פחד להתפתח ולצמוח

פחד להתפתח ולצמוח

עשיתן תהליך מסוים, הגעתם למקום מאוד מוצלח יש עוד לאן להמשיך ולהתפתח, לצמוח, לגדול ופתאום כמעין שיתוק. זה מפחיד נורא ! אתן רוצות את זה עד מאוד, יודעות שזה הדבר הנכון ובכל זאת זה מפחיד נורא. יש מידה מסוימת של סכנה במה שכבר השגתן עד כה וטוב לכן. האם הייתן מסתפקות במה שיש ועוצרות או שמא ממשיכות לגדול, להתפתח ולוקחות את הסיכון ? מה הייתן עושות במצב שכזה ?

מממאיה35

New member
לא נתקלתי בכזה מצב עדיין

אולי אני יכולה לדמות את זה לבורות שהייתי בהם במהלך הטיפול, שלא היה לי כח לזוז, לקום, להוציא את עצמי.. נתקעתי בבור..
אל דאגה, מאז כבר יצאתי משם.. ?בעצם עכשיו שאני קוראת את ההודעה שלך זו לא דוגמא הכי טובה> בכל מקרה לענין שלךף אני חושבת שנכון לעצור, להיות במקום אליו הגענו, לבדוק קצת את כל הצדדים וכל הכוונים, ואז להחליט אם להמשיך.. הכל ענין של מה מרויחים ומה מפסידים. הכל ענין של איזה רשת בטחון כבר קיימת. והחיים הם סיכון אחד גדול, לא? רוצה לספר קצת יותר על מה מדובר? אולי ספיציפיות תעזור לכוון קצת יותר..

מקום משלי ../images/Emo99.gif

זה החלום לפתוח בית "הילה סגולה" אני יודעת איך המקום ייראה בדיוק, עד הפרט האחרון והקטן ביותר. אני יודעת בדיוק מה יהיה שם ואיך יהיה שם כמעט לאורך כל שעות היממה. אבל זה סיכון וזה מפחיד אותי נורא. מה רע לי איפה שאני עכשיו ? לא רע לי בכלל !! אפילו טוב לי, טוב מאוד. אז למה לסכן ? למה להכניס את עצמי להוצאות ואלוהים יודע אם זה יוכיח את עצמו לטובה. כולם סביבי תומכים, מתלהבים, מדרבנים, מעודדים. ואני ? מפחדת נורא.

קטיפ

New member
הילה תתחילי לברר כלכלית

ואם העסק מוצדק כלכלית. עלויות , מתחרים, וכוכ לכי על זה בגדול בהצלחה קטיפה אם רוצים חלומות כן מתגשמים !!!!!!!!

המונשרי

New member
יכולה בהחלט להזדהות עם הכתוב

אני בדיוק במצב של להתגבר , להמשיך ולגדול. אני רואה לנגד עיני את ה- target ומתחשק לי מאד ( לשם שינוי) לעשות משהו שנובע מהנשמה ( ולא כי צריך או מוכרחים). כל זה קורה ,כשעקב בצד אגודל מלוים אותי החששות ( להלן העורבים השחורים) מה יקרה אם אתאכזב / אכשל? מנסה לשמור על אופטימיות זהירה. [מודה מכאן לאשה יקרה אחת, שמלווה אותי בתהליך הזה]. מקצת התובנות - החיים אוהבים דינמיות---> ואם היא לא נוצרת באופן טבעי/ נבלמת , מתקיים רצף של ארועים הכופה את ההתפתחות ביי הוק או ביי קוק. עדיף כמה שפחות לפחד מהשינויים ( כי לפעמים מתגלות הפתעות נעימות).

אוהבת את המשפט האחרון שלך המונשרי

לפעמים מתגלות הפתעות נעימות. אני מנסה עכשיו לחזק את עצמי, להכין את הקרקע. וכמו שמכינים אדמה לזריעה כך אני מכינה את עצמי לכך שהרעיון המקנן בי מזה זמן מה, אולי גם יזרע בקרוב ויחל לנבוט ולצמוח. הפתעה נעימה... אולי.

המונשרי

New member
ממה שאני מרגישה לגביך

את פועלת מתוך אהבה גדולה . וכל עסק שמטופח כילד אהוב - רב סיכוייו לנבוט , להשתרש ואף לשגשג ברבות השנים. ( אהבתי את הדימוי שלך). הרי מכל אות וכל מילה ניתן לחוש עד כמה הדבר בוער בעצמותיך.

כל כך יפה מה שכתבת לי המונשרי, תודה

מתוקתי. בינתיים החיים עושים את שלהם, ונושאים חדשים עולים על הפרק, נושאים שיש להתחשב בהם ולתת את הדעת. אני חושבת שאגש לרואה חשבון שלי על מנת לבדוק את הנושא ולו בגדול כדי לקבל פרספקטיבה.

קטיפ

New member
בכל שינוי אפילו לא יזום../images/Emo65.gif

מנסיוני בכל שינוי שהיה לי מילדות אם מעברי דירות ואם כל מיני טלטלות שהמציאות מביאה לנו, למדתי, התפתחתי, התגמשתי, כמו שכתבת מונשרי גם ההפתעות הטובות והלא טובות,כביכול צופנות אפשרות לגדילה ולהתחזקות, ואולי בגלל כל השינויים שעברתי, אני לעיתים מתבייתת....רוצה עוגן חזק ואולי הסרטנית שבי, רוצה ים שקט ורגוע וחול ים חמים להתכרבל בו...:)

המונשרי

New member
קטיפ ../images/Emo140.gif

כשקראתי את דבריך עלתה אצלי אסוציאציה של קלף מסויים (מקלפי אושו) ובו רקפת צומחת מתוך סלע כשהיא מבקיעה מתוכו. הקשיים בעצם מעצבים אותנו להיות מי שאנחנו לטוב ולרע. בבחינת זה מה יש ועם זה ננצח.

קטיפ

New member
תודה מון דימוי ../images/Emo77.gif

מוןןןןןןןןןןןןןןןןן אהבתי את הדימוי, משקף את הרגשתי שבצעדים אני מפלסת ולא מוותרת לא מוותרת....ועוד צומחת בורוד,למרות השבריריות הרקפטית היא צומחת ועולה תודה מונשרי קטיפונת

גילור

New member
בהחלט הייתי גדלה, מתפתחת ולוקחת

את הסיכון, צולחת אותו ולאחר מכן גאה בעצמי ומרגישה הכי נפלא בעולם. בהצלחה אהובתי

תודה יפתי ../images/Emo24.gif

אין ספק שאם אני אעשה את זה אני אהיה הכי גאה בעצמי שרק אפשר.

קטיפ

New member
../images/Emo10.gifמוכר עד מאוד

אני מכירה את הפחד מההצלחה.... מאוד לעיתים אני יוצרת במוחי מלא רעיונות לפרויקטים ממש מוחשי לי בראש, אבל עד שהדמיון הופך למעשי....... וזו נקודת המפנה בעצם אצלי....אם אני מתחילה לעשות להיות מעשית אז הכל זורם טס ונולד.... ולעיתים..הפחד משתק והכל נעצר כזה כאילו.... ריבון עולמים אני אומרת לעצמי כעת...מה יקרה אם אהייה כזו מוצלחת....אם אצליח....הפחד הוא שאם אצליח אצטרך כאילו להמשיך ולנצח..ולא להיכשל... ולהוכיח....וזה כבר מאיים....קצת ואחרי כל הצלחה... נאמר תערוכה בשבילי...יבוא שוב הדאון.... וכו וכו אבל....לומדים מהניסיון ומתכוננים...עד כמה שאפשר :) הפחד שאני חייבת לנצח כעת בשנה הקרובה היא בנושא היחסים... אני רוצה מערכת יחסים ! ונראה לי שזה ה----- תיקון שלי בעולם הזה וזה מפחידדדדדדדדדדדד.... את יכולה לעזור לי בכך הילה??? תודה מראש חיבוק קטיפ ה

כמוני כמוך

כשאני כבר מחליטה אני בתוך זה והכל טס ומתקתק כמו שצריך. פרפקיוניזם, גם את לוקה בו ? ומערכות יחסים. בשמחה אעזור לך ,אבל תני לי קצת ממה לעזור...

קטיפ

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo70.gifהאם אני לוקה ב...?

הילה, אני אוהבת לדייק בפרטים וגם לשלוט בעניינים.... הלימוד שלי יהיה לשחרר ולתת לאחרים לקחת גם אחריות.... העניין הנוסף זה הקטע של הקופצנות שלי...האסטוציאציות...הבלתי נילאות שיש בי לעיתים...ולימוד נוסף שאני רוצה להתמקד בו השנה הוא ההתמקדות. בקשר לזוגיות....חשבתי שאולי תפתחי לי בקלפים:) מה את אומרת הילונת? יום בפוקוס לכולנו נשים יקרות ~~~~~~~~ קטיפה

קטיפ חביבתי

קריאה בקלפים לא נעשית ככה סתם מצטערת, זה לא משהו שאני יכולה לעשות עבורך בפורום.

הפחד לצמוח ולפרוח ../images/Emo141.gif

וואו- תיארת את המקום שהייתי בו, כל כך הייתי בו. הייתה לי מטרה- להשיג רישיון, למרות האי סיפוק של אבא שלי מכך. התחלתי ללמוד נהיגה מאוד מאוחר, בגיל 18, והתחלתי והפסקתי, התחלתי והפסקתי ובפעם השנייה ממש חשבתי שאני מתקרבת לסוף,ובסוף עצרתי והפסקתי ומאז לא חזרתי לזה, ועכשיו מאוד רוצה- אבל אין לי כסף לזה,פשוט לא יכולה לתפוס את כל העולם. מה עושה במצב כזה- שירי הישנה הייתה עוצרת ומסתפקת, שירי החדשה לוקחת סיכונים ומפלסת את דרכה בעולם, אם לא נעיז איך נתקדם בחיים ובעולם הזה??

את כל כך צודקת !

למעשה גם ההתחלה שלי היתה הימור לא קטן והנה עשיתי ואף הצלחתי. הפחד הוא מלהמשיך.... ולענין הרשיון בגיל 17 אבא שלי הציע לי מתנה ליומולדת - רשיון נהיגה. סרבתי. מה היה לי רע ? כל החברים שלי לקחו אותי על האופנוע שלהם מכאן ולשם, לכל מקום שרציתי. רק שעברתי לברקן הציב בפני ערן תנאי - אם אין רשיון נהיגה את לא עוברת דירה. את לא רוצה לדעת איזה טסט עברתי....

למעלה