אוטובוס זה אוטובוס"פיליאס" בלוס אנג'לס
לפני ימים אחדים נפתח הקו החמישי של המטרו בלוס אנג'לס - הקו הכתום. הקו חוצה את עמק סן פרננדו בצפון העיר ממזרח למערב, 1-2 ק"מ מצפון לכביש המהיר מס' 101, אורכו כ-23 ק"מ ולאורכו 13 תחנות. הקו מופעל ע"י אוטובוסים מפרקיים מיוחדים באורך כ-18 מ' ובהם 57 מקומות ישיבה. לאוטובוסים האלה יש בלעדיות בנתיב המיוחד והם גם מעוצבים בצטרה "עתידנית" ובגוני מתכת (ראו תמונה מצורפת). זמן הנסיעה מקצה לקצה הוא כ-40 דקות, ולאורך הקו עובר גם מסלול אופניים. הנה כתבה מעיתון לוס אנג'לס טיימס המתארת את טקס הפתיחה, שבו נאמרו מילים מוכרות כמו "רכבת על כביש" ו"הפתרון הטוב ביותר בעולם". בכתבה מוזכרת גם בעיית הבטיחות של הקו שחוצה 36 צמתים בלי מחסום או הפרדה מפלסית, וכבר ביום חמישי הייתה תאונה בין אוטובוס שהיה בנסיעת נסיון לבין כלי רכב שחצה צומת באור אדום. הקווים האחרים בעיר: האדום (קו הרכבת התחתית היחיד) מתחנת Union לצפון הוליווד (שם הוא מתחבר לקו הכתום החדש בקצהו המזרחי), הכחול (צפון-דרום), הירוק (לאורך כביש 105 בדרום העיר) והזהוב (מהמרכז לפסדינה במזרח) - קווי רכבת קלה. הפרויקט הגדול הבא של המטרו של לוס אנג'לס הוא הארכת הקו הזהוב למזרח לוס אנג'לס.
אני טוען כבר שניםאוטובוס זה אוטובוס
ולא, באנגלית זה לא נשמע יותר טוב. אגב, בטיול האחרון שלי בצפון אמריקה ניתן היה לראות כמה התחבורה הציבורית שם מפגרת בהשוואה למערב אירופה. האוטובוסים הארוכים (אלא עם הסרן האחורי הכפול שכולם מכירים) ללא השתנו כבר 30 שנה, כמובן שיש בהם רק דלת אחת. בטורונטו, עיר שקופאת לה הביצים בחורף יחד עם 5 מיליון תושביה, יש שני קווי רכבת תחתית בלבד, למרות שהעיר היא העיר הגדולה ביותר של אחת המדינות העשירות בעולם, התחבורה הציבורית בה די דפוקה. אוטובוסים בני 30, חשמליות מעטות שהופכות כל צומת לרשת של קווי חשמל, ורכבת תחתית לא מספיקה. באורלנדו, אם אין לך רישיון נהיגה תישאר בבית. אין תחבורה ציבורית, פשוט אין. בניו יורק יש נקודה של אור, אוטובוסים שכתוב עליהם Electic bus for clean air, הלוואי עלינו. חוץ מזה לא הוסיפו קו רכבת תחתית כבר 20 ומשהו שנה, התחנות מטונפות ומוזנחות, אין גישה לנכים, ואין כמעט קישור רכבתי בין גדות ההדסון.
נניח שאתה צודקאני טוען כבר שנים
שארה"ב היא מדינה מפ]גרת, נחשלת ופרמיטיבית... רוב האנשים מתווכחים איתי, אבל זה רק מחזק את טענתי!
אנחנו עלולים להיכנס כאן לדיון ארוךנניח שאתה צודק
כמה מדינות לא פרימיטיביות אתה מכיר?
לדעתי אתה טועה בגדולאנחנו עלולים להיכנס כאן לדיון ארוך
אבל בגדול: ארה"ב: נכון, מדינה גדולה, מעצמה עולמית, חופש ודמוקרטיה וכו וכו'... אבל... זוהי גם מדינה ללא ערכים, ללא עמוד שדרה חברתי וללא שום פרופורציות של מה חשבו ומה לא. ארה"ב היא ארץ של מהגרים ולכן אין דבר כזה "העם האמריקני" יש רק לאום. אין במדינה הגדולה והעשירה הזאת שום תנאים סוציאליים. אין שום חוש לאסטטיקה... ואני יכול להמשיך עוד שעות. נכון, יש בה גם הרבה דברים חיוביים - לא שולל את זה. אבל בגדול - מערב אירופה הוא מקום הרבה יותר מפותח מכל הבחינות מאשר ארה"ב.
*נוהאים=נוהריםלדעתי אתה טועה בגדול
אתה לא חייב להסכים איתם, אבל יש לארה"ב ערכים חזקים מאוד ובהחלט עם סדר עדיפויות (רק תראה איך הם מגינים על ישראל ומנסים, בהצלחה או לא, להפיץ דמוקרטיה בעולם). עם כל הבעיות וחוסר השוויון יש בארה"ב עמוד שדרה חברתי חזק לא פחות מכל מקום אחר שאני מכיר, וביחוד בחברת מהגרים (תראה מה קורה בצרפת בימים אלה ממש). "העם האמריקני" קיים ועוד איך, לא פחות, והרבה יותר, מעמים אחרים שנוצרו רק בשנים האחרונות (ולא אתן דוגמאות). השיטה הכלכלית בארה"ב היא בהחלט לא מהסלחניות, ואני חושב שהם קצת מגזימים, אבל עדיין העם האמריקני חי טוב יותר מרוב עמי העולם, גם המערבי. על החוש האסתטי אני די מסכים אתך, אבל מה הקשר בדיוק? נכון שמדינות מסוימות במערב אירופה (לא כולן!) נמצאות במצב טוב מארה"ב, אבל זה לא הופך את ארה"ב למדינה מפגרת! לסיום - אני מזמין אותך לבדוק את רשימת האוניברסיטאות המובילות בעולם. ארה"ב מובילה בהפרש ניכר על כל מדינה, או קבוצת מדינות אחרת, וחוקרים מכל העולם נוהאים אליה, שלא לדבר על היותה של ארה"ב המובילה העולמית בתחומי ההיי-טק (כן, אפילו יותר מישראל). אז אולי "מכל הבחינות" זה קצת מוגזם...
ברור שאני מגזים...לדעתי אתה טועה בגדול
אתה לא חייב להסכים איתם, אבל יש לארה"ב ערכים חזקים מאוד ובהחלט עם סדר עדיפויות (רק תראה איך הם מגינים על ישראל ומנסים, בהצלחה או לא, להפיץ דמוקרטיה בעולם). עם כל הבעיות וחוסר השוויון יש בארה"ב עמוד שדרה חברתי חזק לא פחות מכל מקום אחר שאני מכיר, וביחוד בחברת מהגרים (תראה מה קורה בצרפת בימים אלה ממש). "העם האמריקני" קיים ועוד איך, לא פחות, והרבה יותר, מעמים אחרים שנוצרו רק בשנים האחרונות (ולא אתן דוגמאות). השיטה הכלכלית בארה"ב היא בהחלט לא מהסלחניות, ואני חושב שהם קצת מגזימים, אבל עדיין העם האמריקני חי טוב יותר מרוב עמי העולם, גם המערבי. על החוש האסתטי אני די מסכים אתך, אבל מה הקשר בדיוק? נכון שמדינות מסוימות במערב אירופה (לא כולן!) נמצאות במצב טוב מארה"ב, אבל זה לא הופך את ארה"ב למדינה מפגרת! לסיום - אני מזמין אותך לבדוק את רשימת האוניברסיטאות המובילות בעולם. ארה"ב מובילה בהפרש ניכר על כל מדינה, או קבוצת מדינות אחרת, וחוקרים מכל העולם נוהאים אליה, שלא לדבר על היותה של ארה"ב המובילה העולמית בתחומי ההיי-טק (כן, אפילו יותר מישראל). אז אולי "מכל הבחינות" זה קצת מוגזם...
ארה"ב רחוקה משלמותברור שאני מגזים...
אני רק מבטא את התחושה שלי שהאמריקנים הם "ראש בקיר". זה מתחיל בתרבות הצרכנית שלהם, ממשיך במערכת באכיפת החוק שלהם ונגמר במדיניות החוץ שלהם. בנוסף יש שם לא מעט צביעות, לדוגמה:מצד אחד - זוהי מעצמת על בכל מה שקשור לפורנו ומצד שני הם מתפלצים ממש כאשר באיזה ארוע ספורט, ואפילו הנחשב ביותר, רואים במיקרה חצי שד של איזה זמרת... שוב, שלא תבין אותי לא נכון: יש לנו הרבה מה ללמוד מהאמריקנים, אבל משום מה - אנחנו לומדים רק את הדברים הרעים. ובקשר לטענה שהאמרינקים עזרו לנו וכו' וכו' ואילולא הם היינו היום בים... גם למטבע הזה יש שני צדדים. מצד אחד הם עוזרים לנו, מצד שני אנחנו הבובות-על-חוט שלהם. ואני מאמין שעם המדינה הזאת הייתה מתנהלת בצורה אחרת - לא היינו תלויים בהם כ"כ.
אפשר להציע את איי הבתולה כמודלארה"ב רחוקה משלמות
ואת זה אני יודע את זה מקרוב (וגם האוכל כאן לא משהו). יש בארה"ב המון צביעות, אבל איפה אין? בכל מקום זה מתבטא בצורה אחרת (חייתי גם שנה באירופה אז אני יודע על מה אני מדבר). יש לנו הרבה מה ללמוד מהאמריקנים? אולי. בכל מקרה אני לא מסכים עם ההכללה שלך. אנחנו לומדים גם דברים טובים (לאט). לא טעני מעולם ש"אילולא הם היינו היום בים", אבל אם אני צריך לבחור בעלי ברית בין ארה"ב, מערב אירופה, רוסיה וסין, די ברור לאן תיטה הכף.
איך החומוס שם?אפשר להציע את איי הבתולה כמודל
לחיקוי?
אויישש, ירדתי מהבתולה....איך החומוס שם?
אויישש, ירדתי מהבתולה....
זה נשמע בדיוק כפי ש...זה לא נשמע טוב![]()
שליליזה נשמע בדיוק כפי ש...
רציתי שיישמע. אני מקווה שאני ואתה היחידים שמתעסקים כאן בנושא...
יא ממזר ! שמעת בתולה, התחלת לצותת?שלילי![]()
אני בעד איי סיישל! ואם החומוס שמה לא הכי טוב - אני בונה שם חומוסייה ומביא לשם את החומוס הכי טוב בארץ! ובבקשה בואו לא נתחיל ויכוח חדש בקשר לחומוס - זה ייגמר במלחמה!![]()
יא ממזר ! שמעת בתולה, התחלת לצותת?
![]()
אנחנו עלולים להיכנס כאן לדיון ארוך
אבל בגדול: ארה"ב: נכון, מדינה גדולה, מעצמה עולמית, חופש ודמוקרטיה וכו וכו'... אבל... זוהי גם מדינה ללא ערכים, ללא עמוד שדרה חברתי וללא שום פרופורציות של מה חשבו ומה לא. ארה"ב היא ארץ של מהגרים ולכן אין דבר כזה "העם האמריקני" יש רק לאום. אין במדינה הגדולה והעשירה הזאת שום תנאים סוציאליים. אין שום חוש לאסטטיקה... ואני יכול להמשיך עוד שעות. נכון, יש בה גם הרבה דברים חיוביים - לא שולל את זה. אבל בגדול - מערב אירופה הוא מקום הרבה יותר מפותח מכל הבחינות מאשר ארה"ב.
כמו שאחד מגדולי האמריקאים![]()
(לדעתי) אמר: "ארצה"ב היא כמו כלבלב רוטווילר: טיפש ואגרסיבי. חמוד כשמשחקים איתו, אבל אז בה ונושך כל מה שהוא רואה, בגלל שהוא כזה טיפש. אני רוצה שהילדים שלי יחשבו על אמריקה כמו על צעצוע מקולקל: יחזרו לשם, יטעמו אותה קצת ויעופו שוב לאירופה". את זה אמר ג'ון כריסטופר דפ, הידוע גם כג'וני דפ, אחד מהשחקנים הטובים האחרונים שנשארו בממלכת החרא ששמה הוליווד... ואני, כמישהו שבילה חלק נכבד מחיי ומילדותי בארצה"ב, מסכים איתו מכל מילה. הוא, אגב, כבר שנים גר באירופה המערבית אם משפחתו ולא מתכוון לעבור חזרה.
לכל מקום יש יתרונות וחסרונותכמו שאחד מגדולי האמריקאים![]()
(לדעתי) אמר: "ארצה"ב היא כמו כלבלב רוטווילר: טיפש ואגרסיבי. חמוד כשמשחקים איתו, אבל אז בה ונושך כל מה שהוא רואה, בגלל שהוא כזה טיפש. אני רוצה שהילדים שלי יחשבו על אמריקה כמו על צעצוע מקולקל: יחזרו לשם, יטעמו אותה קצת ויעופו שוב לאירופה". את זה אמר ג'ון כריסטופר דפ, הידוע גם כג'וני דפ, אחד מהשחקנים הטובים האחרונים שנשארו בממלכת החרא ששמה הוליווד... ואני, כמישהו שבילה חלק נכבד מחיי ומילדותי בארצה"ב, מסכים איתו מכל מילה. הוא, אגב, כבר שנים גר באירופה המערבית אם משפחתו ולא מתכוון לעבור חזרה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.