שלום
קודם כל אם זה משהו שבאופן כללי היית מעוניין לעבוד עליו, ממליצה לך לעבור את הקורס של גיא יריב. מקצועי ביותר ומצוין לפחד קהל.
מאחר וההרצאה בשבוע הבא, אני יכולה לתת כמה טיפים.
אני חושבת שקודם כל כדאי לך לקבל את ההתרגשות ולא להילחם בה. אם יש רעידות בידיים ובקול תקבל אותם, זה הרי הגיוני להתרגש מול קהל גדול. הכי חשוב זה להיות מרוכז בתוכן עצמו, אמרת שאתה בקיא בחומר, אז תתמקד בו ופחות בתגובות פיזיות של הגוף שלך. הן לא רלוונטיות מהסיבה שהקהל לא רואה אותן בכלל. גם אם אתה מרגיש את הרעידות האלו בעוצמה ממש חזקה, רוב הסיכויים שהאנשים בקהל בכלל לא שמים לב לכך, או שממש בקושי. וגם אם כן, זה פחות ימשוך את תשומת הלב שלהם מאשר התוכן עצמו.
אם אתה מרגיש שההתרגשות קצת משתלטת, תנסה תמיד להחזיר את עצמך לתוכן, להיאחז בו. מותר לעצור לכמה שניות ולקחת נשימה, זה אפילו מקובל ונראה טבעי לחלוטין לעצור מדי פעם.
גם כשאתה מסתכל על אנשים, תשתדל לא להיכנס לפרשנות של המבט שלהם, זה מיותר. אם מישהו נראה ישנוני זה לאו דווקא בגללך, שוב תישאר מרוכז בתוכן ואחרי הפרזנטציה תרגיש חופשי לשאול אנשים איך הלך וכד'.
נראה לי שהכי חשוב זה לא לתת יותר מדי משקל לתגובות הפיזיות. אפשר להעביר הרצאה מצוינת גם עם לב דופק, הסמקה, רעד והזעה. בשלב מסוים, אחרי כמה דקות, הגוף מתרגל לסיטואציה ונרגע.
אם יש לך אפשרות לקחת כדור שמרגיע, זה גם יכול לעזור. אפילו משהו קליל כמו רגיעון רק בשביל המחשבה שלקחת משהו.
תהנה! מוזמן לעדכן אחרי