פחד להתפתח ולצמוח

CARA MIA

New member
אני נמצאת במצב הזה בדיוק עכשיו!

מין צומת דרכים כזאת... יש לי את הזמן והאפשרות לפתח עסק קטן שאני עושה (חוגים שאני מעבירה) והפחד מכישלון משתק למרות שהוא אולי לא ריאלי ... מזל שאנשים פנו אליי לשאול מה קורה השנה עם החוג וזה מה שדירבן אותי להתחיל להתארגן... אצלי זה אולי שונה ממה שהעלית, הילה, כי זה לא במונחים של "לקיחת סיכון" או "פחד" , אולי מין דחיינות כזאת כי עובדה שכבר שנה אני מדברת על זה, בחודשים האחרונים אני דוחה את ההתעסקות וההתארגנות ורק עכשיו בדקה ה-90% מתחילה באמת להזיז את עצמי, גם בהילוך נמוך... ולקחתי עבודה ליומיים בשבוע כדי שיהיה משהו בטוח (למרות שהמקורבים דירבנו אותי להמר על כל הקופה ולהסתמך השנה רק על החוגים שלי...)

הסיכון הוא כלכלי

הפחד הוא להפסיד כסף. כי למעשה אני אעשה את מה שאני עושה היום רק במקום שלי, מקום שיראה כמו שאני רוצה ויתן מענה כמו שאני חושבת שכדאי וצריך לתת. כמוני כמוך אני מדברת על זה המון זמן. אני יודעת בדיוק כאמור איך המקום ייראה ומה יהיה בו. אבל הסיכון שמרתיע אותי הוא ההוצאה הכלכלית. ההימור מלחיץ אותי אף על שאני קשתית טיפוסית ביותר :) בהצלחה לך בחוגים ! אלו חוגים את מעבירה ?

CARA MIA

New member
אצלי הפחד הוא לא ממשי

פחד של כישלון- אני אכשל ולא ירצו את החוג שלי יותר. אני מעבירה חוגים לילדים באיזור מאוד קטן וספציפי בארץ של רק כמה מאות משפחות ואני "מפחדת" מזה שלא יאהבו את החוג מספיק ולא ירצו אותו יותר ... השנה אני קופצת למים קצת יותר ואדע בקרוב אם הקפיצה השתלמה (לא מנסה להישמע סודית, אבל לא רוצה לעשות לעצמי "אאוטינג" ).

אין בעיה עם זה יקירתי

תרגישי חופשי לכתוב רק מה שנוח לך. מדוע את מפחדת מכישלון ? האם חווית אחד כזה ? מצאתי שדווקא מכשלונות אני לומדת ומתפתחת עוד ועוד...

CARA MIA

New member
פחד מכישלון

לא חוויתי כי עוד לא מימשתי את העסק שלי במלואו (רק חוגים אחה"צ פעמיים בשבוע). הפחד מכישלון נובע מהאיזור הגיאוגרפי המאוד מצומצם שאני פונה אליו. כל הזמן תקוע לי בראש שאם אכשל או לא ירצו אותי יותר אז נגמר הסיפור... אני "שורפת" את עצמי. זה לא כמו לו הייתי עובדת בת"א או כל איזור אחר ויש עוד אפשרויות או עוד מקומות לפנות אליהם.

למעלה