פעם ראשונה בפריז

salo22

New member
הארוחה הכי טובה בפריז

כמו שהזכרתי פה פעם, לאסוף גודיז ויין או בירה מיוחדת מלה בון מרשה, להמשיך כמה צעדים לקונטיסיני על רו דו באק וללכת עם הכבודה לפארקון הקטן על אותה רחוב, לצפות בילדי השכונה משחקים ולהתענג. המינוס היחידי אולי, זה מחירים "מעט" גבוהים בלה בון מרשה, אבל המבחר המסחרר מפצה. בקטע הזה אני מעדיף יותר את הקומה בגלרי לאפייט, אבל זה ויכוח היסטורי מי אוהבים יותר

Gרר

New member
מה זאת אומרת

זה לא בדיוק להסתכל אבל אני יכול לתאר במדוייק שזה הכי הרגשה שאתה לרגע פאריזאי אמיתי ולא סתם תייר. והאמת שזה אחד הדברים שהכי היו חסרים לי בביקור בפריז. לא יודע למה אולי בגלל שזה היה ביקור ראשון והרגשנו צורך לסמן וי על יותר מדי מקומות במסלולי התיירות אבל מה שבעיקר לקחתי משם זה מטרו לכאן מטרו לשם ועוד מקום פה ועוד מקום שם וממש לא נשארה לי תחושה ביתית כזאת של פאריז לעומת מקומות אחרים שהיינו כמו בודפשט או אמסטרדם שהצלחנו הרבה יותר "להרגיש" את העיר ולא רק לקחת משם רשימת מכולת של מקומות שהיינו.

יכול להיות גם שזה קשור לזה שאנחנו לא דוברי צרפתית. מצד שני אנחנו גם לא דוברים לא הונגרית ולא הולנדית...

בביקור הבא מתי שזה לא יהיה בפריז אני מקווה שנצליח לבנות את הביקור שם בצורה קצת אחרת ואולי בכל זאת לצאת משם עם איזו תחושה ביתית אבל משהו כזה כמו ש-salo מתאר זה כנראה חלק מהכיוון.

לכמה זמן היית שם?

אנחנו היינו חודש בירח דבש, גרנו בדירה, וכן הצלחנו להרגיש "פריזאים" (ואני כן מבינה צרפתית, אבל ממש לא מדברת שוטף). בביקור הנוכחי היינו בגן משחקים עם הילדות, כך שראינו "ילדים משחקים" וזה לא גרם לי להרגיש יותר פריזאית - אבל אולי להן כן, כי הן שיחקו עם הילדים... אני חושבת שזה תלוי יותר במקום המגורים שלך, ובמשך הזמן שאתה נמצא (שמאפשר לא למלא כל יום באטרקציות תיירותיות - שיש בפריז יותר מהן מאשר בעיר ממוצעת אחרת).

Gרר

New member
יצא לנו להיות רק כמה ימים

אבל זה גם היה הזמן בערים האחרות שציינתי. אפשר גם בפרק זמן קצר להרגיש יותר טוב את העיר אבל זה דורש כנראה להתמקד באיזורים יותר מצומצמים ולא לנסות לעשות מסע דילוגים במטרו כי כשקופצים ממקום למקום במטרו העיר לא "מתחברת" כל כך ופריז גם ככה די גדולה ומפוזרת.

בפעם הבאה נעשה את זה קצת אחרת....

החתולית

New member
עניין של העדפה אישית

יש אנשים שנהנים פשוט לשבת ולהסתכל בדברים שקורים מסביב. אני מאד אוהבת לראות ילדים משחקים, את האינטראקציה ביניהם וכו'. אני גם אוהבת לשבת בבית קפה ולהביט ברחוב, ככה סתם בלי מטרה.

מה שמעניין אותי לא מעניין אחרים, ולהיפך.

People watching

זה עניין נפוץ ומוכר (לשבת בבית קפה ולהביט ברחוב, וכו') - גם בספרי תיירות כותבים על איפה כדאי וכו'. Kid watching עניין פחות נפוץ, שכנראה כתוב עליו במקומות אחרים
- אבל אולי רק בגלל שיש לי ילדות זה נשמע לי מטריד משהו לחשוב על מישהו שבא במיוחד לצפות בהן משחקות...

salo22

New member
את מעייפת אותי עם השטות הזו

שיחקתי איתם גם כדורגל לאחר הארוחה, אני מרגיש עכשיו ממש לא בנוח.

Gרר

New member
אני רק מקווה

שהראית יכולות יותר טובות ממה שנבחרת ישראל בדרך כלל מציגה...

משחק הכדורגל היחיד שהייתי בו

היה משחק של ישראל מול צרפת, שהסתיים ב-0:0. כך שלא נראה לי שהוא היה צריך להראות יכולות מיוחדות...

RandS

New member
אלוהים תשמור

בסהכ לשבת בגינה ולראות ילדים משחקים. חלק פעוט כל כך מדיון שלם בנוגע לאוכל בפריז וכיצד להנות מהעיר הזו. חיי היום יום בפריז לעומת טיול תיירותי.
לאיפה לקחת את זה, שתהיי בריאה.

זה פשוט נשמע לי מוזר

כי חשבתי על הילדות שלי משחקות בגן המשחקים בפריז, וזה נראה לי ההפך ממעניין (לכן שאלתי מה מעניין בזה - לא התכוונתי "האם אתה סוטה?" אלא באמת ובתמים "מה בזה נראה לך מעניין?")... למעשה, זה אחד הדברים העיקריים שאני לא נהנית מהם בהורות - ללכת לגן משחקים. עכשיו כשאני מבינה שמדובר במשחק כדורגל, זה נראה לי קצת פחות מוזר - כלומר, אותי זה עדיין משעמם, אבל זה אכן עיסוק מקובל לצפות במשחקי כדורגל וברור שיש לא מעט אנשים שאוהבים לעשות את זה.

pont neuf

New member
פטיסרי בפריז

מה שכיף בפריז זה שאפשר תמיד להיכנס לבולונז'רי ופטיסרי לאו דווקא מפורסמת ולצאת משם עם מאפה או טארט מדהים !!! ההמלצה שלי היא להיכנס למקומות שרשום שהם Artisan כך אפשר להיות בטוחים שמכינים את הדברים במקום בשיטות המסורתיות (ולא מביאים קפוא ורק אופים במקום כמו הרבה מאוד מקומות בפריז...)
מצטרף להמלצה על הבלוג של שרון היינריך, יש שם את כל המידע הכי עדכני לגבי מקומות בפריז.

מזכיר לי שפעם לנו במלון גי לוזאק

ברחוב בשם זה - המלון היה מגוחך, והבעלים הזויים, אבל ארוחת הבוקר הייתה קרואסון ובגט מהמאפייה ליד, שהיו נהדרים ממש. גם הבכורה התרשמה בביקור האחרון (השני שלה האמת בפריז - גם יום הולדת שנה היא חגגה שם) מאיכות הלחם בפריז (והיא לא חסידה גדולה של לחם, וסנדביצ'ים היא כמעט ולא מוכנה לאכול - אבל כשהיא נתקלת בלחם כמו שהוא צריך להיות - היא אוהבת מאוד).

RandS

New member
ברור שיש טובים יותר מלאדורה ומאנג׳לינה

וגם כתבתי את זה, אבל בשביל פעם ראשונה בפריז לא הייתי חוצה את העיר בשביל המקרון המושלם, אלא אם זו תמצית הטיול.

זה מבחינתי משול ללכת במיוחד לראות את המוזיאון לענייני ימיה ולא לראות את המונה ליזה.
נכון שהם תיירותיים, ונכון שהמקרונים של פייר הרמה טובים יותר, אבל ממילא יש כל כך הרבה מה לראות ומה לעשות בפריז בביקור ראשון, שלא נראה לי שזה הדבר ששווה לבזבז עליו זמן מוגבל ממילא.
אבל כאמור , זו דעתי. כמו שכתבת, בסופו של דבר זה תלוי מסלול.

מיתר44

New member
לא לוותר על מסעדת סופהדרך!

אם אין סיבה תקציבית - ממליץ בהחלט ללכת לאחת ממסעדות הצמרת: ארפז׳ או/ לה׳סטרנס.
בדקי בתפריט שלהן וכשתזמיני שולחן תודיעי על היותך צמחונית.
הנה דיווח שמצאתי באינטרנט
No problemo, especially at l'Arpège, known for its exceptional vegetables. Just warn them in advance and they will do it for you. It is a bit more difficult if you don't eat eggs and dairy, but they can do it anyway.

But you have a bigger problem: both l'Arpège and l'Astrance are closed during weekends, and it will be difficult to get a table a three star restaurant for a weekend on such short notice. All of them will prepare a vegetarian meal when warned in advance (be specific as to whether you eat eggs and dairy), but few are open on weekends. Restaurants open during the whole weekend include Senderens (don't miss the asparagus!), Robuchon (l'Atelier or la Table, le Cinq, le Bristol, la Grande Cascade). Pierre Gagnaire is open sun night. Open sat nights has a larger range: l'Ambroisie, Guy Savoy, Lasserre, Michel Rostang. L'Ambroisie is open sat lunch.

Good vegetarian options for bistrots include most notably Maceo and Le Gourmand, rue Molière.

אני אכלתי בשתיהן. חוויה שלא מהעולם הזה, כלומר: רחוק מכל מה שאני מכיר מהארץ.
אלן פאסר השף של ארפז׳ הוא ה״אבא״ של השף והבעלים של ל׳סטרנס. לשתיהן שלושה כוכבי
מישלן, ובשתיהן אני סעדתי בצהריים. ברור שצריך להזמין מקום מראש.

למעלה