פנייה לעזרה.

danielaa32

New member
פנייה לעזרה.

שלום,יש לי בעיה דיי רצינית ואין לי ממש למי לפנות לכן החלטתי לכתוב פה. אני מורה במקצועי לאחרונה עברתי לגור בעיר אחרת והתחלתי לעבוד בבית ספר חדש... אני חייה כשבע שנים עם בת זוגתי,לאחרונה נתקלתי במספר בעיות,התלמידים בבית הספר החדש בו אני מלמדת הבינו\שמו לב שאני לסבית וניגשו ושאלו אותי כמובן שעניתי בחיוב וזה הפך לקצת מהומה בכיתה אך זאת אני ואין מה לעשות.. יש תלמידים שאינם מקשיבים לי כשאני מדברת איתם מפני שאני לסבית והם אינם מוכנים להקשיב ללסביות ואפילו ההורים גיבו אותם כשפניתי אליהם,מה עליי לעשות?להתעלם מהם ופשוט ללמד רגיל? והבעיה השנייה שלי היא תלמידה אחת ספציפית שפשוט מראה שהיא מעוניינת בי,וזה קצת לא במקום בכל זאת אני בת 32 והיא בת 16-17 אני מנסה להתעלם מהרמזים והמבטים,אבל פשוט לא יודעת מה לעשות.. בתודה מראש לעצות שינתנו, דניאלה. (פרסמתי זאת במספר פורומים בכדי לקבל כמה שיותר חוות דעת ועצות).

אביבקיץ

New member
"לא מוכנים להקשיב ללסבית"??

ליבי איתך. מה עם גב מההנהלה? אם יש צורך, שהמנהלת תגיד להורה/תלמיד בעייתי "זה לא העסק שלך או שלי עם מי היא חיה. היא המורה אז תקשיב לה". לא לדון בנושא בכלל, כי זה לא נושא לדיון. לדעתי צריך לנתק את חייך האישיים מההוראה. וזה אומר ללמד כרגיל. תלמידים תמיד ימצאו סיבה לצחוק על מורה. צריך פשוט להתעלם. על מורה אחרת צוחקים כי יש לה שומה, או היא צולעת, או על איך שהיא מתלבשת או כל דבר אחר. יש תלמידים שלא משתפים פעולה, תמיד יהיו כאלה, ולדעתי את צריכה להתייחס אל זה כאילו הם סתם מפריעים. תתעלמי ממה הם חושבים על חייך האישיים. התלמידה שמגלה בך עניין? תראי, ממה שאני יודעת - כשמורה גבר חושב שתלמידה מאוהבת בו, הוא פשוט מתעלם. תעשי אותו דבר. אולי אחרי כמה זמן את יכולה לעזור לה, אם את חושבת שהיא צריכה עזרה בחיים, אם קשה לה עם הזהות המינית שלה. אבל תיזהרי מאד מאד מאד. את עלולה לאבד את העבודה שלך.

yuvi55

New member
תפגשי עם המנהל/ת ותדוני איתה מה לעשות

הכי טוב שבצורה ישירה תפני למנהל/ת בית-ספר או ליועצת בית ספר ותפתחי בפניה את הקלפים בצורה הכנה ביותר ותבקשי שתייעץ לך מה לעשות הן עם התלמידים שלא מקשיבים לך והן עם התלמידה שמעונינת כנראה לנהל איתך רומן. אולי תציעי לה לדבר בשמך עם ילדי הכיתה או שתעברי ללמד בבית ספר רחוק מעירך - איפה שלא מכירים אותך. בהצלחה

בריחה היא אינה הפתרון

כי בכל מקום לדעתי הנושא יצוץ במוקדם או מאוחר אני אישית מכיר מורה מחוץ לארון שהצליח ללמד כיתות לא קלות למרות שכולם ידעו והוא לא הפריד בין הכיתה לחייו האישים כמו שגם המורה שולה והמורה ריקי לא עושות זאת ואין סיבה שהומו או לסבית יעשו זאת.[כוונתי על שיח על זוגיות גאה והצהרות הומוסקסואליות ולא פרטים אינטימים- בדיוק כמו שמורות ומורים סטרייטים עושים זאת על בני/בנות זוגם ]

פלגיה

New member
נשמע לי קשקוש

נשמע שהתלמידים מצאו תירוץ למה לא להקשיב לך. הרי אין בנטיה המינית שלך שום עניין וקשר ליכולת שלך ללמד טוב ולהסביר כמו שצריך. התלמידים רק ידעו שזו נקודה שתישמע יפה להורים שלהם, ושהם יכולים לקבל בה גיבוי. עלייך לקבל גיבוי מההנהלה, ולהתחיל להיכנס לכיתה ב"יד קשה". מיד עם הכניסה להעניש כמה מהחוצפנים הראשיים, ואז עם דקת השקט הראשונה, להתחיל ללמד, ולעשות את זה טוב. הבא בתור שיפריע - גם כן ייענש. זה לא נעים, אבל לפעמים אין מה לעשות מלבד ליצור "מאזן אימה" בכיתה. ברגע שהילדים יראו שבהינתן שקט אפשר גם ללמוד - הם ילמדו להעריך אותך כמורה ויפריעו פחות. לגבי התלמידה המאוהבת - זה דבר שאסור לך לתת לו להתפתח, וחובה לחתוך עניין מהר ככל האפשר. כפי שמורים גברים עושים כאשר תלמידות מתאהבות בהם (וזה קורה הרבה, בעיקר בתיכון).

danielaa32

New member
תודה רבה על התגובות

בקשר לכיתה פניתי שוב ליועצת והם יקבלו שיעורי חינוך בנושא קבלת השונה... ובקשר לתלמידה,איך אתם מציעים לחתוך את זה? פשוט לפנות אלייה ולדבר איתה?

אני לא חושבת שכדאי לך לדבר איתה

זה סתם יביך את שתיכן ובנוסף, יכול להיות שהיא תכחיש ותתלונן אחר כך שהטרדת אותה ומה את צריכה את זה. הייתי ממליצה להתעלם או לבקש מהיועצת שתטפל בזה, לפחות שתנסה.

שלא תעיזי!!!!

אני בשוק שאת בכלל שוקלת את זה או מעלה את זה... את אמורה להתעלם לחלוטין ולהתייחס אליה בצורה עיניינית בתור תלמידה מהשורה. תתחילו לעשות שיחות יחסינו לאן? תציבי את הגבולות מראש, אתן לא חברות או באותו מעמד שתדברי איתה על זה... בקשר לבעיה, את צריכה לעשות רעש ובלאגן- לא יתכן שבישראל 2009 יחרימו מורה בשל נטייתה המינית. מתוקף היותך מורה תנסי להיות מודל לחיקוי ולחנך לערכים נאורים, לשנות את דעתם דרך ההוראה שלך.

LEATHER REBEL

New member
רגע, אבל מה קורה אם...

שמענו כבר על בית ספר בישראל שבו התברר שלאחד המורים יש איידס... כבר מזמן הוכח שאיידס עובר מאדם לאדם רק בתנאים מאד מאד מסויימים (שלא יכולים היו להתקיים בין המורה ותלמידיו) אבל הורי התלמידים הודיעו להנהלה שאם המורה לא יורחק מביה"ס, אז הם יעבירו את ילדיהם ללמוד בבית ספר אחר. ומה יקרה אם גם הפעם, ההורים יודיעו להנהלה שאם המורה הלסבית -לא תורחק- אז הם יוציאו את ילדיהם מביה"ס? זכרו - כבר היו דברים מעולם!

ItsikH

Member
יש חוקים אם במקרה האיידס - וד"א אין לו איידס, הוא נשא HIV (הגדרה מדויקת יותר) - יכלו ההורים להתלות בטיעון בריאותי אם כי מוטעה בעליל, במקרה המורה הלסבית לא רק שאין כזה אפילו בתאוריה, יש חוק מפורש ("שוויון הזדמנויות בתעסוקה") שעומד לצידה.

LEATHER REBEL

New member
חוששני שתשובתך אינה רלוונטית

לא שאלתי אם מותר או אסור לביה"ס לפטר אותו. אנא, קרא שוב את מה שכתבתי בפוסט הקודם שלי. השאלה היתה מה קורה אם הורים מאיימים להוציא את ילדיהם מביה"ס. החוק אולי עומד לצד המורה, אבל החוק לא יכול למנוע מהורים להוציא ילדיהם מביה"ס ולהעביר לבי"ס אחר. בכל זאת הייתי מציע לקרוא היטב בטרם מגיבים. החוק עומד לצד המורה? בהנחה שנכון, זה לא רלוונטי. .

שיעברו

מדובר בתלמידי תיכון שיעברו ביה"ס יקבל נכשל בטיפול באירוע החריג דרך אגב ברוב הערים בארץ על מנת לעבור תיכון אתה חייב להסביר לעירייה למה ומורה לסבית זו לא סיבה קבילה בעירייה

ItsikH

Member
קראתי היטב, אין סיבה להתקפה לא אמרתי שיישום החוק יהיה טריוויאלי במקרה הזה, יש לא מעט מקרים שבהם חוק אינו בר אכיפה. הוצאת הילדים מביה"ס הוא איום שמטרתו הפעלת לחץ לפיטורי המורה - הרבה מההורים אם לא רובם ממש לא יזדרזו לממש את האיום. החוק מהווה משקל נגד ללחץ הזה.

LEATHER REBEL

New member
תשובתך אינה רלוונטית

אני יודע שנטיה מינית אינה מידבקת... אבל חוששני שאין לכך כל קשר לשאלתי. אני בכל זאת חושב שלא יזיק לקרוא שוב את השאלה שלי...

LEATHER REBEL

New member
וקטשופ ויטה טעים יותר

אשמח לדעת מה הקשר בין תשובתך לשאלתי. פשוט, אינני רואה אותו.

אני חושבת שהאנלוגיה שלך לא נכונה

אני לא לגמרי לא מסכימה איתך ואני מבינה שאתה מצדד במורה, אבל לדעתי אתה מקשר בין המקרים כיוון שבשני המקרים מדובר במורים שלא קיבלו גושפנקא וגב מהמוסד בו הם לימדו עקב מצב מסוים שלא התקבל ע"י תלמידים והוריהם. אני לא חושבת שזה נכון ומוצדק לסלק מורה שיש לו איידס, או להגיב כפי שההורים הגיבו, אבל במקרה הזה אני יכולה להבין את החששות של ההורים. לגבי מורה עם נטיות מיניות, אני מסכימה איתך הסכמה מלאה.

אביבקיץ

New member
הם לא יעבירו. אתם מנפחים את הבעיה

ילדים מצאו משהו לצחוק על המורה. אם זה לא בית ספר חרדי - ההורים לא יעבירו ילד בית ספר רק בגלל זה. הקישור לאיידב מעליב, ומראה על בורות לא בכל פעם שעולה נטיה מינית צריך לזרוק את המילה "איידס". יש יותר גברים הטרוסקסואלים חולים ונשאים מאשר נשים לסביות

איך גילו שלמורה יש איידס?

זה לא משהו שקל לגלות ויש דבר שנקרא חוק סודיות רפואית. זה נשמע כבר כמו איזה קטע מתכנית טלוויזיה, ועד כמה ההורים יכולים להיות בורים? אין אף תלמיד שאחד ההורים רופא או אדם משכיל אחר שיודע שאיידס לא מדבק בתנאים האלו? או שהם פרימיטיביים שיוצאים מנקודת הנחה שאם הוא נדבק באיידס אז הוא אדם מושחת שאסור שילמד? איזה שטויות... אותי בחטיבת הביניים ובתיכון לימדו אנשים מאוד לא ראויים, היה מורה צעיר לדרמה שאני מקווה שמישהי התלוננה עליו על הטרדה מינית, הילדה המפותחת שלמדה איתי כנראה לא הבינה את המשמעות של הדברים שאמר לה (אני עצמי הבנתי את זה באיחור של כמה שנים). מורה אחרת הועפה מביה"ס אחרי שיצאה נגדה עצומה בגלל שהייתה מעליבה תלמידים במשך שנים בצורה שיצרה טראומות, זה לא מנע ממנה להתקבל מייד לעבודה בביה"ס אחר ולאחר מכן לעבור לעבוד בהכשרה של מורים (אכן כך, שקלתי לכתוב מכתב למשרד החינוך כשגיליתי את זה, אני מצטערת שלא עשיתי זאת). אז מורה כזה מעיפים? זה מזכיר לי בדיחה מטומטמת: ילד מכנה את מורתו "זונה", אביו מזומן לביה"ס ומיודע בעניין. הוא שואל את הילד "תגיד, המורה שלך לא מלמדת טוב?" הילד עונה שהיא מלמדת מצויין "היא נותנת לך ציונים נמוכים?" "לא אבא, הכל 10" "אז מה לעזאזל אכפת לך מה היא עושה אחרי שעות העבודה?!"

למעלה