פינק פלויד

afon

New member
אף אחד לא טוען שהם ז'אנר בפני עצמם

העניין הוא שאחרי הפסיכודליה הם פשוט התנתקו כלהקה מהמוזיקה. אני אסביר את זה... כיחידים, הם עדיין התעניינו במוזיקה, זה לא שהם הפסיקו לפעול, אבל הם הפסיקו להסתובב כלהקה בתוך הסיצנות החדשות, כיחידים חלקם הפיקו אלבומים ועזרו ללהקות חדשות אבל כלהקה הם כבר לא שאבו רעיונות מוזיקלים חדשים. מה שבעצם קרה שהם כלהקה התנתקו במעט מהמיין סטרים של המוזיקה במצב הזה הם פיתחו צליל שפשוט היה מנותק מכל מה שקרה סביבם. לכן הם כאלו יחודיים. אפשר להשוות אותם במקום מסוים לקינקס שפשוט יצרו מוזיקה פחות או יותר מבלי בכלל להיות בתוך הסיצנה. ואני רוצה להבהיר את המושג להיות חלק מסיצנה. אני לא מדבר פה על להסתובב עם להקה זו או אחרת. אם היית חוזר ללונדון הפסיכודלית והולך בערב להופעה של "Soft Machine" היית מוצא בקהל את סיד בארט ורוג'ר ווטקס יושבים שותים בירה ומעשנים סמים שלידם ג'ימי הנדריקס מדבר עם חברי להקה צעירה ומבטיחה שבדיוק הוציא אלבום ושמם הוא ג'נסיס... ואולי הערב פול מקרטני יקפוץ להגיד שלום במועדון ה ufo. מה זאת אומרת? כל הסיצנה הזאת, כל הלהקות האלו לא פעלו בתוך וואקום, הם לא שאבו את הכיוון המוזיקלי שלהם מהרית'ם אנד בלוז, הבלוז היה הבסיס, הם היו מחליפים רעיונות מוזיקליים, מנגנים אחד בפני השני, ובאים לעזור בהקלטות האולפן כנגני ליווי... מוזיקה לא יוצרים מריק, היא לא נוצרת בתוך וואקום. והבעיה היא בישראל שאף פעם לא נוצרה סיצנה שכזאת, גדולה וחזקה מספיק בשביל להחליף רעיונות וליצור מוזיקה שבאמת תייצג זרם תרבותי כל שהוא. הפעם היחידה שזה קרה היה באמצע שנות התשעים, וזה עבר אחרי 2 דקות. וטענה אחרונה שלי, תשימו לב שבכל ז'אנר תמיד יתנו לכם שם של מועדון שהיה המרכזי וריכז לתוכו את כל הלהקות. הרוקסן בתל אביב, הufo בלונדון, האלברט הול בניו יורק וזה ההוכחה הכי טובה... בלי סיצנה הסיכוי שתתפתח מוזיקה אמיתית בעלת משמעות ועם השפעה שואף לאפס.

למעלה