פליירים?כרזות? (לא יודעת איך קוראים לזה) שלי

MotheRonit

New member
פליירים?כרזות? (לא יודעת איך קוראים לזה) שלי

הכנתי אחד ואני ממש גאה בו אז החלטתי שזה דורש שרשור, הכנתי שישה אז בבקשה חכו בסבלנות שאסיים להעלות את כולם

trilliane

Well-known member
מנהל
אני אוהבת את הרעיון אבל משהו בעיצוב לא ממוקד

לא כ"כ הבנתי מה הקטע שלאחד יש לב (או הדפס של לב?) גדול יותר, מה אני אמורה להבין מזה...
וגם מבחינת האופן של המסר, המיקום, העימוד – יש לי תחושה קצת של חוסר סדר, לא מסר קצר וקולע. אני לא מגיעה מהתחום אז קשה לי לשים על זה את האצבע ולהבהיר יותר מזה...

trilliane

Well-known member
מנהל
הטקסט מפוזר לי מדי ברחבי הדף, רוקד לי בעין

גדלים שונים, צבעים שונים, מיקומים שונים...
אני מרגישה שצריך למקד ולהדק את המסר. אבל אין לי רעיון קונקרטי איך נכון לעשות זאת מבחינה גרפית (זו מקצועיות שאין לי).

trilliane

Well-known member
מנהל
אני חושבת שהבחירה ב"יתקלקל" בעייתית בהקשר

ומקלקלת את האנלוגיה. אולי כדאי לנסות ניסוח כמו "הוא כבר לא יהיה אותו הדבר" / "כבר לא יתפקד אותו הדבר" או משהו כזה, שמתאים יותר גם למשל וגם לנמשל, וחשוב יותר – לא רומז שנימולים הם "מקולקלים" או בעלי פין קלוקל.

MotheRonit

New member
אבל זה בדיוק שהם כן

לכל היותר חשבתי לשנות לפגום (כמשהו שיכול לעבוד אבל לא טוב) כי מקולקל כביכול זה משהו שלא יכול לעבוד יותר - אבל בהקשר של ברית מילה (לא המכשיר) בהחלט מקלקלים את האיבר

trilliane

Well-known member
מנהל
לא, כי פין נימול מתפקד בהחלט. אחרת, אבל מתפקד

ומי שכרגע לא בצד שלך לא יסכים איתך ש"בהחלט מקלקלים את האיבר". אם את מנסה לשכנע את הצד השני, את צריכה לצאת מנקודת המוצא שלו, לא שלך. לראות את הדברים מהעיניים שלו ולשכנע אותו, לא את המשוכנעים.

MotheRonit

New member
כתבתי את זה

ואני חושבת שאת נותנת לכרזות תפקיד אחר ממה שתכליתן (לתפיסתי לפחות וממה שאני רואה בעיצובים אחרים בתחום הזה ובכלל) - התפקיד שלהן להיות בוטות, עוצמתיות, חזקות - ההסברים המתונים הקשובים לצד השני (וזה נעשה בהחלט) קורים בצמוד לכרזות אבל לא עליהן. אם הכרזות "תלטפנה" אף אחד לא יעיף לעברן מבט שני אם לא ראשון.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא כתבת את זה בכרזה

ובעיניי הן לא בוטות ולא עצמתיות, אלא פשוט מחמיצות את המטרה. את לא צריכה "ללטף" באמצעותן, אבל את כן צריכה למשוך תשומת לב ראשונית כדי לגרות את הסקרנות ולפתוח את המחשבה. כשאת משתמשת בניסוחים לא מדויקים או כאלה שנשמעים כמו ססמאות דמגוגיות ותו לא, הם לא משרתים את המטרה הזאת. כדי שמישהו יקשיב להסבר שלך, את צריכה קודם כל לגרום לו להאזין לך. אם גרמת לו לחשוב מראש "נו באמת, הפין שלי ממש לא מקולקל, מה הם מזיינים לי בשכל, הקיצוניים האלה" איבדת אותו. לעומת זאת בניסוח יותר חכם יכול להיות שהוא יישאר וימשיך להקשיב כדי לדעת מה זאת אומרת לא אותו דבר, למה הכוונה וכו'.

MotheRonit

New member
זה בדיוק, שזה לא נכתב בכרזה

זה תמיד מלווה. ואני לא חושבת שהן מחמיצות את המטרה, עובדה שקיבלתי עליהן הרבה "וואו" ומחמאות - זה לא אומר שלא יהיו כאלה שלא יראו את זה אחרת (ויחמיץ אותם) ויש כאלה שזה כן יגיע אליהם...
וכאן דווקא כן התלבטתי, אבל הניסוח המקורי מתייחס למכשיר (שלו אם חותכים את הקצה הוא בהחלט מתקלקל לחלוטין) וההשאלה היא לברית מילה - ומשהו מקולקל לא אומר בהכרח שהוא לא עובד בכלל (יכול להיות אבל לא חייב) אלא יכול להיות שהוא לא עובד טוב (או עובד טוב פחות) וזה בהחלט המקרה בברית מילה.

trilliane

Well-known member
מנהל
במכשירים מקולקל זה לא עובד בכלל או כמעט לא

אם קיבלת עליהן הרבה "וואוו" מאנשים שבאמת הגיעו מהעמדה הנגדית והשתכנעו בזכותן, אני מסירה את הכובע. אני כן חושבת שאפשר לשפר ולעשות זאת בצורה חכמה ומתוחכמת יותר, אבל אלה כרזות שלך.

MotheRonit

New member
לא אמרתי שהם השתכנעו כי בזה זה נגמר

אני בטוחה שאם הייתי ממשיכה להסביר אז הייתה התקדמות

אבל גם לקבל את ה"וואו" זה המון...
ואין לי בעיה לשנות אם אמצא לנכון שזה מיטיב את המסר שאני רוצה להעביר - תמצאו לי מילה אחרת (חשבתי על פגום שאז דו משמעי ללא עובד בכלל אבל גם לא עובד בצורה המיטיבית-התקינה) שתתאים גם למקור (שמופיע בתמונה) וגם להשאלה (ברית המילה). הדבר היחיד שאני חושבת להוסיף הוא שורת כיתוב (נוסח לא סופי) בסגנון "ללמידה על השלכות ברית המילה ונזקיה, אפשר למצוא מידע נוסף ברחבי האינטרנט" http://www.gonnen.org/complications.htm
http://www.kahal.org/
ועוד...

trilliane

Well-known member
מנהל
כבר כתבתי לך בהתחלה את ההצעות שעלו לי בראש

והייתי מוסיפה בקטן "רוצה לדעת למה?" עם קישור באמת לאתר רלוונטי (למשל לאחד הסרטונים ביוטיוב שמסבירים על תפקיד הערלה, או לאתר "10 דרכים בהן הפיל הנימול פוגע בחוויה המינית של האישה" וכו'.

naf86

New member
הנה הצעה

תשימי 2 מכוניות, אחד עם מזגן השני בלי. שניהם מכוניות, שניהם יעבדו רק שאחד אולי פחות נוח.

trilliane

Well-known member
מנהל
אם המקור ברשותך, כדאי לשנות מעט ניסוח ופיסוק

MotheRonit

New member
את יכולה לשלוח לי במסר את הניסוח הנכון מבחינה

לשונית או לשמור את זה על המחשב שלך ולעשות זאת בעצמך, מה שבא לך...

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא יכולה לעשות בעצמי כי המקור לא ברשותי..

MotheRonit

New member
את יכולה ללחוץ על הקובץ ולעשות "שמור קובץ כ

..."
במקרה המקור המקורי (
) הוא (גם) פה בפורום איפשהו, אבל בשאר הפליירים פשוט מדובר ברעיונות שעלו לי וחיפשתי תמונות מתאימות, או שנתקלתי בתמונות ועלה לי המלל - גם אם אני רוצה אני לא יכולה לאתר את המקורי המקורי באמת מאבו גוש

למעלה