פעילות משפטית בי-ם

question12

New member
פעילות משפטית בי-ם

שלום לכולם! אני מתחילה ללמוד משפטים בשנה הבאה באוניברסיטה העברית. כניראה שאני לא הולכת לעבוד אז יהיה לי טיפה זמן פנוי ורציתי לשאול אם מישהו מכיר מקומות מסוימים שאני אוכל לעבוד/להתנדב בהם בי-ם שיכניסו אותי לעולם המשפטי או לפחות בתחום שקשור אליו? (התנדבות בבית משפט אולי או בעמותות מסוימות?) תודה לכולם!

mtap18

New member
אז ככה...

בעיקרון הסטודנטים למשפטים בעברית מתנדבים במרכז ברירה- עוד יספרו לכם עליו במפגשי האוריינטציה, ככה שאין לך מה להחליט כבר מעכשיו. אבל בלי קשר, ובלי לנסות להניא אותך מהתנדבות, שנה א' מאוד עמוסה גם אם לא עובדים, ורוב האנשים לא עובדים. כך שהייתי מציעה לך להתחיל את השנה לפני שאתה מתחייב לכל מיני מקומות וארגונים. שיהיה בהצלחה

2_be

New member
מרכז ברירה

ברוכה הבאה לירושלים:) אז כפי שהוזכר פה באוניברסיטה העברית קיים "מרכז ברירה" שהוא מרכז התנדבותי של סטודנטים שהוקם לפני 10 שנים בפקולטה למשפטים. מטרת המרכז היא לעודד התנדבות בקרב הסטודנטים. יש מבחר רב של התנדבויות בתחומים חברתיים שונים, אבל כיוון שהתעניינת בתחומים משפטיים אני יכולה לספר לך על פעילות האגף המשפטי שאני לוקחת בו חלק כבר שנה שניה. באגף המשפטי מוצע למתנדבים להתנדב הן בעמדות סיוע משפטי בבתי המשפט השונים (שלום, הוצל"פ, תביעות קטנות ומשפחה, עבודה,עניינים מקומיים), הן בעמדות סיוע משפטי במקומות שונים בקהילה (נכים,מובטלים, נגמלים מסמים) והן בהכנת והעברת סדנאות משפטיות לבני נוער ומבוגרים. מדובר על שעתיים התנדבות בשבוע לאורך השנה ואפשר להשתלב בפעילות האגף החל משנה א. למרות העומס של שנה א, אני חושבת שאפשר למצוא את השעתיים האלה בשבוע וזה בהחלט שינוי מרענן ממערכת הלימודים והעבודות
מניסיון, בשנה שעברה (כשהייתי בשנה א) התנדבתי באחת מעמדות הסיוע בבתי המשפט, אני יכולה להגיד שזה אחד הדברים שאני יותר שמחה שעשיתי חוץ מהלימודים. באמת נהניתי לסייע לאנשים בדברים קטנים שעבורם הם משמעותיים. לא אכחיש שכמות התודות והברכות בשלל שפות ששמעתי גורמות לסיפוק:) כמובן שיש פה גם ערך מוסף שעוזר להיכנס לעולם המשפטי: מוטלת על המתנדב אחריות, לומדים איך מתנהלים הדברים במזכירויות בתי המשפט, איך לנסח בקשות שונות ולהתעסק עם הטפסים השונים. בקיצור, מומלץ

למעלה