פורומים וסגירתם

אני מחקתי כי שוב פעם ציינת שם של פורום

ונתתי לך מספיק זמן להעתיק מחדש ולא עשית זאת.
מבחינתי הויכוח הזה הסתיים.

לפלר151

New member
אשמח שתשלחי לי במסר

את העתק התגובה שאת מדברת עליה.
ככול שזכור לי מאוד השתדלתי לשנות את התגובה על פי בקשתך (כלומר לא להזכיר שמות).

ככול שזכור לי ציינתי שמנהל פורום (שאסור להזכיר את שמו כי הוא עלול "להעלב") פגע בגולשים והם התלוננו להנהלה.
רשמתי שההנהלה התעלמה מפניות הגולשים ולכן הגולשים פתחו במחאה שגרמה לירידה קיצונית בתנועה בפורום (מ- 20000 תגובות בחודש לפחות מ- 3800 תגובות בחודש האחרון).

ככול שזכור לי לא ציינתי את שם הפורום ולא ציינתי את שם מנהל הפורום (ושוב פעם אני לא מדבר על התגובה הראשונה, אלא על התגובה המתוקנת שבאה בעקבות הבקשה שלך).

Aronsona

New member
מר לפלר הנכבד

אני מאד מעריך את הסבלנות והיכולת שלך, כמו גם הרצון שלך לוודא שכמה שיותר אנשים ידעו על המעשים הלא תקינים שנעשים בפורום כזה ואחר.
אתה ואני כבר התכתבנו לא פעם בנושא.
אתה מוכרח להבין שישנה קבוצה גדולה של אנשים שזה לא ממש מעניין אותם והחליטו לכתוב בכל אופן.
כבר כתבתי לך אני וגם אחרים שהכתיבה הזו שלך, החוזרת ונישנת, מאד מעייפת ובכך מסיתה אנשים מדיון בנושא אחר.
אודה לך אם תרד מהנושא הזה כאן.

דיבבלעס

New member
הנה ההודעה שהיתה..

שצריך להעתיק לראשית:

אגב לגבי פורום כלשהו-החסימה שלי ירדה כבר (היא היתה לכמה חודשים ועברה) ולאחרונה כתבתי שם כמה הודעות, אבל כבר הפסקתי גם ככה לא מעניין אותי ואני גם כבר לא ממש קורא שם...
אכן פורום דיקטטורי ומייצג בצורה החזקה ביותר את הכלשהו הרדיקלי,
עד כדי כך שכשמישהו התעמת וטען שהם מביעים עמדות שמנוגדות לכלשהו ליברלי חלק התפלפלו, אבל היתה אחת שממש כתבה שכלשהו ליברלי זה שטויות ורק כלשהו רדיקלי הוא הכלשהו הנכון והצודק ולכן אין לשנות את שם הפורום.
אגב מנהל הפורום לדעתי הכי גרוע שם והוא כתב לי בהתכתבות קצרה שהיתה לנו במסרים שגברים שנשים מעלילות עליהן עלילות שווא הם מניאקים ושמגיע להם-זה הסגנון וזו הפרקטיקה...
לגבי הפורום הזה רק אעיר שאני מציע לך להעלות נושאים כי אני חושב שאתה כותב אינטיליגנטי ויכול לתרום הרבה ואולי שיחת הסלון תהיה יותר אינטיליגנטית ומעמיקה...

מסכימה איתך

אני לא פעם כתבתי כאן שאני מצפה מיתר חברי הפורום להעלות נושאים מעניינים ולא להמתין רק עד שאני אפתח הודעה. גם לי נגמרים הרעיונות ולא תמיד יש לי מה לחדש לכם. אני תמיד אשמח לראות פוסט חדש של מישהו אחר והפורום שלנו מקודם המון לראשי בזכות הפוסטים שיש כאן. לא יודעת אם שמתם לב לזה, אבל כמעט כל שבוע יש פוסט כאן שמופיע בפורומים הראשי או בכללי הראשי.
אז לא להתבייש. לכתוב. תמיד יהיה מי שיקרא.

poseidon111

Active member
take three. האנשים כותבים היכן שמרגישים נוח ע

הכותבים והניהול. היכן שהם יודעים שיקבלו
פידבק ברמה שהם כותבים. הם כותבים היכן שמרגישים נוח,
ועל נושאים שמעניינים אותם. עד כאן הכל ברור ומוכר.
מתי מתחילה הבעיה? כשהולך ופוחת הדור, כמאמר המשורר.
שנינו מכירים את פורום "אנחנו בסדר, אתם חרא". למשל. שנינו כתבתנו שם כי היו
נושאים שעניינו אותנו ונושאים שהרגיזו אותנו. שנינו כבר לא כותבים שם
כי שנינו חסומים, כמו רבים אחרים, ולא מכיון שקיללנו או כל דבר דומה.
המנהלים שם, שהם יוצאי המכללה של סטלין לעיתונות, לא נותנים
לכתוב מאומה הסותר את דעתם. זו דוגמא למנהלים שמדרדרים את הפורום,
עד שכולם יהיו שם יס-מנים שלהם.
גם הפורום הזה עבר טלטלה. פעם הוא היה מין הייד פארק וירטואלי.
מידי יום הועלו נושאים מתחום הפוליטיקה, החברה, יחסים, תרבות, פילוסופיה
ועוד. אז כרגיל היו את אלו שכתבו והתדיינו, והיו את אלו שהסתפקו בהערות
כמו "מסכים איתך" או סתם הנפת יד. כל אחד לפי יכולתו ו\או מגבלותיו.
המנהלת פרשה ועימה הכותבים הטובים. נשארו פה יחפה ואנה.בהחלט יתכן ששכחתי מישהי
ואני מצטער.
הפורום שינה את פניו. מהייד פארק וירטואלי (ויש לא מעט שיגידו מתנשא ואליטיסטי), הוא
הפך למה שיחפה מגדירה "שיחות סלון". לא לכולם זה מתאים, כפי שמקודם זה לא התאים לכולם.
אופי הפורום השתנה, הנושאים השתנו והכותבים גם כן. זה תהליך טבעי שפורום משנה
את פניו לפי התוכן שיוצקים בו או מכוונים אותו. חלקם צולחים את השינוי וחלקם לא.

במחשבה נוספת אני רוצה להבהיר שאין בדברי ביקורת על דרך הניהול כאן.
זכותה של המנהלת לנווט את הפורום להיכן שהיא מוצאת לנכון. כמו בכל מקום אחר,
אי אפשר לספק את כולם.

בעקרון אני מסכימה איתך

אבל אתה יודע, גם בפורום כמו בחיים, צריך לדעת להיות גמישים. האנשים הם לא מיקשה אחת. יש אנשים שאוהבים סתם שיחות סלון ויש אנשים שאוהבים דיונים פילוסופיים וויכוחים דעתניים המסתמכים על עובדות ומספרים. פעם הייתי בפורום כזה, ועד כמה שזה היה מרתק זה גם היה די מתיש. לקרוא שוב ושוב התנצחויות על מושגים בפיזיקה או מושגים ברפואה או מושגים בכלכלה, זה מתיש ולא כולם מסוגלים לקרוא את זה. פורום צריך להתגמש. קצת מזה וקצת מזה. כדי שלכל האנשים כולם יהיה מעניין, יהיה בשביל מה להיכנס לפורום.
לצערי, הייד פארק פורומי כבר לא יכול להתקיים כי ההייד פארק הנוכחי הוא הפייסבוק. הסטטוסים המצייצים שמקבלים אלפי לייקים ומאות שיתופים. פוסטים אישיים וכל מיני פוסטים של 'אני מאמין' יש ברשת במאות אם לא באלפים.
נכון להיום, אנשים נכנסים לפורומים גם כדי להכיר אנשים אחרים על כל מגוון הצבעים והגילאים.
שיחות סלון על הא ועל דא, עם כוס קפה, על הפרק האחרון בטלוויזיה של משחקי הכס, או הפרק האחרון של המירוץ למיליון, או סתם איזה ריב באח הגדול, או סתם שיחה על איזה ספר טוב, על סיגריה שחסרה, על משחק חדש, על סרט חדש, כל אלה יכולים לדבר למגוון רחב וגדול יותר של אנשים.
בסך הכל זה יותר מרענן וזה גם מאוורר בימי הקייץ החמים.
ואני שמחה שאין בליבך ביקורת על דרך הניהול כאן, וחשוב שציינת שאי אפשר לספק את כולם

לתשומת לב החברים

אני חושבת שהאשכול הזה הוא מאוד מעניין ואני מבקשת בכל לשון של בקשה לא לציין כאן שמות של פורומים אחרים ושמות של מנהלים אחרים.
נאלצתי באמת בלב כבד למחוק כאן לא מעט הודעות. מי שיש לו טענות על פורום אחר או מנהלת אחרת, יש לכך פורום תלונות הציבור.
הפורום הזה הוא לא כתובת לתלונות ומענות על פורומים אחרים.
חוץ מזה שהנושא של הדיון הוא דווקא הגעגועים לפורומים הזכורים לטוב ולא ביקורת על פורומים הזכורים לרע.

לפלר151

New member
אשמח להפניה לאותו

פורום תלונות הציבור שאת מדברת עליו...

הלוואי והיתה באתר XXXX (שימי לב שנמנעתי מלרשום את שם האתר...) אפשרות להתלונן או משהו שיטפל בתלונות של גולשים, אבל בואי נודה באמת, לצערי אין כזאת אפשרות (אולי רק למראית עין...)

דרך אגב, אם התכוונת לפורום XXXX (הרי ביקשת לא להזכיר שמות של פורומים אחרים) אזי יש לי חדשות בשבילך, הוא מנוטר כבר יותר חודשיים (כלומר הנהלת אתר XXXX בוחרת איזה תלונות של גולשים של האתר מתאים להנהלה לפרסם ואילו לא. ממש לא מפתיע שבאותו הפורום כמעט ואין תגובות - הרי ההנהלה "פשוט מושלמת" נכון ???
).

דיבבלעס

New member
נקודה קצת מעצבנת

כאשר הפורטל חפץ ביקרם של פורומים מסוימים שנכתבים שם 2 הודעות בשבוע ולא סוגר אותם תקופה ארוכה עד שהם "קמים לתחיה" מחדש, לעומת אחרים שאחרי שיש שם 2 הודעות ביום-נסגרים.
בשל הבקשות אני גם אמנע מלהזכיר את שם הפורטל, אני מניח שאפשר לנחש...

לפלר151

New member
למה נראה לך שאני מתעצבן ?

ממש לא מטריד אותי שמוחקים תגובות...
כבר מזמן הפסקתי להתרגש מזה.

גם העובדה שלגולשים מסוימים מותר לדבר על פורומים ומנהלי פורומים (בלי להזכיר את שמם) אבל לגולשים אחרים אסור לא מטרידה אותי וממש לא מפתיעה אותי.
אני כבר מזמן איבדתי את התמימות שלי בכל הקשור לפרדס...

לדעתי קיבלת הוכחה בגוף הפוסט לשאלה שהעלית בהודעה הראשית (ואחרי זה אנשים מתפלאים למה הריטינג יורד...
)

Anna begins cc

New member
ניסיתי לחשוב על זה עכשיו..

מעולם לא נסגר לי פורום.
הפורומים שכתבתי בהם לפני 10 שנים, כשהתחלתי בתפוז, עדיין קיימים היום.. הם פורומים פופולריים (בעיקר בנושאי מוזיקה) שלא מאבדים את העניין שלהם.
הקהל מתחלף, כמובן, אבל הפורום נשאר שוקק.
אבל האמת היא שרק בשנה וחצי האחרונה, מאז שאני עם הכינוי הנוכחי, הבנתי מה זה להתמכר לפורום.
בעבר כתבתי מעט, קראתי הרבה, אף אחד לא הכיר את השם שלי, ובזה זה נגמר.
הפעם אנה ממש הפכה להיות ישות וירטואלית שלי, היא מכירה אנשים, היא יוצרת חברויות (שגולשות גם למציאות, למרבה הפתעתי) והיא חושפת מעצמה המון (יותר מדי, תשתקי קצת לפעמים!)
וזה נחמד.
לכן, עבורי, הפורומים הם יותר הקהל שלהם, ופחות הפורום עצמו.
אני לא גולשת היום באף פורום שהנושא הראשי שלו מעניין אותי (או בכאלה שאין להם בכלל נושא, אהמ אהמ
)
אני נשארת בפורומים רק אם הקהל מדבר אליי.
והנאה כזאת היא גם מאד נחמדה וכיפית, אבל גם מאד שבירה.
כל יום עוזב מישהו את הפורום, ואתה לא יודע למה, ואתה מתגעגע אליו ולכתיבה שלו.
לפעמים הוא חוזר, ולפעמים לא, וזה כמו מיני-פרידות כאלה מאנשים שהתרגלת לקרוא ולהכיר..
לפעמים יש אנשים שאתה נקשר אליהם יותר מלאחרים,
וכשהם נעלמים אתה ממש מרגיש חור בצורתם, שאי אפשר למלא.

יש כותבת אחת שאני כל כך אוהבת, שכתבה בכמה פורומים שלי (לא אזכיר את שמה, כי היא בחרה לעזוב ואני לא אזלזל בבחירתה
)
ואמרתי לה שהמקום שהיא הכי חסרה לי בו זה ציפורים, כי פה נחשפתי לצד אחר שלה, צד פתוח ומדבר ומתווכח ומרתק.. אי אפשר שלא להתאהב בזה.
ולמרות שאם אני רוצה לדבר איתה אני יכולה פשוט לשלוח לה סמס או להתקשר
עדיין הנוכחות שלה, של הדמות שלה פה, חסרה לי.

מלבד זה, יש גם קושי בפורומים שמשנים את צורתם (ושוב, זה הכל בגלל הקהל.)
יש פורום שאני כותבת בו לעיתים, ובחודש האחרון אני מרגישה את השינוי העצום שחל בו.
אי מנסה לעזור לפעמים, מנסה להחזיר עטרה ליושנה, אבל זה לא עובד.. יש איזו הרדמות כללית שקשה מאד להתנגד לה,
ואני מאמינה שאם המצב לא ישתנה, הפורום ילך ויתמוסס.
וזה באמת שובר לב.

(סליחה שלקחתי את הנושא המקורי שלך למקום קצת אחר..)

למעלה