פינק פלויד - פופ?

האזרחק

New member
פינק פלויד - פופ?

"והפינק פלויד – שמנים ודשנים – עשו שם היסטוריה קטנה. אלו היו רגעים שבהם כל חובב פופ שהסתגר אי-פעם בחדרו שבבית הוריו והקשיב להימנונים הנצחיים הללו חזר לעצמו, להתחלת ההתחלות, לסיבה שבגללה נכנסנו לכל העניין הזה עם המוזיקה. פופ כה מחויב, מלא דרמה, רגש ומשמעות אזל מהמלאי לפני שנים." (רענן שקד, YNET)

MellowShip

New member
פופ הוא מצב.

לא זרם מוזיקלי (שכן כיום הוא הפך כבר לג'אנר ולו למטרת רווח בלבד). גם פינק פלויד עשו פופ גם מטאליקה עשו פופ אני פשוט קורא להפקות שבהן עושים הכל על מנת שהחומר יהיה יותר נעים לקהל, ושמשחקים במוזיקה כאילו היא פלסטלינה רק בשביל עוד מכירות. פינק פלויד לא הרבה מפיקים חיצוניים, הם עשו את רוב העבודה לבד. לכן מעטים האנשים שיקראו להם פופ. אבל עדיין..יש הצדקה מסוימת לדעתי. למי שיש את הידע המלא בנושא אולי הוא ישמח לכתוב אותו פה, אני רק רושם את מה שנראה לי. יום שמח!

האזרחק

New member
לא ידעתי

אולי מדובר בחוסר ידיעה שלי (אני לא מוזיקולוג) אבל ממה שאני כן יודע זה נראה מוזר. בשבילי פופ זה דבר אחד ופינק פלוייד זה דבר אחר. (לחלוטין) טוב נו, אחרי ששמו לנו מבקר אופנה בתור פרשן שום דבר כבר לא ממש מפתיע.

ביקורת מוסיקה...

כבר היה דיון קצרצר על ביקורת מוסיקה בתקשורת המקומית אבל מה שהבאת פה זה שיא חדש של חוסר בקיאות בנושא. אולי, כמו הסיפור שהביא Shakty, על מבקר מוסיקה שדיבר על פסנתרית עם שיער ארוך כשבסוף זה היה גבר בכלל, אז אולי מי שהיה גיטריסט/ית בפומפיי זו בריטני ספירס?? היתכן? בכלל רענן שקד עם כל הכבוד, מצליח לעצבן בביקורות שלו במוסף תרבות של העיתון ידיעות אחרונות.

אמממ.. הודעות לקוניות כאלו לא

מקדמות אותנו. אתה לא סובל אותו אישית? את כתיבתו? למה? אם יש לך ביקורת, אפשר ורצוי לומר אותה, אבל בצורה תרבותית.

Blackpanter1י

New member
ממש לא אוהב הדעות שלו, ולא כדאי

שאני יגיד, את מה אני חושב עליו.

שמע, זה פורום שנועד לדיונים

אם יש לך דעה, אז פשוט תכתוב... שתף אחרים בדעותיך....לגבי מה אתה לא מסכים אתו?

סלע 1

New member
באופן אישי

אני דווקא מאד נהנה בדרך כלל לקרוא את הטורים של רענן שקד. לא תמיד אני בהכרח מסכים איתו, אבל הבנאדם יודע לכתוב, וזווית המבט הצינית שלו היא תמיד הנאה צרופה. מכיוון שאני רגיל לסגנון הכתיבה הציני הנ"ל, גם הירידות לכאורה על הפינק-פלוייד לא ממש הפריעו לי. השורה התחתונה בדברים שלו היא: "לא נותר לקהל אלא להיכנס למצב של הכרת תודה מוחלטת. זה רצף שמיימי, והוא נגמר לפני שהתחיל. אם לא התרגשתם, אתם בני 15. במקרה כזה, לכו תעריצו את יהודה סעדו." אני גם מסכים עם הביקורת שלו על כך שהמופע סירב לשלב אמני רוק עכשוויים, כאשר הנציגים של העשורים האחרונים היו בעיקר כוכבני פופ דהויים ולא אמנים אמיתיים. מה שכן, הוא פיספס הזדמנות לרדת על ההגשה החובבנית של ערוץ 10 למופע.

wish i was here

New member
זה לא פעם ראשונה שאני נתקל בזה

ראיתי גם עיתון אחד שהגדיר את נירוואנה כפופ....אנשים חסרי אבחנה מוזיקלית

חרטושה

New member
מה זה פופ?

אני אולי שומעת את המוזיקה הזאת כל הזמן, אבל אין לי שמץ של מושג מה זה אומר. למישהו יש אולי הגדרה מילונית? הגדרה תרבותית? הגדרה פסיכו-סוציאלית למה זה פופ? ואל תגידו לי מדונה. זה לא הסבר.

One Echoe

New member
מוזיקה פופולרית.

בכל זמן וזמן. אם בזמנו, בשנות ה70, פינק פלויד היו פופ. היום הם מוזיקה קלאסית. כל מוזיקה פופולרית בת זמנה היא פופ... מעבר לזה, יש גם "סגנון" שהוא " פופ ", זה יותר המוזיקה האלקטרונית-מועדנים של היום. מדונה, בריטני ספירס, מאריה קארי וכו'. (זה לא ערך או משו..ככה אני רואה את זה).

כותב המאמר המקורי התייחס

למובן הרחב של המושג "פופ" - מוסיקה פופולרית, שנמכרת בדיסקים (או תקליטים) ומושמעת ברדיו. במובן הזה, הכל הוא "פופ", כולל הפלויד. בשלב מסויים בסוף שנות השישים ניסו להפריד בין "פופ" לבין "רוק", כאשר ל"פופ" יוחסו תכונות של שטחיות ומלאכותיות. ההנחה היתה ש'פופ' פרושו שירים זניחים, שנשכחים מלב זמן קצר לאחר יציאתם, ושנועדו לספק תענוגות חולפים וזולים להמונים, תוך פניה למכנה המשותף הנמוך ביותר. אף כי יש דברים כאלו, כמובן, להערכתי החלוקה הזו בין "רוק" - אמנותי, איכותי, רציני - לבין "פופ" שטחי וזול, היא בעצמה חלוקה שטחית ושגויה. זוהי חלוקה שמנסה לשחזר את החלוקה בין תרבות "גבוהה" ל"נמוכה" - חלוקה שהיא אינהרנטית לתרבות הבורגנות המערבית, ושאותה הרוקנרול עצמו שבר, עוד בשנות השישים (אם לא אפילו שנות החמישים). עובדה, הפלויד הופיעו בשבת, על במה אחת, עם זמרי "פופ מצעדים" שאין להם ולפלויד לכאורה שום דבר משותף. ובכל זאת, הם פועלים באותו תחום. לטעמי, המבחן האמיתי איננו האם מוסיקה היא "פופ" (במובן הצר של המושג) או "רוק" אלא האם זוהי מוסיקה איכותית, מרגשת, ועשויה באינטליגנטיות.

הביטלס

היו להקת הפופ המובילה בשנות השישים עם שירים טובים ששומעים אותם עד היום דהיינו לא נשכחת כל כך מהר ועונג זמני וכו`. והיום היא נחשבת ללהקת רוק (קלאסי אם תרצו), ועדיין היא עונה על כל ההגדרות של פופ; קלה לשמיעה הפשוטה יותר מהפופ העכשווי. ואפשר גם להגיד שרוק פסיכודלי הוא מוסיקת פופ בלונדון בסוף השישים אבל אי אפשר להגיד את זה היום!!! זה לא פופ, תקופה אחרת ויחס למוסיקה השתנה הרבה מאז.

Liorking

New member
קצת סדר

מוזיקת פופ היא מוזיקה פופולרית, אבל לא סתם פופולרית, אלא אחת שכל ייעודה הוא להיות פופולרית, כלומר לשחרר כמה שיותר סינגלים שיגיעו למקום ראשון, למכור כמה שיותר תקליטים ולהתפרסם כמה שיותר - ברדיו, בטלויזיה ובמגזינים. אלביס, הביטלס והאבנים המתגלגלות היו כאלה. תנסו לספור את הסינגלים, לעומת האלבומים (לא כולל אוספים ואלבומי הופעה) שכל אחד הוציא. לביטלס היו המון להיטים זיצאו כסינגלים. גם לאלביס, לאבנים המתגלגלות ולנערי החוף היו לא מעט. פינק פלויד, לעומת זאת, נקטו במדיניות "אנטי-סינגלים" עד 1979, כך גם לד זפלין. נכון שהאלבומים שלהם הגיעו למקום ראשון במצעדי האלבומים, אבל הסינגלים שלהם לא, פרט לכמה בודדים. זה נכון שהם רצו להתפרסם ולהרוויח כסף, כמו כל אחד, אבל הם לא נקטו במדיניות הפופית שאותה הזכרתי. אמנים כמו דיפ פרפל, ג'ימי הנדריקס, בוב דילן ועוד הרבה, לא כבשו את המצעדים בסינגלים, אבל עדיין הם היו פופולריים באותה תקופה. עובדה שאלה האמנים הראשונים שהכרתי מאותה תקופה. בריטני ספירס היא בעצם פופית כמו הביטלס, כי גם היא מוציאה סינגלים בשיטת הסרט הנע שיגיעו למקום הראשון וגם היא עושה מה שאפשר כדי להתפרסם, אבל ההבדל בין הפופ היום (בריטני) לבין הפופ אז (הביטלס), הוא פשוט ולא ניתן להגדרה מילונית/אנציקלופדית: אז הפופ היה טוב, והיום הפופ גרוע. זו דעתי. אני אוהב את השירים של הביטלס, אבל לא את אלה של בריטני ספירס ועוד אמני פופ אחרים של היום.

אין שום קשר בין פופ לסינגלים

סינגלים היו המוצר העיקרי בתעשיית המוסיקה במשך שנים - וזו הסיבה שהוציאו אותם. בערך בשנת 1967 הם הפסיקו להיות המוצר העיקרי - אלבומים נהיו מרכז התעשייה. המדיניות של הפלויד שלא להוציא סינגלים נבעה בכלל מזה שהסינגלים שלהם נכשלו, והם ניצלו את השינוי שחל בתעשייה - הדגש שעבר לאלבומים - כדי להשקיע בהם. רק לידיעתך, סינגלים כבר לא קיימים כיום, למעשה. מצעדי המכירות של שירים מבוססים בעיקרם על השמעות ברדיו והורדות שירים (חוקיות) באינטרנט. בריטני ספיירס אינה מוציאה סינגלים, וגם לא אף אחד אחר (אלא במדינות מסויימות, בהקשרים מסויימים). התמונה הזו, של מוסיקת "פופ" שחגה סביב שירים אינדיבידואליים, כבר לא קיימת. אולי היא תחזור, עם מהפכת ה-ipod וההורדות באינטרנט. אבל כרגע, לא.

Shakty

New member
לא מדויק - לרדיו עוד מוצאים סינגלים

כדי ליצור הייפ לאלבום המשמש ובא - מה שכן - מצעדי הפיזמונים לא מבוססים יותר על מכירות של סינגלים כמו שהיה נהוג. המושג סינגל קיים אגב עדיין במכירות של דיסקים ותקלטים - ל די ג'י וגם לאספנים מהסיבה שבסינגל יש מיקסים שלא קיימים באלבום. דוגמאות : SHPONGLE עם DIVINE MOMENTS OF TRUTH יצא בסינגל. FAITHLESS - NO ROOTS WE COME ONE וכמובן מהאלבומים הקודמים שלהם. אבל ללא ספק אפשר להגיד שסצנת הסינגלים מתמקדת בשוק של הDJS והאספנים.

למעלה