פסילת מועמד מעשן

amir_aikido

New member
קישור לחוק הובא כבר, הפסיקה חשובה, ודעתך נשארה ללא תמיכה

קישור לחוק הובא כבר למעלה, אלא שבישראל, בנושאים כאלה, החוק הכתוב הוא רק הבסיס והפסיקה נוטה להרחיב אותו. כמו שכתבתי קודם בחוק הכתוב מופיע רשימה סגורה של נושאים שאסור להפלות לפיהם:
&nbsp
(א) לא יפלה מעסיק בין עובדיו או בין דורשי עבודה מחמת מינם, נטייתם המינית, מעמדם האישי, הריון, טיפולי פוריות, טיפולי הפריה חוץ-גופית, היותם הורים, גילם, גזעם, דתם, לאומיותם, ארץ מוצאם, מקום מגוריהם, השקפתם, מפלגתם או שירותם במילואים, קריאתם לשירות מילואים או שירותם הצפוי בשירות מילואים כהגדרתו בחוק שירות ביטחון [נוסח משולב], תשמ"ו-1986, לרבות מחמת תדירותו או משכו, כמשמעותו בחוק שירות בטחון [נוסח משולב], תשמ"ו-1986, הצפוי להם, בכל אחד מאלה:
(1) קבלה לעבודה;
(2) תנאי עבודה;
(3) קידום בעבודה;
(4) הכשרה או השתלמות מקצועית;
(5) פיטורים או פיצויי פיטורים;
(6) הטבות ותשלומים הניתנים לעובד בקשר לפרישה מעבודה.
"
&nbsp
לא כתוב שם "אסורה אפליה מטעמים שלא מן העניין"
&nbsp
אבל, קראתי במקומות שונים כי בתי-המשפט הרחיבו את הרשימה הזו בעבר (נדמה לי שבייחס לנטיה מינית ומשקל), לכן היה טעם לבדוק מה העמדה הקיימת ביחס לעישון, וכיוון שאין פסיקה בנושא, ואני לא משפטן/מומחה ליחסי עבודה בעצמי, היה טעם להביא דעות של עו"ד/משפטנים - מכאן הקישורים (אחד מ"למה נט"
והשני מאתר של ארגון משפטי).
&nbsp
כפי שצויין בפוסט הקודם, לא מצאתי את הבסיס לטענה "אסורה אפליה מטעמים שלא מן העניין". אני דווקא בעד הטענה הזו, אבל, מהו הבסיס החוקי שלה?
&nbsp
אמיר
&nbsp

vinney

Well-known member
אתה ציטטת את סעיף 2א, אני הפנתי אותך לסעיף 2ב

נסה שוב.

user32

Well-known member
מנהל
סתם הערה

מהכמה פעמים שיצא לי להיות בבית משפט הופתעתי שמערכת המשפט מתעלמת לגמרי מסעיפים מסויימים. זה כאילו שלעו"ד, לשופטים ולכולם ברור שסעיף כזה או אחר הוא לא רלוונטי.
כשהצבעתי לעו"ד שלי על סעיף בחוק שיתמוך בצדקתי הוא חייך אליי בסלחנות וביקש שאתן לו לעשות את העבודה ובאמת המשפט התנהל לגמרי בלי קשר לאותו סעיף (ניצחנו בסוג של פשרה אבל בלי קשר לחוק).
זה קורה לעיתים בגלל שיש סעיפים אחרים בחוקים אחרים או תקנות או לא יודע מה שגוברים על הסעיף הזה, או שבית המשפט נתן לו פרשנות כזו או אחרת שאתה שלא מגיע מהמקצוע לא יכול לנחש, או שיש פסיקות תקדימיות או שפשוט מסתכלים על מכלול של חוקים וסעיפים והסעיף שאתה מצביע עליו נחשב לשולי.
מצטער על החפירה, יצא יותר ארוך ממה שתכננתי.

vinney

Well-known member
זה כבר משהו אחר. טענתו הייתה שאין ביסוס למה שאמרתי

ועובדה שיש.
&nbsp
זה שבית משפט מתעלם מחוק זה או ממציא חוק אחר יש מאין - זה משהו אחר ולא קשור.

amir_aikido

New member
סוף סוף לעניין

אכן סעיף 2.ב. אומר זאת:
"(ב) לענין סעיפים קטנים (א) ו-(א1) רואים כהפליה גם קביעת תנאים שלא ממין הענין."
&nbsp
ועדיין יש את דעות המומחים, הכיצד הן סותרות את החוק? או ששוב יש פה אלמנט שאנחנו מתעלמים ממנו, כמו שuser32 כתב לעיל, עזוב את "למה נט" ראה את הקישור השני, זה נראה כמו ארגון זכויות עובדים.
&nbsp
&nbsp
אמיר

vinney

Well-known member
הן לא סותרות את החוק

אם תקרא את הכתבה שהבאת, תראה שה"מומחים" מכסתחים את עצמם טוב טוב.

תראה איך הם עונים דבר והיפוכו באותו המשפט:

"אי העסקת עובד מעשן אינה אפליה בקבלה לעבודה, כיוון שהעישון אינו אחד מהנושאים שהם נושא לאפליה אסורה. עם זאת, למעביד חובה לקיים את המשא ומתן לקראת הסכם העבודה בתום לב וחל עליו איסור לפגוע בפרטיותו של העובד לרבות בנושאים שאינם קשורים לעבודה. "

מצד אחד - "אי העסקת עובד מעשן אינה אפליה", אבל במשפט הבא, הם גם כותבים "חל עליו איסור ... בנושאים שאינם קשורים...".

שזה בדיוק מה שסעיף 2ב אומר - אסור להפלות בגלל דברים לא קשורים.

בדיון הזה הועלו טענות למה עישון זה כן דבר שקשור, ויכול להיות שהן רלוונטיות מבחינת החוק - ויכול להיות שלא. זה אני לא יודע, אני לא עורך דין. מה שבטוח הוא שלא מדובר בשחור ולבן.

royagol

New member
כמה מחשבות

א. זה פוסל אוכלוסיה עצומה, אתה באמת עשוי לפספס את האדם הנכון לעבודה.
ב. אין כל מניעה חוקית לפסול מעשן (כרגע).
ג. מסכימה איתך כלא מעשנת שזה אכן מפריע *מאוד*. אצלי בחדר אמנם אין מעשנים אבל אם היו והיה ריח הייתי נטרפת מזה. אני כן יכולה להגיד לך שבעבודה שלי יש מתחת לבניין אזור אסיפה למעשנים ולא פעם הריח עולה ונכנס מהחלון וזה מאוד מאוד(!) מפריע לי.
ד. מבחינת הפסקות יש לזה משמעות כלכלית, כי בנוסף להפסקות הרגילות של קפה-אוכל-תחילת יום-סוף יום מתווספת עוד הפסקה לפחות פעם בשעה, ברור שזה שיקול.

לדעתי אתה צריך להכין רשימה של על מה אתה מוכן/לא מוכן לוותר.

Lhuna1

New member
לי היתה בעיה קשה לעבוד אם ישב לידי במשרד עובד מסריח

בהחלט יש מעשנים שמריחים מהם ריח חזק אחרי שהם חוזרים מההפסקה שלהם.
אם זה עובר אחרי דקה מילא. אם זה נשאר זה בעייתי.
&nbsp

hadooper

New member
מה הבעיה לבקש מהם שילעסו איזה מסטיק אחרי העישון?

משהו ברמת הHR בחברה...

hadooper

New member
אם כי הנקודה אכן מעניינת

מעולם לא יצא לי לעבוד עם מישהו מעשן באותו החדר...

Lhuna1

New member
הבעיה הגדולה היא לא הריח מהפה

אצל מעשנים כבדים הבעיה היא יותר מהבגדים.
בעית ריח פה יש להרבה אנשים, וכל עוד הם לא נושמים עליך ממש מקרוב הכל בסדר.

אילן די

New member
לעניין העישון אין פה שום חשיבות

אם היה מגיע אלי מועמד לראיון כשהוא מסריח וכל עוד זה לא מסיבה רפואית בלתי נשלטת, הראיון היה מסתיים מהר מאד וכמראיין הייתי עובר הלאה בלי להתעניין לגבי מקור הריח.

למעלה