פעם אחת ולתמיד......

פעם אחת ולתמיד......

סטיק יען... זה כשר? זה לא? זה טעים? זה לא? למה זה דומה? זה רך? קשה? מה הקטע של סטיק יען??? תודה...
אביטל.

גסטרו

New member
לגבי הכשרות אינני יודעת אבל טעים

מאד, אכלתי היום בשגב, טעם בשרי מאד ועם זאת רך ונח ללעיסה. מומלץ לקחת מדיום-רייר . האם יש עוד מסעדות שמגישות בשר יען פרט לשגב ?

מסעדה גרועה ויקרה לא להתקרב

סנטה-פה באילת אחת המסעדות היותר מאכזבות בארץ. אכלתי שם לפני שנה בדיוק היה פשוט מזעזע דמעות עמדו לי בעיניים - עד כמה אפשר להרוס אוכל למעט הנאצ'וס שום דבר אבל שום דבר לא היה טעים. פשוט נורא. אני בטוח לא אנסה את הסניף התל אביבי לאחר הסיוט בסניף האילתי.

פ ו ל ק ע

New member
ממש לא כשר

על היען - או ליתר דיוק בת היענה יש איסור מפורש בתנ"ך. המתחכמים יכולים להגיש שבת יענה תנכ"ית ויען זאת לא אותה חיה - אבל לא תמצאו רב שיתיר אכילת בשר יען.

naamutzi

New member
טוב,

למען גילוי נאות- אני חייבת להודות שידיעותי בתחום הזה הן מעטות במיוחד...

prizman

New member
זה אוכל

כשמכינים אותו טוב הוא טעים. לגבי כשר, אין יען בחלב אימו אבל לאוכלי כשר יש איתו בעיה, כמו לגבי כל אוכל טוב, חוץ מאורי סימני מעיתון ת"א שמצליח תמיד למצוא משהו כשר וטעים אבל זה כישרון בפני עצמו.

מטעמים

New member
התכוונת

לרמי סימני
ומתוך 77 ביקורות, הסטטיסטיקה: 65 המלצות
7 ביקורות ככה ככה 5 ביקורות שליליות

prizman

New member
נו, שוין,

זה שזכרתי את שם המשפחה שלו ב 3 בלילה זה כבר לזכותו
רק חבל שכשאני מגיע למסעדות כשרות, מה שלא קורה הרבה, אני מודה, אני ברוב המקרים מתבאס מהאוכל. אני רק תוהה תמיד לגבי היונה שמולו. אם מולי הייתה יונה כשאני רעב היא לא הייתה זוכה לשרוד עד הארוחה הבאה.

נחמנית

New member
בתורה כתוב בפירוש מה הסימנים לבע"ח

יש סימנים שכולם מכירים - מפריש פרסה, מעלה גירה וכו - זה לא לעופות על דגים מפורט הקשקשים וכו ועל עופות גם בנוסף יש פירוט של בעלי חיים ספציפיים שאסור לאכול ובהם הבת יענה -> היען של ימינו. כלומר, לא כשר ולכן לא יודעת מה הטעם של זה. ואפרופו - בדיוק כמו שזכות כל מי שלא שומר כשרות לא לשמור כשרות, ולי אין זכות להגיד לו מה לשים בצלחת, לי יש את הזכות לשמור כשרות ולאף אחד אין את הזכות להגיד לי מה לשים בצלחת. אין צורך להטפה אוכל זה אוכל ומה אכפת לכם מכשרות. כל אחד בוחר את הדרך לחיות את חייו וזה הכל. עכשיו או שיתעלמו ממני, או שכל אוכלי הלא כשר יקומו לצעוק עליי, אבל בגדול ההתקוממות נגד שומרי כשרות לא ברורה לי. אם אני לא אומרת לכם מה לאכול, מאיפה הגיעה לכם הפריווילגיה לעשות להפך? יום טוב לכולם

נחמנית

New member
לטעמי "אין יען בחלב אמו"

ואמירה כמו, זה כשר ואחרי תגובה נוספת הודעה שבעצם לא מבינים בכשרות זה זלזול בשומר הכשרות. מצד שני, כנראה שצריך לקחת בערבון מוגבל תשובות שמקבלים ממקור לא מוסמך (כולל אותי). אבל יש כאן איזשהו זלזול בשאלה. אני רואה שזה קצת יותר התלהם ממה שהתכוונתי לכתוב את זה ואני מתנצלת, אבל זו תופעה ישראלית שלי קצת קשה איתה. לדוגמא אפשר לראות את רשימת הטוקבקים על המסעדות בחיפה.

החתולית

New member
לא מצאתי זלזול בשאלה המקורית

ומעולם לא ראיתי עליהום בפורום בענייני כשרות. חיה ותן לחיות - זה אחד המוטואים שלי.

lavendula

New member
מה שטעים לא כשר בד"כ

עד כמה שאני יודעת, זה לא כשר. לגבי הטעם: מדהים, בתנאי שקיבלת נתח פילה משובח. בצבע הוא דומה לפילה בקר, בטעם הוא מזכיר אותו, פחות שמן, ונימוך.

החתולית

New member
אני דווקא יכולה לעשות רשימה

של מאכלים כשרים ומאד טעימים. אכלתי לא פעם במסעדות כשרות וכשרות למהדרין שהיו טובות, ושהאוכל בהן היה מצויין. דרך אגב, סטייק אנטריקוט זה כשר לגמריי ואחד הדברים הכי טעימים שאני מכירה.

lavendula

New member
עניין של טעם ושל הרגל

את אכלת כשר כל החיים שלך. אני אוכלת לא כשר כל החיים שלי וזה יותר טעים לי, בלי נסיון לפגוע באף אחד. למשל: האם אנטריקוט במידת עשיה מדיום הוא כשר? ומה לגבי הרוטב שמצטרף אליו? לפעמים הוא על בסיס חלבי ואז זה כבר לא כשר. מעבר לזה, יש רשימה שלמה של מאכלים מאוד מאוד טעימים, שמה לעשות, אינם כשרים. מבחינתי, כשרות זו מגבלה.

החתולית

New member
טעות, טעית, טועים...

אני אכלתי לא כשר כל החיים שלי, וממשיכה לאכול לא כשר. גדלתי בבית בלתי כשר בעליל, בו עמוס קינן לימד את אבא שלי ואותי איך לטגן סטייק בחמאה. יש לי בני דודים שומרי כשרות, יש לי חברים שומרי כשרות, ואני מכבדת אותם כמו שהם מכבדים אותי. אנחנו אוכלים במסעדות כשרות, או אוכל קנוי כשר ואני מבטיחה לך שאיני לא אוכלת אוכל לא טעים. כשרות זו אכן מגבלה, אבל מכאן ועד להגיד שאוכל טעים הוא לא כשר - המרחק גדול.

למעלה