פיסיקה- דינמיקה

helen12004

New member
פיסיקה- דינמיקה

יש כמה שאלות בדינמיקה ברמה של כיתה י', שלא הצלחתי ואני מקווה שתעזרו לי לפתור. אני יודעת שזה לא פורום שיעורי בית, אבל שם לא ענו לי. השאלות בקובץ המצורף. תודה!

אחמס1

New member
מה שצריך לעשות

זה להבין שהזווית בין המשקל לבין כיוון התנועה של החרוז הוא α+β, אם הבנתי נכון את הציור. עכשיו כדי למצוא את הזמן המינימאלי צריך רק לכתוב את הכוח שפועל על הגוף עבור כל β, ומכיוון שאמרנו קודם שהזווית בין המשקל לכיוון התנועה (המאונך לנורמל) הוא α+β, אזי הכוח הוא F=cos(α+β). וזה מקסימום כמובן כאשר β=-α, כלומר החרוז נופל "ישר למטה".

helen12004

New member
זה לא נכון

בדקתי את התשובה והיא לא נכונה. אין לי את התשובה הנכונה, אבל אני יכולה לבדוק תשובות דרך מערכת ממוחשבת. נתון שהשהזווית בין המשקל לבין כיוון התנועה של החרוז (כלומר לחוט) היא β. הכי הגיוני שהזווית תהיה אפס, כי אז החרוז יהיה בדיוק מאונך למישור...אבל גם זה לא נכון. כנראה שאנחנו לא מבינים את השאלה. תנסה, בבקשה, את שאר השאלות. לא נראה לי שיהיו שם בעיות של הבנה.

helen12004

New member
הפיתרון שלי

הנה מה שהצלחתי עד עכשיו: התשובה המתקבלת היא 0, וזה גם נראה נכון מבחינה הגיונית, אבל מתברר כלא נכון. בתרגיל השני הגעתי לכך ש sinα=m1/m2 (זה היה סעיף א), ולא יותר מכך. בתרגיל הרביעי יש לי משוואות תנועה, ואני לא יודעת כיצד להמשיך איתן. את התגיל הרביעי אני לא יודעת כיצד לפתור, ומה לעשות עם המשוואה הנתונה. אני שוב פונה אליכם בבקשה לעזרה, אתם התקווה היחידה שלי לתרגילים האלה... תודה

DallyLama

New member
את רוצה לחשב את הזמן המינמלי

לא את התאוצה המקסימלית אני מסכים ככל שהתאוצה תגדל כך הזמן יקטן אבל שכחת להתחשב בעובדה שהמרחק משתנה עם הזווית b. לכן ככל שהזווית תקטן אומנם התאוצה תגדל אבל גם המרחק יגדל. אני הצלחתי לחשב שזווית b=a\2 אני לא ממש בטוח שזה נכון כמו כן אני לא יודע איך אפשר לעשות זאת עם כלים מתמטים של כתה י' זה באמת שאלה ממש קשה

helen12004

New member
מה לא נכון פה?

בניתי מערכת משוואות עם שלוש משוואות, ומתקבל ש a1=22.4 ו- a2=44.8 איפה טעיתי? האם לא נכון להניח ש 2a1=a2? כיצד אפשר לדעת מה יחסי התאוצות? (ותודה ל- DallyLama על התשובות)

DallyLama

New member
לא כל כך ברור משהו

למה את מניחה ש a1=2a2 כמו כן ברשים של המסה התלויה שכחת להתחשב בעובדה שפועל עליה גם כוח השווה לתאוצת הקרונית כפול המסה התלויה כי המערכת נמצאת בתאוצה. לכן רכיב ה x של הכוח התלוי גם שווה לאפס. שאלי לי אליך את בטוחה שאת בכיתה י' השאלות ממש קשות יחסית לכיתה י'.

DallyLama

New member
כמו כן שכחת לציין מערכת יחוס

אני מניח שאת מתייחסת לקרונית?

DallyLama

New member
לפי דעתי

הפתרון נעוץ בעובדה ש a1=a2 אם הייתי צריך לנחש אז צריך לקבל כי a1=m2g\(m1+2m2) zzz

People

New member
hi helen - sorry for the late

response (i have computer problems) i started answering u at the students forum. see here- it is true to asume that the falling down acceleration of the mas is twice then the moving acceleration of the cart! but you must notice the the hanged mass has the total acceleration that is the combination of the two accelerations! use pitagoras to find the mas total acceleration.

helen12004

New member
בלבלתם אותי

אני נוטה לחשוב שהתאוצות שונות, אחרת לא היו מסמנים אותם ב-a1 ו-a2....וגם כמות הגלגלות מרמזת על כך, אבל אני לא יכולה להוכיח את זה. People, איך אתה מוכיח שתאוצת המשקולת התלויה גדולה פי שניים ממסת הקרונית? היה לי ויכוח על זה עם אבא שלי- הוא טוען שa1=a2 , ואני מנסה להוכיח לו איכשהו שהוא טועה. People , אתה יכול להבהיר את עצמך בנוגע למשפט פיתגורס? אתה מתכוון שהתאוצות מרכיבות משולש ישר זווית? a1 זו צלע אחת (חץ ימינה), a2 זו הצלע השנייה (חץ למטה), ותאוצת המשקולת היא היתר (שהיא השילוב של 2 התאוצות- חץ באלכסון שמאלה ולמעלה)? מה אני צריכה לעשות כדי לגלות את a1? למה אני לא יכולה לקבל את התשובה בחישוב ללא משפט פיתגורס, כמו שעשיתי? תומר (DallyLama), מערכת היחוס שלי היא אכן הקרונית (אני חושבת). אני מבינה שהמשקולת לא נעה בציר ה-X, ולכן סכום הכוחות עליה צריך להיות 0(ולא כמו שאני כתבתי), אבל למה שיפעל עליה כח השווה לתאוצת הקרונית כפול המסה התלויה לכיוון שמאלה? חוששני שהמשוואה שהצעת לא נכונה (הצבתי את המספרים ובדקתי). נשאר לי עוד ניסיון אחד (להכניס תשובה). עליתי לכיתה יא, אבל התרגילים האלה הם תרגילי חזרה, ועוד לא למדנו השנה פיסיקה, ולכן הם אמורים להיות ברמה של כיתה י'. אני מסכימה בהחלט שהם קשים מדי... תודה לשניכם

DallyLama

New member
אם המסה היא במערכת של הקרונית

אז פועל עליה כוח מדומה כי היא נמצאת במערכת יחוס של הקרונית. לכן קיים כוח השווה לתאוצת המערכת a1 כפול המסה התלויה. כמו כן אני גם נוטה להאמין כי a1=a2 מכיוון שלמערכת יש אותה תאוצה. אני אתן דוגמא למה אני מתכוון נניח כי שני המסות היו תלויות על החוט ושניהן היו נופלות (התרגיל הואמאין מקרה פרטי של זה) אז אחת הייתה עולה בתאוצה שהשניה נופלת נכון. גם כאן דעתי היא שהתאוצות שוות (הסבר יותר טוב אני לא יכול לתת לך)

DallyLama

New member
קבלי תיקון טעות

בהחלט a1=2a2 לא יודע למה. אבל נברתי בספרים ומצאתי תרגיל דומה. ושם לא מוסבר יותר מאשר להגיד את זה. בכל אופן מצטער שהטעיתי אותך

למעלה