פלייאוף אנשים!

rapgamer4ever

New member
שתי קבוצות שהשתפרו מאז האולסטאר

מיאמי עברה לשחק בהרכב של 4 סביב 1 כאשר דראגיץ' מוביל הכדור העיקרי, וויטסייד במרכז וג'ו ג'ונסון מרווח את המשחק מהפינות. זה הרבה יותר טוב מאשר הסמטוחה שהייתה בתחילת העונה.
&nbsp
שארלוט מנצחת משחקים בזכות אימון מופתי. הם מריצים הרבה תרגילים לקלעים, עובדים קשה אחד בשביל השני וממעטים לבצע טעויות.
&nbsp
אפילו אם הקבוצות ברמה שווה כל ה-miscellaneous עובדים לטובת ההיט: ניסיון, סטאר קוואליטי, ביתיות. הם פייבוריטים בסדרה ויקחו אותה להערכתי ב-6 משחקים.

אני חושב שזו תהיה הסדרה הכי צמודה בסיבוב הראשון

לא אתפלא בכלל אם זה יגיע לשבעה משחקים

OrEl74

Well-known member
מנהל
הסדרה הכי מעניינת בסיבוב הראשון לדעתי

בניגוד לסדרה בין ההוקס לסלטיקס שגם היא תהיה מאוד מעניינת וצמודה, בסדרה הזאת אתה פשוט לא יודע למה לצפות מהקבוצות האלה.
ההיט די שינו את עצמם באמצע העונה ונראים מעולה וכמובן שעדיין יש אפשרות שבוש יחזור לפלייאוף מה שיכול לשנות את כל התמונה.
ושארלוט נראו טוב העונה אבל גם מהם אי אפשר לדעת למה לצפות בפלייאוף כי הם לא נראים מספיק מנוסים (אולי יקבלו כמה שיעורים מהבעלים? :-O)
&nbsp
אני לא יודע כמה הסדרה הזאת תהיה יפה לצפיה למרות שאין סיבה שלא כי בסה"כ לא מדובר בקבוצות "מלוכלכות" ואנחנו צפויים לראות שם לא מעט התקפות מהירות.
&nbsp
אחהל סדרה ועם הסיכוי הכי גבוה להגיע למשחק שביעי בסיבוב הראשון

Ori L88

New member
מכל הסיטואציות זו הכי גרועה לסלטיקס

אטלנטה לדעתי הקבוצה הכי טובה שהייתה בין דבוקות 3-6. ועוד יתרון ביתיות להוקס.
הייתי ממש ממש מעדיף לשחק נגד ההיט או שארלוט.
בוסטון נראו גרוע נגד אטלנטה כל העונה ונראו מעולה נגד ההיט.
ננסה לשמור על אופטימיות והפתעה , אבל נראה שהחלום לעבור סיבוב השנה מתרחק.

FrecCo

Active member
תעברו ועוד איך וגם תעשו לקליבלנד את המוות בסיבוב שני. עלי

Ori L88

New member
הייתי מלא בטחון אם זה היה מיאמי או שארלוט

אטלנטה ניקנקה את הסלטיקס השנה ,בנוסף הם קבוצה טובה , מאומנת היטב וגם עם ניסיון.
נקווה שאיזיאה והילדים יספקו את הסחורה.
&nbsp

FrecCo

Active member
מיאמי קבוצת פלייאוף הרבה יותר מסוכנת מאטלנטה

לעונה הסדירה אין שום משמעות. מיאמי תעלה 4 הילוכים בפלייאוף ואטלנטה תיראה בערך אותו דבר. אתם תנצחו 4-2 או 4-1 ולא אתפלא אם מאוד אם גם יהיה סוויפ (למרות שהוא פחות ישקף את יחסי הכוחות)

rapgamer4ever

New member
זו סדרה שאני באמת קרוע לגביה

הראש אומר אטלנטה, תחושת הבטן אומרת בוסטון.
מה גורם לך להיות כל-כך משוכנע שבוסטון תנצח ואפילו תביס?

FrecCo

Active member
אין לי ניתוחים מנומקים של המצ'אפ כדי לגבות את זה

אני בכל זאת לא אתה

&nbsp
אני תופס מאוד מבוסטון והרבה פחות מאטלנטה כקבוצות שיכולות לעשות את האקסטרה מייל בפלייאוף בזכות מלחמה, לב, נחישות. הם התקדמו משנה שעברה בעוד אטלנטה הלכו אחורה (וגם שנה שעברה לאטלנטה הייתה דרך קלילה עד הקונפרנס פיינלס).
&nbsp
אבל חוץ מזה ומההימורים המוצלחים שהיו לי על גבי הפורום אין לי דרך לשכנע אותך :)

rapgamer4ever

New member
אני חולק איתך את התחושה לגבי בוסטון

יש להם וייב חיובי של קבוצה שהולכת לתת בראש. אייזיאה הוא שחקן ההתקפה הכי טוב בסדרה שזה תמיד סימן טוב. הם יכולים להילחם חזק בחסימות, לכסות הרבה שטח בהגנה, לכפות איבודים ולנצח בריבאונד. אני רק לא סומך עליהם בתחום אחד וזה קליעה. בוסטון מצליחה להגיע לזריקות יחסית נוחות אבל אין לה את הכישרון לקלוע אותן בעקביות.
&nbsp
אטלנטה לעומת זאת יותר בשלה וכנראה שהיא ההימור ה"נכון" על הנייר. היא מזכירה את בוסטון מהרבה בחינות ומשופשפת יותר ממנה. זו קבוצה ממושמעת, חכמה ושופעת בביג מן שמסוגלים לקלוע מבחוץ. יש לה מצ'אפ טוב מול הסלטיקס.
&nbsp
בסדרות שאין לי מושג מי תנצח אני מנחש שזה הולך לגיים 7 ושם יש יתרון לקבוצה הביתית, כלומר לאטלנטה. אז למה אני לא שלם עם ההימור הזה?
&nbsp
יש לי משחק הימורים עם חברים מהלימודים ועד עכשיו לא החלטתי על מי להמר בסדרה הזאת.

liron1311

New member
באמת תלוי הרבה בקליעה

להוקס יש יתרון משמעותי בפרונט-קורט, הורפורד ומילסאפ זה צמד מפחיד, מילסאפ חגג מול הסלטיקס העונה. הגבוהים של הסלטיקס יצטרכו לעבוד קשה, למזלם נראה שאמיר ג'ונסון בכושר טוב. מעניין אותי לראות עם איזו רוטציה ישחק סטיבנס, אני מניח שימשיך לעלות עם אוליניק וג'רבקו כגבוהים מהספסל וזלר יסופסל, כך הקבוצה רצה הכי טוב העונה - זלר היה עולה במשחקים ספיציפים כשליריבה היה ביג מן פשוט גדול מדי והיה צריך 7 פוטר אמיתי. לא בטוח שזה יקרה בסדרה הזאת. למען האמת, אני יכול לראות את סטיבנס מצמצם את הרוטציית גבוהים שלו לג'ונסון/סאלינג'ר/אוליניק בלבד ומשחק המון עם קראודר/טרנר ב4., הוא סגר ככה משחקים על החצי השני של העונה.
בבאק-קורט (אני מחשיב את קראודר שם) נראה לי שלבוסטון יש יתרון למרות שההוקס ממש לא פראיירים עם טיג וקורבר. קראודר יצטרך לתת סדרה גדולה ובטח גם ישמור על מילסאפ בקלאץ'.
כמו שאמרת, הרבה תלוי בקליעה של הסלטיקס, הם יצטרכו את אוליניק ובראדלי בימי קליעה טובים ושסמארט לא ייתן את המשחקים שהוא חושך מוחלט מהשדה. לא יודע אם הנתון הזה עדיין נכון אבל לפני חודש הראו נתון שהסלטיקס לוקחים הכי הרבה זריקות בליגה סך הכל אבל הכי מעט זריקות בליגה ב8 שניות האחרונות של ההתקפה. הם משחקים להגיע לזריקה נוחה ולקחת אותו, לרוץ ומול אטלנטה הם גם יוכלו להתנפל על הריבאונד התקפה יותר טוב. אני מניח שבבאק-קורט הרוטציה תהיה תומאס/בראדלי/קראודר עם טרנר/סמארט מהספסל. תומאס יתקל בפלייאוף ביותר קשים אז יהיה צריך את טרנר בשיאו (מרוכז, בלי שטויות). כשסטיבנס יצטרך לשלוף שפן מהכובע הוא יילך לאחד הרוקיז - רוזייר שסיים את העונה עם רצף יפה של משחקים או האנטר אם הוא יצטרך קליעה - אבל אם יילך לו כמו שצריך הם לא יראו פרקט.

הולך עם ההוקס ב7 אבל נקווה לטוב.

Ori L88

New member
האמת גם הייתי מעדיף מיאמי

כי הם שנואים (בעיקר וייד , אחד השחקנים השנואים בבוסטון) וזה תמיד כיף סדרה עם אקסטרה רגש.
אטלנטה חסרי אישיות , וגם פול מילסאפ מפחיד אותי.
אבל הבטחון שלך מעודד אותי!

picki23

New member
קצת ניתוחים והרבה סטטיסטיקות ( מעניינות!)

בוא נעשה טיפה סדר עם סטט' לכל כיוון. לפני שנתחיל אומר בפירוש - כל הנתונים לקוחים מ NBA.com/Stats . כל עיגול שעשיתי באחוז נעשה לפי גדול/קטן מ5 מימין לנק' העשרונית. במקרה וקיימת טעות באחוזים היא בסטייה של עד 1% ( במקרים מאד קיצוניים). סכום האחוזים הוא 100 בכל הנוגע להתפלגות, למעט ההתפלגות של הקליעה בצבע של אטלנטה (שחקנים) . כל הנתונים נלקחו על מנת לבדוק השערה שהייתה לי, לפיה בוסטון חשופה בצבע בסדרה הזו. את מסקנותיי ארשום בסוף.

Opp FG% בצבע :
בוסטון : 53%
אטלנטה : 52%

(לשם השוואה הקבוצה עם ה Def Rtg הנמוך ביותר, או במילים אחרות קבוצת ההגנה הטובה ביותר, הסן אנטוניו ספרס, מגבילים את יריביהם בצבע ל 51%)

Opp 3pt% :
בוסטון : 34
אטלנטה: 34

(סן אנטוניו 33% )

FG% בצבע במאצ'אפים ( אטלנטה נגד בוסטון) לעומת כללי בסוגריים :
אטלנטה : 57 (55%)
בוסטון : 48 (54%)

3PT % במאצ'אפים ( אטלנטה נגד בוסטון) :
אטלנטה : 41 (35%)
בוסטון : 39 (33.5%)

התפלגות קליעה FGM של בוסטון במאצ'אפים לעומת כללי בסוגריים :
באזור האסור: 48% (47%)
צבע, לא באסור : 7.333% (12%)
מיד ריינג' : 17.333% (19%)
מהשלוש : 27.33% (22%)

התפלגות קליעה FGM של אטלנטה במאצ'פים לעומת כללי בסוגריים:
באזור האסור: 56% (46%)
צבע, לא באסור : 7% (10%)
מיד ריינג' : 14% (18%)
מהשלוש: 23% (26%)

Al Horford התפלגות קליעה מול בוסטון לעומת כללי בסוגריים:
באזור האסור : 54% (46%)
צבע, לא באסור : 8% (9%)
מיד ריינג' : 23% (28%)
מהשלוש : 15% (17%)

Paul Millsap התפלגות קליעה מול בוסטון לעומת כללי בסוגריים:
באזור האסור : 56% (52%)
צבע, לא באסור : 14% (17%)
מיד ריינג' : 12% (16%)
מהשלוש : 18% (15%)

התפלגות קלעים בצבע :
Al Horford : 15%
Paul Millsap : 23%
Jeff Teague :10.5%
Dennis Schroder : 9.5%
Kent Bazemore : 17%
Thabo Sefolosha : 13%

ריב' התקפה ממוצע במאצ'אפ לעומת ריב' התקפה כללי בסוגריים:
אטלנטה – 6.3 (8.3)
בוסטון – 10.8 (11.6)

מסקנותיי:
1. השערתי הייתה שהצבע של בוסטון פרוץ במאצ'אפ הזה. אטלנטה כן העלתה את האחוזים שלה בצבע מול בוסטון ( ב2%) ובוסטון מצידה הגבילה את אטלנטה ב4% פחות מבד"כ. אפשר לומר שעפ"י נתונים אלה ניתן לומר שיש לאטלנטה יתרון באיזור הזה על המגרש.
2. לפי התפלגות הקליעות הכללית של שתי הקבוצות, ניתן לראות כי יש דמיון במיקומים מהם הקבוצות לוקחות את הזריקות.
3. שתי הקבוצות העלו את אחוזי הקליעה משלוש (אטלנטה ב1.5% יותר מבוסטון), והצליחו להגביל אחת את השניה בפחות מאשר שהן מגבילות קבוצות אחרות (בוסטון הגבילה ב2% יותר מאטלנטה). ככל הנראה הקבוצות רואות במרכיב הזה מרכיב חיוני במשחק שלהם.
4. התפלגות הקליעה עלולה להטעות. היא משקפת טקטיקה והטקטיקה של אטלנטה היא ברורה: לתקוף את הצבע. קיים הפרש ניכר בין אחוז הזריקות שנכנסו משם מול כל קבוצה לבין אחוז הזריקות שנכנסו משם מול בוסטון. אפשר לראות גם ירידה קלה במשחק מקו השלוש.
5. התפלגות הקליעה של בוסטון מראה שהם מצאו לנכון לזרוק יותר מ3 ומאחר שהאחוזים שלהם ל3 עלו, אפשר לראות שזה עבד להם.
6. ניסיתי לראות את השפעת הגבוהים על הזריקות בצבע ועל צורת המשחק שלהם. הורפורד ומילסאפ העלו את אחוז הזריקות שקלעו ונכנסו בצבע. הורפורד ירד בכלל הנסיונות המוצלחים שלו משאר חלקי המגרש. מילסאפ ירד במעט בכל השאר חוץ מהשלוש, שם הוא ניסה והצליח לקלוע יתר. הטקטיקה לתקוף את הצבע ניכרת בהתפלגות הקליעות של השניים.
7. התפלגות הקלעים בצבע של אטלנטה מול בוסטון מזעזעת. לא כי מילסאפ והורפורד קולעים 38% מהקליעות של אטלנטה בצבע. אלא כי בייזמור קולע יותר מהורפורד ומעל ל10% מהקליעות בצבע של אטלנטה. תאבו ספלושה אמנם לא קולע יותר מהורפורד אך גם הוא קולע מעל ל10%. סה"כ כל ה7 המצוינים בהתפלגות קולעים 75% מהקליעות של אטלנטה בצבע.
8. ניסיתי לבדוק את ההשפעה של הריב' התקפה אודות העלייה באסטרטגיה הזו של הקליעה בצבע. חשבתי שהעלייה הדרסטית באחוזי ההתפלגות נובעת בין השאר גם מריב' התקפה. הופתעתי לגלות שאטלנטה לוקחת פחות ריב' התקפה מבוסטון ולא זאת בלבד, אלא שהיא לוקח פחות מבד"כ ולפיכך, זה בהחלט תוצאה של טקטיקה.
10. בסה"כ, בוסטון ואטלנטה קבוצות הגנה מצוינות בטופ 10 של הליגה, אפשר לראות את זה באחוזי הקליעה של היריבה ביחס לסאן אנטוניו, המובילה באחוזים אלה.
11. הרים פרוטקשן של אטלנטה הוריד לבוסטון את היעילות בצבע באופן מחריד.

נק מפתח:
1. ההגנה בצבע של בוסטון במאצ'אפ חייבת להשתפר. היא לא פרוצה, אבל האסטרטגיה של אטלנטה די ברורה. חשוב לשמור את קווי המסירה בחיתוכים של בייזמור וספלושה ככה שהם לא יהוו יחדיו 30 % מהצלחות הקליעה של אטלנטה בצבע ( אסטרטגית להגביל אותם ל15% סה"כ) .
2. אם אטלנטה רוצה להבטיח את אי קיומן של סנסציות שכיחות בירוק, היא צריכה להפוך את זה לקשה יותר מקו השלוש בדיוק כמו שהיא עשתה בצבע.
3. בעיניי, דניס שרודר הוא נק' תורפה מול תומאס. ותומאס הוא נק' תורפה מול טיג, שתחת שמירתם של בראדלי/ סמארט, יתקשה יותר בחדירה לסל ( השערה, לא עובדה). להביא את תומאס מהספסל יכול להקשות על אטלנטה מאד ועל שרודר בפרט.

ולסיכום: הסטט' אומרת שהיתרון של אטלנטה פה הוא מובהק. ומצד שני בראד סטיבנס מאמן מצוין ובוסטון מביאים המון ביצים שלאטלנטה אין.

הראש אומר : 4-2 אטלנטה
הלב אומר : 4-3 בוסטון

rapgamer4ever

New member
פוסט יפה אבל אני חושב שבנית בניינים על קרקע לא יציבה

רוב הסטטיסטיקה שלך הסתמכה על 4 מפגשים בעונה הרגילה. זה לא חסר משמעות לחלוטין אבל זה גודל מדגם אפסי. אם תעשה ניתוח מהסוג הזה למצ'אפ קליבלנד-דטרויט (הפיסטונס ניצחו 3-1 בעונה הרגילה) תמצא שדטרויט פייבוריטית.
אני חושב שאפשר להבין מצ'אפים או דינמיקה מסוימת דרך העונה הרגילה אבל לנתונים הסטטיסטיים עצמם כמעט ואין משמעות. סטטיסטיקה מתארת מה קרה: אם הסטט' של אטלנטה טובה יותר סימן שהיא ניצחה. השאלה שרלוונטית כרגע היא איך זה קרה, במטרה להבין האם אטלנטה צפויה להמשיך ולנצח.

picki23

New member
אתה צודק

אבל זו הקרקע הכי יציבה שיכולתי לבנות עליה. היא לא משקפת כלום, כי זה מה שהיה ולא בהכרח מה שיהיה.
&nbsp
מצד שני ההתפלגות של הקליעות מעידה על טקטיקה( וכהוכחה היא שונה מבסה"כ ), ככה שאפשר לומר שזו התחלה לתשובה של "איך זה קרה" וכל השאר זה ספקולציות.
&nbsp
אני מאמין שאם משלבים את הנתונים האלה מול וידאו אפשר לקבל תמונה יותר מלאה, אבל אין לי עד כדי כך הרבה זמן פנוי.
&nbsp
נחיה ונראה, המסקנות שלי לא נחרצות כמו שההשערות שלי היו וזה כבר טוב בעיניי.
&nbsp

liron1311

New member

אבל כמו שיובל אמר, לא מסיק יותר מדי מ4 המשחקים האלו. מעט מדי משחקים ויותר מדי גורמים לא קשורים שיכולים להשפיע - חזרה ממסע במערב, באק טו באק (במשחק האחרון למשל הסלטיקס היו בבאק טו באק והובילו עד שנפלו מהרגליים ברביעי) והמשחק שהסלטיקס ניצחו היה למשל ביום הולדת שלי אז היה לבוסטון יותר על מה לשחק

picki23

New member
חרף היותי אוהד לייקר

אני בצד שלך.
התבאסתי קצת מהסטט', כי יכול להיות שזה אומר הרבה ( בדיוק כמו שיכול להיות שזה לא אומר כלום).
&nbsp
זו תהיה מלכת הסדרות ( אני מקווה)

למעלה