פינת חמד בארץ

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

אשור

New member
האם זה אותו חגי שאבד את שתי רגליו

במלחמת יום הכיפורים?

אוי לאוזניים שכך שומעות ../images/Emo15.gif

פרימיטיבי ככל שיהיה - העובדה היא עובדה: רוב בני העיר הגדולה - כמו גם בני רמת-גן - הכירו את השם יסוד המעלה רק משום שברחוב הזה בתחנה המרכזית הישנה של ת"א, היתה התחנה הסופית של האוטובוס קו 60 מרמת-גן. הנה הרחוב הראשי של העיירה הזו - בשנת 1937:

ומאיפה בכלל הגיע השם הזה לפולניה?!

לכו אל ספר עזרא, כי "באחד לחודש הראשון - הוא יסוד המעלה מבבל - ובאחד לחודש החמישי בא אל ירושלים". ארבעה חודשים מעיראק לישראל - והנה יסוד המעלה בשנה הראשונה לקום מדינת ישראל:

וכאן גם השרידים של אורניהו

אגב, עזרא הנ"ל היה הדיקן הראשון של הפקולטה למשפטים בישראל: "כי עזרא הכין לבבו... לעשות וללמד בישראל חוק ומשפט". ארבע שורות אחרי יסוד המעלה (עזרא ט´).

חס וחלילה - אלה אינם שרידי אורניהו

אלה השרידים שאליהו הזכיר! ומאין לך התמונות? הבטחת פעם שתגלה.

חס וחלילה שאליהו הזכיר -

זה היה א ו ר נ י ה ו שהזכיר! ואם הובטח - אז יקויים.

המילים של ה-"של"

בדיוק כמו שקיימת שפת דיבור - שהיא שונה משפת הכתיבה - כך קיימת שפת המדייה: כל מדיום - והשפה שלו. הבעייה מתחילה כשאנשים לא מסגלים את עצמם למדייה בה הם פועלים - ומערבבים דפוסי חשיבה של שפה אחת - עם דפוס חשיבה של שפה אחרת. כך קורה שהם כותבים באינטרנט בשפת הדיבור - כשהמילים הכתובות הינן חסרות אינטונציה קולית - ואז מה שנשמע נכון בדיבור בע"פ - נשמע צורם ועילג בכתב. אז זהו: היום את מתפלאת על השרידים של אורניהו - ושלשום התפלאה מישהי על הגלות של מגי, כששתיכן צמודות עדיין לקוד הדיבור הפורמלי - במקום לקוד הרישום של הכתיבה המקוונת. אתן עדיין קושרות את המושא של המילה "של" ישירות אל הכותב עצמו - ולא אל התוכן המשוייך לו. מה פירוש? פירוש, שאם מוישה כותב לפני דקה על מצילתיים - אז בהחלט מותר לך לכתוב על המצילתיים האלה שהן "של מוישה" - גם אם הוא עצמו כתב שמעולם לא היו לו מצילתיים. לא השייכות ה א מ י ת י ת של המצילתיים היא הקובעת - אלא הייחוס של הנושא (מצילתיים) כפי שהוא מובא בהודעה שלו - ולא, נניח, בהודעה של מישהו אחר. במילים אחרות: כל ההודעה עצמה הופכת בעצם להיות "הודעה של המצילתיים של מוישה". לכן, אגב, מאוד מצחיק כשמישהו כותב באינטרנט שהוא "מאחל יום הולדת שמח ומאושר לחנה´לה". זה לא רק סגנון ארכאי - אלא באינטרנט - זו קשקשת לשמה. כמובן שהיה גם מיותר מצידך להבהיר לי באופן פורמלי שאליהו=אורניהו, כי הרי מי שהבהיר ראשון למי את הטעות הזו הייתי אני אלייך - ולא משום שחשבתי שאת מתכוונת באמת לאיזה אליהו - אלא רק כתגובה ל"חס וחלילה" שלך. ההתנהלות השגוייה הזו בזירת האינטרנט יוצרת חלק ניכר מאווירת הקשקשת. ממש סליחה על הטרחנות הקטנה הזו - אל תקחי את זה אישית - אבל עובדה שהתופעה הזו חוזרת על עצמה. הכי גרוע - את רשאית לראות גם בה קשקשת אחת מתוך רבות אחרות, אללה ירחמו.

הסבר נחמד .

נו מילא - אלומיניום לא שוגה...
תגיד לי מה זה "אל תקחי את זה אישית"? כתבת למנורה??? הגבת לי! אני אוהבת את הכתיבה שלך ביחוד כשאתה "משתעשע" והופך במילים, היית תורם הרבה יותר לפורום לו רק.. היית משחרר את כלב השמירה תגיד, קשקשת זו מילה תיקנית?

אורניהו

New member
בשרידים פרהיסטורים אף פעם לא...

האתרים הפרהיסטורים לא נראים כך,זאת אומרת עם מבנים כאלה,פשוט עבר כל כך הרבה זמן שממש לא נשאר כלום,אבל לידיעתכם הצילום כאן הנראה ,הוא ממקום שנקרא;חירבת מרות מעבר למושב שדה אליעזר,והמיוחד כאן ,כשחפרו פה,מתחת לרצפת בית הכנסת העתיק במקום נתגלה מטמון רציני של מטבעות כסף,שנקראים שקלים צורים[שקל צורי],והמיוחד באוצר הזה,שאף מטבע לא הגיעה לאגף העתיקות,פשוט הכל נגנב הביתה ע´י העוסקים במלאכה.

הראש הקטן של הגנבים

כן, גם זו דרך להיווכח שוב בראש הקטן של הגנבים הקטנים, שכאשר הם מוצאים כמה מטבעות עתיקות - הם מעדיפים לגנוב את כולן - בלי להבין שיותר עדיף להם בעצם להעביר חלק קטן מהן אל הרשות המוסמכת, רק כדי שזו תקבע כמה המטבעות האלה נדירות - ולפיכך ערכן גבוה במיוחד. בדרך דומה - אבל הפוכה - זו היתה, אגב, בדיוק אותה בעייה של יצרני הפקסימיליות הראשונות: לא חשוב כמה הפטנט הזה הוא פטנט ענק - עדיין לא יכול להיות לו שום ערך - אם המכשיר הזה אינו מופץ גם לאחרים, כי אחרת - למי תוכל בכלל לשלוח פקס, מי יוכל בכלל לקבל אותו מהמכשיר שלך. הא.

טרה10

New member
השוואה שלא במקומה. מה שיייך המצאה

טכנית שבן אדם המציא ורוצה לקבל כסף עברו הזכויות למטבעות שנצאו ויש להם או אין להם ערך.? ואת הקטע עם המצילתיים שהפכו להיות משהו אחר..בכלל לא הבנתי...מה אתה רוצה.? יצירה או מציאה או בכלל מחשבה..אם יש להן ערך ציבורי או צפויה התעניינותו מן הרואי שיובא לידיעתו.! לעומת זה ההערכה של הציבור או מישהו מתוך אותו ציבור..הינה כבר נטית נכס פרטי והפיכתו לנכס תרבותי. תרבות זה הכל..אגב. והענין של תוכן וורבלי[של מילם] או אודיאלי[של קולות] נשמע או נקרא- בקיצור..היא תכונה פרטית שלך..! [נבדק]

אורניהו

New member
אני את המקום של חירבת מרות מכיר....

טוב מאד,ואפשר לומר שכל סנטימטר באתר ההוא,לימים היה שטח אש,אבל כיום אפשר בשבתות לטייל שם מעניין.

אורניהו

New member
שלום לך חונה לרגע,הביטי נא לכאן...

ישנו אתר שנקרא;www.mzr.co.il כנסי אליו,ותתחילי לדפדף למטה,עד אחרי התמונות הקטנות.בצד שמאל תראי כיתוביות של-אוסף הצילומים הלאומי,לחצי ותקבלי את האתר,כעת לחצי על חיפוש תמונות,תקישי מלל לחיפוש-ולדוגמא כתבי נא את המילה;מרות,כעת לחצי על;חפש בהבהוב,תעליינה שתי תמונות,לחצי על תמונה 2 ויוצאת לך התמונה של העתיקות שאלומ.. הדפיס לנו.הקישי על התמונה ,והיא יוצאת מוגדלת.ביי.

למעלה