פנייה לעזרה.

LEATHER REBEL

New member
אין לי מושג כיצד גילו

מה שכן, מסתבר שעדיין יש מספר לא-מבוטל של אנשים, בני כל העדות והדתות, שעדיין מאמינים שניתן להידבק באיידס גם דרך לחיצת יד וכלי אוכל. אנחנו יודעים שזה לא כך, אבל את הנבערים לא ניתן לשכנע. מש כפי שהנבערים לא יצליחו לשכנע אותנו באמונותיהם.

אורחת מצטרפת לשרשור

גם אני חושבת כמו קודמותיי שזה קשקוש ושאם לא היו יודעים שאת לסבית היו מוצאים סיבה אחרת לא להקשיב לך. אמנם עברו 10 שנים מאז שהייתי בתיכון, אבל זכור לי טוב מאוד שלכמעט כל מורה מצאנו סיבה למה "להתעלל" בו, אם בגלל מראה חיצוני או קטעים אחרים או תכונות שייחסנו לו. אגב, אני אישית חושבת שזה שהתלמידים פנו אלייך ושאלו אם את לסבית מעיד על בעיה - זה לא עניין של התלמידים מה את עושה בחייך האישיים, את שם בשביל ללמד אותם והנטיה המינית שלך אינה עניינם כמו שחיי המין של המורים האחרים אינם עניינם וכמו שפעילויות אחרות של מורים מחוץ לכתלי בית הספר אינה עניינם, והייתי מערבת בזה את ההנהלה, במיוחד לאור כך שההורים מגבים (ההורים של חבריי ושלי לא גיבו אותנו כשזלזלנו במורה פוזל וצולע, במה זה שונה?). נקודה נוספת היא שלפי מה שסיפרת את מלמדת בתיכון מה שאומר בני נוער בתקופה שמין הוא בעל חשיבות מרכזית ועל כן העניין הרב, וסביר להניח שבין התלמידים הרבים יש כמה שמתלבטים באשר לזהותם המינית. אולי כדאי להציע להנהלה שיארגנו פעילות חברתית חינוכית בנושא, גם כדי להסיט את העניין ממך וגם כי זה באמת נושא חשוב וראוי ואם לא עכשיו אז מתי? כדאי שהם ילמדו כמה שיותר מוקדם שלהיות גאה זה לא דבר שלילי. בקשר לתלמידה, נתנו לך עצות חכמות ונכונות. יכול להיות אגב שזה סתם קטע של מרד גיל ההתבגרות, כמו שסיפרו כאן על מקרים של תלמידות שמפלרטטות עם מורה גבר והיו גם מקרים של תלמידים שפלירטטו עם מורה אשה (ועל חלק מהתוצאות שמענו בחדשות). זה מזכיר לי אגב פרק מהסדרה האלמותית דגראסי שאת אולי זוכרת, באחד הפרקים תלמידה חשדה שהמורה שלה לסבית וחשבה שהיא מתחילה איתה. בסוף התברר אגב שהמורה לא לסבית, היא פשוט גרה עם שותפה לדירה כי זה יותר זול.

אישית אני לא מסכים איתך

כי סופם של סודות להתגלות... וכמו שלמורה שולה אין ילדים וחברתה רבקה היא אם שכולה ויוכבד היא חולה בסרטן השד... סופם של סודות להתגלות... אני חושב שמורה טוב מורה לחיים הוא המוטו מורה לסבית לא תיפול בגלל היותה לסבית אלא בגלל היותה מורה גרועה. דווקא שונות בכלל ושונות מינית בפרט יכולה לפתוח דיון חשוב פי כמה וכמה משיעור לשון היסטוריה או מתמטיקה שיעור על ערכים ומיניות. מי שפוחד מזה, זו בעיה של בית הספר . אני לא מאמין בטאטוא מתחת לשטיח כי האבק צף.

יש הבדל בין להסתיר

לבין פשוט לא לדבר על זה. אני אישית גדלתי בישוב קטן וחלק מהמורות בביה"ס בו למדתי היו באופן טבעי נשים מהישוב שכולם הכירו והילדים שלהן למדו גם בביה"ס (לימדה אותי מורה שלמדה עם אמא שלי באותה כיתה בתיכון בזמנו), אבל היו גם מורות שלא גרו בישוב ועל החיים שלהן אף אחד לא ידע כלום, היו פעמים שחלקן הגיעו לאירועים של ביה"ס עם הילדים שלהן אבל חוץ מזה לא ידעו כלום, על חלק מהמורות לא ידענו אם הן נשואות בכלל או איפה הן גרות והאמת? זה לא כזה עניין, אני מניחה שבמקרה שלה פשוט מישהו גילה את מה שגילה וסיפר לאחרים והם התעניינו. ואם הם היו מגלים שהיא רוקדת סלסה, זה גם היה מעניין? זה מזכיר לי שפעם המורה שלי לתנ"ך עזרה לחברים שלה שפתחו דוכן פלאפל, ולמחרת שיחת היום בשכבה הייתה "המורה עובדת בדוכן פלאפל" ואותה זה מאוד הצחיק. זה לא קטע של סוד שסופו להתגלות, זה קטע שזה לא עניינו של אף אחד ואין סיבה שידברו על זה. אגב, יש גם שמועות לא נכונות על מורים שעושות בלאגן וגם את זה כדאי למגר. אצלי בביה"ס זה היה שהמורה ההרה עשתה תאונת דרכים והתינוק מת. אני גם האמנתי לזה, עד שפגשתי אותה כמה חודשים לאחר מכן עם עגלה.

Bakura

New member
יד ברזל, תהיי קשוחה!

את צריכה להגיע לכיתה, להעביר איתם שתי דקות על "טוב, תקשיבו, התחלנו ברגל שמאל. הנטייה המינית שלי לא משנה לא אותי כאדם ולא אותי כמורה, אני לסבית, לא אכפת לי מה הנטייה שלכם, עכשיו בואו נלמד". עושים רעש? תתחילי להעיף תלמידים על ימין ועל שמאל, ברגע שהתלמידים יבינו שכשאת אומרת שאת מעיפה את מקיימת הם יסתמו. מה, את באמת מוכנה שכאלה אנשים מגעילים ישבו לך בכיתה? 'לא רוצים להקשיב ללסבית'? שילמדו את החומר לבד, אפשר לחשוב שהם עושים לך טובה שהם יושבים בכיתה ומקשיבים! בהצלחה. אין דבר נהדר יותר ממורים קשוחים. ואני אומרת את זה בתור תלמידה- אני אוהבת ללמוד כשיש שקט.

wild orchid

New member
לא הבנתי למה

את בכלל מנהלת איתם שיחות על נושא כה אישי ומכניסה אותם לחיים שלך? עם כל הכבוד להם, זה ממש אבל ממש לא עיניינם מה את עושה מחוץ לשעות העבודה, איך את מנהלת את חייך ועם מי את ישנה במיטה. זו חוצפה ממדרגה ראשונה לדחוף את האף שלהם לחייך ולפי דעתי לא היית צריכה לענות להם בכלל. לגבי לא מקשיבים כי את לסבית-ממש לא נראה לי שזה העיניין. כולנו היינו בתיכון וכולנו זוכרים עד כמה לא אהבנו להקשיב לאף מורה גם כשלא היה בו שום דבר "חריג". הם לא מקשיבים כי ככה זה התיכון. אז כמו שכבר אמרו לך יד קשה. לגבי התלמידה-לא נראה לי שכדאי לדבר איתה. אני די מתקשה להאמין שתלמידה בת 16 תעשה למורה שלה עיניים בפומבי, במיוחד שבגיל הזה לא ממש מקבלים את השונה. יכול להיות שהיא ועוד כמה אהבלים בני טיפשעשרה שהחליטו "לעשות דחקות" על חשבונך והיא עושה לך עיניים בכוונה. אם תדברי איתה, יש מצב שרק תעשי צחוק מעצמך (אלא אם כן היא עברה כבר את כל גבול הטעם הטוב ואז יש לנהל שיחה ולא "חמודה, את בת 16 ואני בת 32 וזה לא יעבוד בינינו"). חוץ מזה, נניח והיא באמת מעוניינת, בואי נזכור שזה תמיד קורה שתלמידות מפנטזות על המורים שלהם ותלמידים על המורות. זה לא כזה ביג דיל כל עוד ששוב, זה לא עובר את הגבול.

magicgirl

New member
את הוזה?

עוד שאני הייתי בתיכון (לפני 11 שנים) בנות היו עושות עיניים למורים ... שוכבות עם בחורים (וגם עם מורים) מגיל 13. עיניין של חקר מיניות בדיוק בגיל שכל ההורמונים משתוללים לא מונע דבר כזה ... ומהכרות שלי עם הקהילה יש המון בנות 16 שהן כבר לסביות מוצהרות שעשו יותר ממה שאני עשיתי כל חיי... ולא רק שהן לא מפחדות מה"שונה" הן חושבות שזה ממש מגניב...

tookmy

New member
אם היית ימורה בתיכון והיו

שואלים אותך אם את נשואה וכמה ילדים יש לך לא היית עונה? לענות שהיא חיה עם בת זוג זה בדיוק אותו דבר. לא צריך לעשות מזה עניין אבל גם אין לה מה להתחבא, זה לא שהניא סיפרה בכיתה מה היא אוהבת במיטה, היא בסך הכל סיפרה על מצבה המשפחתי. ובקשר לתלמידה, נו, כנראה כבר מזמן לא ראית בני 16 (אני אגב, רואה 3 פעמים בשבוע, מלמדת בתיכון).

ItsikH

Member
כולם פה אחד ולא נותר אלא לומר אמן. בהצלחה, הוראה היא שליחות ../images/Emo140.gif

dify

New member
מסכימה עם כמה מקודמותי-

א. לגבי התלמידה המאוהבת- אין פה עניין של מו"מ או שאלת יחסנו לאן- התעלמות גורפת מהעניין הזה, בדיוק כמו אם תלמידה מאוהבת במורה שלה (גם זה קורה)- את ממשיכה ללמד כרגיל, מתייחסת אליה כרגיל, מתעלמת לחלוטין מכל גילויי שלא במקום, או נוזפת בהתאם לתפקידך כמורה, בדיוק כמו בתלמיד אחר שהיה עושה דברים דומים גם בלי להיות מאוהב בך. ב. העובדה שהם לא מאפשרים לך ללמד רק משקפת את זה שאין לך כוח עליהם, את לא בשליטה. זה לא קשור לנטיה מינית, זה קשור לקשיחות שאת משדרת, את לא מפחידה אותם. אז כמו שהציעה פלגיה- תהיי ברורה, חדה, עם גבולות ברורים ועונשים. תעמדי בגבולות של עצמך, תלמדי, ותקבעי מבחנים על מה שלימדת- ותבהירי גם לילדים וגם להורים, שהציונים הללו קובעים. נקודה. הרי תוכן הלימוד לא קשור בשום צורה שהיא לשאלה האם יש לך משקפים, האם את מאד גבוהה או האם את נוטה לאהוב נשים. פשוט לא קשור. חייבת להגיד לך שגם לנו היה מורה, כשהייתי תיכוניסטית, שכולם ידעו שהוא הומו, והסתלבטו על זה המון, אבל בעיקר "צחקו איתו" כי ידעו שזה גורם לו לבזבז את השיעור ולא ללמד. זה השיג לנו שיעורי כייף במקום לימודים... בכלל לא שינה שהוא הומו כמו ששינה העובדה שהוא איפשר לזה שהוא "צוחק" איתנו- לבזבז את כל השיעור. אז כל עוד את תתני לעובדה שהם נתקעים על זה שאת לסבית לבזבז לך את השיעור- הם ימשיכו לבזבז לך שיעורים ככל האפשר, וההורים יתמכו בהם, כי זה הילדים שלהם, ולא כי את לסבית. אגב, ברוח ימים אלו, כשהייתי בכיתה ז' או ח' היו בחירות לכנסת, והיינו מבזבזים את כל השיעורים של המחנכת (תנך, היסטוריה, לשון, ספרות, הבעה, חיבור- את כולם!) על ויכוחים פוליטיים- כי היא איפשרה את זה. הקטע הוא שידענו שהיא מאפשרת, אז מראש היינו נכנסים למשחק התפקידים הזה (אחד היה אומר משהו פרובוקטיבי בתחילת השיעור, השני היה עונה, הכיתה היה מתחלקת למחנות, והנה הלך עוד שיעור :):):):) לדעתי, את צריכה גיבוי של בי"ס- להודיע שאת מורה. את מלמדת. אם יש רצון לדון על נושא נטיה מינית- יש בשביל זה שיעור חברה עם המחנכת/יועצת ושיעור ביולוגיה, והשיעורים שלך ממשיכים להתנהל כרגיל בהתאם לתוכנית הלימודים. נקודה. אם זה ממש בוער להם- אפשר להביא להם הרצאה של חו"שן ואגב, רק שתדעי, קיימת קבוצת תמיכה למורים הומולסביים בת"א (אני לא יודעת בדיוק את הפרטים, אבל מידי פעם יש פרסומים, את יכולה לצלצל לאגודה לברר או לבית היינריך בל, שם הם נהגו להיפגש בעבר, אני כבר לא יודעת לגבי היום.

לא הבנתי מאיפה היוזמה לשתף את הכיתה בחדר המיט

חדר המיטות שלך. נשמע לי ממש מיותר- שלא לאמר טיפשי, את מורה בישראל אמורה לחנך תלמידים . זאת הכיתה שאת צריכה ללמד, לא קבוצת תמיכה... מה זה השטויות האלה? מה שהולך היום במערכת החינוך זה פשוט קטסטרופה הגיע הזמן שיבוא מישהו ויעשה סדר בתוהו ובוהו הזה

אף אחד לא עירב בחדר המיטות

אבל ואבל גדול , התלמידים חצו גבול וכמו שנאמר היא אפשרה את חצייתו. אני רוצה להעיר ברשותך בעיה אחרת שאני כמעט זועם עליה, בשיעורי חינוך מיני ברוב בתי הספר בארץ אין שיתוף של חושן ולא בשיעורי קבלת השונה. הנרטיב שמלמדים בבתי הספר שיש אבא ויש אמא . כשמורה משתף את כיתתו בחתונתו הקרבה זה בסדר- כל עוד החתונה היא הטרוסקסואלית. זה גם בסדר ואפילו יש מנהלים שיעלימו עין משיחה על המין כל עוד נעשה בין בנים לבנות. נטייה מינית היא נמצאת בכל מקום ולא להתייחס לכך מצד אחד או לשים את זה במרכז מצד שני מדובר בשתי קיצוניות שיש להישמר מהן מאוד. ביום שמורה לא ידבר על אשתו, על חתונתו, והיא לא תדבר על איך באים ילדים לעולם - אתה צודק אבל אני לא רוצה לחיות בעולם כזה ובטח לא בעולם כזה שיחיו ילדיי. צריכה להיות יותר פתיחות במערכת הסגורה מאוד של מערכת החינוך לנושאים אלו

W a r r i 0 r

New member
../images/Emo119.gif לו הייתה מורה,

והיית נשוי, האם הייתה לך בעיה שאשתך תבוא לאסוף או להיפגש איתך בבית הספר? סביר להניח שאף אחד לא היה שואל. כי זאת אשתך, ואתה בעלה. אבל חלילה וחס אם זוגות בני אותו מין יעשו את הדבר הזה. כי זה כבר כניסה לחדר מיטות. רואה ההבדל הקטן?

turchoice

New member
אני חושב, שיש אינספור דוגמאות

בס"ד שיגידו כמה המצב הזה לא נכון, ואם זה היה ככה וככה אז ברור לגמריי שהיו מתייחסים לזה אחרת, וכברור מאליו. אין לי עצה כל כך כי אמרו כבר הכל ואולי גם יצעקו עלי ויתרגזו בנוגע לדיעות שלי, אז אני לא אמליץ לך, אומר מה שהייתי עושה אם הייתי במקומך, מקווה שבאמת, ולא רק מנקודת מבט מהצד. יש לי מורה בכיתה, המורה לערבית, שפשוט הקול שלה ממש הצחיק את כולם, אני תלמיד השנה כיתה י' והמורה באמת אישה נחמדה, היא מוסלימית. והמבטא שלה קצת נשמע אחר, מהשאר. כאילו לא רגיל, וזהיכול להיות מצחיק, ויכול להיות משעשע. הם עשו דבר שמאוד הרגיז אותי פעם, ושמו רינגטון (שבאופן אישי הורד מהפלאפון שלי והועבר באינפרא לאיזה חבר אידיוט) בערבית משהו כזה מצחיק, ושמו את הפלאפון מעל הגג. איפה שכל הריבועים האלה בכיתה, ותיכננו להתקשר ושיהיה צחוקים. אני יודע שבגיל הזה לא ממש מצליחים לראות מעבר לזה, איך זה בכלל מרגיש למורה, שלא לדבר על כאילו מה, להביא את המנהל ? מה אתה אמור לאמר לו, ברור שזה הכל לצידך, וברור שהעניין הוא לגמריי מוצדק ומובן, אבל באופן אישי, הייתי צריך להיות בעל כוחות נפש ממש גדולים בשביל להגיד לו ושיטפל בבעיה, ויטפל בה עד למלוא חומרת הדין. כי זה היה מביך אותי מאוד. והרגשתי פשוט שהם מתנהגים בצורה אכזרית, מה היא עשתה לכם ? מי אתם בכלל ומי אנחנו שנוכל לצחוק על חשבונך, מאחורי הגב אולי זה לא בסדר, אבל לא על חשובונו, כי הוא לא יודע וזה לא מעליב, אבל בפנים ? זה להרוג אותך, מרגיש כמו שתבלע אותי פה האדמה, רק שלא ימשיך. אני חושב שזה לא בסדר, ושזה דפוק סליחה על ההתבטאות, מעבר למה היה קורה אם היית סתם מורה או סתם בעל, מה הקטע הזה שמורה יכולה לספר איך בעלה לקח אותה לירח דבש ואיך היה בנופש וכמה היה מקסים, ולפלרטט עם המורות בחדר מורים. יש לי את הצוות הכי נפלא, באמת. יחס כזה קיבלתי אולי אחת לדור, המורה והמנהל והסגנית והיועצת, לא נותן להן להתקרב אלי באופן אישי, שיחדרו למקום שהם לא מתכוונים אליו ולא ידעו מה לעשות בו, אבל מרגיש שהם אנשים חמים. מאוד. אני לומד באיזור הצפון ובא בכלל מעיר מרוחקת לגמריי, בקצה השני, חושב שהייתי מנסה לפנות לכיתה, כאילו אני המורה שלהם. אבל מדבר איתכם דוגרי, תגידו מה שאתם רוצים, אולי זה סוג של שבירת הדיסטאנס, אבל כן אני מאמין שזאת התנהלות מאוד נכונה,אמיתית כזאת. תאמרו לי מה מפריע אם מפריע, אני אגיד לכם מה אני חושבת ומה אנסה לעשות בשבילכם בשביל שתוכלו להרגיש יותר נוחים עם זה, ובטוחה שיש פה ביניכים כאלה שמבחינה חברתית מתנהגים כמו כולם, כי זה החבר'ה, אבל בפנים מרגישים אחרת, מבולבלים. ולא מצפה שתבואו ותתגברו ותגידו, אבל זאת הדיעה של מה שאני חושבת על העניין, ואולי גם אם זה בסופו של דבר לא ישנה כלום, ולא יעשה שום דבר. אם זה יכול לסיכוי שכן, לעשות שילך כי צריך ללכת, ולא יתפספס כי לא היה ברור מה עושים ביניכים, אז זה שווה את זה, הניסיון. מיודע בעניין התלמידה אני לא יודע כמה הדיעות שלי יהיו בכלל מועזות להישמע, ויכול להיות שכמו שאמרו היא בכלל בטח מסתלבטת עלייך, לא יודע למה, יש לי תחושבת בטן, שזה קצת יותר מזה. פעם התאהבתי בילדה, שבכלל התחלתי מתוך שעשוע והיה נחמד לחזר אחריה, אבל זה התהפך מתוך זה למשהו אמיתי, ופיספסתי אני לא רומז. ממש לא,חושב שאת יכולה לעשות עם זה משהו, אם את מפחדת שהיא תלך עם זה אחרי זה ותגיב בצורה שגויה כי היא נעלבה, תקליטי או משהו, לא נגדה. בשבילה. אבל תעשי עם זה משהו, מאמין שאת בקשר ובמערכת יחסים, ולא אומר שתקלקלי אותו, ולא שתנסי, שתעמידי את עצמך במצב שלה, ולא בראש שלך, כמורה. מקצועית, אלא כהיית רוצה שתקבלי יחס בעניין, אז תעמידי אותה במקום אולי, תסבירי לה, או שתגידי לה מה את חושבת על זה, ככה או ככה, "16-17 אני מנסה להתעלם מהרמזים והמבטים,אבל פשוט 'לא יודעת מה לעשות'.." להתעלם מזה אפשר, תמיד אפשר. אבל אם זה לא מפסיק, מרגישה שכבר לא יודעת מה לעשות, אמרת בעצמך, זה לא ייעלם פתאום. אני חושב שאת תוכלי לעזור לה מאוד, משזה לא יהיה. אז שווה את הניסיון. אני יכול לאמר בהצלחה, אבל תנסי לא לוותר. זה לפעמים משתלם כלכך.

ronnl

New member
באתי מהדף הראשי

אז שלום לך דניאלה
וכהומו בעצמי הייתי אומר לך שאולי כדאי לפתוח דיון איתם /ן בנושא לבוא ולדבר איתם/ן בגלוי ולתת להם/ן להתבטא בנושא ואולי לתת להם/ן להכין איזו עבודה בנושאים הומוסקסואליות וזוגיות חד מינית??ולעשות את זה בלי לתת להם אפשרות להתחמק מזה אולי זה קצת קשה אבל לדעתי זו הדרך הנכונה לגבי הילדה פשוט להגיד לה באופן הכי ברור שיש שיש לך בת זוג ושאת מבוגרת מדיי בשבילה ולא מעוניינת ושהיא תחפש קשרים בגיל שלה ותאחלי לה את כל הטוב שבעולם והצלחה וזהו אם זה לא עוזר אולי כדאי לדווח עליה אם יש אפשרות שכזו

shokaton

New member
להיות צודקת או להיות חכמה?

ראשית, לא נהגת בחוכמה (בצדק אך לא בחוכמה) כשחשפת בפניהם את הנטייה המינית. גם אני שילמתי, ולעיתים עדיין משלם, מחיר לא-פשוט על חשיפת המיניות שלי בפני התלמידים (למרות שמדובר בחינוך מבוגרים, ולא נוער). לגופו של עניין, תנסי ללמד כרגיל, מבלי להתייחס למיניותך. ובכיתה/בית-הספר הבא בו תלמדי, אל תמהרי לחשוף מיניותך לפני שתוודאי עד כמה הם באמת פתוחים לקבלת האחר. רוב הנוער כיום די פאשיסטי ודוחה, וההומופוביה והלסבופוביה העממיות פושות בקרבו, לצערנו. יש צורך בשינוי-מגמות חכם ומתוחכם, ולא בהצהרות ספונטניות שמחירן גבוה מאוד.

ronnl

New member
סליחה?

מהתגובה שלך אני יכול רק להבין שאשת חינוך את לא ממש ראויה להיות בין אם את מלמדת נוער או לא אני לא איש חינוך אבל הומו ויודע ש כשתלמידים ותלמידות ייחשפו יותר למורים ולמורות הומואים ולסביות הם/ן יבינו שהשד הוא לא נורא כל כך ולאלה שהם הומואים ולסביות או שהם בלבטים או מבולבלים יהיה גם סוג של דוגמא ויהיה להם יותר קל להתמודד עם העניין וגם יהיה להם אולי עם מי לדבר כשיהיה צורך את לא חושבת שזה חשוב? הכל מתחיל ונגמר בחינוך והומופוביה באה מתוך בורות ומתוך פחד ממשהו שהוא לא מוכר בדרך כלל מהסביבה והחברה וכשאנשים יראו יותר הומואים ולסביות וידעו יותר תהיה פחות הומופוביה ויותר קבלה הדיעה שלך על הנוער של היום גם לא נעימה לקריאה הנוער של היום הוא העתיד ולקרוא לו פאשיסטי ודוחה זה טיפה מוגזם בעינייי

ronnl

New member
וסליחה שפניתי אליך כאשת חינוך

כשאתה גבר סליחה

טלטוש

New member
הייתי חייבת להוסיף גם את התגובה שלי

הנטיות המיניות שלך הן לא עסק של אף אחד, בדיוק כמו שאף אחד לא שואל אותי למי אני נמשכת. הנוער של היום הוא בדיוק כמו הנוער של פעם לא אוהב שונות ולא אוהב את השונים. את נפלת עליהם בדיוק בגיל שהם מנסים לעצב את הזהות שלהם, מינית וחברתית. אני מאמינה שעבורם לסבית זו לא נטיה מינית אלא קללה. אני עוד זוכרת שאצלי בבית הספר "הומו" היתה הקללה שהכי השפילה את הבנים. מאחר והמרצע כבר יצא מהשק וכולם יודעים את נטיותיך אני חושבת שאת צריכה להשאר חזקה להמשיך לנסות ולהשליט סדר ומשמעת בכיתה ולא משנה מה מספר תלמידים מנסים לעשות. אין מצב שתדברי שוב על נטיותיך. הם יודעים מה המצב, את יודעת מה המצב וכאן זה נגמר - לא מתעסקים בזה יותר. ולגבי התלמידה: תתעלמי מכל הנסיונות שלה באופן הבוטה ביותר. לגביה את בגדר "נשואה" יש לך בת זוג, אז כל מה שהיא תנסה וללא קשר לנושא "מורה - תלמידה" הוא לא לעניין. אסור לך לעודד אותה בשום דרך גם לא שיחה בארבע עיניים. אני הייתי שוקלת לערב בזה את היועצת, כדי שהדברים לא יגיעו אליך בדרך אחרת פחות נעימה. ובכל מקרה עבור התלמידים זה שיעור טוב בסובלנות וקבלת השונה.

למעלה