פחד במה

Lichy87

New member

king iverson

New member
תודה רבה + שאלה

האם הרופא ירשום לי אותן בשביל פחד קהל או שעליי לבקש אותו ממנה למטרותיה האמיתיות?

king iverson

New member
בקשר לדרלין\פרלול

הרוקח המליץ לי במיוחד לא לקנות את התרופה מכיוון שהיא עלולה להזיק לאנשים בעלי לחץ דם מסויים.
הרוקח המליץ לי על נרוון, האם מישהו מכיר?

king iverson

New member
פחד במה

אני לא חושב שאני סובל מחרדה חברתית אבל אני חושב שזה המקום המתאים ביותר להתייעצות שלי.
אני לא אוהב לדבר מול אנשים, ובשבוע הבא עליי להעביר פרזנטציה לעשרות אנשים. על אף שאני בקיא בחומר ואדם בעל בטחון עצמי גבוה באופן כללי, יש לי בעיה עם העובדה שאני עומד מול אנשים ויודע שכל העיניים נשואות אליי.
לפני כחצי שנה הייתי בסיטואציה של פרזנטציה דומה, אך כדקה לאחר התחלתה התחלתי להרגיש בחוסר נוחות. התקשתי להסתכל בעיניים של העומדים מולי, הרגשתי רעידות קלות בידיים ובקול, ולא נהנתי. מה אני עושה כדי שהדברים הללו לא יחזרו בשבוע הבא?

Lichy87

New member
שלום

קודם כל אם זה משהו שבאופן כללי היית מעוניין לעבוד עליו, ממליצה לך לעבור את הקורס של גיא יריב. מקצועי ביותר ומצוין לפחד קהל.

מאחר וההרצאה בשבוע הבא, אני יכולה לתת כמה טיפים.
אני חושבת שקודם כל כדאי לך לקבל את ההתרגשות ולא להילחם בה. אם יש רעידות בידיים ובקול תקבל אותם, זה הרי הגיוני להתרגש מול קהל גדול. הכי חשוב זה להיות מרוכז בתוכן עצמו, אמרת שאתה בקיא בחומר, אז תתמקד בו ופחות בתגובות פיזיות של הגוף שלך. הן לא רלוונטיות מהסיבה שהקהל לא רואה אותן בכלל. גם אם אתה מרגיש את הרעידות האלו בעוצמה ממש חזקה, רוב הסיכויים שהאנשים בקהל בכלל לא שמים לב לכך, או שממש בקושי. וגם אם כן, זה פחות ימשוך את תשומת הלב שלהם מאשר התוכן עצמו.
אם אתה מרגיש שההתרגשות קצת משתלטת, תנסה תמיד להחזיר את עצמך לתוכן, להיאחז בו. מותר לעצור לכמה שניות ולקחת נשימה, זה אפילו מקובל ונראה טבעי לחלוטין לעצור מדי פעם.
גם כשאתה מסתכל על אנשים, תשתדל לא להיכנס לפרשנות של המבט שלהם, זה מיותר. אם מישהו נראה ישנוני זה לאו דווקא בגללך, שוב תישאר מרוכז בתוכן ואחרי הפרזנטציה תרגיש חופשי לשאול אנשים איך הלך וכד'.

נראה לי שהכי חשוב זה לא לתת יותר מדי משקל לתגובות הפיזיות. אפשר להעביר הרצאה מצוינת גם עם לב דופק, הסמקה, רעד והזעה. בשלב מסוים, אחרי כמה דקות, הגוף מתרגל לסיטואציה ונרגע.
אם יש לך אפשרות לקחת כדור שמרגיע, זה גם יכול לעזור. אפילו משהו קליל כמו רגיעון רק בשביל המחשבה שלקחת משהו.

תהנה! מוזמן לעדכן אחרי

king iverson

New member
תודה

קורס אני לא מתכוון לקחת, אבל את תגובותייך אשתדל ליישם.
על איזה כדור או טיפות את ממליצה?

Lichy87

New member
בכיף

לפני שבוע דיברתי בכנס ולקחתי רגיעון לפני. אני לא יודעת עד כמה בפועל זה השפיע כי יצא לי בעבר לדבר מול קהל אבל אף פעם לא בסדר גודל כזה. גם כמה עשרות אנשים. אז אפשר להגיד שהייתי מוכנה נפשית באופן מסוים והתגובות הפיזיות היו חלשות. מה שכן מאוד התנשמתי בזמן שדיברתי והייתי בטוחה שכולם רואים את ההתנשמויות האלו ומסיקים שאני מאוד מאוד מתרגשת.
אח"כ הסתבר לי שבכלל לא שמו לב לזה.

יש כאלו שממליצים על קלונקס, שזה כדור חזק שמיועד למצבי חרדה מהסוג הזה, אבל צריך בשבילו מרשם מרופא. זה תלוי עד כמה אתה חרד לקראת הפרזנטציה, כי רגיעון יכול להשתוות ללקחת טיק טק אם החרדה ממש חזקה. אבל לפי איך שתיארת את המצב נשמע שזה לא עד כדי כך.
אם אתה רוצה משהו "סמלי" לדעתי תתייעץ ברוקח, אם אתה רוצה משהו חזק ורציני אז תפנה לרופא.

king iverson

New member
שאלה נוספת?

איזו תרופה מומלצת למניעת רעידות?
רעידות הן הדבר שהכי מפריע לי.

king iverson

New member
תודה על ההתעניינות, כנס

אני יכול לשבת בקהל שעה בנינוחות ובחיוכים, אך ברגע שאני עולה לבמה, מתחילות רעידות בגפיים ובקול. יש לציין שזה מאד לא מתאים לי, כל הסביבה הקרובה שלי חושבת שאני קר וקול, ובאמת, עד לא מזמן הייתי כזה.
ובנוגע לשאלה השניה, אכן, יש בקהל כאלה שאני מכיר, בפרצוף אני מכיר את כולם, וזה מה שהופך את זה ליותר קשה לדעתי.

האם אותם אלו שאתה מכיר

האם הם אנשים שטוב לך איתם, הם בטוח לא ישפטו אותך? גם אם לא תהיה 'קול'?

king iverson

New member
אין לי תשובה לזה

אבל יכול להיות שאם היה מדובר באנשים שאני לא מכיר, לא היתה לי בעיה לדבר.

King, אתה לא יודע מי מהם לא ישפוט אותך?

מי ביניהם מתייחס אליך יפה בדרך כלל, ומקבל אותך כל השנה?

king iverson

New member
אני חושב שכולם יקבלו אותי יפה

הבעיה היא לא חוסר בטחון עצמי, או לפחות לא כך אני רואה אותה.

״לא אוהב כשכל העיניים נשואות אלי״

הבנתי.
בכניסתך לאולם תבחר שלושה אנשים שיושבים בשלוש מקומות שונים.
הם צריכים להיות אנשים מוכרים שאוהבים אותך או לפחות חדשים שלא מלחיצים אותך.
כשתעל לנאום ותצטרך לפזר מבט בקהל, תסתכל רק עליהם, כל פעם על מישהו אחר. הם לא ישימו לב, הקהל לא ישים לב. וגם אתה תרגיש הרבה יותר טוב כי תדבר רק אליהם בלבד.
זה יחסוך לך לפחות 80% מהבעיה.

בהצלחה! :)

האם ישבו בקהל אנשים שאתה מכיר?

האם יהיו ביניהם כאלו שטוב לך איתם והם בודאי לא אלו שישפטו אותך?

דר שולץ

New member
דמיון יש?מה שאני ארשום לא בצחוק

עכשיו אתה על הבמה או עומד מול קהל צופה בהם ומדדמיין לך קהל היושב על אסלות
תתמקד במישהו ספיצפי עדיף עם קרחת ותתמקד באותה קרחת
,עכשיו יש לך גם קהל יושב וממשומע על אסלות וגם התמקדת בפדחת קרחת שבולטת,כעת כל תשומת הלב מתמקדת ביושב על האסלה עם קרחת וככה הלחץ ירד בהמשך,תסמוך על דר שולץ,מדבר מנסיון עבר.

קרחת או לא,
דר שולץ

למעלה