משחק הפלייאוף הכי טוב בינתיים, הקליפרס שיחקו כמעט מושלם
קודם כל אני מתרשם מכך שריברס הגיע מאוד, מאוד מוכן למפגש. אחלק את זה לנקודות:

- דאבל טים על קוואי לנארד. קוואי לא חווה את זה לעיתים קרובות, הוא האלפא דוג של הספארס אבל בניגוד לשחקנים אחרים בקליבר כמו שלו הוא פחות מנוסה במצבים האלה. זה באמת עבד, קוואי לא הבריק מבחינה התקפית והספארס איבדו כדורים כתוצאה מהדאבל אפס האלה (ומטראפים נוספים).

- ריברס הקפיד לפתוח עם דאנדרה את הרבעים ולסגור אותם בלעדיו, כך שלא יהיה על המגרש זמין להאק-א-דאנדרה אחרי שהספארס ביצעו 4 עבירות קבוצתיות. ברבע השני הוא כן נשלח כמה פעמים לקו וקלע ב-50%, מקווה שימשיך כך.

- גריפין הגיע מאוד, מאוד אגרסיבי למשחק. דיברתי על כך שהמפתחות העיקריים של הקליפרס הם התמודדות מול האק-א-דאנדרה, היכולת של הספסל לתת פייט והיכולת האישית של גריפין. בלייק לא הבריק לכל אורך המשחק אבל מאוד אהבתי את האגרסיביות שלו, הוא חיפש להגיע לטבעת כמה שיותר וניצל את העובדה שאף אחד בספארס לא יכל להתמודד מולו (ספליטר פצוע בתכל'ס למרות ששיחק).
אגב, אפרופו גריפין אני חושב שהוא איבד משהו מהאתלטיות. אולי זה לא הזמן המושלם לציין את זה אחרי חוברת הפוסטרים שדפק על ביינס אבל אני חושב שהוא פחות אתלט משהיה בתחילת הקריירה. הוא עדיין ממוקם בטופ האתלטי בליגה אבל כבר לא ברמת ה"WTF אין דברים כאלה".

- הספארס ניתקלו בבעיה: הקליפרס היו מאוד אגרסיביים בהגנה, גרין החטיא שלשות ופארקר חשש לזרוק. הם היו צריכים סקורר שייצור מצבים ואף אחד לא התגייס למשימה. דאנקן כבר לא מפחיד בפוסט, פארקר חצי פצוע, קוואי קיבל תשומת לב הגנתית מיוחדת ואף שחקן אחר לא לקח צעד קדימה. הספארס נעצרו לבסוף על 36.6% מהשדה, זה לא סימן טוב כי הפלייאוף עוד ארוך והם לא תמיד יצליחו לשחק את ההתקפה השוטפת שלהם.

- כולנו דיברנו על זה והנה זה קרה: קוואי על כריס פול. אני חושב שזה עוד W מסוים בצד של הקליפרס, פול לא ממש התרגש והצליח להיות אפקטיבי גם תחת השמירה של קוואי.

- נקודה מעניינת ששווה לציין: פופ לא לקח טיימאאוט כשהמשחק התחיל לברוח לו, למעשה הוא לקח רק טיימאאוט אחד בכל המחצית השנייה (מחצית בה הפער גדל מ-6 ל-20 נקודות). לא יודע מה לחשוב על זה, נראה כמו תצוגת אימון לא טובה.

למה אני אומר שהקליפרס שיחקו כמעט מושלם? כי כל החמישייה+קרופורד היו טובים, חלקם אפילו טובים מאוד. ההגנה הייתה יותר טובה ממה שציפיתי, הן מבחינת התאום והן מבחינת האינטנסיביות. למעשה קרופורד הוא היחיד ששיחק לא טוב בהגנה אבל אנחנו כבר מכירים אותו. הקליפרס הגיעו למבטים פנויים, קלעו את המבטים הפנויים והחזיקו מעמד גם עם דקות של ריברס וביג בייבי. הספארס לעומת זאת שיחקו ביכולת די ירודה, הגיע תורם להגיב לקראת גיים 2.