פלילי?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מאיה מספרת כי לילה קודם היא ביקשה מעובדת המלון שיגישו לה ולבן זוגה את ארוחת הבוקר לחדר, כי הם העדיפו לא להתעורר מוקדם לחדר האוכל. כשהשניים התעוררו בבוקר - הם גילו להפתעתם כי ארוחת הבוקר כבר הייתה אצלם בחדר. כלומר, מישהו נכנס לחדר שלהם בזמן שהם ישנו - ללא ידיעתם וללא רשותם. "קמנו בבוקר, ראינו את ארוחת הבוקר מוגשת בשולחן ליד הטלוויזיה, ממש בסוף החדר. הם נכנסו לנו לחדר בבוקר, כשאנחנו ישנים, יכלו לצלם אותנו ולעשות עוד אלף ואחד דברים. בעיניי זה פלילי. אנחנו במיטה - ישנים. לא שמענו אף אחד נכנס, אנחנו המומים", שחזרה מאיה.

לדעתי חוסר אחריות של בוסקילה.

Harrington

Well-known member
מנהל
בעיניי זה פלילי.
כנראה שלא. יש דברים רבים שאנשים טוענים שהם פליליים מבלי שהם באמת כאלה. כאן, ככל שהלקוחה באמת ביקשה שארוחת הבוקר תוגש לה לחדר וזה מה שהמלון עשה, קשה לראות בזה משהו פלילי. כן הייתי מייעץ לבית המלון לחדד את הכללים כך שאם לקוח ביקש שתוגש לו ארוחה לחדר והוא לא עונה כשדופקים בדלת, יינתן מראש אישור שהוא ייכנס ויכניס את הארוחה. זה ימנע אי-הבנות ומתוכן אי-נעימויות מיותרות כאלה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מאיה מספרת כי לילה קודם היא ביקשה מעובדת המלון שיגישו לה ולבן זוגה את ארוחת הבוקר לחדר, כי הם העדיפו לא להתעורר מוקדם לחדר האוכל. כשהשניים התעוררו בבוקר - הם גילו להפתעתם כי ארוחת הבוקר כבר הייתה אצלם בחדר. כלומר, מישהו נכנס לחדר שלהם בזמן שהם ישנו - ללא ידיעתם וללא רשותם. "קמנו בבוקר, ראינו את ארוחת הבוקר מוגשת בשולחן ליד הטלוויזיה, ממש בסוף החדר. הם נכנסו לנו לחדר בבוקר, כשאנחנו ישנים, יכלו לצלם אותנו ולעשות עוד אלף ואחד דברים. בעיניי זה פלילי. אנחנו במיטה - ישנים. לא שמענו אף אחד נכנס, אנחנו המומים", שחזרה מאיה.

לא ברור אם נקבעה שעה.

לטעמי לא, היא ביקשה שיוגש לה ולא העבירה את המקל כמו שצריך שהיא רוצה את זה רק בזמן ערות.

מקסים 45

Well-known member

מי שלא ישן עם גרבים, שלא יזמין שעון מעורר.

מ ש ה 53

Well-known member

לפני שאדע פרט אחד "והכי חשוב" לא אוכל להביע דעה, ועל כן, לא אאשים איש.
אם הגברת הצמידה לידית הדלת בחוץ את השלט "נא לא להפריע", זה לא תקין שנכנסו לה לחדר. זאת למרות שיש זמני הגשה של ארוחה, וגם איש השירות לא ישיג מנה שלא בזמנה. אז הברירה שלו היא להביא ישר את המנה לחדר, או לשמור אותה עד שיתבקש לבוא.
אבל אם לא הוצמדה לידית הדלת ההודעה שמבקשת שלא להפריע, זכותו הייתה להיכנס לחדר (לאחר שנקש על הדלת) ולהותיר את הארוחה בחדר.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לפני שאדע פרט אחד "והכי חשוב" לא אוכל להביע דעה, ועל כן, לא אאשים איש.
אם הגברת הצמידה לידית הדלת בחוץ את השלט "נא לא להפריע", זה לא תקין שנכנסו לה לחדר. זאת למרות שיש זמני הגשה של ארוחה, וגם איש השירות לא ישיג מנה שלא בזמנה. אז הברירה שלו היא להביא ישר את המנה לחדר, או לשמור אותה עד שיתבקש לבוא.
אבל אם לא הוצמדה לידית הדלת ההודעה שמבקשת שלא להפריע, זכותו הייתה להיכנס לחדר (לאחר שנקש על הדלת) ולהותיר את הארוחה בחדר.
נניח ששמו פתק נא לא להפריע.
ומצד שני ערב קודם הזמינו ארוחת בוקר.
מה קודם למה?

Harrington

Well-known member
מנהל
נניח ששמו פתק נא לא להפריע.
ומצד שני ערב קודם הזמינו ארוחת בוקר.
מה קודם למה?
לטעמי היו צריכים להשאיר את הארוחה מחוץ לדלת, אולי עם הודעה (בטלפון אם מהבהב או פתק מתחת לדלת) שהארוחה שם. לא היה נכון להיכנס פנימה, בוודאי לא אם אכן היה שלט 'נא לא להפריע'. אבל גם אם זו התנהלות פסולה (וזאת רק דעתי) זה כמובן עדיין לא הופך את זה לפלילי וזאת הייתה השאלה שנשאלנו :).

לטעמי היו צריכים להשאיר את הארוחה מחוץ לדלת, אולי עם הודעה (בטלפון אם מהבהב או פתק מתחת לדלת) שהארוחה שם. לא היה נכון להיכנס פנימה, בוודאי לא אם אכן היה שלט 'נא לא להפריע'. אבל גם אם זו התנהלות פסולה (וזאת רק דעתי) זה כמובן עדיין לא הופך את זה לפלילי וזאת הייתה השאלה שנשאלנו :).
כשהייתה בקשה מפורשת, להביא את ארוחת בוקר, ברגע שלא נשמעו לדפיקות בדלת, המלצר עשה את המתבקש ממנו, הניח את האוכל בנקודה הכי קרובה לדלת הכניסה והכי רחוקה מהם.

האם יש לך מושג, איזו תלונה הוא היה חוטף מהם, אם היה משאיר את האוכל מחוץ לדלת כפי שהצעת?
יש מקומות שזה נהוג כפי שהצעת, כשילדתי את הבכור שלי, ישנתי במלונית ושם באמת הניחו את האוכל מחוץ לדלת.

Harrington

Well-known member
מנהל
כשהייתה בקשה מפורשת, להביא את ארוחת בוקר, ברגע שלא נשמעו לדפיקות בדלת, המלצר עשה את המתבקש ממנו, הניח את האוכל בנקודה הכי קרובה לדלת הכניסה והכי רחוקה מהם.

האם יש לך מושג, איזו תלונה הוא היה חוטף מהם, אם היה משאיר את האוכל מחוץ לדלת כפי שהצעת?
יש מקומות שזה נהוג כפי שהצעת, כשילדתי את הבכור שלי, ישנתי במלונית ושם באמת הניחו את האוכל מחוץ לדלת.
דעתי היא שעדיין היה עליו לנהוג בדרך שונה. דמייני שהם היו באמצע אקט מיני וכל כך עסוקים שהם פשוט לא שמעו את הדפיקה (בדלת). כיצד היינו מתייחסים לזה אז? מסכים (וזה חדש גם לי :)) עם כוכבית שזאת פשוט חוסר מקצועיות. לטעמי היה עדיף למלון להתמודד עם טענה שארוחת הבוקר לא הגיעה בזמנה, מאשר עם טענה שהמלצר (או איך שקוראים לתפקיד הזה) נכנס וראה אותם באמצע אקט שלא נועד לעיניו.

אבל כאמור, זאת דעתי בלבד. ברור שאפשר להסתכל על זה משלל זוויות. אולם ביחס לשאלה אם זה פלילי אני דבק בעמדתי שהתשובה שלילית על פניו.

דעתי היא שעדיין היה עליו לנהוג בדרך שונה. דמייני שהם היו באמצע אקט מיני וכל כך עסוקים שהם פשוט לא שמעו את הדפיקה (בדלת). כיצד היינו מתייחסים לזה אז?
בעיה שלהם שלא שמעו.
אפילו בבית, כשאתה מזמין בעל מקצוע, למרות שאתה יודע ששעה אצלם זה לא שעה, האם תקיים יחסי מין בזמן זה? האם תתרחץ בזמן זה?
אפילו שתלך לשירותים, תהיה עם חצי אוזן לדלת, בכדי לשמוע, אם יש דפיקה או צלצול.
בבית מלון, ידוע שהם משתדלים לעמוד בזמנים, לכן זה נראה לי אבסורד שלא שמעו נקישה על הדלת ושיבואו בטענות אך ורק לעצמם.
מסכים (וזה חדש גם לי :)) עם כוכבית שזאת פשוט חוסר מקצועיות. לטעמי היה עדיף למלון להתמודד עם טענה שארוחת הבוקר לא הגיעה בזמנה, מאשר עם טענה שהמלצר (או איך שקוראים לתפקיד הזה) נכנס וראה אותם באמצע אקט שלא נועד לעיניו.
הם בטוח יפיקו לקחים מהמקרה וישנו נהלים.
אבל כאמור, זאת דעתי בלבד. ברור שאפשר להסתכל על זה משלל זוויות. אולם ביחס לשאלה אם זה פלילי אני דבק בעמדתי שהתשובה שלילית על פניו.
גם אני בדעה זאת וגם בדעה שאין מקום לתביעה אזרחית כפי שאלפיני נתן קישור למקרה אחר בתגובה #14 שלו.

Harrington

Well-known member
מנהל
אפילו בבית, כשאתה מזמין בעל מקצוע, למרות שאתה יודע ששעה אצלם זה לא שעה, האם תקיים יחסי מין בזמן זה? האם תתרחץ בזמן זה?
חחח, אם כבר מתאפשר לי, להימנע בגלל בעל מקצוע שככל הנראה ממילא יאחר :)?
גם אני בדעה זאת וגם בדעה שאין מקום לתביעה אזרחית כפי שאלפיני נתן קישור למקרה אחר בתגובה #14 שלו.
תביעה אזרחית זאת אופרה אחרת לגמרי. במקרה שאלפיני הביא שם נגרם נזק, מה שבמקרה שלנו לא קרה. מצב שונה לכתחילה שמשפיע על סיכויי התובענה האזרחית הפוטנציאלית.

אלפיני

Well-known member
לטעמי היו צריכים להשאיר את הארוחה מחוץ לדלת
לא אופציה . מחוץ לדלת הנו מקום ציבורי בו כל דכפין יכול לכאורה לקחת את האוכל לעצמו או לדחוף כל העולה על דעתו לתוך המזון. במקרה זה המלון מפר חוק אחר בכך שהוא משאיר את המזון ללא השגחה.

הדרך הנכונה היא לצפות את הדברים מראש ולסכם כבר בשלב ההזמנה אם להכניס ליד הדלת או לטלפן / לדפוק על הדלת על מנת לקבל אישור להיכנס.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא אופציה . מחוץ לדלת הנו מקום ציבורי בו כל דכפין יכול לכאורה לקחת את האוכל לעצמו או לדחוף כל העולה על דעתו לתוך המזון. במקרה זה המלון מפר חוק אחר בכך שהוא משאיר את המזון ללא השגחה.
לא רואה בזה חשש מיוחד. אם היו לוקחים הייתה למזמינים טענת אמת כלפי המלון והם היו מקבלים ארוחה חדשה מן הסתם. הדאגה שמישהו יחליט בשביל הכיף שלו לדחוף להם דברים למזון פחות נראית לי ריאלית. בכל מקרה החלופה הנכונה היא לא להעלות את הארוחה בכלל, להשאיר הודעה כפי שכתבתי קודם, ולחכות לאישור להעלות אותו לחדר.
הדרך הנכונה היא לצפות את הדברים מראש ולסכם כבר בשלב ההזמנה אם להכניס ליד הדלת או לטלפן / לדפוק על הדלת על מנת לקבל אישור להיכנס.
עם זה אני לחלוטין מסכים כפי שכתבתי גם אני כבר למעלה. זה ה"לכתחילה" הנכון והראוי וזאת בהחלט חוסר מקצועיות (כפי שנכתב כאן לפני) מצד המלון שאין שאלה כזאת על אוטומט בשלב ההזמנה.

אלפיני

Well-known member
לא רואה בזה חשש מיוחד. אם היו לוקחים הייתה למזמינים טענת אמת כלפי המלון והם היו מקבלים ארוחה חדשה מן הסתם. הדאגה שמישהו יחליט בשביל הכיף שלו לדחוף להם דברים למזון פחות נראית לי ריאלית. בכל מקרה החלופה הנכונה היא לא להעלות את הארוחה בכלל, להשאיר הודעה כפי שכתבתי קודם, ולחכות לאישור להעלות אותו לחדר.
אם אינך רואה חשש תוכל לקבוע מדיניות שתשאיר מזון מחוץ לדלתות ברשת מלונות אותה תנהל.

רק אציין שהיו זמנים בחיי שהייתי בצד השני של המתרס באופן מעשי - זה המעניק שירותי אירוח, ולעולם לא אישרתי או אושר לי להשאיר מזון ללקוח מחוץ לדלת. להשאיר הודעה ולהמתין לאישור הלקוח לעלות את ההזמנה היא אכן דרך שמקומות המכבדים עצמם נוהגים על פיה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם אינך רואה חשש תוכל לקבוע מדיניות שתשאיר מזון מחוץ לדלתות ברשת מלונות אותה תנהל.
תודה. כשתחליט שאתה מסוגל לדיון ענייני ובוגר, אנא עדכן. עד אז אנא סלח לי שלא אכלה את זמני על המשך הקריאה. המשך יום שקט ונעים.

אלפיני

Well-known member
תודה. כשתחליט שאתה מסוגל לדיון ענייני ובוגר, אנא עדכן. עד אז אנא סלח לי שלא אכלה את זמני על המשך הקריאה. המשך יום שקט ונעים.
מאוד ענייני. התכוונתי ברצינות. מה שהצעת אינה פרקטיקה מקובלת מניסיוני הרב . לכן אמרתי זאת.

אלפיני

Well-known member

לא בטוח שפלילי אבל יכולה להיות רשלנות החושפת את המלון לתביעה אזרחית בגין חדירה לפרטיות. ראו מקרה דומה שדווח בסיפור להלן.

לא בטוח שפלילי אבל יכולה להיות רשלנות החושפת את המלון לתביעה אזרחית בגין חדירה לפרטיות. ראו מקרה דומה שדווח בסיפור להלן.
מדהים, איך אנשים אוהבים לעשות מזבוב פיל (n)
ממש, רק בעקבות התקרית, נזקקה לכדורי הרגעה ומאז מצבה הנפשי הידרדר.
הייתי נותנת לה לשלם את הוצ' המשפט ולשלם פיצוי למלון על בזבוז זמנו בתביעה לצורך סחיטת כספים נטו.

בגלל מקרים כאלו, נותני השירות מתייחסים ללקוחות בצורה לא ראויה ולא מאמינים לתלונות שלהם ומקשיחים עמדות ומי שנדפקים אלו הלקוחות הישרים, רוב הציבור.

נערך לאחרונה ב:
למעלה