בלבלתם אותי
אני נוטה לחשוב שהתאוצות שונות, אחרת לא היו מסמנים אותם ב-a1 ו-a2....וגם כמות הגלגלות מרמזת על כך, אבל אני לא יכולה להוכיח את זה. People, איך אתה מוכיח שתאוצת המשקולת התלויה גדולה פי שניים ממסת הקרונית? היה לי ויכוח על זה עם אבא שלי- הוא טוען שa1=a2 , ואני מנסה להוכיח לו איכשהו שהוא טועה. People , אתה יכול להבהיר את עצמך בנוגע למשפט פיתגורס? אתה מתכוון שהתאוצות מרכיבות משולש ישר זווית? a1 זו צלע אחת (חץ ימינה), a2 זו הצלע השנייה (חץ למטה), ותאוצת המשקולת היא היתר (שהיא השילוב של 2 התאוצות- חץ באלכסון שמאלה ולמעלה)? מה אני צריכה לעשות כדי לגלות את a1? למה אני לא יכולה לקבל את התשובה בחישוב ללא משפט פיתגורס, כמו שעשיתי? תומר (DallyLama), מערכת היחוס שלי היא אכן הקרונית (אני חושבת). אני מבינה שהמשקולת לא נעה בציר ה-X, ולכן סכום הכוחות עליה צריך להיות 0(ולא כמו שאני כתבתי), אבל למה שיפעל עליה כח השווה לתאוצת הקרונית כפול המסה התלויה לכיוון שמאלה? חוששני שהמשוואה שהצעת לא נכונה (הצבתי את המספרים ובדקתי). נשאר לי עוד ניסיון אחד (להכניס תשובה). עליתי לכיתה יא, אבל התרגילים האלה הם תרגילי חזרה, ועוד לא למדנו השנה פיסיקה, ולכן הם אמורים להיות ברמה של כיתה י'. אני מסכימה בהחלט שהם קשים מדי... תודה לשניכם