פיסיקה- דינמיקה

People

New member
don't get envoleved with

MA'ARACHOT YECHOS!!!! abot the proof - look at the rope. when the cart moves X to the right then the rope gets 'shorter' (look near the wheal) in 2X meanning - the mass goes down 2X! if u divide by the time u get that the velocity down is twice then the velocity right and when you devide again by the time u get the relation betwin the accelerations (you need in fact to take a derivative) you must notice that the mass total acceleration is composed from the accelerarion to the right of the cart and the acceleration of the mass downwards the total acceleration is recieved from vector summation (pitagors in the triangle)

DallyLama

New member
נשמע טיעון מאד אינטואיטבי

להגיד כאשר הקרונית נעה x אז החבל מתקצר ב 2x אני עדיין לא מבין איך אפשר לראות את זה. זה מה שאני שונא בפיזיקה הכל טיעונים נורא אינטואיטבים שלמי שאין אז זה פשוט לא יכול לראות זה. אזמח להסבר נוסף אם אפשר. תודה

People

New member
אין ספק ששאלות עם גלגילות

נעות הן שאלות מסובכות יחסית, משום שהן מצריכות תחילה מציאת קשר תין תאוצות הגופים. למעשה, יש שאלות של גלגילות שאני עדיין לא ממש מצליח לראות את הקשר בין התאוצות. אך בשאלה הספציפית הזאת - עם קצת מאמץ, זה לא מסובך. תצייר על האיור את העגלה לאחר שעברה מרחק כלשהו, ועם צבע אחר תנסה לראות כמה חוט אופקי "נהפך" לחוט אנכי אשר מוריד את המשקולת מטה. זה אמור לפתור לך את כל הבעיות. שאלה נוספת יפה, אשר מצריכה תחילה מציאת קשר בין תאוצות היא השאלה שבאיור המצורף.

helen12004

New member
דיברתי עם המורה שלי

הוא אמר שהתאוצות כן שוות.
הוא גם אמר שצריך להוסיף לעגלה עוד 2 כוחות שפועלים עליה : מתיחות למטה ומתיחות ימינה (עוד אחת), בגלל שאלה הכוחות הפועלים על הגלגלת השמאלית ביותר. בינתיים התאוצה יוצאת שלילית ,אבל אני כבר אסתדר. תודה על העזרה והסבלנות להתראות

People

New member
התאוצות בפירוש אינן שוות!

אם אנחנו מדברים על העגלה והמסה שיורדת מטה, תאוצת העגלה ימינה שונה מתאוצה המסה היורדת מטה. הנימוק, כפי שהבאתי מקודם מתבסס על הפרשי הדרכים שעוברים הגופים בזמנים שווים. נכון, זה מצריך קצת הסתכלות אבל ניתן לשים לב כי התקדמות בכיוון אחד שקולה להתקדמות כפולה בכיוון השני ומכאן היחסים בין התאוצות. למעשה ישנה פה "גלגלת ניידת" ה"מתחבאת" בעובדה כי העגלה נעה.

People

New member
והנה האיור ששכחתי לצרף שמראה את

מה שאמרתי במילים...

DallyLama

New member
נתקלתי בבעיה

השאלה הזאת דורשת כלים מתמטיים של מעבר לכיתה י' אני לא כרגש מצליח לחשוב על רעיון איך לפתור את זה בלעדיהם. אם יהיה לי אני אפרסם אותם פה?

DallyLama

New member
פתרון

מצאתי דרך לפתור את זה בלי הרבה חישובים. נסמן ב u את המהירות המקסימלית לכן כאשר המהירות שווה ל u אז התאוצה היא אפס (כי הרי לא גדלה יותר) לכן נקבל את המשוואה
0=g-bu u=g\b​
כמו כן נתון כי לאחר שהגיעה למהירות המקסימלית לקחה הנפילה 5 שניות (הגוף נפל 0.6 מ') לכן נותר לו ליפול 1.4 במהירות קובעה u מכאן נקבל לפי משוואה פשוטה כי
1.4=5u 1.4=5g\b​
בהצלחה

אחמס1

New member
אני אשתדל לענות לך מחר אחרה"צ

אבל עד אז אני מציע שתמקדי למה שאת לא מבינה ותסבירי לנו מה בדיוק לא מובן, משום שגם אם אנחנו יודעים את החומר לא נפתור לך את כל שיעורי הבית.

helen12004

New member
הממ...

בכל השאלות לאחר תרשים כוחות ומשוואות התנועה אני נתקעת ולא יודעת כיצד לפעול הלאה. שאלות 1 ו-4 בפרט לא כל כך מובנות לי- מה רוצים ממני בשאלה 1, וכיצד עליי לפתור כל אחת מהשאלות. אם תתן לי הסבר על דרך הפיתרון של השאלות, גם אם זה בלי תשובה סופית וכל הפרטים, זה מאוד יעזור. תודה!

ailag

New member
אולי כדאי להעלות גם נסיונות שלך

(אולי יש בקובץ הוורד, אני מעדיפה לא לפתוח אותם כרגע) ככה לא רק נראה לך את הדרך הנכונה אלא "נתקן" לך את האינטואיציה, שתדעי בפעם הבאה לכוון את עצמך נכון.

ailag

New member
אה סורי אחמס

חשבתי שאמרת משהו אחר שם ובקריאה שלישית..

למעלה