פעם ראשונה בפריז

mereng

New member
שולי ביותר

salo22

New member
אני חושב שגם לפעם הראשונה

כדאי להשקיע יותר ולהימנע ממקומות שיתכן והם אייקונים אבל הם לבטח לא המוצלחים בתחומם בעיר, השאלה כמובן מה את מחפשת ומה מעניין אותך.
לאדורי לדוגמא, רחוק מלהיות ממקומות הקינוח הטובים בפריז, חבל לבזבז על הסחורה שלהם קלוריות. מה שכן, ייתכן שביקור בבית התה שם הוא חווייה בפני עצמה, למי שאוהב בעיקר עיצוב קיט'ש מוזר מאוד. הרמה הוא סיפור מעט שונה, בהחלט חושבים שם גם על הטעם. אבל עדיין, גם הרמה לא היה יושב אצלי ברשימת שלושת הפטיסרי המומלצים.
לגבי מסעדות - יש מקומות נפלאים בעיר שאין להם כוכבי מישלן, הייתי מכוון אליהם אלא אם רצונך במשהו מישלני "יותר מעוצב" כסוג של ארוחה חד פעמית - למטרה כזו יש מקום מרכזי אחד שהוא לדעתי סוג של חוויית מישלן מלכותית אופטימלית שהיא מעבר לארוחה עצמה, אבל לא ניסיתי ולא מתכוון לנסות כמובן את כל המקומות האמורים
המקום נקרא Le Cinq ומעבר למזון ה"מישלני" יש שם נדיבות יוצאת דופן גם למישלניות, שירות שכנראה לא תמצאו בשום מקום אחר ואוכלים ממש בתוך ארמון. בצהריים, הארוחה הזו מסתובבת היום באיזור 100+ יורו תלוי באלכוהול וכולי, בדקי באתר שלהם. בערב, גם 300 יורו לא בדיוק יספיקו. הפלוס הגדול שלהם - "עסקית" גם בסופ"ש עד כמה שאני זוכר, חובה להזמין זמן רב מראש.
יש אפשרות לארוחה במישלן אחד או אפילו 2 בכמה מסעדות מעניינות מאוד עם אוכל פיוז'ניסטי הרבה יותר ותפריט טעימות מעט רחב יותר - באף אחת מהן לא תקבלו חוויית לה סינק ומבחינת תשלום תשלנו כ 50-80 בצהריים ולכיוון 100 לדעתי על תפריט טעימות בערב, ואף יותר מזה כמובן. אבל לדעתי לא צריך לחפש מסעדות כאלו לפי "מישלן" - יש היום שפע כל כך גדול של טבחים מעולים יוצאי המוסדות הממושלנים, גם ביסטרואים פשוטים וגם מסעדות "ביסטרו מודרני", שנותנים ארוחת טעימות טובה מאוד באיזור 60 יורו גם בערב, וחוץ מזה אפשר למצוא טווח 30-60 ארוחות מצויינות לדעתי.
וכן גם הייתי עושה לעצמי רשימה של ביסטרואים פשוטים יותר שאולי יהיו זולים מעט מזה, מאתר את הטובים מראש לפי איזור מגורים\הטיול, והולך עליהם בלי למצמץ, יש כל כך הרבה, שמקסימום לא אכלתם בהם "מעולה" אלא "טוב מאוד", זו גדולה של פריס. אפשר גם ליפול חזק במלכדות תיירים, אבל בשביל זה בונים רשימות אפשרויות לאיזורים מראש.
הקיצר, איזה סוג לינה, באיזה איזור, מה הסיגנון שמחפשים ובאיזה איזורים, זה המפתח
נוכל להתקדם משם, פריס ענקית..

salo22

New member
הבנתי, רובע 9

אל תוותרו על סיור ב palais garnier בית האופרה..

RandS

New member
אני אוהבת את

La patisserie des reves שברו דה באק, ואת פייר הרמה ברחוב בונפרט.

passioneta

New member
גמני

המועדפים עלי (לא תמיד יש הכל): עוגת שוקולד+קרמל+מלח, מקרון פסיפלורה-שוקולד, וטארט פרמזן-פטל.

אם יפה בחוץ אפשר לעשות פיקניק על הספסלים של סט סולפיס. אפשר גם לבקש רשות מבית הקפה שליד לאכול את העוגות ליד שתיה חמה שמזמינים שם.

במרחק שני רחובות בסט פרס יש את חנות הדגל של מאק, שם המוכרים הם אומני איפור סופר מקצועיים (הרבה דוגמניות מסתובבות שם) שחסכו לי הרבה טעויות ולמדו אותי כמה דברים. ממש שווה ללכת, להייעץ ולקנות (בארץ יותר יקר והמאפרות די על הפנים)

Gרר

New member
חחח גם אנחנו היינו שם

ואכן הרוב שם זה מוכרים

התאפרתי בארץ במאק לחתונה של אחי

הן היו דווקא בסדר. זה תלוי גם על מי נופלים - פעם סתם בסופרפארם הייתה מישהי שאיפרה אותי נהדר... (אם כי אני ההבנה שלי באיפור פחות מאפס, אז אולי זה בעצם היה גרוע...).

salo22

New member
אין סיבה לסגוד להרמה לדעתי

פיליפ קונטיסיני של Pattiserie Des Reves יכול לטעמי להעביר לו שיעורים, למעשה כנראה כמעט לכל הקונדיטורים בעיר. Jaques Genin, בימים שעבד כמו שצריך, גם הוא עדיף היה לטעמי על 99% מהמקומות האחרים בעיר, אבל דברים השתנו שם די מהותית, עדיין אם יש גישה לקינוחים מסויימים, המקום ראוי.
אני יכול להכניס מקומות רבים לרשימה לפני שאכניס את הרמה - לטעמי אעדיף לבקר יום יום ב l'eclair de genie על פני ביקור אצל הרמה, בלקסיקון שלי, הוא מעניין יותר מבחינת עבודה עם טעם מהרמה, למרות שהרמה של היום הוא לחלוטין מקום ראוי יותר בנושא זה מהרמה של הרבה שנים אחורה.
מקומות נוספים שעולים לטעמי על הרמה, ללא ספק Carl Marletti, Colorova , Des Gateaux et du pain .. אפשר להמשיך עוד ועוד, לטעמי הרמה מעט פחות חזק מהרשימה האחרונה ובכל מקרה כל המקומות לא נוגעים ב patisserie des reves. במקומות ה"עממים" ופשוטים יותר יש המון, אבל בהחלט מדובר לרוב ברמה שהיא שונה ופחות מהוקצעת, גם משפיע על חומרי הגלם כמובן, אבל אפשר למצוא פנינים אמיתיות בכל שכונה ורובע.

הוא המציא את ה-Ispahan

מבחינתי זה מספיק כדי לסגוד לו לנצח.
אשמח להמלצות לקינוחים ספציפיים במקומות האחרים שציינת.

והם לא רחוקים אחד מהשני..

ואם כבר ברובע השישי - קומת האוכל של לה בון מרשה...איזה פינוקים.

RandS

New member
חבל על הזמן, בסוף תמיד אני מוצאת את עצמי

עם איזה מאפה ביד, לא חשוב אם לפני כן אכלתי ארוחת שלוש מנות.

מאפה? כנסי קצת יותר פנימה: צלופחים מעושנים,

שרימפסים מדהימים, לנגוסטינים, כל מיני סוגי נקניקים, פואה גרא - בקיצור, כל מה שצריך לארוחה מדהימה בבית, בתנאי ששוכרים דירה כמובן.
ואני תמיד קונה גם ברווז או שניים שדרת צלעות טלה ועוד פינוקים שמוכנסים למקפיא בדירה וטסים איתי ארצה בתיק מיוחד.

מיתר44

New member
סר״ר את עולה עם הכבודה הזו

או שולחת עם המזוודות?
תוכלי לפרט מהו התיק המיוחד בבקשה.
גבינות באריזת וואקום אני מביא בשק טרמי במזוודה. שדירת צלעות זה רעיון גדול!
אני מתגעגע לזמנים שהייתי ממלא טרולי בבקבוקי יין איכותיים.

שולחת עם המזוודות. זה תיק ענק עם גלגלים

ובתוכו צידנית רכה מלבנית. היות ואני תמיד בדירות באירופה, אני מקפיאה את הבשרים ומכניסה לתיק דקה לפני היציאה לשדה. הם מגיעים קפואים וישר לפריזר אצלי. מביאה רק דברים שאין להשיג בארץ. טלה פרה סאלה, ברווזים מזנים קטנים וטובים יותר מאשר יש כאן, תרנגולות ברס, צפרדעים וכו'. ולא לשכוח, גלילים ארוכים של חמאת שום ירוקה וחמאה מלוחה מנורמנדי.

RandS

New member
אני מסירה את הכובע

אני מביאה המון דברים מפריז, אבל לא דברים מהסוג הזה. מעולם לא חשבתי לתחוב צידנית בתוך מזוודה, ובכל מקרה תמיד אני בלחץ שיהיה איחור בטיסות. אני אתחיל מחמאה, את מחסום הבשר אני לא חושבת שאצליח לעבור.
בדרך כלל המזוודות שלי מלאות בגבינות (קשות), חומרי גלם לאפייה, וויסקי, ארמניאק ושמפניה (עפ"י רוב וויסקי יותר זול מהדיוטי פרי, כולל גם במונופרי וכמובן ששמפניה יותר זולה) וכמובן - ריבות תוצרת בית של חמי (שמשוכנע שמי שמחסל אותן זו הילדה..not!)

הצידנית גבוהה מדי למזוודה לכן התיק הנוסף.

כמובן שיש בו גם גבינות ונקניקים וכו'. הרעיון הוא להביא דברים שממש אין כאן [לא בקטע של זול יותר או פחות] לכן על שמפניה למשל, או וויסקי לא אבזבז משקל.

RandS

New member
בבסיס אני לגמרי מסכימה איתך

רק שצריכת הדברים האלו אצלנו בבית גבוהה יחסית, ולכן שווה לנו "לסחוב".
בביקור הבא (עוד שלושה שבועות) אני נוסעת בהרכב משפחתי מורחב, לכן כל אחד קיבל "תפקיד" לסחוב בקבוקים בשבילי.
איזה כיף לי!

למעלה