פידבק מבאר שבע

מצב
הנושא נעול.

fireman

New member
עד כמה שידוע לי בקושי

אורי, גם ב-NL המחוג טס ונעצר
אכן, עדיף שבקווים עירוניים יעבדו אוטובוסים נמוכי רצפה, שהם המתאימים ביותר לעבודה, הרבה יותר מה-O405 הגבוהים, בגלל זה הם נשלחים לפרבריים. רעש המאמץ נובע מהגיר ותו לא. לגבי ה-O405 אני לא מסכים - אלו עם השלושה הילוכים פשוט נבלות.
עד כמה שידוע לי בקושי
נשארו O405 עם 3 הילוכים על הכביש.

JayZed

New member
נכון, נשארו עוד הרבה כאלה. והן כלל

עדיין יש הרבה נבלות כאלה במרכז.
נכון, נשארו עוד הרבה כאלה. והן כלל
לא נבלות, כפי שאנדי ממשיך וטוען. התאוצה שלהן לא פחות טובה מזו של ה-O305, ואולי כשהיו חדשות היא היתה אף יותר טובה (לפחות זה מה שאני זוכר מנסיעות ברחבי ירושלים בילדותי). עכשיו, אלה שעוד נשארו כבר גמורות לגמרי אבל גם הן עדיין נוסעות מצויין (מבלי להשמיע חריקות ואנחות כמו אוטובוסים מזדקנים אחרים באזור המרכז
), ונותנות נסיעה חלקה ורכה בהרבה מאוטובוסים חדשים הרבה יותר.

euronitzan

New member
זה ברור שהמאנים מסורסים קשות

בשבוע שעבר בחיפה יצאו מהרמזור
זשינוק בעליה שני אוטובוסים: 1. מרצדס O405 טורבו בנתיב הימני. 2. NL 313 תוצרת הארץ (מס' 408) בנתיב השמאלי. מי לדעתך עלה מבלי להתאמץ, עקף והגיע להילוך רביעי בזמן העליה? הפתעה אורי - המ.א.ן!!! רוב ה-NLים בדן בעלי מנוע יורו 2 נוסעים אותו דבר ואף טוב יותר מה-405 מוגדי הטורבו (לא כולל הפרבריות).
באיזשהו אופן... הם לא מאיצים כמו שהם אמורים... נאמר לי שהם סורסו כדי להיות נחמדים לנוסעים...

JayZed

New member
הם לא "מסורסים קשות". סך הכל יש להם

באיזשהו אופן... הם לא מאיצים כמו שהם אמורים... נאמר לי שהם סורסו כדי להיות נחמדים לנוסעים...
מערכת הזרקה ממוחשבת (EGC) שנותנת יותר דחיפה כאשר יש יותר התנגדות (ז"א האוטובוס מלא) ופחות דחיפה כאשר יש פחות התנגדות (אוטובוס ריק). בכל הנמוכי רצפה (כולל הסיטארו וה-B7L) יש מערכת דומה. יש אותה גם לדור השני של ה-O405N.

euronitzan

New member
אז או שהEGC במאן כן מסרסת אותם

מערכת הזרקה ממוחשבת (EGC) שנותנת יותר דחיפה כאשר יש יותר התנגדות (ז"א האוטובוס מלא) ופחות דחיפה כאשר יש פחות התנגדות (אוטובוס ריק). בכל הנמוכי רצפה (כולל הסיטארו וה-B7L) יש מערכת דומה. יש אותה גם לדור השני של ה-O405N.
אז או שהEGC במאן כן מסרסת אותם
קשות, או שהם נ ב ל ו ת.

אורי404

New member
אני חושב שהבעיה פה היא הגיר עם

אני חושב שהבעיה פה היא הגיר עם
שלושה הילוכים. נאי בספק רב אם יש כיום מכוניות פרטיות בארץ עם גיר שלושה הילוכים. כל זה לא מונע מ"דן" להזמין אוטובוסים עם שלושה הילוכים...

JayZed

New member
שמע, לפי הנסיעות שאתה עושה איכשהו

בשבוע שעבר בחיפה יצאו מהרמזור
זשינוק בעליה שני אוטובוסים: 1. מרצדס O405 טורבו בנתיב הימני. 2. NL 313 תוצרת הארץ (מס' 408) בנתיב השמאלי. מי לדעתך עלה מבלי להתאמץ, עקף והגיע להילוך רביעי בזמן העליה? הפתעה אורי - המ.א.ן!!! רוב ה-NLים בדן בעלי מנוע יורו 2 נוסעים אותו דבר ואף טוב יותר מה-405 מוגדי הטורבו (לא כולל הפרבריות).
שמע, לפי הנסיעות שאתה עושה איכשהו
תמיד יוצא שהמאן מגיע ראשון... אולי אתה נוסע באזשהוא סוג של סופר-מאנים, שלבני תמותה רגילים כמונו אין סיכוי לתפוס?..
אין מצב ש-NL עוקף O405 מוגדשת בעליה (אלא אם כן יש בעיה במוגדשת ו/או המאן ריק בעוד המוגדשת מלאה). זה בדוק עשרות פעמים בעשרות עליות שונות בירושלים. למרות שיש ל-NL 50 כ"ס יותר, הוא עדיין מפסיד, אמנם במרווח קטנטן, אבל עדיין. ולצורך הדיון המקורי, ה-B7L שהיה במבחן באגד לא סחב בגרוש את העליות של ירושלים. יש לו פתיחה טובה מאד, תאוצה מכובדת ונסיעה די חלקה אבל בעליות הוא עגלה.

euronitzan

New member
לא רואים ממטר... תלוי לאיזה כיוון

לדן יש NL313 ספורים בלבד
הרוב המוחלט של ה-NL בדן הם NL263, כולם עם גיר 3 הילוכים של VOITH. באגד (למעט אחד) כולם NL313 עם תיבת הילוכים בת 4 מהלכים של VOITH, כמו בצהובות של מטרודן. ה-NLים הללו לא רואים ממטר את הוולבו בזינוק ולגבי המהירות המירבית - הרי שזו תוצאה מאוד ברורה של הגבלה אלקטרונית ו/או מיכנית. די ברור לראות את ה-NLים של דן נעמדים על 80 קמ"ש, כנ"ל אלו של אגד, שלמיטב זכרוני ההגבלה היא 87 קמ"ש.
זכורה לי נסיעה על קו 475 (מכונה: NL 313) כשבכל רמזור נעמד לידינו וולבו של קוים, בכל פעם שהתחלנו נסיעה הוולבו פשוט טס קדימה (ומסיבה ברורה: הילוכים קצרים בהרבה. החוכמה היא להשוות אוטובוסים בעלי אותה תיבה בדיוק..

JayZed

New member
עזוב, תייבה קצרה - לא קצרה. בוא

זכורה לי נסיעה על קו 475 (מכונה: NL 313) כשבכל רמזור נעמד לידינו וולבו של קוים, בכל פעם שהתחלנו נסיעה הוולבו פשוט טס קדימה (ומסיבה ברורה: הילוכים קצרים בהרבה. החוכמה היא להשוות אוטובוסים בעלי אותה תיבה בדיוק..
נראה אותו מאיץ ליד ה-NL בעליה בירושלים או חיפה, שום תייבה קצרה לא תציל אותו. ה-B7L זה אוטו טוב, אבל רק לשטח מישורי.

euronitzan

New member
אמת, לא יצא לי לבדוק B7L בעליות

נראה אותו מאיץ ליד ה-NL בעליה בירושלים או חיפה, שום תייבה קצרה לא תציל אותו. ה-B7L זה אוטו טוב, אבל רק לשטח מישורי.
אמת, לא יצא לי לבדוק B7L בעליות

fireman

New member
תמונה 6

פידבק מבאר שבע

בינינו.....כמה זמן שלא ראיתם "קובץ מצורף JPG" ליד השם שלי? אם אתם לא יודעים, אני אגלה לכם....3 חודשים. אז אחרי תרדמת עמוקה, החלטתי לחזור לויזואליות, לא משהו מפתיע במיוחד, רק כמה צילומי מרפסת של מטרודנים בטעם בוץ כיאה לשבוע חורפי טיפוסי. תהנו! (נ.ב סורי על השמש החזקה בתמונה הראשונה, הפתיעה אותי)
תמונה 6
השילוט החדש בתחנות למיטב הבנתי הוא מוחלף בהדרגה בכל העיר.

התמרור מאולתר ולא תקני!

תמונה 6
השילוט החדש בתחנות למיטב הבנתי הוא מוחלף בהדרגה בכל העיר.
התמרור מאולתר ולא תקני!
שימו-לב להנחיות של משרד התחבורה: יש חמש רצועות קווים במקום שש, האורך והרוחב לא נכונים, ומספר הקו לא נמצא שמשבצת נפרדת כנדרש. אפשר להשוות לתמונות של ב-56 חדשים תקניים (לי אין תמונה, למישהו יש?). למעשה זה שלט צהוב רגיל (כמו "האט" או "עבודות בדרך") שהוצב לגובה, ולכן גם השוליים הגבוהים שלו (שם התחנה בדרך-כלל צמוד לקצה העליון).

fireman

New member
מספר הקו לא צריך להיות במשבצת

התמרור מאולתר ולא תקני!
שימו-לב להנחיות של משרד התחבורה: יש חמש רצועות קווים במקום שש, האורך והרוחב לא נכונים, ומספר הקו לא נמצא שמשבצת נפרדת כנדרש. אפשר להשוות לתמונות של ב-56 חדשים תקניים (לי אין תמונה, למישהו יש?). למעשה זה שלט צהוב רגיל (כמו "האט" או "עבודות בדרך") שהוצב לגובה, ולכן גם השוליים הגבוהים שלו (שם התחנה בדרך-כלל צמוד לקצה העליון).
נפרדת, כך לפחות כתוב בתקנון של משרד התחבורה. מעבר לכך אני לא מוצא שום בעייתיות עם השלט הזה מלבד העובדה שיש בו 5 רצועות במקום 6. השלט קריא, ברור, מפורט וקיים.... למה צריך לעניין אותי הרוחב של העמודות או הגודל של הגופן או כמה רצועות צריכות להיות שם?

לגבי המשבצת - OK

נפרדת, כך לפחות כתוב בתקנון של משרד התחבורה. מעבר לכך אני לא מוצא שום בעייתיות עם השלט הזה מלבד העובדה שיש בו 5 רצועות במקום 6. השלט קריא, ברור, מפורט וקיים.... למה צריך לעניין אותי הרוחב של העמודות או הגודל של הגופן או כמה רצועות צריכות להיות שם?
לגבי המשבצת - OK
עברו כמה ימים מאז שעברתי על ההנחיות ביסודיות. לגבי הבהירות - אין ספק שהשלט הזה ברור ושמיש לכל דבר ועניין. הבעיה היחידה איתו היא שהוא לא תקני, וזה פתח לחיפופים עתידיים. לתמרורים ודגלי-תחנה צריך להיות פורמט אחיד. גם אין לי טענה כלפי מי שהציב את השלט. הרי בלאו הכי מספרי הקווים ומסלוליהם עתידים להשתנות השנה, מה שיצריך החלפה של כל השילוט. לא חייבים להשקיע כסף בשילוט תקני לשנה, אם אפשר להשתמש בשלט זמני לא-תקני.

fireman

New member
תמונה 7 ואחרונה

פידבק מבאר שבע

בינינו.....כמה זמן שלא ראיתם "קובץ מצורף JPG" ליד השם שלי? אם אתם לא יודעים, אני אגלה לכם....3 חודשים. אז אחרי תרדמת עמוקה, החלטתי לחזור לויזואליות, לא משהו מפתיע במיוחד, רק כמה צילומי מרפסת של מטרודנים בטעם בוץ כיאה לשבוע חורפי טיפוסי. תהנו! (נ.ב סורי על השמש החזקה בתמונה הראשונה, הפתיעה אותי)
תמונה 7 ואחרונה
וולבו בטעם בוץ.....אחרי הגשמים כבר יסדרו לו מראה חדש וג'אנטים מבריקים

sl 3977

New member
../images/Emo151.gifכל הכבוד ערן ../images/Emo13.gif

תמונה 7 ואחרונה
וולבו בטעם בוץ.....אחרי הגשמים כבר יסדרו לו מראה חדש וג'אנטים מבריקים
כל הכבוד ערן

תמונות מקסימות מדהימות ומהממות ביופין אין מילים במיקלדתי מרוב התפעלות מהתמונות שלך רואים שאתה משקיע ונותן הנשמה שלך בשביל הפורום שלנו לילה טוב לכל חברי הפורום וכמובן שבוע טוב

בועז ל

New member
סחתיין על עבודת קל"ב ה...

פידבק מבאר שבע

סחתיין על עבודת קל"ב ה...
נינוחה מהמרפסת. ככה זה היום : קשישי הפורום רצים על הג'בלאות והצעירים שבהם מצלמים מהמרפסת...

מצב
הנושא נעול.
למעלה