פיגוע בקזבלנקה

מטרניך

New member
99.9% ב'ענייני ישראל'?

אלה כוללים בוודאי גם את ההפגנות נגד ארה"ב ברחבי העולם שאליהן שלחה יש גבול את אנשיה - מסן-פרנסיסקו דרך ניו יורק ועד רומא. ועוד שתי הפגנות בת"א. אכן פרומיל גדול.

yeshgvul

New member
כן

ותיקון קל: לא הפגנות נגד ארה"ב אלא הפגנות נגד מלחמה בעילה שקרית של ממשל ציני שבז לתושבי העולם ועושה עוול גם לחלשים בארה"ב.

ליליxx

New member
אני לא מתייחסת ספאציפית לתנועות

ישראליות. החולי האמיתי נמצא בקבוצות העולמיות(בעיקר אירופה). הם אלה הקובעות את האוריינטציה, האידיאולגיה והפילוסופיה. הקבוצות הישראליות אינן אלה גרורות ומאמצות אוטומטית את רוח הדברים.

yeshgvul

New member
את יודעת כמה אג'נדות שונות

יש במה שאת מכנה "הקבוצות" ?

ליליxx

New member
זה בסדר, אני עדיין לא הולכת לישון

אני סך הכל בן אדם פשוט ואיני עוקבת אחרי דוחות או דברים הנאמרים בכינוסים מצומצמים. אני מדברת על הפגנות, על פעולות בשטח של אנשים ועל פעולות למען העלת הנושאים המדוברים לסדר היום העולמי. האם הקבוצות שלך עוסקות בכך (בנושא ארה"ב לדוגמה) או לא? אם לא, אין לי מה לומר. אם כן, אז תסלח לי מאוד אבל איני מתרשמת שהיו כאלה בנושא טימור, רוסיה, סין או סעודיה. נגיד שאתם באמת לא מנסים להשתיק את הדבר. שאלתי מה עשיתם באופן אקטיבי בנושא, לא אם מנעתם זאת. אין צורך בלינקים. תספר לי חופשי ושותף. רק אם יהיו לי ספקות לגבי משהו תבאי לינק. הטענה של "שני צידי המתרס" היא שטות מוחלטת. אפשר להיות משני צידי המתרס ובמקרה לפעול למען נושא מסויים. או שמה אתה טוען שהתיקשורת לא עסקה בנושא טימור כי מדובר על נושא המשוייח לקבוצות "פעילי השלום" ולכן היא לא תפרסם אותו? גם בנושא ישראל הקבוצות שלך פועלות והתקשורת לא נמעת מלשתף פעולה בנושא. האם מבחינתך התקשורת נמצאת בצד השני של המתרס שלך?

yeshgvul

New member
הערות

בנושא סין לדוגמה , תוכלי לבדוק ולגלות שהיו הפגנות ממש אלימות בזמן ביקורו של נשיא סין בלונדון לפני כשנתיים. אותם אנשים הפגינו עכשיו נגד המלחמה. לגבי התקשורת, אכן, המתרס נקבע לפי עניין מסויים. נועם חומסקי כמעט שלא מקבל במה בתקשורת התאגידית בארה"ב. בעניין הסרבנים, היה כיסוי לפני כשנה, אבל רוב אמצעי התקשורת בישראל מתעלמים מאיתנו חוץ מבמקרים בהם אין בררה (דיון בבג"צ, למשל). ועוד דוגמה, תהית פעם לאן נעלם הפרשן הפוליטי חיים ברעם מהערוץ הראשון? מזמינים לאולפן גזענים משיחיים כמו ישראל הראל , שמשנתם מביאה חד משמעית לאפרטהייד ולקץ מדינת ישראל, אבל את חיים ברעם שדוגל בשוויון ובזכויות אדם , גם אם הסוציאליזם שלו נראה רדיקלי מדי לרבים, הרחיקו. אז לפחות לגבי יוסף בראל אני קובע שאנחנו משני צידי המתרס בכל עניין.

ליליxx

New member
אני מדברת על התקשורת העולמית

ולא על מה שקורה בארץ. אני מוכנה להודות בנושא הזה, שהיום, בניגוד לעבר, התקשורת הישראלית אינה משרתת את האינטרסים שלכם. אלה שכפי שכתבתי קודם, הבעייה נמצאת בשמאל העולמי\אירופאי, והוא די קובע איזה נושאים על סדר העולם ומה פותח מהדורות. דרך אגב, איך שאני רואה לאן דברים מתגלגלים, נראה לי שאירופה הולכת לחטוף חזק מהטרור האיסלמי וגם הנימה בתקשורת העולמית תשנה קצת את מנגינתה. לא שזה חשוב, אבל לדעתי התקשורת הישראלית עוסקת בעינין הסרבים מעל ומעבר להיקף התופעה או לחומרת העינין ונראה לי שאין בן אדם בארץ שקצת בעינינים ולא יודע על הסיפור בצורה פחות היותר מפורטת.

yeshgvul

New member
נשמע קונספירטיבי

תפתחי תקשורת אמריקאית תאגידית ותגידי לי מה את רואה. זה אמור להטריד אותך לפחות מההיבט החברתי. העוני בארה"ב והעברת ההון לעשירים בעידוד ממשל בוש גם לא מקבלים שם סיקור הולם. לגבי הסרבנים, אני מצפה שמול דובר מועצת יש"ע שמתראיין בפריים טיים יציבו גם סרבן. כשמציבים מולו את אפרים סנה (שאוהב התנחלויות) , נוצרת תמונה מעוותת לטעמי. חלק גדול מההתיחסות לסרבנים הוא סנסציוני צהבהב ולא ענייני. המהות איננה תמונה של איזה רס"ן מסיירת ___ הולך לכלא אלא דיון בסיבה לסרוב, וזה לוקה בחסר!

מטרניך

New member
לילי, יש גרעין של אמת בטענתו של

ישגבול. יש אירגונים - הוא מנה כמה מהם - שכתבו על המלחמה של מרוקו בסהארה ועל מעשי הזוועה שהמרוקאים ביצעו. ושימי לב: לא היה שום סיכסוך בין הסהארווים ובין מרוקו. הם לא איימו על מרוקו, לא לקחו להם דבר, המזל הרע שלהם היה רק שהם היו שכניהם. זה היה פשוט שוד לאור היום, מרוקו שדדה להם את ארצם ללא שום פרובוקציה, גירשה חצי מהאוכלוסייה לאלג'יריה והכניסה מאות אלפים מאנשיה כדי לשנות במהירות את כל אופי הארץ ואת היחסים הדמוגרפיים. אבל העניין הוא לא בכתיבה באיזשהם דו"חות נשכחים שמעטים קוראים, אלא בייחסה של דעת הקהל ו'הקהילייה הבי"ל'. כשישראל פלשה ללבנון כל העולם קם על הרגליים. ישגבול לא אומר את האמת: על ישראל הוטלו אז כל מיני סנקציות, אפילו ממשל רייגן, שנתן אור ירוק לפלישה, הטיל על ישראל אמברגו זמני בהספקת פריטי ציוד מסויימים. גם השוק המשותף הטיל סנקציות שונות. שלא לדבר על מדינות הגוש הסובייטי, אסיה ואפריקה ומדינות ערב. אבל לא רק זה. ברחבי בעולם הפגינו מאות אלפים, אם לא מיליונים, נגד ישראל. כל העיתונים ורשתות ה-TV דיווחו ללא הרף יומם ולילה. דיברו על 'השמדת העם' שישראל מבצעת כביכול בלבנון, השוו את בגין להיטלר ואת שרון לגנרל ה-אס.אס. שטרופ שדיכא את מרד גטו וורשה. ואת כנופיות ערפאת ללוחמי ההתנגדות נגד הנאצים. הינה בקישור אני מביא קריקטורה מה'גרדיאן' הבריטי המתארת את שרון עם בחירתו לראשות הממשלה - המשך למלחמת לבנון. ככה לא מציגים את מלך מרוקו בתקשורת המערבית. את יודעת איזה סקנדל זה היה? אבל את ראש ממשלת ישראל מותר. למה? כי יש פה מספיק יהודים על פי הרישום שנותנים לאנטישמים מנוולים בחו"ל את ההכשר להוציא את הזבל שבנשמתם האנטישמית ולהיחשב ל'מתקדמים'. לעומת זה מוגדרת מלחמת מרוקו בסהארה 'הסכסוך הנשכח'. צריך ממש לגרד חזק כדי למצוא משהו בתקשורת על זה. עובדה: כולם פה אנשים פוליטיים וכמעט אף אחד לא שמע על המלחמה הזאת. וזה אומר כבר הכל.

ליליxx

New member
למה אתה קובע כך?

הינה, שאלתי אותו ישירות ובטח נקבל ממנו תאורים על הפגנות וכ' שהם אירגנו בנושא.

ליליxx

New member
אבל אם אתה כבר מזכיר את הפלישה

ללבנון, אולי כדאי גם לשאול לגבי פעולות האירגונים הנ"ל בנושא הפגזות הקטיושות על ק"ש והצפון בכלל.

מטרניך

New member
צר לי לאכזב אותך: כמעט שלא תמצאי

הפגנות, עצרות וכו' - חוץ מסהארווים גולים בפריז שהפגינו למען עמם. היו גם הפגנות תמיכה בקרית שמונה וכו' - מצד יהודים, כמובן. כל אחד קרוב לעורו. אבל - ראית כבר שמאלני בעולם שקרית שמונה מעניינת אותו?

ליליxx

New member
לא מדובר על קרית שמונה עצמה

אלה על אוכלוסיה אזרחית, תמימה וחפה מפשע המופגזת. דבר כזה צריך לענין כל מי שמתיימר להיות הומני. הרי גם הפלשטינאים לא יותר קרובים לאירפאים בשום בחינה, ובכל זאת הם באים לכאן לשמש להם מגינים חיים המוכנים להקריב את חייהם למענם, ומיליונים יוצאים להפגנות על הרבה פחות מהפגזה על ערים שלהם. הנושא הספאציפי הזה לגבי אינו סתם בגדר עירורים פילוסופים אלה יש לו השלכות מעשיות. כי אני מבינה מכך שאם באמת ניסוג מהשטחים ונהיה ממש בסדר ולמרות זאת ישגרו נגדינו טילי קאסם וכל מיני דברים אחרים או ימשיכו בפיגועים רצחנים נגדינו, לא תהיה שום הפגנה, שום עצומות לפלשטינאים, לא מגינים חיים, לא סאנקציות מהאום ולא שום כלום.

מטרניך

New member
הסיבה היחידה שהם באים הנה או לעיראק

זה מפני שהם לוחמים בשטן. בשטן הגדול אמריקה ובשטן הקטן ישראל. והם לוחמים למען עולם שבו לא תהיה אמריקה כפי שהיא קיימת היום ולא יהיו יהודים (אלא שרידים מבוללים, כאלה שיהדותם ניכרת לכל היותר באיזשהם שיירים סימליים). בעולם שלהם אין מקום ליהודים ריבוניים עם מדינה. הפלסטינים לא מעניינים אותם כשלעצמם, אלא כאמצעי להגשמת החלומות הפוליטיים המטורפים שלהם. לכן הם לא נוסעים לסהארה (אלא אם כן לספארי מדברי) ולא לסודאן ולא לקונגו ולא לסיירה לאונה ולא לקשמיר, רק למקומות היכן שאמריקה נלחמת והיהודים נלחמים.

ליליxx

New member
יפה ונכון אמרת!

ובאמת, לדעתי, שריד ציוני ובתקופה ההיא באמת היה אכפת לו מכך שאנשים מופגזים שם, ואפילו לא עשה זאת מטעמים תעמולתים או מרווח פוליטי ורעיוני. (בניגוד לישגבול שכל מה שיש לו להגיד זה אז מה אם נהרגו שם 10-20 איש). הדוגמה הזאת מעידה על שריד אישית ולא על קבוצות "פעילי השלום" בעולם. אלה בוחרות את העבלות המתאימים להם באופן סלקטיבי, לפי אידיולוגיה והשקפת עולם, בדיוק באותה צורה שהחרדים לפעמים נלחמים לך פתאום על דמוקרטיה או פגיעה ברגשות כשזה משתלם להם ומשרת את מטרתם.

yeshgvul

New member
קטיושות?

כמה אנשים נהרגו מקטיושות בשנים 1970- 2000 ? 10? 15? 20? קצת פחות? קצת יותר? מילא אם היית שואלת על הפיגועים. עליהם התפרסמו דוחות מפורטים מאוד שקיבלו תפוצה רחבה. אבל בשנים שאת מתארת נהרגו בלבנון עשרות אלפי אנשים. אז אל תתפלאי אם הקטיושות היו תת סעיף בדוחות של ארגוני זכויות אדם על מלחמת לבנון. וזכרי שהמלחמה ההיא לא היתה מלחמה להגנה מפני קטיושות. היא היתה מלחמה לחיסולו של אש"פ כגוף פוליטי ולחיסול כל גוף שמייצג את הפלסטינים, כדי להנציח את אחיזתנו בשטחים. אם תתעקשי תקבלי עוד הערב בס"ד קצת מידע על הרקע למלחמה.

ליליxx

New member
כששוגרו הקטיושות על ישראל

אף אחד לא ידע עדיין שתהיה מלחמה שאינה קשורה לקטיושות אלה ועל כן שיגורם היה לגיטימי וצודק, לפי המשתמע מדבריך. מי שדואג לצאת להפגנות נגד הפגזת ערים היה צריך לעשות זאת. מכסימום, כשהיתה פורצת המלחמה, היה מודיעה שהוא מתחרת וחוזר בו כי בדיעבד מסתבר שההפגזות היו מוצדקות. תאר לעצמך שהפלשטינאים מחר יוצאים למלחמה נגדינו ומנצחים בה, מה יעשו כל הגופים שלך עם ההפגנות שלהם נגד הפגזת ערים ע"י ישראל? דרל אגב, מה מספר הקורבנות המינימאלי מהפגזה על עיר שעליו צריך לצאת להפגנה לפי התקן שלכם?

למעלה