פעם ראשונה בפריז

Mיצי

New member
פעם ראשונה בפריז

משום מה החיפוש נותן לי רק תוצאות מאוד ישנות, למרושת היו דיווחים גם לאחרונה
אז מקווה שתסכימו בכל זאת לסייע לי

5 ימים בעיר האורות בפעם ראשונה.
רוצים מסעדת מישלן אחת - אבל כזו שמוכנה לקבל גם מי שאינו אוכל בשר, וגם המלצות קולינאריות יותר נגישות לכיס

המלון שלנו באיזור האופרה.
רוב תודות

החתולית

New member
הכנסי לקישורי הפורום

יש שם מדור של דיווחים מחו"ל, מחולק למדינות. תמצאי בו שפע של דיווחים על פריז.

Mיצי

New member
תודה

רק אחרי שראיתי את התגובה שלך נכנסתי שוב וגיליתי שי מאמרים ויש קישורים וזה לא אותו דבר

בלי קשר למישלן

אם לא היית באטלייה של ג'ואל רובושון - חובה (אני לא צמחונית ולא יודעת מה יש שם לצמחונים - אפילו הפירה המפורסם אני לא סגורה על כך שהוא לא מכיל איזה בשר איפשהו - חלב בטוח שכן). כנ"ל חובה המאפייה של פייר הרמה, והגלידה של ברטיון באיל סן לואי.
אנחנו היינו שבוע בפריז לאחרונה (ברובע החמישי), אבל בשל ג'ט לג (בעיקר של הבנות) לא ממש ניצלנו את העניין, לכן אין לי הרבה המלצות טריות.
ה-duck magret ב-Petit prince of paris היה מצוין (וגם הקינוח גורמנד), אבל לא יודעת אם הייתי ממליצה ללכת במיוחד לשם (וההמלצה היא למנה לא צמחונית).
היינו גם ב-Balzar, בראסרי טוב, אבל שוב - לביקור ראשון בפריז - לא בטוחה.
לגבי מסעדות היוקרה, בעבר היינו בפייר גנייר ובגרנד ופור, ונהנינו יותר דווקא בשני (המיושן יותר מבין השניים) - אבל, שוב, אין לי מושג לגבי צמחונות (אבל הקינוח בגרנד ופור היה מהמעולים שטעמתי - גלידת חמאת בוטנים בגביעים קטנים + בננות מקורמלות, והקינוח בפייר גנייר היה שופע ומעניין).
מצטערת שלא יכולה לעזור יותר.

Gרר

New member
לגבי הגלידה של ברטיון

ממה שאנחנו ראינו יש לברטיון שני מקוומת. אחד זה דוכן קטן שעומד בצד אחד של האי הקטן והשני זה מקום קצת יותר גדול עם ישיבה והכל בצד השני של האי. האי מאד קטן זה הבדל של כמה דקות הליכה אחד מהשני

אנחנו לא ידענו את זה וניסינו משהו מהדוכן והיה מאכזבבבבבבבבבבבבבבבבבב ברמות. איך אומרים בזרעים של מסטיק? סתם גלידה. סתם. באמת סתם.

אז יכול להיות שזה סתם מישהו שפתח דוכן ואין לו קשר לברתיון. יכול להיות סתם שבמקום ה"רשמי" הגלידות יותר רציניות. אני באמת לא יודע אבל לטובת מי שאולי יטעה כמונו - אם אתם רוצים לנסות את ברתיון עזבו אתכם מהדוכן... חפשו את המקום האמיתי. בתקווה ששם יותר טוב... כי אנחנו כבר לא טעמנו.

לפי מה שהבנתי יש אפילו יותר משני מקומות

יש את הסניף הראשי - אנחנו אכלנו בדוכן באותו רחוב אבל קצת לפני (המשפחה התעצלה לצעוד עוד כמה צעדים
- כאמור, ג'ט לג) - ויש עוד הרבה מקומות באי שמוכרים את הגלידה, ובכולם היא אמורה להיות אותנטית. מה אכלת שם? אנחנו אכלנו הפעם את האגס (אני), הוניל (הבכורה), השוקולד והתות (השנייה). האגס היה מדהים, הוניל מעולה, השוקולד והתות טובים. נראה לי שבפירות הם יותר טובים מאשר בדברים אחרים (גם נראה לי שקראתי את זה איפשהו). בפעם הקודמת (לפני שנים) היינו בסניף הראשי, אבל אני כבר לא זוכרת מה הזמנו.
אקיצר, מה הזמנת?

Gרר

New member
מה הזמנו

זה אני כבר לא זוכר... בשביל לזכור דברים כאלה יש את האישה מקווה שהיא תזכור.
היא גם זו שיותר אוהבת גלידות מבין שנינו אז אם אפילו היא לא התלהבה...

אולי לא הזמנתם את הדברים הנכונים.

כפי שאתה רואה, גם אצלנו רק 2 מתוך ה-4 היו מעולים (השניים האחרים היו טובים, אבל אם היינו טועמים רק אותם היינו כנראה בדעה דומה לשלכם). אולי הם גם פחות טריים בדוכנים - לא יודעת.

salo22

New member
דיסקסנו פה ברטיון בעבר

ברטיון הוא סוג של מפעל משפחתי בגודל בינוני לגלידה, קיים עשרות רבות של שנים, היה אפשר למצוא במשך השנים גלידה מכמה עגלות בעיר וגם בבתי קפה ולדעתי בכל רחבי צרפת. כמו שכתבתי בעבר, אני כמעט בטוח שלפני כ 20 שנה גם הסתננו לזמן קצר סורבטים תעשייתיים מעולים לארץ מצרפת, תחת המותג ברטיון.
לצערי השנים האחרונות לא עושות טוב לגלידה בבית הקפה הראשי על האי, אני באופן מסורתי עובר שם בכל שהייה ולצערי במונחי ברטיון הגלידה הייתה כמעט מחפירה בשנתיים האחרונות. גם מבחינת הדיון האינטרנטי נקרא לזה, הגלידה הזו כבר לא "נחשבת" כמוצלחת במיוחד, כמו שהייתה אולי בעבר, יותר שנוייה במחלוקת. מאוד תלוי בחומרי הגלם כמובן, לדעתי יש שינויים במשך השנים באיכות\בספקים של מחיות הפרי ומחיות אחרות, וזה מאוד משפיע.

passioneta

New member
איזו אופרה? אם הישנה אז רחוב st anne

מכיל המון מסעדות יפניות - מרק אטריות גדול הוא אחלה צהריים

RandS

New member
בשביל פעם ראשונה בפריז

הייתי מחפשת פחות את ה״ביסטרו הקטן והמהמם ברחוב שאף אחד לא מכיר ברובע ה18״ כי א. אין באמת הרבה כאלו וב. כי זו פעם ראשונה, ואולי שווה להתחיל בכמה דברים יותר מתאימים לביקור ראשון.

כן הייתי ממליצה למבקר הטרי על ביקור באנג׳לינה ברחוב ריבולי או לדורה (סניף בונפרט) . נכון, הם מתויירים לעייפה, אך עדיין מדובר בבתי קפה יפים ביותר, ונעים לשבת בהם. באופן אישי אני יכולה להעיד שתערובות התה שמוגשות בלדורה הן מדהימות.
מה לא לעשות? לא ללכת לסניף של לדורה בשאנז אליזה העמוס לעייפה, אלא להמשיך עוד קצת ולשבת בקומה השנייה של kusmi tea. שקט, רגוע, ועם חלונות גדולים לשדרה.

באזור המארה יש לך את chez Janou שגם פה בפורום קיבלה המון המלצות. אני גם ממליצה על בית קפה בשם le our dans la theiere על עוגת מרנג לימון המופלאה שלו.

באזור סן מישל לא עולה לי אפילו המלצה אחת. ברובע השביעי יש את האטלייה של ז׳ואל רובושון שנחשבת ונראית נהדרת.אני מודה שעוד לא הייתי שם, אבל זה עוד יקרה.

באזור בסטיי יש לך דווקא מבחר לא רע של ביסטרו יותר קלאסיים באזור מטרו charonne ובכיכר עצמה יש סניף של גלידת אמורינו- נהדרת.

אני מצטרפת להמלצה של פסיונטע לגבי המסעדות היפניות ברחוב סנט אן. לא מדובר פה בברים סקסיים בסגנון טאיזו או בודהה בר, אלא בדבר האמיתי, המשפחתי והצנוע חפשי אחת שמציעה מרקי ראמן בקערות גדולות- תענוג .

ועוד המלצה באזורך: ממש ליד תחנת quatre septembre נמצאת הקרפרי le cap breton, קרפים מלוחים ומתוקים טובים מאוד.

באמורינו כדאי לבקר בשביל החוויה

וגם הקרפ עם שוקולד לא רע בכלל - אבל הגלידה לא הפילה אותי מהכסא.

לגבי לדורה, אם יתפספס, יש גם סניף בשארל דה גול (לא יודעת איך הוא - ולמעשה, אני לא זוכרת אם הייתי אי פעם בלדורה...).

RandS

New member
לגבי שארל דה גול ולדורה

במקרה בחודש שעבר קיבלתי שתי מתנות ״שדה תעופה״: אריזת פרלינים של לדורה ואריזת פרלינים של ולרונה. אני לא המומחית הגדולה ביותר לענייני עובי ציפוי, טמפרור ואופי המילוי, אבל זה היה כמו להשוות יהלומים לחצץ. הפרלינים של לדורה היו מתוקים מדי, גרגריים ומשעממים ואלו של ולרונה היו ממש חלקים ונמסים בפה, עם מין קרירות של הציפוי ומילוי במרקם משגע.

FiReBall

New member
יש איזה רשת גלידריות

מזכירות את אניטה מנווה צדק, יש סניף למיטב זכרוני במארה אבל יש עוד כמה..

אני לא זוכר - זה אמורינו ?

mereng

New member
אני רק אניח את זה כאן ואלך בשקט....

http://parischezsharon.blogspot.co.il/

בלוג נהדר, כל המלצה- מלמיליאן, והכי הכי הכי - ממליצה לפנות זמן וכסף לסיור קולינרי עם שרון, כותבת הבלוג. היינו איתה בסיור שווקים וחנויות שנמשך 5 שעות והיה לא פחות ממדהים, ואח"כ שלחתי אליה כבר 2 זוגות שגם הן חזרו מאוהבים בה ובפריז.

למעלה