדביק לי איזשהי סטיגמה של ימין דתי משיחי,אני אדם חילוני מאמי, ככה הייתה גם נראית פעם הציונות. ובקשר לתשובותיך... 1. מצב הפלסטינים מעניין אותי כמו מצב גידול החסה בשטחים (וזה לא), למה לעזאזל שאני אתעניין במצב הכלכלי של האוייב הכי גדול שלי? מצדי אנחנו צריכים לעשות הכל בשביל להגן על כל יהודי ויהודיה וההשלכות על כך לפלסטינים ממש לא מציקים לי... אני לא שייך לאו"ם אני תושב מדינת ישראל שחושש לחייו. 2. אני דיברתי על קיבוצים בסביבה שלי כמו צרעה או צובא.. זה שהקיבוצים ברמה הארצית לא היו אחראים מספיק בשביל להתעשר במקומות מסויימים ממש לא מעניין אותי, הם קיבלו הטבות וסובסידיות והשחיתות בנוגע לקיבוצים חגגה עד לפני כמה שנים. 3. אני לצערי הרב סייעתי להעלאת ממשלת שמאל לשלטון ותאמין לי שאני לא אחזור על הטעות הזאת. בקשר למסיבת התה בבוסטון.. אני לא ממש מבין מה הקשר, קראת את ההודעה שלי? 4. אני יודע טוב מאוד אתה זה ששכחת.

iceviper

New member
שמחת זקנתי שאתה חילוני

אבל עד כמה שידוע לי דיברנו על המתנחלים והציונות. 1.אתה חייב להתעניין בגורלם של הפלסטינים.מאחר שכל עוד לא תתעניין בגורלם,הם ימשיכו להיות "האוייב הכי גרוע שלך". 2.תפסיקו לגייס את הלאום היהודי בכל פעם שנוח לכם.אם יש דבר אחד ש-2000 שנות פרעות לימדו אותי כיהודי,זה אף פעם לא להתעלם מסבלו של האחר. 3.אתה חושש לחייך? זה באמת לא מפתיע.כל השנאה והתיעוב כלפי מוסלמים נובעת אצלכם מפחד.פחד עלוב שרק גובר כל הזמן ומביא אתכם לפעולות יותר ויותר היסטריות. 4.אני שמח שמצבם של הקיבוצים לא מעניין אותך.פעם הבאה אל תשתמש בדוגמאות אם אינן מעניינות אותך.אם כבר סובסידיות,נסה לברר בבקשה מה היית מקבל עד לפני שנה-שנתיים אם היית רוצה להתגורר ביש"ע. 5.טוב מאוד שהעלית ממשלת שמאל לשלטון.אם לא היית מעלה ממשלת שמאל לשלטון,ייתכן מאוד ששרון לא היה נבחר לאחר מכן ולא היתה התנתקות... אתה רואה,מאמי? הכל לטובה.

MS6

New member
אני ממש לא שונא ערבים..

אדם שונא לא חושב בהגיון. אני דווקא מכבד אותם מאוד, הרבה יותר ממך ובגלל זה אני פוחד מהם כ"כ... 1. הם היו האוייב הכי גרוע שלי הרבה לפני שהייתי כובש אכזר ונורא 2. אני לא אתעלם מסבלו של האחר כשאני אחיה במדינה סטייל שבדיה והצרות הכי גדולות שלי יהיו אם לקחת מעיל או לא כשאני יוצא מהבית... לבנתיים אני חי בישראל במציאות מטורפת מה שאומר שאני לא יכול להרשות לעצמי להיות הכי צודק מוסרי וטוב תמיד ועם כולם. 3. תשמע אפשר לחשוב שאשכרה יש לי פרנויה.. כאילו לא הייתה מלחמת העצמאות ומלחמת ששת הימים, סתם משהו שאני פיתחתי אתה יודע... בלי שום סיבה רצינית... בטח שאני לא מסתמך על העבר או על קריאות של מנהיגים ערביים במזרח התיכון.. בכלל הערבים הם העם הכי מוסרי והומני בעולם, זאת הסיבה שיש כ"כ הרבה דמוקרטיות מסביבנו וזכויות האדם נשמרות בצורה הטובה ביותר, אז באמת מעניין למה אני פוחד כ"כ.. 4. הבאתי דוגמא לגוף שעשק את המדינה, זה שהגוף הזה לא ידע לעמוד כמו שצריך זוהי בעיה שלו, למעשה אני מאוד שמח על כך, כל קיבוץ שנסגר זהו עוד מסמר בארון הקבורה של הציונות הסוציאליסטית. 5. אל תדאג לא נחזור על אותה טעות...

iceviper

New member
אתה לא שונא ערבים

כמו שה-ק.ק.ק. לא שונאים כושים. 1.ייתכן שהם היו אוייבים שלך לפני שהפכת לכובש.החל מהרגע שהפכת לכובש יש להם סיבה לשנאה. 2.רק שבדיה? ומה עם צרותיה של קנדה עם המוסלמים בקוויבק? והאם אתה מכיר צרפתים ששונאים אלג'יראים,או בריטים שמפחדים מהודים? לעובדה שאתה נלחם בחלק מהעם הפלסטיני אין שום קשר להתנהגות שלך כלפי העם הפלסטיני באופן כללי.לזה בדיוק התכוונתי שהפכתם היסטריים-החלטתם להגדיר את העם הפלסטיני כמשולל כל זכויות אפשריות,משום שיש אצלו רוצחים. אתם מהללים את הכח היהודי והאגרוף היהודי,מניחים לקציני צה"ל להיכנס לבתי ספר בשם מה? בשם הזכות שלכם לשלוט ב-3 מליון נתינים? האמת? אני כבר לא מדבר על ציונות.חלק גדול מכם שכח,כנראה,מה זה להיות יהודי. 3.אני,בניגוד אליך,לא חי באשליות.את זה שהייתי הולך עם חולצה של מולדת אתה יודע? כדאי שתפנים: אנחנו לא הולכים מכאן לאף מקום,וכך גם הערבים.הבחירה שלנו היא לחיות בשלום (קר ככל שיהיה) או לעמוד על חרבנו.תחליט.

Dan Chazan

New member
אני רק מסתייג מהמילה "כובש"

כובש מתיחס לאיזה זכות שיש לערבים על האדמה. זה לא העקר. מצידי אין להם כל זכות על האדמה. אבל יש להם זכויות אנוש. יש להם זכויות לחיות את חייהם כאזרחים מלאים של מדינה כל שהיא. ההתנחלויות מצמצמות את השטח שבו יוכלו לחיות כאשר גם היום הם חיים בצפיפות. הן פוגעות בכבודם ומזלזלות ברצונותיהם ואין בהן כל צורך לקיומה של ישראל.

iceviper

New member
זהו שטח תחת כיבוש

אתה צודק כי ההגדרה המילונית (גם של אמנת ז'נבה) מתייחסת למלה כיבוש כאל שטח שעבר בכח ממדינה א' למדינה ב'. אך לצערי אין אפשרות אחרת להגדרת השטחים.(אגב,למרבה האבסורד גם הימין מתייחס ליש"ע במונח "השטחים",תוך התעלמות מכך שהמלה הזאת למעשה היא מלה מקוצרת למונח "השטחים הכבושים"...).המצב שנוצר הוא של אוכלוסיה שחיה ללא זכויות אזרח,כלומר תחת כיבוש.

Dan Chazan

New member
אין דרך לשכנע אותי או כל אחד

שזה שטח תחת כיבוש. זה מצריך להוכיח שלפלשתינים יש זכויות בעלות על השטח-לדעתי אי אפשר לשכנע איש בדרך חד משמעית שאכן כך הוא. לעומת זאת איש אינו יכול להתווכח עם העובדה שלהפלשתינים כאנשים יש זכויות. הזכות הבסיבית להיות אזרח שווה זכויות במדינה כל שהיא הזכות לא להיות מגורש והזכות הקינינית. ברגע שישראל מתחילה להצר את השטח הזמין לחיים פלשתינים היא פוגעת בזכויתיהם. על זה לא יכולה להיות מחלוקת.

למעלה