פסיכומטרי כחוויה

shay4442

New member
זכרונותי מהפסיכומטרי

טוב, קודם כל הייתי חייב פסיכומטרי על מנת להתקבל לאת"א וגם להשלים מספר בגרויות , קיבלתי קורס פסיכומטרי חינם מהצבא(בגלל שהייתי סופר לוחם חחח) הקורס עצמו היה בדיחה(טוב למה אפשר לצפות כאשר מקבלים משהו בחינם וכאשר מדובר על הסכם יחסית קמצני בין קידום לצבא) 40 איש בכיתה צפופה ,יחס מאוד מרוחק ומפגש של פעם אחת בשבוע אפשרו לי לצאת עם המינימום הנדרש על מנת להתקבל למקצוע שהוא חלום חיים..... בכל מקרה לא הייתי ממליץ על הקורס הזה אם המטרה לציון מעל 620 אלה אם אתה באמת סופר גאון , בקשר לבגרויות פה כבר החכמתי והורדתי את המיקוד לבד מהאתר של משרד החינוך ושיננתי קצפתי לתיכון הישן שלי וכיום אני על הדשא של גילמן באת"א............

חולק על דעתך

אותו קורס של פעם בשבוע, תוך כדי שרות קרבי (טוב, בערך...) אם ניצול כל דקה פנויה לטובת תרגול וציון מעולה שלפחות בחלק המתמטי אשתפר בצורה מאוד משמעותית מנקודת ההתחלה. תלוי במורה ובמידת ההשקעה של המשתתף.

shay4442

New member
ממש לא

אם תשווה בין ממוצע הציונים של קורס אישי לעומת צבאי תראה הבדלים משמעותיים....... בוא נאמר שאסור לשום בנאדם(שיש לו אינטילגנציה ממוצעת) לבנות על הקורס הזה אלא אם כן הוא עשה כזה בתיכון או מתכנן לעשות כזה בעתיד!!! ברור שאחרי הקורס הזה תדע יותר ממה שידעת לפני אבל אם המטרה היא לבנות על ציון גבוה, מהקורס הזה לא תבוא הישועה זה שאתה קיבלת ציון טוב זה לא מעיד על הכלל ואני יודע את זה משאר חברי הכיתה 40 במספר שמרביתם קיבלו פחות ממני שזה אומר מתחת ל-600...

אולי

אני עדיין חושב שזה תלוי על איזה מורה אתה נוחת. אני הייתי צריך את הספר, כמה הערות בסיסיות על טכניקה והמון תרגול. אני חושב שזה מה שרוב האנשים צריכים, הצבא פשוט נותן את זה בזול. אגב, אני מכיר בחור שהגיע למבחן בפעם הראשונה "כדי לראות מה זה." אני חושב שהוא רק הסתכל קצת בערכת רישום לפני. המניאק הוציא כ-720. ואני מתכוון למניאק במשמעות החיובית של המילה.

Lady McBeth

New member
מממ....

עשיתי פסיכו בשקט נפשי גמור.. בלי לחץ ובלי שום דבר.. האמת שאפשר לומר גם שדי זרקתי עליו... אבל היי, הצלחתי להתקבל לרפואה :) אגב, אני מהבודדים שהיה להם את "העונג" לקבל זימון לבחינה חוזרת במרכז הארצי לבחינות ולהערכה חודש וחצי אחרי הפסיכו המקורי....פאן פאן פאן...

Musi© Gi®l

New member
התקבלת ממש לרפואה????

והלכת ללמוד משפטים עם משהו??? למה ניסית להתקבל לרפואה אז בכלל ?

Lady McBeth

New member
ממ...האמת היא..

שאני שוקלת לעבור שנה הבאה לרפואה בירושלים.. אז העובדה שכבר עברתי את הבחינות קבלה די עוזרת... דבר שני, בסוף הלכתי על משפטים פשוט כי זה יותר עניין אותי. אחרי שנה במשפטים אני יכולה להגיד בלב שלם שזה לא מה שחשבתי שזה.

Musi© Gi®l

New member
אם תעברי לרפואה אז תדעי לא להסתמך על שנה

א' כי לומדים כל מיני דברים בסיסיים לא קשורים

זכוכיות

New member
עשיתי בתיכון, היה נחמד...

בקורס התקבצו כל האנשים שכן אהבתי מהתיכון, כאילו ניפו את כל החבר'ה שלא חיבבתי, אז יצא שלפעמים הייתי מבריזה מיום לימודים שלם אבל מגיעה בסוף היום לתרגל קצת לפסיכו... גם הצלחתי בו הרבה יותר מאשר בבגרויות...

התמדה ואי התפזרות

זו היתה הדאגה הגדולה שלי כשהתכוננתי, כי ידעתי שאם במבחן אני מתפזרת, מתחילה לחלום - הלך עלי. אז בשבועיים שלפני המבחן הייתי משננת לעצמי שוב ושוב: את תהיי ממוקדת, ומרוכזת, ומאופסת. עשיתי מעין מדיטציה כזאת (או דמיון מודרך) למרות שאז עוד לא ידעתי מה זה. וזה עבד במבחן עצמו הריכוז שלי היה מעולה, כמו שאף פעם לא היה לא לפני כן ולא אחרי כן. אני גם לא חושבת שצריך לשבת על התחת יותר מחצי שעה של תרגול אינטנסיבי. חצי שעה זה יפה מאוד. תביאי שתי חצאי שעות כאלה ביום, עם הפסקה באמצע, ויהיה בסדר. להוסיף לזה תרגול של כמה מבחנים מלאים (שלוש שעות?) בשבוע שלפני המבחן עצמו. >>>>>>>>>>> חצי מה"להפוך את הלימוד לכיף" זה לוודא שאת לומדת בדרך שמתאימה לך ושיש לך את כל העזרים הנכונים: ספרים שמתאימים לך, מורה שילמד אותך את החלק-הספציפי-הזה שאיכשהו חסר לך, ציורים אם מתאים לך ציורים, עזרים חזותיים אם התפיסה שלך חזותית ועזרים שמיעתיים אם הזכרון השמיעתי שלך חזק יותר, וכמובן גם אוזניות מטווחים אם את מוסחת בקלות מרעשים, וישיבה מול קיר חלק אם את מוסחת חזותית, וביסלי וקרקרים קשיחים לנגיסה אם תחושה עמוקה מרגיעה אותך. או סתם לעצור בשביל שלוש שכיבות סמיכה - לפעמים האפקט שלהם מעורר ומדהים. לקרוא, לשמוע, לדבר, לכתוב, לשיר, לשרטט, לעשות פנטומימה - תמצאי את הדרך (או הדרכים) שעובדת לגבייך ותדבקי בה.

חשוב מאוד להכין טבלת ארגון של כל החומר

לפי הימים בחודש, ולכתוב כל יום מה את לומדת- באיזה עמודים מדובר, ועל מה את עושה חזרה וככה יש לך רשימת יעדים קטנים. ומה שאני מציעה זה שתעשי הפסקות ואל תלמדי רצוף כי זה מייאש- כל שעה וחצי תעשי רבע שעה הפסקה. ותחשבי מה מתאים לך יותר- אולי ללמוד ביחד עם חברים מהקורס או בכלל, או ללמוד לבד ותעבדי לפי מה שמתאים לך, או בשילוב

ViolSastrad

New member
חוויה מתקנת...

היה די נחמד.. הקורס התחיל בחופש בתיכון.. אבל מיד עם חידוש הלימודים נהיה לחוץ קצת יותר.. אבל עדיין זו זכורה כתקופה די משעשעת

למעלה