פינק פלויד

wish i was here

New member
אני שחושב שאין לפינק פלויד

סגנון יחודי...אז הכל חוזר עליך וקקה בידיך! :)

epitaph

New member
זה כבר עניין של טעם אישי...

ככה זה במוזיקה. בקשר לקטע של "הם סגנון בפני עצמם", אף פעם לא הבנתי איך אנשים חושבים את זה, מה פינק פלויד חיים בואקום ומעולם לא שמעו להקה אחרת או שאלה רק הפאנטים שחושבים שהם סגנון בפני עצמם?

ita89

New member
אומרים שהייתה להקה שהקדימה את זמנה

להקה שהקדימה את פינק פלויד ביצירות האלה.. הלהקה נקראת The Misunderstood והיא התפרקה בשנת 67, אני לא מצליח להשיג שום דבר שלהם אבל אומרים שאם היו מגלים אותם אז לא היו יודעים בכלל מי אלה פינק פלויד.. יש להקות שקשה להגדיר את הסאונד שלהם.. תמיד אפשר למצוא ז'אנרים וסגנונות אבל יש להם סאונד ייחודי משלהם (הלהקה- TOOL למשל

epitaph

New member
יש הרבה להקות עם סאונד ייחודי משלהם

זה עדיין לא אומר שהם נמצאים בג'אנר משל עצמם. ובפינק פלויד אני שומע דברים שאני שומע גם בלהקות אחרות שהיו בתקופתה או הרבה אחריה. לגבי The Misunderstood, כדאי לך לבדוק בקצת אחרת, אולי תצליח למצוא שם דברים שלהם. לדעתי גם אם הם היו ידועים זה לא היה מבטל את ההשפעה של פינק פלויד כי היא היתה יכולה להיות מפורסמת בלי שום קשר (למרות שתכלס, בימינו הרוב מתחילים להכיר את פינק פלויד מהחומה ושאר האלבומים ורק אחר כך יורדים לעומקה של הלהקה).

melancholy man

New member
קצת פרופרציות על המיסאנדרסטוד

מדובר בהרכב מאוד חשוב אומנם, אבל בסך הכל הם הוציאו שני סינגלים שכמעט אף אחד לא שמע בזמן אמת. אומנם כל מה שמכונה היום "המחתרת של לונדון" (ובכלל זה הפינק פלויד ובארט) שמעו אותם מנגנים (בעיקר במועדון המארקי בלונדון) והם זכו להרבה השמעות אצל המגיש המיתולוגי ג'ון פייל ב BBC, אבל בגדול, הם להקה קטנה שכשה להשוות את ההשפעה לזו של פינק פלויד, קל מאוד להגזים בחשיבות של דברים איזוטריים, המיסאנדרסטוד נתנו כיוונים ופתחו הרבה אופציות לכמות מאוד קטנה של אנשים. אגב נדמה שיש אלבום שלהם בקצת אחרת, אאל"ט את האלבום הזה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=552&a=59338&c=3684&sc=0&ssc=0

epitaph

New member
לא הפרזתי בחשיבות שלהם...

אפילו אמרתי שגם אם היו מפורסמים הם לא היו דוחקים את פינק פלויד לפינה...

melancholy man

New member
זה לא היה מופנה אליך דווקא

אלא לחלק הזה של השרשור. אגב, אני לא מכיר אף להקה שהיא "ז'אנר בפני עצמה" וחייה בחלל ריק, כמו שמנסים להגיד כאן על פינק פלויד, אולי אני לא מכיר מספיק להקות, אבל יש לי הרגשה שדווקא מי שמגדיר כך את פינק פלויד, לא ממש מכיר את הסביבה בה הם פעלו.

bazmaster

New member
ולפי מה אתה מגדיר אותם ברוק...

פסיכודלי?כלומר,מהי ההגדרה של רוק פסיכודלי?

Sum41xGiRL

New member
רוק פסיכודלי

שחרגו מהרוק הרגיל, בין השנים ב1965 עד 1969 שימו לב שב-69 התרבות הזאת הופסקה

ita89

New member
היא לא הופסקה

יש עדיין להקות שעושות פסיכדליה גם היום! ובשנות ה-70 עדיין הייתה פסיכדליה (במיוחד בריטית) וגם בישראל. זה כמו להגיד שכל סגנון אחר הופסק, Fאנק אחרי שנות ה-70, בלוז אחרי שנות ה-50. היא פשוט דעכה מהמיינסטרים...

wish i was here

New member
זה כבר יותר מסובך

תראה,רוק פסיכדלי זה בעצם חלק מהתרבות הפסיכדלית של שנות השישים,בדיוק כמו שמוזיקת פאנק זה חלק מתרבות הפאנק. אני ינסה להסביר באמת על קצה המזלג. מוזיקה פסיכדלית היא בעצם מושפעת מסמים פסיכדליים-אל אס די וכו'. מה שהיא במרכזה זה חוויות פסיכדליות והתנסויות מוזקיליות שאמורות למתוח עד כמה שאפשר את ההגדרה של צליל ומוזיקה...וליצור צליליים אווריריים ככל-האפשר.השימוש באפקטים קוליים ניכר גם ברוק פסיכדלי ואתה יכול לשמוע המון השפעות של השימוש הזה עד היום. זהו בעצם,על קצה המזלג,אני בטוח שפורום תרבות פסיכדלית יכולי להסביר הרבה יותר טוב ממני

ita89

New member
בעיקרון אין כל כך הגדרה לפסיכדליה

בפסיכדליה יש שתי הגדרות מרכזיות, פסיכדליה בריטית ופסיכדליה אמריקאית. לכל אחת מהן יש את המרכבים שלה. פסיכדליה בריטית היא יותר "ניסיונית" מאשר פסיכדליה אמריקאית.. מה זאת אומרת? בפסיכדליה אמריקאית יש מבנה אחיד של רוקנ'רול ו-רית'ם אנד בלוז אבל עם מלא אפקטים חשמליים וסולמות מטורפים. בפסיכדליה בריטית יש שימוש במקצבים שונים, שימוש נרחב יותר בכלים ותחכומים נוספים. דוגמה: גרייטפול דד זה פסיכדליה אמריקאית ו pink floyd של סיד בארט היא פסיכדליה בריטית, ששתי הלהקות מנגנות דברים שונים לגמרי.

afon

New member
אף אחד לא צדק עד עכשיו

חלק אמרו דברים נכונים חלקית (ויש יו וור היר אמר משהו נכון) נתחיל בזה שפינק פלויד הם לא פרוגרסיב, הם לעולם לא היו ולעולם לא יהיו. הם לא השתייכו לסיצנה הפרוגרסיבית, הם לא היו חלק מהזרם הפרוגרסיבי, הם לא הסתובבו עם הלהקות פרוגרסיביות והם לא הושפעו מאמנים פרוגרסיבים. היחיד מבניהם שהביע התעניינות קלה בפרוגרסיב היה ניק מייסון וגם הוא זנח את העניין אחרי כמה שנים. כמה פעמים צריך להגיד? ז'אנר במוזיקה לא נקבע על פי איך שהמוזיקה נשמעת! אם זה היה המצב אזי "לייט מיי פייר" של הדורס הוא אחד משיאי הפרוג. ז'אנרים נקבעים קודם כול על פי זרמים תרבותיים, סיצנות ומגמות חברתיות. פינק פלויד אכן היו תקופה לא קצרה בזרם הפסיכודליה הבריטית. למען האמת הם יצאו מהזרם יחד עם נפילתו, ככה שבעצם כל תקופת קיומו לא רק שהם היו חלק ממנו הם גם היו הלהקה הכי מוצלחת ומייצגת שלו בבריטניה. עכשיו, גם אחרי עזיבתו של סיד פינק פלויד היו להקת פסיכודליה עד שלבסוף הם באמת יצאו ממנו (כמו שהסברתי מעל). אחר כך הם היו לתקופה מסוימת בחיפוש אחר דרך, תקופה זו נקראת תקופת החיפוש שלהם והיא לטעמי גם ההכי מעניינת. התקופה הנ"ל באה לסופה עם צאת האלבום dark dide of the moon מכאן והלך הם נהיו ללהקת מיין סטרים גדולה לכול דבר, הם ביססו את שמם ונהיו לדינוזאור. מבחינת קטלוג לז'אנר זה בעייתי מכיוון שהם לא באמת היו חלק משום סיצנה שפעלה בתקופה ההיא (לא הפאנק, לא הרוק הכבד, לא הדיסקו) עקב כך אפשר פשוט להגדיר אותם כרוק מכאן והלך. אחרי זה בא ויש יו וור היר והחומה שרק חיזקו את מעמדם. לכן אפשר להגיד ככה: תקופה ראשונה- פסיכודליה תקופה שניה- שלב החיפוש אחר צליל מגובש תקופה שלישית- האלבומים הגדולים וההצלחה המסחרית עקב כך אתה צודק הרבה יותר מאשר חברך.

dirty boots

New member
../images/Emo31.gif

לא מסכים בקשר למה שאמרת על ז'אנרים. יש להקות שכיום מקולטלגות, ואז מה, הן לא בהכרח חלק מכריע באיזשהו זרם מהפכני, ואם לא היינו קובעים ז'ארים מוזיקאליים לפי מוזיקה [לפחות בחלק מהזמן], איך היינו מגדירים אותה? לפי להקות שעיתונים וההייפ הכללי משייך אותן אליהן? מה, אם סיסטם לא מסתחבקים עם לינקין פארק, מסתובבים עם פרד דרסט או מופיעים עם הסולן של הדפטונז הם לא ניו מטאל? אני מסכים שיש ז'אנרים שחלק מההתעסקות בהם היא גם חברתית ולא רק מוזיקאלית [פאנק בכלליותו, גראנג', וכו'], אבל העניין הוא, שזה לא אומר כלום. בוש היו בריטים, וזה לא מנע מהם להיות פוסט גראנג' [כשבעצם, זאת לא הייתה בכלל סצינה מתפתחת.], כי כמו שאני זוכר, STP, פו פייטרז, קריד, כולם אמריקאים. השורה התחתונה היא, שז'אנרים לא נקבעים רק לפי אדם-מקום-סביבה-חברה, אלא גם בידי המוזיקה.

afon

New member
כל הדוגמאות שהבאת

הן דוגמאות לרוק מודרני. זאת אומרת שרובן הן להקות של פוסט הן לא להקות שפותחות ז'אנר חדש, לכן הסיצנה שהן פועלות (אם בכלל) לא חשובה. עכשיו המוזיקה היא תוצר של הסיצנה, לכן הז'אנרים נקבעים על פי הסיצנה. תשים לב שכל פעם שהייתה סיצנה חזקה בהיסטוריה של הרוק המוזיקה שנוצרה הייתה משפיעה ועד היום מושמעת. להקות יחידות תמיד יווצרו גם בלי קשר לסיצנה שקיימת, כי כל מה שהן צריכות לעשות זה לחקות את מה שכבר עשו או לשדרג את זה במעט. כמו שאמרתי תשים לב שכל הז'אנרים במוזיקה נקבעו לפי הסיצנה שלהם. תתי ז'אנרים כגון (בלק מטאל, הארדקור פאנק, ניאו פרוגרסיב, פוסט גראנג') הם לא תלויי סיצנה מכיוון שאין בהם את החדשנות, והם באמת מדברים על מאפינים מוזיקליים בתוך המוזיקה בלי קשר לגבי הזרם התרבותי. תתן לי בבקשה דוגמא לז'אנר (לא תת ז'אנר ולא פוסט) שאין בו את הסיצנה מאחוריו. אפילו במדינה קטנה כמו שלנו אתה תוכל למצוא סיצנה למטאל שבה רוב האומנים ואפילו הקהל מכירים אחד את השני ומחליפים רעיונות, אותו הדבר תמצא גם בפאנק-סקא ואפילו ברוק.

dirty boots

New member
אוקיי.

בוא נראה. אתה צודק בזה שרוב הז'אנרים הישנים שהם "אבטיפוס" היו בסצינה, אבל אם שואלים אותי, ז'אנר, בחלק מהזמן גם נקבע בידי המוזיקליות שלו. כן, הקלאש, הסקס פיסטולז והראמונז אפילו הכירו, אורפנד לנד וסיילם חברים, אבל זה לא חשוב. בוא נעשה הנחה שפינק פלויד היו מנגנים הארד רוק רוב הזמן, והיו מסתובבים עם ג'נסיס ויס. אז הם היו פרוג?

Sum41xGiRL

New member
אתה צודק.

בארץ הכל שכונה, ביחוד בסצינות קטנות כמו פאנק, נויז, מטאל(לא כל-כך קטן) אין ספק שבסצינת הפאנק כולם מכירים את כולם. ובעוד סצינות.. אבל אתה צודק דירטי בוטס, להקת USELESS ID שהם להקת פופ-פאנק מסתובבים עם להקת "בצפר"(חברים שלהם) זה הופך את יוסלס איי.די למטאל? את בצפר לפאנק? גם אם פינק פלויד היו מסתובבים עם ג'נסיס ויס הם לא היו נחשבים לפרוג

afon

New member
אכן יש מקום בז'אנר

להגדרות מוזקליות נטו, אבל זה רק כהוספה ולא כבסיס, כמו שאמרתי חלוקה לתתי ז'אנרים. אין מה לעשות ההבדלה הגדולה בין ז'אנרים ברוק נעשת בצורה הזאת.

wish i was here

New member
אני מאד אוהב את פינק פלויד

אבל! אחד הדברים שאני הכי שונא באוהדי(אמרתי אוהיד ולא מעריצי כטריביוט למנהלת פורום פינק פלויד) פינק פלויד האדוקים יותר ממני זה הסנוביות שבהנחה שפינק פלויד הם ז'אנר בפני עצמם.תתעוררו אין דבר כזה! פינק פלויד הם פרוגרסיב ויותר מבן אדם אחד ומקורבים ללהקה אומרים את זה...וכל פעם יש את העניין הזה שאומרים רק x התעניין בפרוג וזנח...פעם הx זה מייסון,פעם רייט,פעם ווטרס ואפילו גילמור...מה שאפילו מראה שהתיאוריה שלכם רופפת. זה שהם לא שתו בירות עם יס,שיחקו ביליארד עם קינג קרימזון ועישנו עם קאמל זה לא אומר שהם לא שייכים לז'אנר שלהם.זה כמו שתגיד שאם הביטלז היו חברים של ג'ודאס פריסט אז הביטלס הם מאבות הספיד מטאל =\

למעלה