פסק דין בלי דיון ?

• פותח הנושא HELSA
  • פורסם בתאריך

HELSA

New member
פסק דין בלי דיון ?

1. התובע מגיש כתב תביעה והנתבע כתב הגנה. הנתבע קיבל את כתב התביעה וצריך לקבל גם זימון לדיון. אבל, אם הנתבע לא מגיש כתב הגנה בתגובה לכתב התביעה אז אז במקרה כזה בית משפט ידאג שיהיה דיון או שיקבל את כתב התביעה תוך מספר ימים (חודש?) ? במקרה בו הנתבע לא הגיש כתב הגנה, האם ניתן לתת פסק דין בהיעדר קדם דיון/דיון כלשהו ? 2. אם הנתבע קיבל את כתב התביעה, אבל לא קיבל את הזימון לדיון, מה הדין במקרה כזה ?

HELSA

New member
בשאלה 1 צ"ל;

"שיקבל את כתב התביעה תוך מספר ימים" = בית משפט יתן פסק דין תוך מספר ימים (חודש ?) במקרה שבו הנתבע לא טרח להגיש כתב הגנה ?

flutter girl

New member
לא בדיוק

לא ברור לי לאן בדיוק אתה חותר עם השאלות, אבל - כעקרון, אם אני הגשתי כתב תביעה ולא הוגש כתב הגנה תוך הזמן שצריך ע"פ החוק (30 יום במקרה הסטנדרטי) - אני, התובעת, יכולה להגיש בקשה לפסק דין בהעדר הגנה. בית המשפט לא יקיים דיון על דעת עצמו. אם אני לא אעשה כלום עם התביעה למרות שלא הוגש כתב הגנה - התיק יכול להיסגר/להמחק מחוסר מעש. באיזה דיון מדובר ? אחרי הגשת כתב תביעה, צריך להגיש כתב הגנה, ואז אפשר להגיש כתב תשובה. רק אח"כ מתחיל התהליך של דיונים וכו' (וכאן יתקנו אותי יודעי דבר יותר רציניים, אם יש משהו נוסף בין כתב התשובה לקביעת דיון קד"מ). ולכן - דיון בתיק לא נקבע עד שמסיימים את התהליך הראשוני הזה. אני יכולה לתת לך תשובה כללית - אם נקבע דיון, וצד אחד מן הצדדים לא מקבל הודעה על כך - ובעצם נוצר מצב שבו הוא לא מגיע לדיון - הוא יכול פשוט לפנות לבימ"ש בהודעה מנומקת ולבקש דחיית הדיון (שהתקיים כבר) למועד אחר, כיוון שלא ידע שיש דיון. בימ"ש בכ"מ עשוי לחייב אותו בהוצאות וכו'. כמובן בהנתן שאין הצדקה לאי-הגעתו.

HELSA

New member
אפשר למשכן זכות שנולדה מכוח חוק ?

תודה רבה. זה עונה לי מאוד על השאלות. יש לי שתי שאלות נוספות. 1. אם לאדם יש זכות מכוח חוק הדיור הציבורי לקנות דירה מחברה ממשלתית בדיסקאונט של 80% (בגלל שהוא גר בה במשך 20 שנה), האם הוא יכול להמחות את הזכות הזאת ? אפשר להמחות זכות שנולדה מכוח החוק ? 2. האם הוא (להלן "הממשכן") יכול למשכן את זכותו מכוח החוק הנ"ל לטובת בנק (להלן "הנושה") כדי לקבל הלוואה ובאם הממשכן לא יחזיר את החוב אז הנושה יביא למכירת זכות הממשכן בהוצאה לפועל ואז פתאום אדם שיקנה דרך ההוצאה לפועל יקנה דירה מחברה ממשלתית בדיסקאונט של 80% ? אפשר למשכן זכות שנולדה מכוח חוק ?

flutter girl

New member
זה כבר פחות בתחומי הידע שלי ../images/Emo9.gif

אבל בטוח שמישהו אחר יוכל לעזור.

למעלה