פינס שוב...

Pace

New member
בקשר לחשיפה, פוזה ולהיות אמיתי...

תשלימו עם זה. עולם הראפ בנוי על פוזה, מאז ומעולם. זהו הבסיס האחד והיחיד עליו עומד הראפ, דבר שהרבה מנועים מלהגיד. תנו לי ראפר שאף פעם לא שמעתם מהלל את עצמו. תמיד כשאני מנסה לחשוב על אחד כזה, אני לא מצליח. הראפ מבוסס על שירי הלל עצמיים, בין אם על הליריקה המסובכת שלך לבין איזה גנגסטר גדול אתה. מה שכן, כמו שאומרים - That´s Entertainment. בידור. לדעתי צריך להתייחס למוזיקה כמו סרט - בידור נטו. אין צורך להזדהות עם השירים, פשוט להקשיב. זו הסיבה שיש כל כך הרבה שירים שאני אוהב, אבל לא מסכים לרוב הדעות שמוצגות בהם. הראפ פשוט מראה לי עוד עולם מרתק, צד אחר שאני לא מכיר, בתור ישראלי. PE לדוגמא. אני לא תמיד מסכים עם הרבה מהטענות שלהם, אבל הראפ שלהם פשוט גורם לך להרהר ולראות צד אחר של אמריקה. צ´אק די הוא ראפר חריף ומתוחכם, וראפ יכול גם ללמד (גם KRS כמשל). והערה קטנה לגבי ה-WU. תקשיב לשיר We Made It מהדיסק השני של Ghostface. הבית של Chip Banks, הוא פשוט ביזיון, ואם ה-WU נותנים לו במה (או יותר נכון נתנו לו, הוא מת...
) אז כנראה שהם לא "Keepin´ It Real" (המשפט הכי שקרי בראפ). "And I would rather deal with the truth than falsehood Than bein fake with my people and claimin it´s all good"

RiRo

New member
היפ הופ תמיד הייתה פוזה?

אחי טעות ענקית. אתה רואה את הפוזה רק באמ טי וי עם האומנים השטחיים שלה שמייצגים יענו את ההיפ הופ כדי שזה יגיע לקהל (חלק מהמיינסטרים) אבל אם תלך לדוגמא להתחלה של הראפ- לחבורת ילדים בשנות ה70 שהיו עושים פה ושם ביט בוקסינג ושרים באמצע הרחוב? זה היה התלהבות? ולדוגמא הקליפים הראשונים (קח לדוגמא את ראפפרס די לייט של השוגר ) אז זה לא היה התלהבות.. ההתלהבות עברה עם הזמן אני לא חושב שגורו מתלהב (למרות כל האגו) שהוא ראפפר ואני לא... זה כולל כל דבר. יש אנשים שעושים גראפיטי רק כי זה גראפיטי מגניב. ויש אנשים שחיים את זה צריך לראות את ההבדל. בתור בי בוי אני יכול לראות מישהו שנכנס לרחבה ורוקד רק כי הוא מנסה להתלהב ויש הרבה כאלו. הדרך היחידה היא לזהות את זה. אבל לאמר שכל התרבות צבועה זאת אמירה לא נכונה לפי דעתי.. אפשר להיות ראפפר גם בלי בלינגס

DJ$upreme

New member
אני בי בוי = אני בפוזה של מתלהב

מה זה "אני בי בוי"?? אין פוזה גדולה מזה. זה לא עבודה, או אידיאולוגיה, או מוצא עדתי. ולא נולדת ככה. זו פשוט פוזה שאימצת לך. אני לא אומר שזה רע, או טוב. אני רק אומר.

double M

New member
מה?

כל דבר שהוא לא עבודה, אידיאולוגיה, מוצא או משהו מולד הוא פוזה? אם אני בחוג של כדורסל אני לא יכול להגיד שאני כדורסלן? נכון שזה לא כל מה שאני. לדוגמא, אני גם עיראקי (לא), פאשיסט (לא), בעל שיער שחור אבל אני גם כדורסלן (לא!). איפה הפוזה כאן?

DJ$upreme

New member
לא, אבל אם אתה

מתחיל להסתובב בעיר עם בגדים של כדורסלן ועם כדורסל מתחת ליד, ומדבר בסלנג של כדורסל, ומספר לכולם בפורומים שונים שאתה כדורסלן, ושומע רק מוזיקה על כדורסל, ורואה רק סרטים על כדורסל, וממציא לעצמך כינוי של כדורסלן, אז יש עליך פוזה של כדורסלן. למשל, אפשר לשמוע היפהופ ולהמנע מהפוזה של ההיפהופ. אפשר להיות אפילו ראפר בלי פוזת היפהופ: למשל, קח את קאסוטו, AKA אדם סנדרסון, ראפר מצוין אבל בלי שום מניירה היפהופית, בטח בלי פוזה. הפוזה אכן נוצרה כדי למכור, כי אנשים מזהים אוטומטית את הבגדים הרחבים והבלינג בלינג עם היפהופ, והזיהוי באוטומטי הזה ממקד מבחינה שיווקית את קהל היעד ואת פלחי השוק הנכונים לכיוון האמן (כנ"ל לגבי קעקועים ושיער ארוך בשביל הרוק, או חליפות בשביל מוזיקה קלאסית, או איך שלעזאזל קוראים למה שלובשים כל האלה בקליפים של המוזיקה הלטינית). לי לפחות זה מאוד ברור.

RiRo

New member
בי בוי = מתלהב?

אז קודם אני ארגע קצת שאני לא אתחיל לדבר שטויות.. סתכל ניר/סופרים וכו´ .. בי בוי זה לא משהו מחליט להיות יש הרבה הבדל בי ברייק דאנסר לבי בוי. בי בוי הוא אחד שחי את התרבות בדרך שלו . הוא יודע על התרבות ועל המאפיינים שלה (גם על תרבות הברייק וגם על היפ הופ בכללי) בנוסף לידע בריקוד והבנת הריקוד ומקומו בתרבות שנקראת ברייק דאנס. לכן לא קיימים הרבה בי בויז. אני לא ביבוי נעם לא ביבוי מתן לא ביבוי ואף אחד בארץ עדיין (לפי דעתי) לא בי בוי.. כי יש הרבה מה ללמוד אבל עוד 3 שנים יהיו כאן אנשים על רמה עצומה מבחינת הידע והריקוד. עכשיו ניר ניסית פעם לרקוד? מי כאן בכלל ניסה פעם אחת לרקוד? שאלה מטומטמת הא? בוא אני אומר לך למה זאת לא שאלה מטומטמת.. אני רוקד כבר שנה ו3 חודשים ככה ולימדתי ועזרתי ליותר מ40 בי בויז מתחילים . חוץ מ1 שגם לא רוקד כל כך כולם פרשו. כי חצי מהאנשים רצו ללמוד ווינדמיל והברייק לא עניין אותם והחצי השני הבין שזה דבר מאוד מאוד קשה (לא מתכוון דווקא לתרגילים) וכדי לבוא למסיבה ולגרום לכל הקהל להשתגע (כמו שכל אחד מדמיין) צריך לקחת שנים של אימונים.. הרי כל אומן באמ טי וי שיש בקליפ שלו ברייק דאנס לא לוקח ברייקרים שרוקדים שנה.. הם לוקחים את הטופ של הטופ ומשלמים להם בהתאם (אני דיי בטוח בזה ולדוגמא : בקליפ של קריסטינה מופיעים שלושה בי בויז מדהימים : DO KNOCK איוון ו CRUMBS שהשניים האחרונים הם בי בויז קלאסיים IVEN נחשב בין הבי בויז הכי טובים אי פעם והופיע גם בפרסומת הישנה לנייק) עכשיו כל הדיבור הזה מנסה להסביר לך ניר שבי בוי זה משהו שאתה איפשהו נולד איתו זה באופי שלך להיות בי בוי ולהתחיל לרקוד בגלל זה רוב האנשים בעולם לא רוקדים ברייק לא משנה כמה הם אוהבים וכמה זה מגניב. אני לא רוקד בשביל להתלהב אני רוקד בשביל הנשמה שלי כמו שאני פותח תמערכת שלי ושומע מוסיקה בשביל האהבה שלי.. מי שמכיר אותי יודע שאני לא לובש באגיז ובטח שלא חולצות ספורט ענקיות . אני חושב שזה מגניב לאללה אבל אני לא מייחס הרבה לבגדים . אם אתה חושב שזה שאני אומר שכל בן אדם נולד עם בי בויי או שלא ואתה חושב שזה בולשיט זכותך המלאה. אבל אתה צריך להיות בתרבות ממש כדי להבין שזה לא עובד ככה, בי בוי זה משהו שיש לך. תבין הבי בוי שלימד אותי לרקוד ברייק (אופיר AKA אלישר B -JOY ) הוא בי בוי ולא משנה מה שהוא יעשה. הוא מאוד נשי לומד תאטרון בתלמה ילין ומתנהג כמו דופק בתחת .אבל הוא התחיל את הברייק בארץ. לפני שנה הוא אמר לי שהוא פורש מברייק ועדיין הוא לא פרש. כי זה בתוכו וכל פעם שהוא שומע ג´יימס בראון בחדר שלו הוא מתחיל לרקוד .. לא בשביל להתלהב בשביל הנשמה והנפש שלו. ככה הוא מרגיע את עצמו כמו שאתה מרגיע את עצמך ואת הכיס אחרי כוס פפסי של 10 שקל :) (סתם :) זאת הדרך שלנו בשבילנו זאת אידיאוגליה ועבודה בשביל הפורפס (אין הרבה אבל יש קומץ ברייקרס שחיים על זה ודווקא עושים אחלה כסף.. CRAZY LEGS לדוגמא). קשה להבין את זה אבל זה ככה PZ

DJ$upreme

New member
אני מאוד מאוד מאוד מכבד ואוהב את

תרבות ריקוד הברייק, ולהזכירך אליפות הברייק הראשונה בארץ (של הזמן האחרון, בלי לחזור אחורה לשנות השמונים), הייתה לפני כשנתיים בג´י ספוט, כולל עוד כמה אירועי ברייק מגניבים. אני אישית מאוד נהנה מריקוד, כצופה, ולא רק מברייק, אני רוצה להאמין שאני יודע להעריך כוריאוגרפיה מסוגים שונים. הרקדנים המדהימים ביותר שראיתי ו/או הכרתי, היו כהגדרתך "נדפקים בתחת", ובוודאי שלא היתה עליהם פוזה של בי בוי. מה שפוזאי בעיני הוא הפיכת העניין הזה לסגנון חיים טוטאלי שמשתלט על דרך הדיבור שלך, על כל המוזיקה שאתה שומע או התרבות שאתה צורך, על האנשים שאיתם אתה מסתובב, ובסופו של דבר על כל התדמית שאתה מקרין החוצה. זוהי, בעיני, פוזה, ואני לא חושב שזה בהכרח רע או טוב, אני רק קורא לילד בשמו. כמו שלדעתי יש פוזה שינקינאית, או פוזה צפונית-סנוביסטית, או פוזה פרחית-ערסוואתית.

D.O.D

New member
אפשר לתקן אותך?

אחד שחי את זה בגלל שהוא חי את זה ולא בגלל שהוא חושב שזה מגניב זה לא פוזה אחד שעושה דברים כי הוא חושב שזה מגניב אז זה פוזה למשל, להסתובב עם שרשרת זהב על הצוואר כדי שאנשים יחשבו שאתה ערס או מגניב אז זה פוזה, אבל להסתובב עם שרשרת זהב על הצוואר שקיבלת בירושה או משהו ואתה לא רוצה להוריד את זה מפאת הכבוד אז זה לא פוזה... עכשיו, אם הבנאדם חי כדורסל ושומע רק כדורסל ומשחק רק כדורסל וקונה קוקה קולה (לא יודע למה...) אז הוא פשוט חולה, זה לא עניין של פוזה, הוא פשוט אוהב את זה אם הוא משוויץ בזה אז הוא פוזאיסת ועל כן נאמר: שופון אי יאנאס (ככה זה אמור להכתב...)

DJ$upreme

New member
טוב, נו WHATEVER

מה זה באמת משנה בכלל. לדעתי פוזה זה כמו פורנו, אני יודע שזה זה כשאני רואה את זה. אבל אני לא יכול להגדיר את זה בקלות.

D.O.D

New member
ואם אפשר להוסיף עוד משהו

אז גם בנאדם שנותן לעצמו שמות נחשב לפוזאיסת יעני אחד שאומר: אני כדורסלן, אני ערס, אני כלי כי אני הולך עם בגדים רחבים, אני ראפר וכו´... גם זה פוזאיסט רגע, יש לי שאלה, אני לא פוזאיסת (אני בכלל שונא פוזה...) אבל אם אני אוהב להסתובב ביבנה עם ה"שבי" אז זה נחשב פוזה? אני פשוט אוהב לתת בה קיקים... האנדלרנלין זורם... המנוע מגרגר... אוייייי אני הולך לשרוף דלק ביי

Syndrome

New member
למי *אין* פוזה? בכלל??? (לקרוא ניר)

ההבדל היחיד הוא עד כמה רחוק הולכים עם זה, לדוגמא מתבגרים ילכו עם זה בד"כ יותר רחוק - "ילבשו מה שהם שומעים" אם אפשר להגיד את זה ככה... בסה"כ, זאת איזשהי דרך לבטא את עצמך, להתייחד מהשאר או להיות חלק מהשאר, אין בן אדם נטול פוזה לגמרי, זה חלק מהאופי וחלק מהיחוד של בן אדם. כן יש מי שמגזים עם זה עד למצב שזה נראה כאילו הוא צורח לצומת לב, אבל אם זה מה שעושה למישהו טוב, סבבה. הנקודה היא, ניר, שלכל אחד יש את הפוזה עד שהוא מתגבש עם עצמו קצת (יש כאלה שאף פעם לא), ולכל אחד יש משהו מזה בסופו של דבר, אז לא צריך להצביע על כל אחד שמתחבר למשהו בקטע של פוזה - *אם* זה משהו שבאמת תופס כזה חלק גדול בחיים שלו עד שכל מה שמעניין אותו זה, נגיד, כדורסל, אז שילך עם כדורסל ברחוב כמה שהוא רוצה, כנראה הוא בדרך למשחק... אבל אם הכדורסל היחיד שאתה מכיר זה בטלוויזיה, אז זה ניסיון (מזויף) להיות חלק ממשהו שיעבור תוך זמן - זה ההבדל... הייתי חייב להתייחס לזה קצת באופן מקיף כי אני שמתי לב שאתה מדבר על הנושא של פוזה, מה כן ומה לא פוזה המון..

D.O.D

New member
קראתי ברפרוף ומה שהבנתי זה:

שאתה לא נוגד את מה שאני אמרתי ואם לחזק את הדברים שלך אז אני יכול לתת דוגמא על חבר שלי שמסתובב עם סכין קפיצית (לא שהוא משתמש בה) בשביל הפוזה ולעומת זאת מישהו אחר שיש לו סכין הרבה יותר יפה ועושה הרבה יותר "פוזה" והוא לא משוויץ בה, הוא שם אותה באוטו מעל למגן שמש וזה לא בשביל הפוזה... רק בשביל בטחון עצמי... אז מי בעצם זה הפוזאיסת? זה שעושה את זה כי זה החיים שלו? או זה שעושה את זה בשביל הרושם והתשומת לב? ומה יותר טוב? לחיות את זה? או לחשוב שאתה חי את זה בשביל הפוזה?

Syndrome

New member
מן הסתם...

זה ששומר לעצמו את הסכין בשקט בשביל הגנה, למה? ...... בגלל שהיא בשביל הגנה? (ולא צומת לב. הבן אדם יכול ללכת עם סכין עד מחר, זה לא עושה אותו מסוכן...)

RiRo

New member
תראה ניר...

פוזה בארץ היא דבר שלא קיים אבל יש אנשים שלוקחים את זה צעד אחד מעבר לריקוד ומתעמקים ממש בתרבות השחורה ובברייק דאנס. אני לא מראה לעולם שאני ברייקר אני לא מתלבש לא מתנהג וכו´ וכו´ הפעם היחידה שאני מראה את זה שאני ברייקר היא שאני בחברת ברייקרים ואז באמת סבבה לבוא ולשמוע מוסיקה ולרקוד ולעשות באטלים כי אתה נמצא בחברה. בקשר של הפיכת הברייק לסגנון חיים טוטאלי הוא פסול בעיניי .. קח לדוגמא את דביר מהאריות מציון- ברייקר ברמה טובה מאוד שבמקום ללכת לצבא החליט להשאר בבית ולהתאמן .. למה ? שאל אותו. אני לא כזה, להפך אני מדחיק את הברייק כי אני בן 16 + ויש לי הרבה דברים על הראש חוץ מלהסתובב עליו. סתכל חוץ מזה רוב הברייקרים בארץ הם צפונבונים אשכנזים מגעילים כאלו (כמוני בסגנון) שכסף זאת הבעיה האחרונה שלהם- אם יבוא נעם לדוגמא (בחור עשיר למדי) ויתחיל לדבר ברחוב ב YO NIGGA IM A BBOY MOTHA FUCKA אני אחשוב שהוא גם מטומטם וגם מתלהב אבל זה לא ככה ובארץ אתה יודע מקומך הארלם אנחנו לא הכל תלוי בראייה.. ונ.ב התחרות הראשונה לא הייתה ככה לפני שלוש שנים? עם ה PSC וה ILLOD ואז הייתה עוד אחת בין הנוטיז לליונס?

למעלה