פלילי?

אלפיני

Well-known member
מדהים, איך אנשים אוהבים לעשות מזבוב פיל (n)
ממש, רק בעקבות התקרית, נזקקה לכדורי הרגעה ומאז מצבה הנפשי הידרדר.
הייתי נותנת לה לשלם את הוצ' המשפט ולשלם פיצוי למלון על בזבוז זמנו בתביעה לצורך סחיטת כספים נטו.

בגלל מקרים כאלו, נותני השירות מתייחסים ללקוחות בצורה לא ראויה ולא מאמינים לתלונות שלהם ומכחישים עמדות ומי שנדפקים אלו הלקוחות הישרים, רוב הציבור.
מה שחשוב הוא מה אומר החוק. החוק מחייב הגנה על פרטיות. הרי לא היית מעלה על דעתך שכל בעל מקצוע היה נכנס לביתך הפרטי בכל רגע נתון להחליף משהו ללא שיידע אותך רק בגלל שידעת אותו כי מכשיר התקלקל בביתך, או בעל בית שיכנס לדירת המשכיר ללא שום התרעה - שמבחינה זו שווה ערך להשכרת חדר במלון.

אז בתי מלון הולכים על חבל מאוד דק. קשה יהיה לשופט להגדיר את המעשה כפלילי שכן לפחות לכאורה נכנסו עובדי מלון להעניק שירות על פי בקשה אבל לתפיסתי בהחלט יכול להיות פה פתח לרשלנות ותביעה אזרחית . מקרה מאוד אפור.

מה שחשוב הוא מה אומר החוק. החוק מחייב הגנה על פרטיות. הרי לא היית מעלה על דעתך שכל בעל מקצוע היה נכנס לביתך הפרטי בכל רגע נתון להחליף משהו ללא שיידע אותך רק בגלל שידעת אותו כי מכשיר התקלקל בביתך, או בעל בית שיכנס לדירת המשכיר ללא שום התרעה - שמבחינה זו שווה ערך להשכרת חדר במלון.
יש בזה משהו, אבל לא חושבת שחוק השכירות מתקיים כאן, כי לא נחתם שום חוזה שכירות עם המלון.
אז בתי מלון הולכים על חבל מאוד דק. קשה יהיה לשופט להגדיר את המעשה כפלילי שכן לפחות לכאורה נכנסו עובדי מלון להעניק שירות על פי בקשה אבל לתפיסתי בהחלט יכול להיות פה פתח לרשלנות ותביעה אזרחית . מקרה מאוד אפור.
שופט חכם יבין שזאת קטנוניות וסחטנות ייתר.

אבי בן 1231

Well-known member

"צודקת" נוסטלגיה, לא נגרם שום נזק כאשר עובד נכנס לחדרך במלון כאשר את ישנה ערומה לצד בעלך, זה דווקא דיי כייף.
אולי גם פרובוקציה מתוכננת היטב של אותה אישה.

"צודקת" נוסטלגיה, לא נגרם שום נזק כאשר עובד נכנס לחדרך במלון כאשר את ישנה ערומה לצד בעלך, זה דווקא דיי כייף.
אולי גם פרובוקציה מתוכננת היטב של אותה אישה.
הבנת הנקרא שלך לוקה בחסר, באף תגובה, לא התייחסתי לנזק שנגרם לשוהים בחדר, אלא התייחסתי רק לרשלנות של צוות המלון ושל השוהים בחדר.
אכתוב שוב, בהינתן בקשה של השוהים בחדר לקבל את ארוחת בוקר לחדר ובהינתן המצב שהם לא השיבו לנקישה בדלת, העובד נכנס לחדר ושם את מגש האוכל במקום הכי קרוב לחדר ורחוק מהם.
תגובתי זאת היא בהנחה שהם לא סימנו "נא לא להפריע" ולכן לטעמי, השוהים בחדר התרשלו יותר מאשר צוות המלון.

שמלת תחרה1

Well-known member
מדהים, איך אנשים אוהבים לעשות מזבוב פיל (n)
ממש, רק בעקבות התקרית, נזקקה לכדורי הרגעה ומאז מצבה הנפשי הידרדר.
הייתי נותנת לה לשלם את הוצ' המשפט ולשלם פיצוי למלון על בזבוז זמנו בתביעה לצורך סחיטת כספים נטו.

בגלל מקרים כאלו, נותני השירות מתייחסים ללקוחות בצורה לא ראויה ולא מאמינים לתלונות שלהם ומקשיחים עמדות ומי שנדפקים אלו הלקוחות הישרים, רוב הציבור.
מצבה הפננסי לא הכי טוב.
לכי תדעי אם לא תכננה הכול מראש, כדי לתבוע.

אבי בן 1231

Well-known member
מאיה מספרת כי לילה קודם היא ביקשה מעובדת המלון שיגישו לה ולבן זוגה את ארוחת הבוקר לחדר, כי הם העדיפו לא להתעורר מוקדם לחדר האוכל. כשהשניים התעוררו בבוקר - הם גילו להפתעתם כי ארוחת הבוקר כבר הייתה אצלם בחדר. כלומר, מישהו נכנס לחדר שלהם בזמן שהם ישנו - ללא ידיעתם וללא רשותם. "קמנו בבוקר, ראינו את ארוחת הבוקר מוגשת בשולחן ליד הטלוויזיה, ממש בסוף החדר. הם נכנסו לנו לחדר בבוקר, כשאנחנו ישנים, יכלו לצלם אותנו ולעשות עוד אלף ואחד דברים. בעיניי זה פלילי. אנחנו במיטה - ישנים. לא שמענו אף אחד נכנס, אנחנו המומים", שחזרה מאיה.

לדעתי חוסר אחריות של בוסקילה.
תגובת המלון היתה שהם מתנצלים ויפיקו לקחים.
ואני חושב שהגיע הזמן שהישראלים באופן כללי יפיקו לקחים ויצאו לחופשה מהנה, זולה יותר והעיקר עם שרות טוב יותר.

אלפיני

Well-known member
יש בזה משהו, אבל לא חושבת שחוק השכירות מתקיים כאן, כי לא נחתם שום חוזה שכירות עם המלון.
במקרה יש לי תואר אקדמי במלונאות מימים ימימה. כחלק מדרישות לתואר גם לקחתי קורס בהיבטי החוק בנושא אירוח .
לא יכול להגיד בוודאות לגבי הפרשנות המשפטית בישראל אם כי ידוע לי שישנו חוק ספציפי גם בישראל לגבי זה, אבל באותה מדינה בה למדתי את הנושא בחו"ל להזמנה ושהות בבתי מלון בהחלט יש אלמנטים של חוזה שכירות. ישנם תנאים לשהות שהמלון מפרסם בהתאם לחוקי המדינה , אחריות שיש על המלון לקחת על אורחיו כמשכיר חדרים והגנות שהוא מחויב לתת להם, כמו גם אחריות של האורחים כשוכרי החדרים הללו.

שופט חכם יבין שזאת קטנוניות וסחטנות ייתר.
נראה מה יוליד יום. בינתיים לא ראיתי פסק דין חלוט.

במקרה יש לי תואר אקדמי במלונאות מימים ימימה. כחלק מדרישות לתואר גם לקחתי קורס בהיבטי החוק בנושא אירוח .
לא יכול להגיד בוודאות לגבי הפרשנות המשפטית בישראל אם כי ידוע לי שישנו חוק ספציפי גם בישראל לגבי זה, אבל באותה מדינה בה למדתי את הנושא בחו"ל להזמנה ושהות בבתי מלון בהחלט יש אלמנטים של חוזה שכירות. ישנם תנאים לשהות שהמלון מפרסם בהתאם לחוקי המדינה , אחריות שיש על המלון לקחת על אורחיו כמשכיר חדרים והגנות שהוא מחויב לתת להם, כמו גם אחריות של האורחים כשוכרי החדרים הללו.
אני דיי בטוחה שהחוק בארץ לא זהה לנעשה בחו"ל, כי בחו"ל (בהכללה) יש תודעת שירות הרבה יותר גבוהה.
תגובתי זאת היא בהנחה שהם לא סימנו "נא לא להפריע" ולכן לטעמי, השוהים בחדר התרשלו יותר מאשר צוות המלון.
אכתוב שוב, בהינתן בקשה של השוהים בחדר לקבל את ארוחת בוקר לחדר ובהינתן המצב שהם לא השיבו לנקישה בדלת, העובד נכנס לחדר ושם את מגש האוכל במקום הכי קרוב לחדר ורחוק מהם. גם עובדת הניקיון יכולה להיכנס, אם לא סימנו "נא לא להפריע".
אהיה אף יותר קיצונית, גם בביתך, כאשר לעובדת הניקיון יש מפתח לדירתך, היא תיפתח את הדלת עם המפתח ואפילו לא תטרח לצלצל קודם בכדי לוודא שאתה לא בבית.
נראה מה יוליד יום. בינתיים לא ראיתי פסק דין חלוט.
לא נראה לי שתהיה כאן תביעה אלא אם כן, התייחסת למקרה אחר שהבאת בתגובה #14 שלך.

למעלה