פינק פלויד - פופ?

Liorking

New member
פינק פלויד וסינגלים

אחרי שהסינגל Careful With That Axe, Eugene נכשל מסחרית, פינק פלויד אכן נקטו במדיניות אנטי-סינגלים, אבל להקת פופ הייתה מנסה להתפשר מבחינת קליטות ומורכבות. פינק פלויד לא עשו את זה.

אתה צודק

הפלויד לא התפשרו על הקו המוסיקלי שלהם - ובגלל זה הם נהיו מה שהם. בגלל זה, בין היתר, הם היו הלהקה הכי מרשימה ב-Live 8, לטעמם של רבים. אין לזה קשר לסגנונם המוסיקלי, במיוחד, מלבד העובדה שהם הרגישו יותר בבית באלבומים, ממילא (כמו להקות רבות אחרות בתקופתם). הם המשיכו להוציא סינגלים מחוץ לאנגליה (Money היה להיט ענק בארה"ב), וכמובן, Another Brick In THe Wall היה אחד מהסינגלים הנמכרים ביותר בעולם (גם בבריטניה) בשנת 1979. אני ממליצה לך מאוד לקרוא ספרות מקצועית על התקופה הזו (סוף שנות השישים), ובמיוחד על המעבר מסינגלים לאלבומים; יש הבדלים משמעותיים בין תקופות שונות בתולדות הרוקנרול, במובן זה. המצב היום, למשל, שונה מאוד מזה שהיה בסוף שנות השישים. לדעתי, אלו דברים שחשוב לדעת אותם.

תזכיר לי לקראת סוף השבוע

ואערוך רשימת המלצות ביום שישי. לצערי, הספרות שעליה אני התחנכתי ברובה כבר לא זמינה. אנסה לחפש עבורכם ספרות עכשווית. בכל מקרה, זה יהיה באנגלית.

Elinor BC

New member
פופ=פופלארי, זה קיצור

הכוונה היא למוזיקה פופלארית, כלומר, כל סגנון מוזיקה, בתקופה מסוימת שהוא היה מאוד אהוב ופופלארי, נקרא פופ, אבל הוא עדין נשאר בהגדרה שלו עצמו. נניח להקה של היום, מגדת'(להקת הבי מטאל), היא מאוד מאוד אהובה בקרב העולם(עד כמה שאני יודעת) והיא פופלרית , לכן ניתן לשייך אותה ל*קטגורית* הפופ. אבל זה לא עושה את מגדת' לבריטני ספירס(כי היא נחשבת פופ) קאפיש?

האזרחק

New member
השאלה למה התכוון המשורר

האם הוא התכוון לכך שהפינק פלוייד הם להקה פופולרית או לכך שהיא שייכת לאותה קבוצה של "מוזיקת פופ" במובן ה"שיר של שלוש דקות שנשכח אחרי שלושה חודשים". אני חושב שהוא טעה בכך שייחס את הפינק פלוייד לפופ מבלי להסביר למה הוא מתכוון, וזאת בהתחשב במקום בו פורסמה הרשימה שלו. (YNET)

האזרחק

New member
צ'טערת שלא חזרתי

לא הייתי זמין כל היום. (מבחן, עבודה, שינה, שתיה)

wish i was here

New member
מגאדת' זה לא הבי מטאל....

מגאדת' זה ת'ראש מטאל טהור.אין שירים של מגאדת ברדיו,לא מזמזמים שירים שלהם ברחוב,אם את רוצה דיסקים שלהם אז המקום האחרון לחפש זה טאוור וכו'.מגאדת' הם שנות אור מלהיות פופ-וזה מה שאני אוהב בהם,ובכלל במוזיקת מטאל-הכי רחוק שיש ממסחור,שגם הוא,לדעתי סימן היכר של הפופ

Elinor BC

New member
אמממ

1. "ת'ראש מטאל" אל תתפוס אותי במילה, מבחינתי זה מטאל נקודה. אני גם ככה לא תופסת יותר מדי מהגדרות... 2. באמת שכחתי לציין בסוף מה שכתבתי, שאולי מגדת' תהיי דוגמה ממש רעה, אבל לא היה לי משו טוב יותר באותו רגע, זה הדבר הראשון שעלה לי לראש כיוון שבקרב הסביבה הרבה שאני יוצרת מגע איתה ומסתובבת בה, מגדת' אכן פופלארים.

wish i was here

New member
יש הבדלים עצומים

בין הבי מטאל לת'ראש מטאל-הת'ראש הוא יותר מהיר,יותר קצבי,ויותר מלודי.חוץ מזה הוא מסמך על ריף אחיד לאורך רוב השיר לא כולל סולואים.הבי מטאל זה כמו הבי רוק רק יותר "כבד". זה כמו שתגידי :"לא משנה סיד בארט או רובי וויליאמס-בשבילי זה זמרים נקודה"

avki

New member
עם כל הכבוד למגהדת'

ולטראש מטאל, אם האלבום השחור לא ממוסחר (לדוגמא) או אם The System Has Failed הוא לא אלבום ממוסחר, אז מה כן?

One Echoe

New member
הרי מטאל ורוק כבד זה אותו הדבר.

אתה סתם מערבב בין דברים.

One Echoe

New member
על פי מה אתה מסתמך?

אני מסתמך ע"פ הספר " רוק ומוזיקה-תרבות".

אני שמח שאתה משכיל

לא בציניות , ברצינות , אבל ההשוואה הזאת לא רצינית. זה כמו לקבוע שפינק פלויד הם פופ - נכון תיאורטית אבל כיום אין לזה אחיזה במציאות sabbath ואולי גם זפלינד היו הבי רוק , אבל בשום מצב הם לא הבי מטאל , ואי אפשר להשוות ביניהם לבין maiden לדוגמה.

One Echoe

New member
בוא נגיד ככה.

יש הבדי מטאל קלאסי, ומודרני. מה אתה אומר על ההגדרה הזאת?

לא הייתי אומר מודרני

לא יצא לי לשמוע הבי עכשוי , עושים בעיקר טראש מטאל

One Echoe

New member
אתה מבלבל אותי...

יש סגנון שנקרא הבי מטאל-רוק כבד, שהוא בלאק סאבת', לד זפלין..וכו'. ויש להקות היום כמו איירון מיידן שגם הם הבי מטאל. אז מה הבעיה פה?

One Echoe

New member
אתה מערבב בין מיינסטרים לפופולרי.

כל מיינסטרים יהיה פופולרי. לא כל פופולרי יהיה מיינסטרים.

למעלה