פסטיבל שהיה

כרמל 1

New member
האמת שזה היה קצת בדיחה מה שכתבתי

לשנות השנה... בכל מקרה, אולי זה בסך הכל נפל השנה ככה, אם זה חשוב לכם כדאי שתנסו בעוד כמה חודשים להתקשר אל המארגנים, וככה תדעו פרטים מוקדם..

מופע מדהים של ג'אמן

מי שלא היה בשבת בערב הפסיד את המופע המדהים של להקת ג'אמן. הם הצליחו להקפיץ את הקהל במשך יותר משעתיים ונתנו הופעה עם הרבה נשמה. לגבי פסטיבל בשבת. מצד אחד זה מאד מתאים, בעיקר השנה שהיה שוף שבוע שאחריו חג. מצד שני אמצע שבוע שלא בחופש יפגע ביכולת של אנשים רבים, ובעיקר ילדים להגיע. מצד שלישי ידוע לי לפחות על בית ספר אחד, "המרכז הישראלי לטאי צ'י", שלא עובד בשבת מכיוון שהמסטר ומדריכים רבים הם דתיים. לבית ספר הזה יש הרבה מה להציע בתחום הטאי צ'י ולדעתי נוכחותם היתה מרימה את תחום הטאי צ'י בכמה דרגות. כאחד שתחום עיסוקו הוא טאי צ'י בהחלט הרגשתי שהתחום הזה היה חסר, למרות שיוסי עשה כמיטב יכולתו ועם הרבה לב ועל כך אני מודה לו. אז יש חומר למחשבה למארגנים עד שנה הבאה. חוץ מזה היה מעולה וכיפי, וכבר מזמן שכחתי מתי הייתי ילד.

כרמל 1

New member
הסתכלתי מהצד קצת על הטאי צ'י

(באתי באמצע אז לא רציתי להפריע) ואני חושב שאנשים נהנו מאוד, ויוסי כמובן עשה עבודה מצויינת בטאי צ'י וארגון הפסטיבל

wuji

New member
תיקון טעות

יוסי שהעביר שיעורי טאי-צ'י ויוסי שארגן את הפסטיבל, הם לא אותו אדם.

כרמל 1

New member
באמת? מוזר..

יוסי ביגלמן העביר את שיעורי הטאי צ'י. הייתי בטוח שהוא גם ארגן, משום מה זכור לי שראיתי באתר.. אבל עכשיו בדקתי וראיתי שזה יוסי בן-טוב. תודה שהארת לי את זה

brunoflexe

New member
כמסתכל מן הצד (ומתאמן במרכז

הישראלי לטאי צ'י) לא נותר אלא לשאול מדוע אירועים רבים מאורגנים דווקא לשבת - יום הטאי צ'י הבין לאומי (שיוצא כל שנה במקרה בשבת ...), הפסטיבל הזה ובטח היו עוד אירועים ... זה כמובן לא מונע מאיתנו להגיע כצופים אבל לא כמשתתפים.

brunoflexe

New member
מעניין. אז כל דבר שאליו מזמינים

אנשים צריך להיות רק ביום שבת ? ולעובדה שבית ספר שבו אחוזים משמעותיים ממתרגלי הטאי צ'י בארץ לא יוכל להגיע אין משמעות בבחירת היום ? טוף נו.

Tonjin

New member
הגם אתה, ברונו..?

ואחרי זה תגלגל עיניים לשמיים ןתשאל "המרכז ככת, למה?" אני מעריך של70% מהאוכלוסיה (ואולי אף יותר סטאטיסטית מאוכלוסיית הלוחמים) שבת זו הבחירה הטבעית.. כמובן שזכותכם "להחרים" אירועים שקורים בשבת, אבל להתלונן אח"כ על מה שמתאים לרוב הציבור...? נו טוף...

brunoflexe

New member
מה שמתאים לרוב הציבור ?

ניסית לעמוד פעם סאן צ'ואן חצי שעה ? ניסית פעם לעשות קרבות מגע מלא (מסוג שיוצאים עם חבורות / שברים וכו?)? ניסית פעם להתאמן חמישה ימים, 6 - 7 שעות אימון משותף ועוד שעה אימון אישי ? זה משהו שמתאים לרוב הציבור ? אותו הציבור שזורק את האפר מהסיגריה שלו מחוץ לחלון המכונית ? אותו הציבור שמשמיד מלונות ביוון וטורקיה ? אותו העם שאתמול פיטרו לו 2500 מורים ואף אחד לא פצה פה ? אני מאוד מקווה שאנחנו לא מדברים על דברים שמתאימים לרוב הציבור. ואם לעשות אימון ביום שהוא לא שבת הופך אותנו לכת, אז כנראה שהתהום בשפה בינינו עמוק למדי ... וראה תגובתי לגוטמן.

Tonjin

New member
את רוב הדברים שהזכרת ניסיתי...

ועדיין איני מבין את ההודעה שלך, אלא אם מה שאתה אומר זה שאתה חש תיעוב כ"כ עמוק כלפי רוב הציבור שאתה רק מחכה להיות מוזמן לאירועים שלו כדי שתוכל לסרב... ובחייך "ואם לעשות אימון ביום שהוא לא שבת הופך אותנו לכת, אז כנראה שהתהום בשפה בינינו עמוק למדי ..." זה כבר עמוק מידי במחוזות ה-Extreme Logic מכדי שיהיה לי נוח שם.. אין לי כלום נגד המרכז, אבל אימון אינטנסיבי בכל יום והשבתה של כל פעילות של כל אדם בביה"ס גדול ושלם לעולם תגרום להרמת גבה... אני גם אגלה לך סוד קטן שאתה אולי לא יודע מכיוון שאתם בד"כ לא צריכים לעשות את זה הרבה(נקודה לזכותכם דווקא ולמרות זאת זה קורא פעם בשנה): להביא מורה בכיר ארצה עולה כסף, לא מעט. לכן כדאי להביאו לכמה ימים ושילמד כמה שיותר (מה שטוב לכולם ממילא), רוב המתאמנים בארץ יעדיפו להתאמן אימון *נוסף* בשבת כך שכדאי להכליל גם את היום הזה בביקור שמראש כולל כמה ימים גם כלכלית וגם פשוט כי תהיה הענות גדולה יותר... למען הסר ספק, אני לא יודע מה הייתי עושה בנעליך.. הייתי שוקל את היתרונות והחסרונות ואני מאמין שההחלטה שלי הייתה פחות או יותר זהה לשלך - מה שאני כן יודע זה שהייתי משתדל לא לגלגל עיניים לשמיים כשאני לא יכול להשתתף בסמינר או אירוע מפאת הגבלות שאני בחרתי בהן לעצמי...

brunoflexe

New member
הרי זה בדיוק מה שאמרתי

שכנראה אנחנו לא בדיוק מדברים באותה השפה. להרים גבה תמיד אפשר וגם רצוי. ללמוד א"ל (בניגוד ל"סתם" שיטה שהולכים שם מכות) זה לא משהו שהופך לקל יותר עם השנים. להיפך. זה חלק ממהות לימוד א"ל. לומדים לפתור מצבים. גם בלחימה. כשאנו מזמינים את המורה מגיעים מאות אנשים, וחלק נכבד מהם מגיע ללמוד כל השבוע. אתה מנסה ללמוד א"ל אבל אין לך יכולת התמודדות מספקת כדי לפנות שבוע אחד כדי ללמוד מהמורה ? אז באמת התלמיד צריך לבדוק מה הוא למד. גלגול העיניים שלי הוא לא "למה זה נופל על שבת ככה שלא נוכל להשתתף" אלא למה זה -תמיד- נופל על שבת. האם יכול להיות שמפחדים מאיתנו ? מוודאים שאנחנו לא נוכל להיות ? האם משהו טרח להרים טלפון למרכז לבדוק מה האפשרות לעשות את זה במוצאי שבת ? ביום אחר ? בערב ? משהו ? יוק.

Tonjin

New member
בקשר לחלק השלישי של התגובה שלך

(עם הראשון אני גם מסכים, לא הבנתי איך השני קשור לדיון) - אני באמת לא יודע... אני פשוט לא מספיק מכיר את המצב.. אם אתה אומר שמפחדים מכם או דואגים שלא תוכלו להיות אצטרך לקחת את המילה שלך על זה...

brunoflexe

New member
החלק השני מדבר על התמודדות

אנו לומדים שא"ל מלמדת התמודדות. עם לחימה, בת זוג, עבודה מערכות יחסים וכו' (התמודדות טובה זה להגיע למערכת שבה כולם מרוצים ולא לנצח את כולם). גם להתנתק לשבוע זה התמודדות. אם תלמיד לא יכול לעשות את זה, אפילו לא ליום - יומיים או רק לערבים אז מה הוא למד לגבי התמודדות ? אולי הוא צריך לבדוק מה הוא קיבל במסגרת הלימודים שלו. אני לא אומר שמפחדים מאיתנו (אנחנו לא כאלה מפחידים ...). זה רק נראה לי מוזר שתמיד, אפילו בלי לנסות לתאם איתנו (הרי גם אנחנו על מפת הטאי צ'י בארץ !) קובעים בזמנים שאנחנו לא יכולים לבוא. עובדות: 1. יום הטאי צ'י הארצי - לא ניסו לתאם איתנו בחמש שנים האחרונות ככל הידוע לי - בנוסף, מדריך אחד סיפר לי שהתקשרו אליו וברגע שהוא אמר שהוא מהמרכז אמרו שיחזרו אליו ועד היום (שנתיים אחרי ...) עדיין לא חזרו. 2. תמיד קובעים בשבת - ידוע שאנחנו לא יכולים לבוא כבי"ס בשבת. אני משאיר לך את הסקת המסקנות. נ.ב. זה אולי נשמע כאילו אני מייבב כמה אנחנו מסכנים וכו - אז לא. אבל כדאי לדעת איך הרוחות נושבות.

Tonjin

New member
התכוונתי ברצינות.

אני באמת לא יודע מה המצב בתחום הזה בארץ.. כקורא מנותק בפורום לפעמים התקבלה אצלי תחושה שאילו אולי סתם יבבות ללא בסיס... דווקא משום כך אני שמח לשמוע ממך, כי בניגוד לכמה אנשים אני בהחלט רואה בפורום הזה במה להחלפת דיעות ואת דעתי האישית אני תמיד מוכן להחליף בטובה יותר אם משכנעים אותי שטעיתי.. נ.ב את המשמעות של החלק השני הבנתי וגם הסכמתי, מה שלא הבנתי זה איך היא קשורה לדיון..

לא יודע מה איתך

אבל רוב הארועים שאני מזמין אליהם (כשאני עושה מסיבה או יומהולדת או ארוחת ערב) קורה בשבת, או שישי בערב...

brunoflexe

New member
אירועים של ארניס

חיפשתי קצת בפורום: 1. ביום שני 10.6.02 סמינר של פרנק בראם לדניס הישרדות 2. ביום שלישי 11.6.02 סמינר של פרנק בראם ל IKA בבאר שבע בכל סמינר דיברות הפלדה שלכם יש גם אימון ביום שישי - משום מה עד כניסת השבת ... ויש עוד ועוד ועוד ... אז מה, גוטמן ? יש חיים גם בימים שהם לא שבת ?

הגעת עד 2002 - סחטיין

שתי הארועים הנ"ל הוזמנו על ידי קבוצות חיצוניח, כפי שניתן לראות, והסיבה שלא יכלו לקבל את האימון בסוף השבוע הוא בגלל שאז התקיים סמינר דברות הפלדה, הסמינר העיקרי שלשמו בא בראם לישראל... וברונו יקירי, אני חייב להודותש זו מפיסות הקטנוניות הגדולות שראיתי איתך מפרסם כאן בפורום...

להיכן שיימצא המורה, יבואו התלמידים.

אם המורה יחליט שהוא לא מלמד בשבת, תלמידיו יגיעו אליו בימי חול.

Tonjin

New member
דוד, אתה כרגיל צודק, אבל...

נראה לי שכאן טמון הכלבלב - נראה לי שמדובר בעיקר באירועים שאינם פונים לתלמידיו הקבועים של מורה מסויים אלא לציבור רחב יותר והומוגני פחות ובאירוע שמוגבל לזמן קצר (סמינר או תחרות לעומת האימון היומיומי הרגיל) ולגבי אירועים כאלה בחברה הישראלית הבחירה הטבעית היא עדיין ביום שבת..

למעלה