פסילת מועמד מעשן

פסילת מועמד מעשן

אני מתנצל מראש אם הודעתי תפגע פה בכמה אנשים.
אנחנו בתהליכי גיוס עובדים חדשים לחברה שלנו, ואני תוהה האם חוקי לפסול מועמד עקב היותו מעשן.

user32

Well-known member
מנהל
מעבר לשאלת החוקיות

למה שזה יפריע לכם? תהיה בטוח שהוא לא יעשן בחדר.

אתם פוסלים מראש אחוז גדול מאוד של המועמדים הפוטנציאלים ובימים אלה זה לא מעשה חכם.

kagome10

New member
כי זה מפריע לשאר העובדים?

יצא לי לעבוד באותו חדר עם עובד מעשן, והוא פשוט הסריח מעשן, למרות שהוא לא עישן בחדר. לי אישית לא נעים לעבוד ליד מישהו מסריח (ואם הוא היה מסריח מזיעה ולא מסיגריות, זה לא היה יותר טוב)

kagome10

New member
כי זה מפריע לשאר העובדים?

יצא לי לעבוד באותו חדר עם עובד מעשן, והוא פשוט הסריח מעשן, למרות שהוא לא עישן בחדר. לי אישית לא נעים לעבוד ליד מישהו מסריח (ואם הוא היה מסריח מזיעה ולא מסיגריות, זה לא היה יותר טוב)

salachshabati

New member
לא חוקי, אבל למה זה מפריע לך?

כדאי גם לעיין כאן:
&nbsp
https://www.hilan.co.il/מרכז-ידע/חק...ן-במקומות-ציבוריים-והחשיפה-לעישון-התשמג-1983/
&nbsp
וגם כאן:
&nbsp
https://www.hilan.co.il/מרכז-ידע/חק...ודה/חוק-שוויון-ההזדמנויות-בעבודה,-התשמח-1988/
&nbsp
גם כך יש המלצה לצאת להפסקה קצרה של מספר דקות כל שעה עבור עובדי מחשב.
&nbsp
גילוי נאות: אני מעשן ואת הרעיונות הטובים ביותר שלי קיבלתי בזמן עישון סיגריה.

תודה על התייחסותכם

הקישור הראשון מתייחס למקומות ציבוריים, ואילו משרדי החברה מוגדרים כמקום פרטי.
הקישור השני אינו מזכיר עישון.

ברור שהוא לא יעשן במשרד. אך כשהגיע לראיון העבודה, הוא הסריח מסיגריות, ברמה שהיינו צריכים לפתוח חלונות. מדובר בעישון פסיבי עבור העובדים הלא מעשנים בחברה. ברור לנו שאנחנו מוותרים על מועמדים טובים.

השאלה היתה אם זה חוקי. על סמך מה קבעת שלא?

salachshabati

New member
יש עוד אנשים מסריחים מכל מיני סיבות

אוכלי שום ובצל
&nbsp
בעיות היגיינת גוף
&nbsp
היגיינת פה ( שיניים רקובות )
&nbsp

Lhuna1

New member
אז מה זה אומר?

אני חושבת שרוב המראיינים היו מהר מאוד פוסלים בנאדם שמגיע לראיון מסריח, לא משנה מאיזו סיבה.

vinney

Well-known member
אז הסיבה היא הסרחון, לא העישון?

כי השאלה הייתה על פסילת מועמד מעשן. ולא שאני מעשן או חובב גדול של עישון פאסיבי, חלילה, אבל יש הבדל בין "פסילת מועמד מעשן" ל"פסילת מועמד מסריח". מה הבן אדם עושה בהפסקות שלו ואיך הוא בוחר להרוס לעצמו את הבריאות - לא עניינו של אף אחד. אבל אם הבן אדם מסריח, בין אם מרקבון שיניים או כי הוא לא מתקלח, או כל עשן הסיגריות נשאר לו על החולצה - זאת בהחלט יכולה להיות בעיה במשרד.

Lhuna1

New member
הסיבה לפסילה - סירחון. הסיבה לסרחון - עישון.

אני כמובן לא עונה בשם פותח השרשור, אלא בעיני בלבד.
בואו לא ניתמם, אף מעשן לא עושה מקלחת או מחליף בגדים לפני שהוא חוזר מהפסקת העישון שלו למשרד. נכון שלא כולם מסריחים באותה רמה, אבל כשמגייסים מעשן יש סיכוי גבוה מהרגיל שאתה מגייס אדם עם בעיית ריח קבועה, ובעיני זה שיקול חשוב, גם אם יש איתו בעיה חוקית (לא יודעת לגבי זה).
&nbsp

vinney

Well-known member
סרחון זאת אכן בעיה, אבל ניתנת לטיפול

רוב האנשים שנתקלתי בהם עם סרחון עישון מהבגדים - עישנו במקומות סגורים. כך שמי שמעשן באוטו בדרך לעבודה - יש סיכוי יותר גבוה שיסריח מהבגדים ממי שמעשן באזור מאוורר בחוץ.
&nbsp
הרבה יותר קל למישהו להחליף סוודר מלהפסיק לעשן, כך שאם תעירי לבן אדם שהוא מסריח את החדר, יש סיכוי גבוה שהוא יתמודד עם זה, מבלי להפסיק לעשן. כך שאת בעית הסרחון ניתן לפתור בקלות רבה יותר.
&nbsp
שוב, כאמור, אין לי שום דבר חיובי להגיד על עישון, אבל בסך הכל מדובר באנשים מכורים לסם, שלצערי הרב הוא חוקי. תתייחסי לזה כמחלה. כמו שלא תחשבי על להפלות מישהו עם קרוהן רק כי יש סיכוי לריחות לא נעימים ממנו מדי פעם, כך גם את המעשנים לא צריך להפלות. עם הסרחון הם כן צריכים להתמודד, וכן צריך להעיר להם שהם מסריחים כשהם מסריחים. אולי רק מהשיימינג הם ייגמלו מההתמכרות שלהם, וזה גם יכול להיות תוצר חיובי.

Lhuna1

New member
אני לא רוצה ולא צריכה להעיר לאף אחד

אני מצפה מהמנהלים שלי שידאגו לי לסביבת עבודה נוחה.
אם המנהל רוצה להעיר וזה יעזור - סבבה. לדעתי רוב המנהלים גם הם יעדיפו להמנע מהצורך וזהו. לא נעים להגיד לבנאדם שהוא מסריח.
&nbsp
לדעתי אם המעשן צריך שיעירו לו, כלומר מעצמו לא מספיק אכפת לו שהוא מסריח את הסביבה (והעובדה שריח סיגריות מסריח בעיני רוב האוכלוסיה הלא מעשנת ומטריד אנשים רבים ידועה היום לכל) - אז אין לו מה להתלונן על אפליה.
&nbsp
אנשים עם קרוהן לא מסריחים ולא ידוע לי על מחלה נפוצה שגורמת לאנשים להסריח באופן קבוע כמו עישון כבד. אם היתה כזאת, ואכן לא היה לאדם מה לעשות בנושא, מן הסתם הייתי יותר "סובלנית" כלפי זה מאשר כלפי עישון, אבל עדיין לא הייתי יכולה לשבת בטווח הסרחון באופן קבוע.
אני לא אתייחס לעישון כאל מחלה, מצטערת. אני יודעת כמה קשה להגמל מהתמכרות ומבינה לליבם, בכנות, אבל הם עדיין בחרו להתחיל עם זה.
&nbsp

אתה מצרף קישורים לא רלוונטיים

לא רשמתי בשום מקום שיש לנו בעיה עם הפסקות.
רשמתי שיש לנו בעיה עם סגריות והפן הבריאותי לשאר העובדים.

liron50

New member
תשובה לא ממומחה

רק ממאמרים שאני זוכר שקראתי...
החוק שאוסר על אפליה לא מתייחס לכך..
כלומר, כרגע החוק לא אומר כלום בנושא שמתייחס לעישון, ולכן אין בפסילה כזו מעשה לא חוקי.
&nbsp
מה שכן, כל התהליך של הגיוס צריך להתנהל בתום לב (כמו כל דבר שקשור לחוזים). ולכן
אולי כדאי מראש להגיד למועמד מעשן שכלל אין טעם שיגיע, וכדאי גם שיהיו לפסילה כזו
הגיוניות, כי סביר להניח שמתישהו זה כן יגיע לבית משפט ולמחוקק.

vinney

Well-known member
וודאי שהחוק מתייחס לכך

החוק אוסר אפליה מטעמים שלא מן העניין. אם המעסיק חושב שהיותו אדם מעשן רלוונטי לעבודה - אז מותר לא לגייס על סמך זה. לא נראה לי שזה טיעון רלוונטי בתחום ההייטק.

amir_aikido

New member
"החוק אוסר אפליה מטעמים שלא מן העניין"

סתם מסקרנות, למה אתה טוען זאת? כי בחוק יש רשימה סגורה של סיבות, בתי-משפט הרחיבו את הסיבות מעט, אבל אני בספק שהיה כבר דיון בנושא עישון.
&nbsp
גוגל העלה מספר טוענים הפוכים, שתי דוגמאות בולטות (היו עוד):
www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3896031,00.html
www.workrights.co.il/עישון_בעבודה
&nbsp
&nbsp
אמיר

למעלה