פינק פלויד - פופ?

Runner30

New member
פופ בעל כורחו?

לדעתי המבקר השתמש במושג "פופ" כמלת גנאי, בגלל שנשמעו טוב מדי ויותר מדי אנשים אוהבים אותם. אולי אפילו בתור פרובוקציה - כמו שעושים כמה עיתונאים היום, בשביל ליצור תגובות ורייטינג. הפלויד אף פעם לא שאפו לפופ, אפילו השתמשו ב"גימיקים" אנטי-פופ - עטיפות לא קשורות, אנונימיות וכו' - מישהו ציטט את גילמור אומר "אני עושה מוסיקה בשביל האומן שבי , לא בשביל האוהדים (fans)". תסתכלו עליו היום - יותר אנטיפאת מזה קשה להיות.

אני חולקת על דעתך

מקריאת הקטע הרושם שלי הוא שהכותב השתמש במונח "פופ" במשמעותו הרחבה, היינו מוסיקה פופולרית. פינק פלויד עושים מוסיקה פופולרית. הם אפילו שאפו לזה, תתפלא: הם חיפשו את אהדת הקהל, את מכירות התקליטים - כל אמן רוצה להגיע למקסימום קהל, גם כאלו שעושים אמנות לשמה, כמו גילמור ושות'. ואני עדיין לא מקבלת את החלוקה בין "פופ" לבין 'משהו אחר', בין אם תקרא לזה רוק או "אנטי-פופ". יש פופ טוב יותר וטוב פחות; הפלויד עושים את זה יותר טוב.

Shakty

New member
אני מסכים - בהגדרה רחבה מחלקים את

המוסיקה ל 3 ג'אנרים ראשיים : פופ קלאסי וג'אז, כמובן שההגדרה הזו כל כך רחבה שיש הרבה חפיפה בין הג'אנרים - אבל בעיקרון - רוק למרות שהוא החל את דכרו כנגזרת של בלוז שמתקשר באופן פרוורטי לג'אז (למרות שהם מקבילים ולא מצטלבים) - שייך לזרם הפופ - מוסיקה פופולרית. כיום גם אני נוח לי לקטלג את תרבות הMTV כפופ ואילו את הרוק כנעלה יותר - אבל הצורה הנכונה להסתכל על זה היא שרוק הוא חלק מהפופ...

avki

New member
../images/Emo45.gif

שמצחיק לחשוב לדוגמא על Feel של סיד בארט או על Susanne של ליאונרד כהן כמוזיקת פופ.

One Echoe

New member
בסדר..

אבל על פני השטח, החלוקה הזאת די נאיבית. ובכלל בכלל לא מדויקת.

One Echoe

New member
ממ...

לפי ההגדרה שלך אין מוזיקה שהיא לא " פופ ". פינק פלויד לא עשו מוזיקת פופ. הם פשוט פופולריים. לטעמי-יש 2 פירושים לפופ. מוזיקת פופ-מוזיקה שנוצרה בשביל להיות פופולרית ומוכרת. ומוזיקה פופולרית. כל מוזיקת פופ תהיה פופולרית, אבל לא כל מוזיקה פופולרית תהיה פופ.

One Echoe

New member
ולכן,

יש המון להקות שנקראות " רוק-פופ ". רוק-ז'אנר. פופ-פופולרי.

ואולי נחזור להגדרות כפי שהכרתי אותן

"פופ" במובן הרחב - מוסיקה פופולרית. "פופ" במובן הצר - מוסיקה שנועדה לפנות למכנה משותף רחב ככל האפשר, כאשר שיקולים מסחריים הם ראשונים בחשיבותם. "פופ" איננה מילה גסה, בין אם במובן הרחב של המושג, או במובנו הצר. במובן הרחב, ברור שאין כאן כל שיפוט ערכי שלילי. אבל גם במובן הצר, ישנם אמני "פופ" רבים, שיצרו ויוצרים אמנות טובה - כמו גם רבים שיוצרים זבל. לכן אינני מקבלת את החלוקה הזו ל"רוק" מחד ו"פופ" מאידך. זוהי חלוקה שטחית, לטעמי. מה גם ששוב, עולה בי ההרגשת הדז'ה וו: את אותם טיעונים בדיוק שמעתי לפני שלושים שנה. אז, כשהייתי...יותר צעירה, בוא נגיד, קיבלתי את הדברים ללא עוררין. היום אני רואה את הדברים כיותר מסובכים. וזו גם, לדעתי, היתה כוונת הכותב בכתבה נשוא השרשור הזה.

gilriv

New member
ביום שני הבא 11ביולי , שידור חוזר

הקונצרט הLIVE8 ישודר ביום שני משעה 21.40 ערוך עם הקטעים הטובים ביותר של האירוע עם תרגום יביאו רק את הקטעים של טל ברמן יותר מאופק? ה"מי The who לפני הפינק פלויד הם היו אגדות רוק תסתכלו ביחוד על פיט טאוסנד גם במופע

למעלה