פנטסיה ונשים

mermit

New member
אה, זה לא ממש מד"ב

זה מציץ מבחוץ על גבולות האוף-טופיק, אבל הצלחתי בערמומיות לדחוף את זה פנימה איכשהו (שמת לב לשימוש בפועל "לדחוף את זה פנימה"? ללא ספק דחפים פאליים מודחקים).

mermit

New member
זהו, שזה לא היה "דיון" ../images/Emo153.gif

בסך הכל הערת שוליים על משהו שעלה בפורום השכן אי-אז בעבר. אבל אולי גרומיט ירצה את המאמר ל"בלי פאניקה", אם המפלצת הדו-ראשית לא תתבע בלעדיות (ואם הוא יציע יותר ירקרקים מNY...) מרמיט, סוחט כמיטב יכולתו את 15 שניות התהילה הווירטואלית שלו.

לך תציל את הגבריות שלך...

אני בטוחה שהיא קיימת. חוצמזה, עדיף את זה מאשר להציל גבירות ולהרוג דרקונים.

רק עכשיו צפו עיני בהודעתך המתייהרת

והלגלגנית והמזלזלת. יופי טופי. אני הגבתי לדבריה של הייזל ובשום אופן לא להודעתך או לדברי הפרופ´. אז, מה לעשות, נעבעך, לא הבנת כלום. ובתקווה שתקרא את הודעתי זו, אוסיף: המימסד, לא משנה איזה, מלא באגוצנטרים מסוגך, שבטוחים שכל מה שזז, עושה זאת עקב כוח המשיכה שלהם.

כמי שמצא את עצמו ערום

אני חייב להגיד שההרגשה היא יותר כמו קופים וצופים. כיוון שלא הייתה גדר ביננו, לא היה ברור מי בדיוק נמצא בצד של הקופים ומי נמצא בצד של הצופים. לטישות העיניים והגנבת המבטים הביכו את הקהל יותר מאשר את העכבר היה דווקא דיי משעשע
עכבר

שלייבלה

New member
הירארכיה של ערכים

ההסתכלות שלי על הדרקונים והנשיות (לאו דווקא ביחס לקטע) יוצאת מנקודת הנחה שאכן הדרקונים מסמלים את הנשיות. לפי החשיבה המסורתית המאפיינים הנשיים הם נחותים ביחס לגברים, ולכן הגברים מנסים "להמלט" מהם ולהתעלם מהם. את הגישה הזו מסמלים האבירים שכל מטרתם היא להרוג את הדרקון (כמעט אף פעם לא לדבר איתו חס וחלילה או לרכב עליו אל הקשת בענן...) אבל מה שעושה עולם הפנטזיה - כלומר הבורא של המציאות החלופית הזו - זה לייצג את הנשיות בדבר חזק ונפלא (פעמים רבות הדרקונים לא נתפסים רק כמקור הרוע אלא גם כמקור של קסם אינסופי - יש הפרדה די ברורה בין סוגים שונים של דרקונים, לפי המצב המוסרי שלהם) כלומר - למרות שמבחינת הגברים הנשיות היא דבר שיש להמנע ממנו ולהרוג אותו - עדיין המציאות היא שלנשיות יש קיום מופרד לחלוטין, שפעמים רבות הוא נעלה וחזק יותר מאשר לגברים, למרות שהם לא רואים זאת כך. ברגע שמחליפים את נקודת המבט - כלומר לא מסתכלים מתוך עיני הגיבורים-האבירים אלא מתוך עיניים שרואות את המציאות הפנטסטית בכללותה - לדעתי יש כאן אמירה חזקה על הנשיות. (ואגב - פעמים רבות הדרקונים הם באמת בעצם דרקוניות - ששומרות על הדרקון-תינוק שלהן... אבל זו רק הערת שוליים)

wasaby

New member
כן אבל

הדרקונים הטובים הם כמעט תמיד כאלה המשמשים כבהמות לסחיבת הגיבור. הדרקון יכול להיות הרע הראשי בסיפור אבל לא הטוב הראשי בסיפור אלא רק דמות שולית שלמשרתת את הגיבור (לעיתים אחרי שהוכנעה) או אולפה. אם הדרקון הוא האישה זה מראה על יחס מאוד עגום של כותבי הסיפורים לנשיות.

הייזל

New member
רק כדי להבהיר על אילו תמונות

דיברתי(אני ולא מרמיט) אני מוסיפה תמונה.

את שאלת ברצינות?

זה כמובן פונקציה של הסטריאוטיפ של חובב המד"ב והפנטסיה המצוי, שהוא, כמו שכולם יודעים, נער מחוצ´קן, שהסיכויים שלו להשיג זיון שואפים לאפס, ולכן זורקים עליו תמונות של בחורות בלבוש מינימלי בתור תמריץ לקניה.

mermit

New member
זה לבוש מינימלי זה?

The girl is wearing full plate mail for pit´s sake! שלא לדבר על הכידון הזה שלה. קנאת פין? חרדת פין! <<<כל הנפגע/ת מהודעה זו עושה זאת על אחריותו/ה המלאה>>>

mermit

New member
לשם השוואה ../images/Emo22.gif

תמונה של האלה ההינדית דורגה, על האריה. נו, אין ברירה. אני אאלץ לתרגם גם את הקטע מאותו מאמר על אריות. המתחיל במצווה אומרים לו חמור, למה התחלת עכשיו תגמור.

דורגה היא קאלי, לא?

אני ראיתי תמונות שלה לבושה הרבה פחות. אבל למה ללכת כל כך רחוק? אתה לא מכיר את הציורים של פראזטה?

mermit

New member
דורגה וקאלי הן שתי התגלמויות

של אותה אלה. (אמא יש רק אחת, אבל יש לה הרבה פנים שונות). אני לא מכיר את האיורים של פראזטה, ואני הולך רחוק לעבר כדי להמחיש שמדובר בארכיטיפים [סוף סוף! כבר קצרה סבלנותי להשחיל את המלה הזאת איפשהו] עתיקי-יומין, שלא נוצרו על ידי הממסד הפטריארכלי המדכא וכו´ וכו´ וכו´. זה נכון שאותו ממסד עיוות, השחית וביזה את המיתוסים והמסורות האלה, וזה נכון שגם הם לא חפים מפגמים (שום דבר לא חף מפגמים. בואו נזכור את נקודת המוצא הזאת ויהיה לנו הרבה יותר קל בחיים), אבל להתכחש להם יהיה משול, אם תסלחו על הקלישאה, לשפיכת התינוקת עם האמבטיה. זכר ונקבה ברא/ה אותם/ן. אנחנו שונים. תפנימו. במקום לבטל את ההבדל הזה, קחו אותו כנקודת מוצא לבניית כוח שונה, שלא יהיה "חזק יותר מהגברים", ולא "חלש יותר מהגברים", ולא "שווה לגברים" (מעצם היותו שונה), אלא משלים, מפרה, וכן, גם מגרה (הליבידו הוא הכוח מאחורי כל יצירת אמנות והתקדמות אנושית. אם כבר הגעתי עד כאן, might as well spit it all out) אח, הנה באות העגבניות. אני מבין שאין ברירה, והאריות אכן יאלצו להתגלות כבר הלילה...

יקירי , מה דיברנו על נימוסים

בפורומים זרים? מה אפשר להגיד בפורום מד"ב, לא אומרים פה... ואמרתי לך שאני חושבת שהמקור שלך הפך את הארכיטיפ לכיוון הלא נכון...

mermit

New member
מה בדברים שאמרתי היה לא מנומס?

ומ´זתומרת הפך את הארכיטיפ לכיוון הלא נכון?

למעלה