אני חושב, שיש אינספור דוגמאות
בס"ד שיגידו כמה המצב הזה לא נכון, ואם זה היה ככה וככה אז ברור לגמריי שהיו מתייחסים לזה אחרת, וכברור מאליו. אין לי עצה כל כך כי אמרו כבר הכל ואולי גם יצעקו עלי ויתרגזו בנוגע לדיעות שלי, אז אני לא אמליץ לך, אומר מה שהייתי עושה אם הייתי במקומך, מקווה שבאמת, ולא רק מנקודת מבט מהצד. יש לי מורה בכיתה, המורה לערבית, שפשוט הקול שלה ממש הצחיק את כולם, אני תלמיד השנה כיתה י' והמורה באמת אישה נחמדה, היא מוסלימית. והמבטא שלה קצת נשמע אחר, מהשאר. כאילו לא רגיל, וזהיכול להיות מצחיק, ויכול להיות משעשע. הם עשו דבר שמאוד הרגיז אותי פעם, ושמו רינגטון (שבאופן אישי הורד מהפלאפון שלי והועבר באינפרא לאיזה חבר אידיוט) בערבית משהו כזה מצחיק, ושמו את הפלאפון מעל הגג. איפה שכל הריבועים האלה בכיתה, ותיכננו להתקשר ושיהיה צחוקים. אני יודע שבגיל הזה לא ממש מצליחים לראות מעבר לזה, איך זה בכלל מרגיש למורה, שלא לדבר על כאילו מה, להביא את המנהל ? מה אתה אמור לאמר לו, ברור שזה הכל לצידך, וברור שהעניין הוא לגמריי מוצדק ומובן, אבל באופן אישי, הייתי צריך להיות בעל כוחות נפש ממש גדולים בשביל להגיד לו ושיטפל בבעיה, ויטפל בה עד למלוא חומרת הדין. כי זה היה מביך אותי מאוד. והרגשתי פשוט שהם מתנהגים בצורה אכזרית, מה היא עשתה לכם ? מי אתם בכלל ומי אנחנו שנוכל לצחוק על חשבונך, מאחורי הגב אולי זה לא בסדר, אבל לא על חשובונו, כי הוא לא יודע וזה לא מעליב, אבל בפנים ? זה להרוג אותך, מרגיש כמו שתבלע אותי פה האדמה, רק שלא ימשיך. אני חושב שזה לא בסדר, ושזה דפוק סליחה על ההתבטאות, מעבר למה היה קורה אם היית סתם מורה או סתם בעל, מה הקטע הזה שמורה יכולה לספר איך בעלה לקח אותה לירח דבש ואיך היה בנופש וכמה היה מקסים, ולפלרטט עם המורות בחדר מורים. יש לי את הצוות הכי נפלא, באמת. יחס כזה קיבלתי אולי אחת לדור, המורה והמנהל והסגנית והיועצת, לא נותן להן להתקרב אלי באופן אישי, שיחדרו למקום שהם לא מתכוונים אליו ולא ידעו מה לעשות בו, אבל מרגיש שהם אנשים חמים. מאוד. אני לומד באיזור הצפון ובא בכלל מעיר מרוחקת לגמריי, בקצה השני, חושב שהייתי מנסה לפנות לכיתה, כאילו אני המורה שלהם. אבל מדבר איתכם דוגרי, תגידו מה שאתם רוצים, אולי זה סוג של שבירת הדיסטאנס, אבל כן אני מאמין שזאת התנהלות מאוד נכונה,אמיתית כזאת. תאמרו לי מה מפריע אם מפריע, אני אגיד לכם מה אני חושבת ומה אנסה לעשות בשבילכם בשביל שתוכלו להרגיש יותר נוחים עם זה, ובטוחה שיש פה ביניכים כאלה שמבחינה חברתית מתנהגים כמו כולם, כי זה החבר'ה, אבל בפנים מרגישים אחרת, מבולבלים. ולא מצפה שתבואו ותתגברו ותגידו, אבל זאת הדיעה של מה שאני חושבת על העניין, ואולי גם אם זה בסופו של דבר לא ישנה כלום, ולא יעשה שום דבר. אם זה יכול לסיכוי שכן, לעשות שילך כי צריך ללכת, ולא יתפספס כי לא היה ברור מה עושים ביניכים, אז זה שווה את זה, הניסיון. מיודע בעניין התלמידה אני לא יודע כמה הדיעות שלי יהיו בכלל מועזות להישמע, ויכול להיות שכמו שאמרו היא בכלל בטח מסתלבטת עלייך, לא יודע למה, יש לי תחושבת בטן, שזה קצת יותר מזה. פעם התאהבתי בילדה, שבכלל התחלתי מתוך שעשוע והיה נחמד לחזר אחריה, אבל זה התהפך מתוך זה למשהו אמיתי, ופיספסתי אני לא רומז. ממש לא,חושב שאת יכולה לעשות עם זה משהו, אם את מפחדת שהיא תלך עם זה אחרי זה ותגיב בצורה שגויה כי היא נעלבה, תקליטי או משהו, לא נגדה. בשבילה. אבל תעשי עם זה משהו, מאמין שאת בקשר ובמערכת יחסים, ולא אומר שתקלקלי אותו, ולא שתנסי, שתעמידי את עצמך במצב שלה, ולא בראש שלך, כמורה. מקצועית, אלא כהיית רוצה שתקבלי יחס בעניין, אז תעמידי אותה במקום אולי, תסבירי לה, או שתגידי לה מה את חושבת על זה, ככה או ככה, "16-17 אני מנסה להתעלם מהרמזים והמבטים,אבל פשוט 'לא יודעת מה לעשות'.." להתעלם מזה אפשר, תמיד אפשר. אבל אם זה לא מפסיק, מרגישה שכבר לא יודעת מה לעשות, אמרת בעצמך, זה לא ייעלם פתאום. אני חושב שאת תוכלי לעזור לה מאוד, משזה לא יהיה. אז שווה את הניסיון. אני יכול לאמר בהצלחה, אבל תנסי לא לוותר. זה לפעמים משתלם כלכך.