אני חושב שגם לפעם הראשונה
כדאי להשקיע יותר ולהימנע ממקומות שיתכן והם אייקונים אבל הם לבטח לא המוצלחים בתחומם בעיר, השאלה כמובן מה את מחפשת ומה מעניין אותך.
לאדורי לדוגמא, רחוק מלהיות ממקומות הקינוח הטובים בפריז, חבל לבזבז על הסחורה שלהם קלוריות. מה שכן, ייתכן שביקור בבית התה שם הוא חווייה בפני עצמה, למי שאוהב בעיקר עיצוב קיט'ש מוזר מאוד. הרמה הוא סיפור מעט שונה, בהחלט חושבים שם גם על הטעם. אבל עדיין, גם הרמה לא היה יושב אצלי ברשימת שלושת הפטיסרי המומלצים.
לגבי מסעדות - יש מקומות נפלאים בעיר שאין להם כוכבי מישלן, הייתי מכוון אליהם אלא אם רצונך במשהו מישלני "יותר מעוצב" כסוג של ארוחה חד פעמית - למטרה כזו יש מקום מרכזי אחד שהוא לדעתי סוג של חוויית מישלן מלכותית אופטימלית שהיא מעבר לארוחה עצמה, אבל לא ניסיתי ולא מתכוון לנסות כמובן את כל המקומות האמורים
המקום נקרא Le Cinq ומעבר למזון ה"מישלני" יש שם נדיבות יוצאת דופן גם למישלניות, שירות שכנראה לא תמצאו בשום מקום אחר ואוכלים ממש בתוך ארמון. בצהריים, הארוחה הזו מסתובבת היום באיזור 100+ יורו תלוי באלכוהול וכולי, בדקי באתר שלהם. בערב, גם 300 יורו לא בדיוק יספיקו. הפלוס הגדול שלהם - "עסקית" גם בסופ"ש עד כמה שאני זוכר, חובה להזמין זמן רב מראש.
יש אפשרות לארוחה במישלן אחד או אפילו 2 בכמה מסעדות מעניינות מאוד עם אוכל פיוז'ניסטי הרבה יותר ותפריט טעימות מעט רחב יותר - באף אחת מהן לא תקבלו חוויית לה סינק ומבחינת תשלום תשלנו כ 50-80 בצהריים ולכיוון 100 לדעתי על תפריט טעימות בערב, ואף יותר מזה כמובן. אבל לדעתי לא צריך לחפש מסעדות כאלו לפי "מישלן" - יש היום שפע כל כך גדול של טבחים מעולים יוצאי המוסדות הממושלנים, גם ביסטרואים פשוטים וגם מסעדות "ביסטרו מודרני", שנותנים ארוחת טעימות טובה מאוד באיזור 60 יורו גם בערב, וחוץ מזה אפשר למצוא טווח 30-60 ארוחות מצויינות לדעתי.
וכן גם הייתי עושה לעצמי רשימה של ביסטרואים פשוטים יותר שאולי יהיו זולים מעט מזה, מאתר את הטובים מראש לפי איזור מגורים\הטיול, והולך עליהם בלי למצמץ, יש כל כך הרבה, שמקסימום לא אכלתם בהם "מעולה" אלא "טוב מאוד", זו גדולה של פריס. אפשר גם ליפול חזק במלכדות תיירים, אבל בשביל זה בונים רשימות אפשרויות לאיזורים מראש.
הקיצר, איזה סוג לינה, באיזה איזור, מה הסיגנון שמחפשים ובאיזה איזורים, זה המפתח
נוכל להתקדם משם, פריס ענקית..