פלייאוף - הלילה השני

OrEl74

Well-known member
מנהל
אחוזי זוועה לפורטלנד

אני לא רואה את המשחק אז אני לא יודע אם זה בגלל ההגנה של ממפיס או שהבלייזרס פשוט גרועים.
גם אולדרג' עם אחוזים נוראיים 12 מ-31
&nbsp
לעומת זאת...
בנו אודריך עם 20 נק' 6 ריב' ו-4 ב-16 דקות ו-9 מ-10 מהשדה.
אם זאת ההגנה של פורטלנד, עדיף להם לפרוש מעכשיו ולא לבזבז לנו את הזמן.
&nbsp
&nbsp

rapgamer4ever

New member
בשלוש מילים:

need more scorers.
לפורטלנד היו 104 ניסיונות במשחק (שדה+הליכות לעונשין) כאשר 61 מהם היו של אלדריג' ולילארד. זה 58.6% מסך הזריקות, הייתי אומר בלשון המעטה שזה לא בריא.
מן הסתם לבלייזרס אין סיכוי כשהצמד קולע ב-32% מהשדה אבל לא יהיה להם סיכוי בהמשך אפילו עם אחוזים משופרים, כל עוד לא תהיה תרומה מספקת משחקנים נוספים.
אוקלהומה סיטי עברה את ממפיס ממש בקושי עם ווסטברוק ודוראנט כשני יוצרים. אלדריג' ולילארד הם לא ווסטברוק ודוראנט.

Executioner

New member
ג'ורדן מפריע להתקפה של הספרס משמעותית

כל עוד הוא על המגרש לקליפרס יש יתרון, לפחות עד שהשלשות יכנסו.

הקליפרס היו מעולים

אין הרבה ספק שהחמישייה הראשונה של הקליפרס יכולה לעמוד שווה בשווה ואפילו לגבור על החמישייה הראשונה של ס"א. הסדרה האת תוכרע לפי התשובה לשאלה האם הקליפרס יצליחו לתפקד בדקות שזאת לא בדיוק החמישייה הראשונה שלהם. הכי קריטיות הן הדקות בהן פול בחוץ.
&nbsp
הקליפרס פתחו חזק וכל הקבוצה תיפקדה יפה בשני הצדדים ופתחה פער נחמד. דקה לסיום הרבע הראשון פול היה כבר נראה די מותש וריברס הוציא אותו החוצה כשהקליפרס מובילים ב-8. שלשה של קרופורד בפוזישן העוקב ניפחה ל-11 אבל מאותו רגע בשלוש דקות כשפול היה בחוץ ס"א רצו עד פיגור 2 בלבד שגרמו לריברס להחזיר את פול.
בסופו של דבר הקליפרס שלטו במחצית השנייה במיוחד בזכות גריפין ופול. חייבים לציין גם את קרופורד שלא פגע בתקופה האחרונה מאז חזר מפציעה אבל היה מעולה, קלע את הזריקות שלו והצליח לשמור את הקליפרס בחיים גם בדקות שפול על הספסל. יהיה מאוד מעניין לעקוב אחרי הקליפרס בדקות הקריטיות האלה במשך הסדרה.

Ori L88

New member
הדבר שהכי הרשים אותי

זה הפיזיות של הקליפרס. הם שיחקו פיזי בטירוף ואני חשוב שזה משהו שיכול לעבוד נגד קבוצה מבוגרת כמו ס"א.
בכל מקרה אם האק א דיאנדרה לא יעבוד ודיאנדרה יוכל לשחק דקות משמעותיות. לקליפרס יש סיכוי שווה לנצח את הסדרה.
נראה בהמשך מה יקרה כאשר המשחק יהיה צמוד ברבע הרביעי.
וכמו שדאמבי כתב איך הספסל יתפקד. היום ג'מאל קרופורד היה מצויין וגם ביג בייבי לא היה. אבל קרופורד הוא שחקן סטריקי שאתה לא יודע אם הכודרים יכנסו כל משחק.

rapgamer4ever

New member
משחק הפלייאוף הכי טוב בינתיים, הקליפרס שיחקו כמעט מושלם

קודם כל אני מתרשם מכך שריברס הגיע מאוד, מאוד מוכן למפגש. אחלק את זה לנקודות:
&nbsp
- דאבל טים על קוואי לנארד. קוואי לא חווה את זה לעיתים קרובות, הוא האלפא דוג של הספארס אבל בניגוד לשחקנים אחרים בקליבר כמו שלו הוא פחות מנוסה במצבים האלה. זה באמת עבד, קוואי לא הבריק מבחינה התקפית והספארס איבדו כדורים כתוצאה מהדאבל אפס האלה (ומטראפים נוספים).
&nbsp
- ריברס הקפיד לפתוח עם דאנדרה את הרבעים ולסגור אותם בלעדיו, כך שלא יהיה על המגרש זמין להאק-א-דאנדרה אחרי שהספארס ביצעו 4 עבירות קבוצתיות. ברבע השני הוא כן נשלח כמה פעמים לקו וקלע ב-50%, מקווה שימשיך כך.
&nbsp
- גריפין הגיע מאוד, מאוד אגרסיבי למשחק. דיברתי על כך שהמפתחות העיקריים של הקליפרס הם התמודדות מול האק-א-דאנדרה, היכולת של הספסל לתת פייט והיכולת האישית של גריפין. בלייק לא הבריק לכל אורך המשחק אבל מאוד אהבתי את האגרסיביות שלו, הוא חיפש להגיע לטבעת כמה שיותר וניצל את העובדה שאף אחד בספארס לא יכל להתמודד מולו (ספליטר פצוע בתכל'ס למרות ששיחק).
אגב, אפרופו גריפין אני חושב שהוא איבד משהו מהאתלטיות. אולי זה לא הזמן המושלם לציין את זה אחרי חוברת הפוסטרים שדפק על ביינס אבל אני חושב שהוא פחות אתלט משהיה בתחילת הקריירה. הוא עדיין ממוקם בטופ האתלטי בליגה אבל כבר לא ברמת ה"WTF אין דברים כאלה".
&nbsp
- הספארס ניתקלו בבעיה: הקליפרס היו מאוד אגרסיביים בהגנה, גרין החטיא שלשות ופארקר חשש לזרוק. הם היו צריכים סקורר שייצור מצבים ואף אחד לא התגייס למשימה. דאנקן כבר לא מפחיד בפוסט, פארקר חצי פצוע, קוואי קיבל תשומת לב הגנתית מיוחדת ואף שחקן אחר לא לקח צעד קדימה. הספארס נעצרו לבסוף על 36.6% מהשדה, זה לא סימן טוב כי הפלייאוף עוד ארוך והם לא תמיד יצליחו לשחק את ההתקפה השוטפת שלהם.
&nbsp
- כולנו דיברנו על זה והנה זה קרה: קוואי על כריס פול. אני חושב שזה עוד W מסוים בצד של הקליפרס, פול לא ממש התרגש והצליח להיות אפקטיבי גם תחת השמירה של קוואי.
&nbsp
- נקודה מעניינת ששווה לציין: פופ לא לקח טיימאאוט כשהמשחק התחיל לברוח לו, למעשה הוא לקח רק טיימאאוט אחד בכל המחצית השנייה (מחצית בה הפער גדל מ-6 ל-20 נקודות). לא יודע מה לחשוב על זה, נראה כמו תצוגת אימון לא טובה.
&nbsp
למה אני אומר שהקליפרס שיחקו כמעט מושלם? כי כל החמישייה+קרופורד היו טובים, חלקם אפילו טובים מאוד. ההגנה הייתה יותר טובה ממה שציפיתי, הן מבחינת התאום והן מבחינת האינטנסיביות. למעשה קרופורד הוא היחיד ששיחק לא טוב בהגנה אבל אנחנו כבר מכירים אותו. הקליפרס הגיעו למבטים פנויים, קלעו את המבטים הפנויים והחזיקו מעמד גם עם דקות של ריברס וביג בייבי. הספארס לעומת זאת שיחקו ביכולת די ירודה, הגיע תורם להגיב לקראת גיים 2.

FrecCo

Active member
תודה על הפרשנות

בעיקר בשביל אלה מאיתנוש לא מוצאים זמן לראות את המשחק

&nbsp
פופ יגיב כמו תמיד, אין לי ספק. הספק היחיד שלי הוא זה שהיה מתחילת העונה- האם סן אנטוניו מספיק רעבים ונחושים לעוד ריצת אליפות. בק-טו-בק זה לא תמריץ מספיק טוב ועושה רושם שקבוצות שלא טעמו תהילה כמו גולדן וקליפרס וקליבלנד וממפיס, רוצות את זה הרבה יותר.
&nbsp
במשחקים הבאים סן אנטוניו יראו הרבה יותר טוב, בזה אין לי ספק, ואז נראה כמה הקליפרס באמת מוכנים

Executioner

New member
יותר גרוע מפארקר חשש לזרוק זה פארקר חשש לחדור

הנוכחות של גריפין ויותר מזה, ג'ורדן מתחת לסלים השכיחה את המחשבה על חדירות. כבר בתחילת המשחק היה לו ליין פתוח לחדירה והוא ויתר עליו.

fatnoam

Active member
אמרתי לך שקוואי לא יעבוד על פול

ובאמת צדקתי. בסוף גם פופ ויתר והחזיר את דני גרין לשמור עליו.
&nbsp
קוואי שמר מושלם על סטף במפגש בינהם, אבל הוא פשוט בנוי מושלם לשמור על סטף. סטף מאוד ארוך יחסית לגארדים, אבל הוא לא חזק. פול בדיוק ההפך, הוא קצר אבל חזק מאוד. והוא גם נתן משחק מושלם, לא כל ערב הוא יהיה כל כך טוב.
&nbsp
בקשר למה שאמרת על בלייק -
תראה, כשחקן פנים חשוב להעלות מסה. מבלי לבדוק את המספרים, בלייק צריך להיות לפחות 15-20 פאונד יותר כבד ממה שהיה כשהגיע לליגה. רק זה לבד אמור להיות ההבדל בין ניתור WTF כזה לניתור שיש לו היום. אם אתה זוכר לדאנקן היתה עונת שפל לפני איזה 3-4 שנים, ובקיץ הוא הוריד במשקל איזה 25 פאונד, וחזר להיות הדאנקן של מקודם. קשה לגוף לסחוב משקל ברמה אתלטית משוגעת. לו בלייק היה שחקן כדורעף הוא היה קופץ עוד יותר גבוה, כי לא צריך מסה. בסופו של יום, כל שחקן מגיע לאיזון הנכון שלו. עוד דוגמא זה שאק באורלנדו שהיה אתלטי בטירוף, אבל כשהגיע ללייקרס הבין שבמצבו יעיל יותר לפתח כח על חשבון אתלטיות, וזה מה שהוא עשה. זה טבעי. עוד דוגמא אגב זה לברון, שהוריד איזה 15 פאונדס במעבר ממיאמי לקליבלנד, כדי לשחק פחות בעמדה 4 ויותר בעמדה 3. גם ראינו את ההתכווצויות בגמר. קשה לגוף לסחוב משקל גבוה ברמה אתלטית גבוהה לאורך זמן. לברון במודע ויתר על מסה תמורת יותר מהירות, זריזות או סתם קלילות בתנועה.
&nbsp
אגב ראוי לציין שלא סתם בלייק בוחר בכח. הוא בין השחקנים שמקבלים את העבירות הכי קשות בליגה. אחרי שתי סדרות מול זאק ראנדולף בצבע, כל אחד היה מנסה לפתח כח, גם על חשבון ניתור.

rapgamer4ever

New member
שני דברים

1. גם אני אמרתי בזמנו שקוואי על פול הוא לא ממש נשק יום הדין. כך שלא אמרת לי אלא לכמה חבר'ה אחרים שטענו שקוואי יגמור על פול.
2. עדיין לא הייתי ממהר לקבוע שזה לא טוב ולא יעיל. אנחנו נמשיך לראות את זה במשך הסדרה, כנראה בנקודות בהן פול מתחמם.
&nbsp
&nbsp

טרוליטו

New member
כל המשחקים של קליבלנד בפלייאוף ישודרו בספורט 5 לייב?

או רק המשחק של היום? תודה.

למעלה