פסימיות

Immortality

New member
עאעאע זה רק משקפיים

זה לא M16 שאת צריכה להסתובב איתו כל יום כל היום.. יש בערך מליארד סוגי מסגרות, תשבי שעות בחנויות אופטיקה ותמצאי את המסגרת שמתאימה לך... בקטע הזה אין לך מה לפחד, את רק צריכה סבלנות ומוכרים חמודים שלא יציקו לך אלא יעזרו לך. ולגבי השוני במספרים בין שתי העיניים זה נורמלי לגמרי :| וכמעט כל מי שאני מכירה עם משקפיים- יש לו שוני בין המספרים. כן, בהתחלה כל העסק מסורבל, את צריכה לזכור לקחת אותם לכל מקום, אבל אחרי יומיים זה כבר יהפוך להרגל :| יש לי משקפיים מכיתה ו'. הבעיה שלי היא שהשרירים בעיניים שלי ממש חלשים אז אם אני קוראת הרבה אני מתחילה לראות ממש ממש מטושטש ולפזול [לא רואים את זה, אבל אם יגידו לי להסתכל על עט ממש קרוב במשך דקה, העין שלי תתחיל לקפוץ לצד כי היא מתבלבלת]. אז לא היה לי כוח כל פעם להוציא, להכניס.. לזכור לקחת אותם.. אז פשוט הייתי איתם כל הזמן. עד כיתה ח', שחטפתי קריזה [זה מובן לחלוטין כשהמסגרת היא עגולה בצבע אדום זועק מפלסטיק. בחירה איומה, אל תעשי את זה] ועשיתי מייקאובר כללי. אז גם קניתי מסגרת חדשה [שגם היא הייתה טעות אבל מילא] והשתמשתי בהם רק כשהייתי צריכה, והיום יש לי מסגרת אחרת שכמעט לא רואים- היא חצי מסגרת בצבע כסף ממש ממש ממש עדינה, אז כמעט לא שמים לב, ואני שמה רק כשאני נוהגת כי אני חייבת [כתוב לי ברשיון]. בתכלס, כל החפירה הזו הייתה כדי להדגיש שזה כל כך לא הסרט שאת חושבת שזה. כולה משקפיים, זה יגרום לך לראות הרבה יותר טוב, ואני מבטיחה לך שמשקפיים זה עדיף בהרבה על הפרצופים המוזרים והמעוותים שאת בטח עושה כשאת מתאמצת לראות משהו רחוק..
אז ריקלס, באנז. יהיה בסדר.

שאלה- ../images/Emo204.gif

מזה M16?! אני אצטרך גם ללכת איתם כל הזמן? ואם אני אלך איתם ואם לא, כמו שהרופא אמר זה ישנה את קצב גדילת המספר?... - בקשר למסגרת אני לא דואגת.. אבל חשוב לי לדעת אם זה יתחיל מרחוק, טלויזיה לוח, ואז אני אתרגל א זאשים אותם כל הזמן?!... ואחרי שאהיה איתם הרבה זמן יכול לקרות לי שאני אוריד אותם ואראה קצת מטושטש? כ בכל זאת, זה מעבר מראיה טובה לפחות טובה.. סליחה על החפירה, עכשיו= ומקודם אני כמו שאמרתי פרפקציוניסטית ואני חייבת לדעת :|

Immortality

New member
זה לא שהמספר שלך הוא 4

כולה שלושתרבע ו-1 :| עובדה שאת מסתדרת די טוב בלעדיהם וזה שתשימי אותם לא יגרום לך לראות פחות טוב אם תורידי אותם, אלא יגרום לך לראות יותר טוב איתם. אם הרופא שלך אמר אז הרופא שלך יודע, אני לא הבנאדם לקבוע אם יחול שינוי בראיה שלך... אם הוא אמר רק לטלויזיה וללוח ואז להוריד, זה מה שתעשי יכול להיות שתמצאי את עצמך מעדיפה פשוט להישאר איתם, ואם תראי שזה מה שקורה את יכולה לעבור לעדשות. אם לא, תישארי עם משקפיים, הרבה יותר נוח לדעתי. זה באמת תלוי-אדם, לי היו תקופות שהעדפתי להשאיר והיו תקופות שהעדפתי להוריד, מה זה משנה? מה שיהיה לך נוח. בכל מקרה תמצאי מסגרת שתמצא חן בעיניך ותחמיא לך, אני דוגלת ברעיון שלכל אדם ישנה המסגרת המתאימה לו :p או משהו :| M16 זה סוג של נשק גדול וכבד ומסורבל >: זין, כואב לי המוח

תודה לך ../images/Emo39.gif../images/Emo204.gif

אני מפחדת, שהמספק יגדל, ויגדל ויגדל... ולא מרשים לי עדשות.. וגם אינ לא יכולה מתי שאני רוצה, לשים ומתי שלא לא, זה יכול לגדול לי :| אווףףף החייים כל כך קשים :|

Immortality

New member
מכיתה ו' השתנה לי המספר ברבע מספר,

רק בעין אחת, ואני עכשיו בי"ב. 90 אחוז מהזמן אני בלי המשקפיים. כנסי לפרופורציות... באמת שאין לך ממה לפחד

כן, אולי אני מגזימה

אבל אני כזאת, מפחדת מכל דבר קטן, ועכישו, התחילו ילדים להפחיד אותי כמו שאמרתי לך שגם אם אתקרב ואראה טוב, זה יכול להרוס את העיינים, והרופאאומר הפוך שגם אם אשים וגם אם לא זה לא ישנה את קצב הגדילה, ואני יאמץ את העייניים סתם, אז אמרתי לו -אתקרב ואראה יותר טוב אז הוא אמר- אז תאלצי להתקרב אז כל שניה. אוף.

Immortality

New member
רק לנהיגה, הטלויזיה קרובה אליי

אם אני קוראת הרבה אז אני צריכה לשים גם כי אז אני רואה הכל מטושטש, לא רק את הספר

TiKi PooH

New member
הגזמת לגמריי..

קודם כל- השוק מוצף מסגרות; החל מהכי עדין ולא מורגש עד השתוללויות צבעוניות ומגניבות לגמריי של מעצבים... אני באמת בטוחה שתמצאי משהו שתאהבי ויתאים לך מתוך האלפי דגמים שמוצעים. ( אישית אני יכולה להגיד לך שיש לי משקפיים מכיתה ו', כיתה ט' עברתי לעדשות כי באמת לא סבלתי את איך שזה נראה, ועכשיו אני מתמרנת בכייף בין עדשות למשקפיים, אם היה לי יותר תקציב בשביל לקנות עוד זוג או שניים גם בטוח הייתי הולכת איתם יותר, פשוט החוסר-גיוון מעצבן אותי. בכל מקרה- מאקט שנוא של ללכת לבחור משקפיים בגישה של "אוף-הכל-מכוער-ולא-מחמיא" זה הפך להיות בונוס חינני כשזה מתאים. ) מה שתיארת לגביי זה שבהתחלה תלכי איתם רק כשאת חייבת ואחר כך תתרגלי ותלכי איתם תמיד- שמעי, זה מצב אפשרי. את מתרגלת לראות הכל חד וזה לא כל כך פשוט לוותר על הפריבילגיה הזו, אני כן מכירה אנשים שהחליטו לדבוק במשקפיים. אבל מנגד אני מכירה גם הרבה אנשים שבאמת משתמשים בהם רק מרחוק ורק לפרקי זמן קצרים, בטח ובטח כשיש לך מספרים נמוכים וסימפטיים.. העניין הוא שבשורה התחתונה זו בחירה שלך ואף אחת כאן לא יכולה להגיד לך אם תשארי איתם כל הזמן. אם תחליטי שנוח לך- טוב, אם תחליטי שלא- תורידי. יכול להיות שיגדל לך המספר, אבל למה זה צריך להטריד אותך *עכשיו* ? ואם יגדל לך המספר... אז מה? הרבה מאוד אחוזים מאוכלוסיית העולם מסתדרים עם משקפיים וקוצר ראייה. בקיצור.. זה כל כך שכיח, וכל-כך שטויות, ופשוט חבל שאת מבזבזת על זה אנרגיה. תבחרי מסגרת מגניבה שתחמיא לך לפנים, או מסגרת עדינה שלא ירגישו בה- ואת מסודרת.. ( מקסימום עוד שנה-שנתיים, או עוד קצת שכנועים של הנוגעים-בדבר, ותעברי לעדשות) הצלחה

יש לי בעיה גדולה עם עדשות...

קדם כל אני מפחדת מזה- אך מאוד רוצה לשים כדי להיות לי גם אמא לא מסכימה כי היא אומרת שזה הורס ת'עינים ופוגע. והרופא גם לא- כי זה רק לראיה מרחוק. ואני יודעת שהעדשות יציקו לי , אבל אני בינתיים בכלל ל יכולה לשים. כי אני צריכה בכלל רק לרחוק.. ולגבי מה שאמרת שאני אהיה עם זה כל הזמן זה בדיוק מה שהתכגוונתי, שאני מפחדת שאני אתרגל לזה וזה לא מה שאני רוצה ... אני כמובן , מעדיפה להיות בלי... ואני מפחדת שאם אני פתאום יוריד אותם אז אני אראה שינוי, לגמרייי כאילו התהפך העולם. ואז לא שארצה להשאר איתם אלה אעדיף וזה לא מה שאני רוצה... אוח, עולם אכזר.

Tin Doll

New member
זה לא סותר

יש לי גם מספר לרחוק (-) ובטח שאפשר לשים עדשות. בהתחלה זה מציק ולוקח זמן להתרגל, אבל אחרי שבוע בערך את מתרגלת ואין עם זה שום בעיה. אני כבר שנתיים בערך עם עדשות ולומדים לחיות עם זה, כבר לא שמים לב לזה. P:

Tin Doll

New member
אגב! הכי חשוב

שברגע שאת משתמשת בעדשות, המספר לא עולה! אולי ברבע...... תוך שנה, שנתיים. לפני שהיה לי עדשות כל חצי שנה הייתי צריכה להעלות את המספר. עכשיו הוא קבוע.

אבל אצלי זה שונהה

גם יש לי דלקות בעינייםם.. בחילופי עונות וזה... וזה גם רק לרחוק ולא לכל הזמן, וזה סתם יהיה אם אשים עדשות, כי אני לא צריכה לכל הזמן רק לקצת מזמן בצפיית טלויזיה ובהעתקה מהלוח כשאני רחוקה... וזה בעצם אומר שרק כשאני לא רואה טוב אני שמה, יכול להיות שפתאום אראה טוב מהטלויזיה ולא אשים.. מבינה?.

The Charmd One

New member
<נדחפת להגן על עדשות>../images/Emo79.gif

יש לי עדשות כבר יותר משנתיים כן? [ואני סופר עיוורת לא בקטנה כמוך, יש לי 6- ו4.25-] וצרם לי כמה דברים שכתבת: הורס תעיניים ופוגע- יש דעות שטועונות שבכלל כל 'עזרה' שנותנים לעין, [aka גם משקפיים] בסופו של דבר מזיקה כי כאילו העין היא שריר, וברגע ש'עוזרים' לה היא נעשית עצלנית ומתרגלת וככה זה בעצם משמר את החוסר-יכולת. אז זה אומר שלא תעזרי לה בכל זאת? לא, כי אנחנו בחברה מפונקת ועצלנית וככה זה כיף. חוץ מזה גם מלא סוגי אוכל והקרינה של הפלאפון ועוד אלף דברים פוגעים בנו, די לצביעות. [: אני יודעת שזה יציק לי- על מה את מדברת?! באמתבאמתבאמת שאין מצב שזה יציק לך. כל התעשיית עדשות נורא התפתחה ויש עכשיו ממש עדשות דקיקות שמתאימים לך בדיוק למבנה של העין והכל, ובאמת שתוך שנייה לומדים להסתדר איתן וזה לא מציק בכלל. שמת וזה הציק לך? את זורקת ומנסה עם חדשה. זה כמו טמפון, זה לא אמור להציק לך כשזה מונח בצורה טובה. וזה באמת לא יציק. מבטיחה שאין מה לפחד. תחשבי שמיליוני אנשים מסתדרים עם זה, אין מצב שאת לא. ובקשר למה שאמרת, שאת לא רוצה להתרגל לזה כל הזמן וזה מגביל וכ'ו- זאת בדיוק הסיבה שגם אני סירבתי לעדשות עד כיתה י'. בתור אחת ש5 שנים סירבה כיכיבול לפתח את ה'תלות' ושמתי אותן רק לראייה מרחוק אני באמת מבינה. עד עכשיו לפעמים זה מתסכל אותי כזה שכן יש בזה אלמנט-מגביל ואני ממש מקנאה באנשים שרואים טוב, אבל מה לעשות שלנו יש את הבעיה הזאת. להתעלם ממנה לא יעלים אותה. זה סתם המציק לא לראות, ואני קלטתי כמה סתומה הייתי רק כשהתחלתי ללכת עם עדשות וראיתי איזה כיף זה פשוט, לראות. אם את ממש מסתדרת בלי כלום ולא מרגישה שזה מציק לך סבבה, תהני, אבל ברגע שזה באמת יפריע לך ויקשה עלייך [במקרה שלי: ברגע שלא תזהי אנשים והם יתחילו לכעוס עלייך כי את לא אומרת להם שלום, ברגע שתחשבי שאת מזהה את האוטו של אמא אבל בעצם תכנסי לאוטו של אדם זר ותשפילי את עצמך עד עפר, וכ'ו.] אני באמת ממליצה על עדשות. [: [חח יו איזה אופטומטריסט מתחזה יצאתי פה, אבל באמת שזה רק מכוונה טובה כי זה שיפר לי את החיים לגמרי. :]

אני מבינה.

וכיף לך שזה כל כך פשוט לך, אבל אצלי זה ממש מסוכן, גם בגלל הדלקות, גו בגלל שזה רק לראיה מרחוק... לי יש בינתיים -1 אני מקווה שלא יגדל.. אני רוצה ללכת עם עדשות, אבל לא מסכימים לי... זה מסוכן וכל זה.. אם פעם אחת לא שוטפים ידיים ונוגעים, זה יכול לגרום נזק. תודה לך :]

The Charmd One

New member
אוי אני כל כך../images/Emo79.gif

שונאת שהאופטומטריסטים מכניסים לך תסריטי אימה מרתיעים כאלה. זה כלכך שטיות. נכון, זה באמת לא טוב לגעת בלי לשטוף ידיים. לפיכך, פשוט שוטפים ידיים. זה באמת לא כזה מסובך. תקני אריזה קטנה כזאת של מגבונים לחים ושתיהיה לך תמיד בתיק אם זה מטריד אותך, וזה בדיוק אותו דבר. ובאמת שגם אם נגיד חלילה תגעי פעם בידיים לא לגמרי נקיות זה לא יעוור אותך או משהו, זה ממש לא רציני. בקשר למסוכן, אולי באמת תלכי עם אמא לאופומטריסט ותבקשי שיסביר לכם על כל הסכנות האפשריות. באמת ש'הסכנות' היחידות שיכולות להיות נובעות רק מהתרשלות באיך שאת עם זה, ואת יודעת שתקפידי על הכללים [שזה לא כזה עניין כן] אז באמת שאין סיבה שיהיו בעיות. ושוב, בקשר לקטע של 'רק לראייה מרחוק'- זה תלוי אם זה מפריע לך או לא. את באמת מרגישה שזה סבבה ולא כזה אכפת לך אם את לא רואה פה ושם וזה לא מפריע לך בכלל, אז שישתקו כולם. אבל ברגע שתרגישי שזה כן מעיק עלייך אל תמשיכי להסתובב חצי עיוורת רק כדי לשכנע את עצמך שלא, את רוצה רק למרחוק. ככה אני הייתי, והלוואי שהיה מישהו אז שהיה אומר לי כמה זה מטומטם והיה חוסך לי שנים של מועקה... קיצר אז באמת שאם את מרגישה שזה כן מציק לך, אל תפסלי ישר עדשות ולפחות לכי לשמוע על זה קצת יותר, זה לא יכול להזיק.[:

OverSharing

New member
גם לי יש 0.75 ו-1.00../images/Emo103.gif

[בעדשות.. אני לא סגורה על זה שזה מספר זהה במשקפיים] ואני עם עדשות כל הזמן כי אני רואה גרוע ויש לי סחרחורות כשאני בלי [או בלי משקפיים] זה פשוט משפר לך את איכות החיים. וזהו בלי סיבוכים עדשות זה לא מסוכן אני הילדה הכי מטונפת בעולם:p בטיולים אני עם עדשות ואני פשוט מוציאה אותן בלילה אחרי יום שלם שטיילתי ולא שטפתי ידיים. [כן, חוסר אחריות, אבל אני עם עדשות כבר שנתיים ומשהו ולא הייתה לי אפעם דלקתאו משהו.] בקיצור סתם חבל ששתעקשי לראות את החסרונות! [ונגיד יש לי משקפיים גם והם הכי מתאימים לי בעולם! אני אפילו אחפש תמונה להראות לך. זה לא נורא ופשוט צריך למצוא את המשקפיים שיתיאמו לך.]

למעלה