הא! לא משוחד בכלל!
1. משעשע שבחרת לא לענות על השאלה הזו, זה כמו נדיה קומנצ'י בתחרות מול לבנת איטונג. קירק
, כידוע לכל עולל, נלחם בדו-מימד. אם האויב לא מול העיניים שלו הוא לא קיים ("ציפור-טרף? מתחתינו?!"). פיקארד
לעומתו משייט בכל כיוון, עושה גלגלונים ויאללה בלגאן, חג מסביב לקוביות בורג כמו ציפור דרור
. אני לא מדברת על הנשק שיורה לכל כיוון כי זה כבר עניין "טכנולוגי" של הספינה. עלק. ובל נשכח מה קרה כשנתנו לו ברגע של חולשה לפקד על האנטרפרייז B ב"דורות"
. 2. פיקארד יגמור גם כאן על קירק, אבל לאו דווקא בגלל הקרחת המופלאה שלו, אלא בגלל הכישרון שלו לדיפלומטיה ולמשחק במוח של יצורים נחותים ממנו. התחכום של קירק לעומתו מוגבל להסוואת העובדה שהגיגית שלו תקועה\לא תקועה בניגוד לדעת האויב שלו באותו הרגע. איך אומרים? "כי בתחבולות תעשה לך מלחמה." 3. בל נשכח שפיקארד כבר נשלח לבדו למשימות קומנדו דלות-תפאורה ואף גבר על עינויים קרדאסיים בדרך. ומה קירק עשה בחיים שלו? מתנדנד מרגל לרגל, הולך להלחם באיזה גורן אחד מסכן ועושה מזה סיפור. רק מה? אין לו אפילו שכל של לטאה כדי להבין שהגורן שומע את הבירבורים האינסופיים שלו ומשתמש בהם נגדו. ואפילו בכימיה ברמת כיתה ו' הוא נכשל.
פהה. 4. אני מניחה שכל הג'ל לשיער של קירק חילחל לו למוח ועשה שם שמות.
אך אויה, אני לא יודעת כלום על כישורי המשחק על פיקי - אין מישהו שיבוא לעזרתי? 5. לקירק, גם כשהוא היה צעיר, היתה כרס. רק גברים שחיים בעולם דימיוני משל עצמם יכולים לחשוב שזה מושך, או לא משנה רק בגלל שהם "כאלה שאקלים" (לעניות דעתי הקובעת, יען כי אני בחורינה). ופיקארד - איש שיחה מעניין, בלי יומרות של קונקיסטדור, לא מסתנוור מכל זוג בז'ז'ים שהוא פוגש, עם טעם איכותי וטאקט. ובל נשכח מבטא בריטי!
6. כן ספי, נכון, בדיוק. ברור שהצוות הישן היה שורד. הרי זה לא כאילו שכל פעם שקירק ירד לאיזה כוכב לא מתו 2 חולצות אדומות, וכל מה שהיה לבונז להגיד זה "הם מתים, ג'ים!" בהפתעה כאילו דא.