פיגוע בקזבלנקה

בילבו7

New member
פיגוע בקזבלנקה

הפיגוע בקזבלנקה כוון כנגד יהודים אני כותב את זה פה כי אולי השמאלנים של מר"צ יבינו סוף סוף שאנחנו עם נרדף היינו עם נרדף ונשארנו עם נרדף כדי להפסיק להיות עם נרדף צריך להעלים את רודפינו עד שלא נעלים את השייח אחמד יאסין ורבים כמותו נמשיך להירדף

מטרניך

New member
ערבים רוצחים ערבים. איפה ישגבול?

איפה מחאות ה'שמאל' הישראלי והבי"ל? איפה ה-ISM? רוב הנרצחים והפצועים בטבח בקזבלנקה היו, לפי הדיווחים, ערבים. כאלה היו, כמובן, גם הרוצחים. לא ירחק היום והטרור הזה יכה במדינות מערב אירופה שבה יש לו בסיסים חזקים בקרב האוכלוסייה המוסלמית. בפיגוע בקזה נפגעו גם מוסדות ספרדיים ובלגיים, שתי מדינות הידועות בתמיכתן ב'עניין הפלסטיני' (אם כי ספרד מתחילה להתפכח מאשליותיה). וכמובן גם מטרות יהודיות (אם כי אין, כניראה, למרבה המזל, קורבנות יהודיים). בהקשר זה צריך להזכיר את פיגוע הטבח של אל-קעידה בבית הכנסת היהודי בג'רבה בתוניסיה בשנה שעברה שבו נהרגו בעיקר תיירים גרמניים בהיו בביקור במקום. הפיגוע הבא עלול להיות בצרפת (נגד היהודים בעיקר). אנחנו בעיצומה של מלחמת עולם מצד האיסלאם הקנאי נגד ייתר האנושות כאשר מדינת ישראל והעם היהודי ניצבים בחזית המטרה של הרוצחים. אחד הבסיסים העיקריים לטרור זה נמצא בשטחי הרש"פ בגדה ובעזה. חלק חשוב של המימון שלו זרם - ע"פ החשד - דרך התנועה האיסלאמית (הפלג הצפוני).

מטרניך

New member
מרוקו לא כבושה, מרוקו כובשת!

בסהארה המערבית (הספרדית לשעבר). ב-1975, כאשר ספרד נסוגה מהמושבה הזאת, התנגדה מרוקו לעצמאותה והעלתה תביעות לגביה. וזאת למרות שמרוקו מדינה גדולת ממדים שהדבר האחרון שחסר לה זה שטח. מרוקו יותר גדולה מעיראק (458 אלף קמ"ר) ויש לה אוכלוסיה בגודל דומה (קרוב ל-30 מיליון נפש). שטחה של סהארה המערבית קרוב ל-300 אלף קמ"ר וחיים שם כ-300 אלף איש, ברובם נוודים. כדי לממש תביעות אלה אירגן המלך חסן השני 'צעדה' של כ-300,000 מרוקאים שכבשו את המושבה, פשוטו כמשמעו. חלקה הגדול סופח למרוקו והייתר נפל בחלקה של מאוריטניה. ב-1979 השתלטה מרוקו גם על השטח שבשליטת מאוריטניה לאחר שזו וויתרה עליו לטובת הסהראווים, שהם עם ממוצא ברברי (כמו רוב תושבי אלג'יריה שאינם ערבים, אך הם מוסלמים). חסן יישב במושבה מאות אלפי 'מתנחלים' מרוקאיים וגרש חלק גדול מהסהראווים לאלג'יריה, שם הם יושבים עד היום במחנות פליטים (כ-150 אלף איש). מאז יש בסהארה הספרדית מלחמת שחרור של החזית לשחרור לאומי, הפוליסאריו שלחמה כבר נגד ספרד, נגד מרוקו. הפוליסאריו פועלת בין הייתר מבסיסים באלג'יריה. חלק מהמדינה כבר משוחרר משלטון מרוקאי והסהראווים הקימו שם מדינה הניקראת DARS (הרפובליקה הערבית הדמוקרטית של סהארה). ב-1991 היה אמור להיערך ע"פ החלטה של האו"ם משאל עם בחבל על גורלו. אבל מרוקו מנעה את המשאל וממשיכה בכיבוש ובמלחמה המתנהלת באכזריות רבה, כולל הפעלה של חיל האוויר מצד מרוקו והפצצת האוכלוסייה האזרחית, אך זה לא מעניין את דעת הקהל הבי"ל העסוקה בפלסטין. לא ידוע לי על נוכחות של ה-ISM בסהארה המערבית. גם לעיתונות הבי"ל אין שם כמעט נוכחות (כמעט כולם נמצאים אצלנו).

Asaf p

New member
וכדי להוסיף ראייה לצדקת דבריך:

אני אישית לא ידעתי בכלל, וזו פעם ראשונה שאני שומע על כך.

ליליxx

New member
גם אני פעם ראשונה ששומעת על כך

מטרניך, האם אתה בטוח במה שאתה אומר? מדינה כובשת שטח הגדול מכל מדינת ישראל, מגרשת תושבים ועוד מפגיזה ערים מהאויר? אני בטוחה שאם כך היה קורה, מהדורות החדשות ועתונים בכל העולם היו מדווחים נון סטוף על כך. אנחנו לא בימי הביניים והיום יש מלא אירגונים הדואגים להומניות בעולם שלא היו נותנים לדבר כזה לקראות בלי להקים צעקה גדולה, להרגן הפגנות (ראה מה קרה כשארה"ב יצא לכבוש את עירק), יש אום, המנת ז'נבה וכ'. נראה לך שבאמת אפשר להפגיז ערים אזרחיות מהאויר בלי שאף אחד יתיחס לכך?

מטרניך

New member
לילי, SORRY שקילקלתי לך את הערב.

אבל כל מילה בתיאור שנתתי אמת. יש קבלות.

ליליxx

New member
לו דווקא קילקלת לי

אם מתברר שאפשר להפגיז ערים מהאויר ולגרש אנשים מבתיהם ללא יתיחסות העולם, האו"ם, התקשורת, האירגונים ההומניטרים, בתי הדין בהאג וכ', אולי כדאי לישראל לשקול פעולות כאלה במקום לסכן את חיילינו בפעולות קרקעיות בעתיד. דרך אגב, מה יש לבג"צ המרוקאי לומר בנידון? סליחה שאני מטרידה אותך, אבל, כפי שכתבתי, פעם ראשונה שאני שומעת על כך ואין לי שום אינפורמציה בנושא.

yeshgvul

New member
לילי, תתעודדי../images/Emo140.gif

אני לא יכול לראות אותך ככה. מרוקו לא נהנתה מאפס ביקורת על מעשיה. את יכולה לבדוק. אני חושב שבניגוד לתחושת הקיפוח שלך, התגובה העולמית למה שישראל עשתה בהפצצות על ביירות למשל, ב- 1982, שכללו שימוש בפצצות מצרר כלפי יעדים בלב העיר היתה מתונה ביותר. לא זכור לי שמדינות המערב ניתקו את הקשרים עמנו או הטילו עלינו סנקציות קשות. האם ידוע לך כמה אזרחים לבנונים נהרגו במבצע ההכרחי והנקודתי להגנת הגליל (והפלנגות) ? אז הנה, לך, גם אנחנו יצאנו בזול. ותראי איך יצאנו בזול מטיהור אתני של מאה עד מאתים אלף איש אחרי מלחמת 67 (הכפרים בלטרון, שכונת המוגרבים בירושלים, חלקים מקלקיליה ועוד). המלך חסן יצא בזול יותר מאחרים בזכות קשרים טובים עם המערב ושמירה על מרוקו כמדינה לא קנאית וכגורם מתון בענייני המזרח התיכון. צודק זה לא. את מוזמנת לקרוא על גורלה המר של משפחת אופקיר : http://www.the-bookshelf.com/ref/0553813021.htm

ליליxx

New member
ישגבול, תודה על התיחסותך

אני יודעת שהאירגונים שלך מאוד סלחנים כלפי ישראל, טוב שכך ואין לי צורך בדוגמאות נוספות להוכיח זאת. האם האירגונים שלך התיחסו אי פעם לפעולותיה של מרוקו, כפי שמטרניך מתאר אותם? איזה הפגנה קטנתונת? אולי שליחת מגינים חיים או סתם פעילי שלום שיסתובבו להם קצת בשטח? אשמח שתספר לי על כך. באותה הזדמנות, בעקבות הפגנת השמחה שלך על שחרור עירק מעריץ סאדיסט, אשמח גם לשמוע גם על פעילות אירגונים הומנים ופעילי שלום להגנתם של אזרחי עירק בתקופתו של סאדם.

yeshgvul

New member
לילה טוב

אני דיברתי בעיקר על מדינות ולא על ארגונים. מדינות המערב אכן סלחניות מאוד כלפי ישראל. גם כלפי מרוקו. גם כלפי אינדונזיה ומעשיה במזרח טימור. הארגונים "שלי" הם עניין שונה. הם לא שתקו , לא לגבי מרוקו ולא לגבי ישראל. ראי דוח של HRW האמריקני מ- 1989 על יחס הממשל בארה"ב לענייני זכויות האדם במרוקו. אז תגידי לי את מי שתק ומי לא. http://www.hrw.org/reports/1989/WR89/Morocco.htm#TopOfPage וראי נא מי שתק לגבי עירק ומי לא: http://www.hrw.org/reports/1993/iraqanfal/ כזכור, לא מבצע אנפאל הביא להתערבות אמרקיקנית אלא פלישה למדינת הבובה ספקית הנפט.

ליליxx

New member
אני אשאל זאת בצורה יותר ברורה:

האם התקיימה, למיטב ידיעתך, פעולה ממשית מצד אירגונים הומניטרים עולמים, בנושא מרוקו או בנושא עירק? הכוונה להפגנות, החתמת עצומות, שליחת מגינים חיים או פעילי שלום שיסתובבו בשטח או דברים דומים לכך? ידוע לי שלא היו פעולות להעלת מודעות הנושא בתקשורת, כי אני עוקבת אחרי התקשורת העולמית הרגילה והדבר לא מוזכר שם.(אולי היה והדבר נכשל. אם כך, אשמח גם שתספר לי גם על כך). כמובן שארהב לא בסדר אלה שהדבר לא שייך לשאלתי. יתכן שהדבר מצדיק את האירגונים אללו, ואני גם מוכנה להודות מראש שהאירגונים צודקים במאה אחוז בכך שלא התייחסו בעצמם לכך. אלה שאני שואלת לקבלת המידע עצמו, אפילו אם הם צודקים. מתוך הקישורים שלך אני רואה שהיה איזה שהוא דוח בנושא, ועל כך באמת כל הכבוד לכם. אני מסתפקת בדוח הזה ומבחינתי מקובל שאירגונים אלה מילו דוחות על גבי דוחות בנושא ואין צורך בהוכחה נוספת.

yeshgvul

New member
את עוקבת אחרי איזו תקשורת ?

לא אשמתך, אבל את רצח העם במזרח טימור לא היית מוצאת ברוב עיתוני העולם, וכשהיית מוצאת זה היה מכובס. אלא אם היית מקבלת מידע מנועם חומסקי, למשל. אני שמעתי על מזרח טימור בפעם הראשונה בסרט שנעשה עליו. מישהו זוכר משהו בהארץ" על מזרח טימור בשנות ה- 90 המוקדמות? אחפש לך משהו על הנסיונות להביא את הנעשה שם לידיעת העולם. כאמור, הטענות צריכות להיות מופנות לממסד , לא לארגוני זכויות האדם.

ליליxx

New member
אתה רק מחזק את דברי

לא מעשי זוועה, רצח עם או פגיעה באזרחים מענינים ומניעים את הקבוצות האלה אלה אג'נדה פוליטית אידיולוגית. כל מעשה נבלה נבדק ורק אם הדבר משרת את האג'נדה שלכם, הוא יפורסם ויטופל. בהועותי אלו אני לא באה בטענות אלה חושפת את פרצופכם האמיתי, והמסר שלי הוא שקבוצות אלה הינן ציניות חסרות כל אמינות, וכך יש להתייחס לדבריהן. באשר לטענות, יש לי הרבה טענות לכל מיני גופים מכל הסוגים, כולל גופים ממוסדים. תתפלא לשמוע אבל אפילו על ממשלת ישראל יש לי פה ושם טענות. רק אידיולוגיות קיצוניות ביותר שוללות את הזכות לבאו בטענות אליהם, או מכתיבות מלמעלה אל מי מותר ואל מי אסור לבאו בטענות, ועל כן אינני מתפאלת על שאתה כותב דברים בסיגנון זה. אומנם, כתועמלתנים מקצועים, עליכם להראות פרצוף ליבראלי כלפי ציבורים מבחוץ, אבל לפעמים הדברים בורחים לכם. ועוד הערה קטנה: יפה מאוד שהחלטת לגלות לעולם את הנעשה בטימור, ומאחלת לך הצלחה במשימתך. אני מבטיחה לעקוב אחרי הדברים ואשמח אם תעדכן אותנו מידי פעם(לגבי פועלך בפירסום הדברים בעולם). מה שאיני מבינה הוא למה אתה אישית לא עשית זאת עד עכשיו. האם הסיבה היא שהדבר אינו משרת את הדרך שלכם? ונכליל את השאלה: האם אי פעם הקבוצות שלך יצאו למשא הקשור לזכויות אדם, רצח עם או כל הדברים היפים שאתם מספרים לנו, שהאשם בו אינו המערב?

yeshgvul

New member
לילי,../images/Emo41.gifלא הולכים לישון על בטן מלאה

שימי לב, לא "אנחנו" השתקנו פרסום . תחליטי אם "אנחנו" זה נועם חומסקי או הניו יורק טיימס שמכבס פשעים. שניהם זה לא יכול להיות כי מדובר בשני צידי המתרס !! ולידיעתך, מזרח טימור קיבלה עצמאות מאינדונזיה עפ"י משאל עם שנערך ב- 1999. בעתיד הקרוב לא צפויות שם התפתחויות מסעירות. הדיון הוא במה שקרה בעבר, בפרט בשנים 75-78. ועוד בעניין דחליל ה"אנחנו": 1. יש גבול עוסקת ב- 99.9% בענייני ישראל בלבד. 2. ארגוני זכויות אדם כמו HRW ואמנסטי עסקו ועוד איך בהפרות ע"י מדינות מחוץ למערב. את מוזמנת להציץ בקמפיינים על סין, סעודיה ורוסיה ב www.amnesty.org הנה מכתב מהארכיונים. חבל שלא שמרתי צילום של מכתב שבו מאשימים שלטונות ברה"מ את אמנסטי שהם פרו אימפריאליסטים: http://www.geocities.com/CollegePark/Quad/4426/testimonials.html FORMER USSR "While I was in Severodonetsk I received New Year's greetings cards from Austria, but without any sender's address. Now I understand that they came from an Austrian group of Amnesty International .... "It is difficult to imagine where I would be and in what condition I would be if it were not for your work. There were not only your letters addressed officially to the CPSU Central Committee, the Procurator General and the director of the camp, but there were also the letters which you addressed to me personally especially a greeting card for my birthday, which touched me deeply.... "The administration subjects the prisoners to a very great moral solitude. Many efforts can be undertaken to defend him: demonstrations, petitions, letters to the authorities, etc.... but the prisoner himself cannot know about these in the midst of rot and stench. And if by chance he does learn of this, a break in space and time is created. Everything that happens, everything that is done on his behalf happens in a completely different world, on a different level, it seems to the prisoner.... "And the guard learns . . . that there is a certain V. in the zone who is receiving letters from abroad. And these guards will be a little cautious regarding me, because an ordinary citizen is suspicious about everything foreign. Because of this I will be protected from the gratuitous cruelty of this petty administration, which is characterized by aggressiveness: I won't be beaten, I won't be put in a punishment cell, etc.... Of course if the higher authorities give certain orders to the guards 'the machine' will take its course and I will be beaten anyway, put in a punishment cell and denied food. But I will have 80 percent protection from all that. And all thanks to an envelope!" --released prisoner of conscience from the USSR, in a letter to an Amnesty International group "When you are in confinement, you have no contact with friends, or anyone. You feel completely cut off, deprived of the outside world. Suddenly I got the letters [from Amnesty International members]. It is difficult to explain what that meant. These two letters I got gave me hope. I understood how important this human rights support, and the defense from the West was for me, because only thanks to it did I keep my mind and my brain alive." After he was freed, Davydov was called into the office of the KGB colonel who had first investigated his case. The official pointed to a stack of letters sitting on the desk. "I want you to write to them and tell them you are free so they stop sending these letters" he said. The letters were from Amnesty International members and had been written to Soviet authorities appealing on Davydov's behalf. "The only reason why I am not in a psychiatric hospital, why I was not arrested again, is the activity of human rights organizations and other activity in the West in defense of Soviet human rights." --Viktor Davydov, dissident and released prisoner of conscience from the USSR who had been held in a special psychiatric hospital because of his "socially dangerous acts"

למעלה