פסיכומטרי כחוויה

פסיכומטרי כחוויה

שלום לכל הלומדים לפסיכומטרי (לא בפעם הראשונה)!
מאוד מסקרן אותי עם איזו גישה אתם ניגשים לתרגול?? זה טונות של ספרים, נושאים, מבחנים, שאלות, פרקים וגם אנגלית... והכל כמובן מוגבל בזמן
, די מחרפן לא?! (במיוחד לאלו שלא יכולים לשבת על התחת יותר מחצי שעה של תרגול אינטנסיבי). בטח יש שיטות לעשות את הלימוד לחוויה
, כזאת שתניע אותכם לגשת לתרגילים מתוך ענווה, סובלנות ואף חוויה אמיתית.. השאלה היא איך מסגלים דרך הסתכלות חדשה על כל עניין הלימוד לפסיכומטרי?? כיצד ניתן להקל על הסבל, וללמד את עצמך להתמיד ולא להתפזר? ואיך אתם מתמודדים עם עניין המיקוד במטרה כזה מגיע לשעות מרובות של תרגילים?

roigr

New member
שאלי גם בפורום פסיכומטרי.

כאן זה פורום של סטודנטים.

EEstudent

New member
פסיכומטרי עושים באהבה או לא עושים בכלל

בינינו אין דבר כזה לשפר חוויה בפסיכומטרי לא משנה מה עושים תמיד יוצא מכוער ומגעיל מה שאפשר לעשות זה לחרוש והרבה עד שמתרגלים

Musi© Gi®l

New member
אני זוכרת את תקופת לימוד לפסיכו' כמשהו

ממש כייפי... שום שיטה. סתם נהנתי, כי זה נחמד כזה.

כבשה200

New member
אני לא נהנתי, אבל מהרבה סיבות

מצטערת, לי זו הייתה חווית סבל מתמשכת...... אבל כל אחד רואה את זה בצורה שונה

lady mika

New member
אני עשיתי את הפסיכומטרי לגמרי בסבבה

הגישה שלי לא מתאימה לכל אחד אבל לאדם לחוץ ופולני כמוני היא הייתה מושלמת: עשיתי את הפסיכו' בזמן הצבא ואמרתי לעצמי כל הזמן שממילא לא יהיה לי מספיק זמן ללמוד ואני רוצה להתקבל לחוג עם דרישות גבוהות ולכן הפסיכו' שאני עושה הוא רק בגדר תרגול, רענון מוח ותו לא. הציון לא משנה כי זה רק נועד 'לשמן' את גלגלי המוח.אמרתי את זה כמו מנטרה. זה עבד, עשיתי כמעט את כל שיעורי הבית שהיו מתוך אתגר ולא מתוך רגשות אשמה וחובה, יצאתי לבלות מתי שבא לי ולא ויתרתי ולכן גם לא הרגשתי מרמור לגבי כל הנושא והנקודה התחתונה שהיה לי ציון גבוה בהרבה מהמצופה שהספיק לי להתקבל לכל מה שרציתי. אם רגשות אשם ותחושות חובה מלחיצים אותך - זו השיטה בשבילך. לעומת זאת אני מכירה אנשים שחייבים להרגיש לחץ כלשהו כדי לעשות משהו אז אני מניחה שזה לא טוב בשבילם.

אהבתי את הגישה

באמת אהבת לתרגל את הפסיכומטרי? בתור אתגר או בשביל שזה יהווה מעיין הכנה לקראת הלימודים הגבוהים שיבואו בהמשך?

lady mika

New member
בתור אתגר וחימום למוח

לדעתי הפסיכו' בכלל לא מכין לקראת הלימודים הגבוהים. מבחינת הניקוד שלי באנגלית היה לי ניקוד מצויין עוד לפני הקורס והיה ברור שיהיה לי פטור, ולמרות זאת יש מאמרים באנגלית שאני לא מבינה גם אחרי בהייה ממושכת בהם, אז אני תוהה מה קורה עם אנשים שצריכים קורסים באנגלית או שעדיין יש להם פטור עם פחות נקודות ממני... בקיצור לא באתי לדכא אלא לומר שהפסיכומטרי עומד בפני עצמו.

Lady McBeth

New member
חחח, זה כלום

חכה שאני אשלח לך אחד ממאמרי עמנואל קאנט שהיינו צריכים לקרוא לאחד השיעורים... זה באמת גובל בפשע נגד האנושות

PianoGirl20

New member
אה! גם אני קיבלתי 142!..:)

מצד שני, הציונים שקיבלתי בנושאים האחרים....
.... (והכוונה בעיקר למתמטיקה כמובן שפשוט ניחשתי שם הכל..)

EEstudent

New member
קיבלתי 141 באנגלית ולא יודע לחבר משפט

בהבנת נקרא אני דיי בסדר ובגלל זה נראה לי קיבלתי ציון טוב אבל למשל לענות על שאלה פתוחה או אפילו לדבר עם מישהו אני לא מסוגל מצד שני נהניתי מאוד ללמוד לכמותי! זה מעניין ומאתגר וכיף

silverhawk

New member
זה לא כזה נורא

לי אפילו היה די נחמד (עד לשלב שבו זה הפך לקצת מעיק). קחי את זה בקלות - בסופו של דבר מדובר בסך הכל בכמה שבועות ואז את מסיימת עם זה (בתקווה) לעד.

RichardSmith

New member
../images/Emo2.gif צריך לתרגל?! ../images/Emo3.gif

כמו שאמרו, אנחנו רובנו מאחורי זה... המממ, זה מאוד אינדיבידואלי. יש כאלו שמעדיפים מוזיקה, יש כאלו בשקט. אוכל כזה או אחר. חוויה בלונדינית? הדרך הכי טובה להסתכל על זה היא שהלימודים באונ' עצמם ברמה קצת יותר גבוהה... ככה שזה די חפיף.

ialstrn

New member
לא בטוחה שהם ברמה יותר גבוהה,הם שונים...

הפסיכומטרי : כל העברית זה משחקי מילים (נורא נהנתי) האנגלית - נחמד למי שטוב...(ולמיש לא מייאש) המתמתיקה - כנ"ל לי המתמתיקה דפקה .. (עשיתי 4 יח')

RichardSmith

New member
המממ

יחסית לקורסים שלקחתי... הפסיכו זה משחק ילדים... מלבד אולי הקורס בג'אווה שבאמת השתווה לרמה של הפסיכו ולראיה, עשו עימנו ילדים מהתיכון... היום היתה לי חוויה הקשורה בזה בעקיפין... הדרכתי ילדים במרתון מתמטיקה עבור 3 יח' לימוד למתכונת הקרבה. הפער ביני לבינם מבחינת מהירות החשיבה, יכולת החשיבה, ראית הפתרון וכו'... אותו הפער כאשר אני למטה... מעניין איך מרגיש מישהו כזה שנמצא מעלי. איך ההרגשה לראות כפולה של שני מספרים בעלי עשר ספרות ומיד לדעת את התשובה?... או להבין את מרחב פונ' זיטה (אם זה מסובך... עדיין לא למדתי ואולי לא אלמד). או משהו יותר אלמנטארי, היכולת להכיר בחורות מתאימות...
כן, מעניין איך ההרגשה...

Musi© Gi®l

New member
מה קשור שעשית 4 יח' לפסיכו'?

לא זכור לי שיש בפסיכו' אינטגרלים וטריגונומטריה ודברים אחרים כאלה

למעלה