פנטסיה ונשים

חכה עד שתראה את התגובות ../images/Emo13.gif

ואמרתי לך שלדעתי חיה גדולה ואוכלת אנשים ויורקת אש, זה משהו זכרי מובהק. קשה לי לראות בזה משהו שיש בו יסוד נשי. אש זה יין, לא?

mermit

New member
יין את רוצה?

יין=דם=אדום=אשה (אישה אֶש?) זרע=גבר=לבן זה לא אני המצאתי. אליסטר קראולי טוען שזה יסוד קבליסטי ואלכימאי עתיק. ראי טראמפ XIV בטארוט (ART) - האריה הלבן והנשר האדום (שמציינים את ההמרה האלכימית, כי הצבעים הפוכים). מישהו עוד לא התבלבל? יש, כמובן, כמה אפשרויות. את יכולה לפטור את הכל כשטויות ניו-אייג´יות, את יכולה לקבל את זה כתורה משמיים ולסגוד לזה (וכמו שאני מכיר אותך, זה לא מה שתעשי). אני מקבל את זה כמודל נוח לעבודה (ולשעשועים! נסו עוד היום ולא תתחרטו!!
).

wolf18

New member
תיקון זואולוגי

החיה בתמונה בהחלט איננה אריה אלא טיגריס.

דרקונים מסמלים איכשהו את ה"אחר"

זאת, בכל ספרות הפנטסיה. בתחילה היה צריך לבוא אביר עם כידון משוריין ולתקוע אותו לתוך ה"אחר", כדי להרוג אותו. במהלך המאה העשרים החלו הדרקונים לעבור שינוי ולקראת סוף שנות השמונים, בסן פרנסיסקו, אפשר היה ממש לשתות איתם תה (באחד הספרים הקסומים ביותר שנכתבו, Tea with the Black Dragon, הדרקון אפילו מציל את המצב ופותר את תעלומת הרצח). לא חשבתי על ההקבלה לנשים -- אבל נדמה לי שגם האשה הפכה מ"אחר" שיש לשפד על הכידון לבת-שיח קבילה, במהלך אותה התקופה...

zooti

New member
../images/Emo32.gif יש סיפור ילדים שחורג מהנורמה

"הדרקון האחרון" 1. הנסיכה יצאה מהשבלונה, התאמנה בחרב ושכנעה את הנסיך (העדין והרגיש, שחושב שהוא צריך להציל את הנסיכה כי "ככה כתוב בספרים") שהיא תעשה את העבודה יותר טוב. 2. לדרקון נמאס מזה שזורקים לו כל הזמן נסיכות ואז באים להרוג אותו. הוא בכלל מעדיף לאכול ביסקויטים ולהתידד עם הנסיכות.

למעלה