פורומים וסגירתם

דיבבלעס

New member
פורומים וסגירתם

היום אני אשתף אתכם בנושא שמעסיק אותי בתקופה האחרונה.
במהלך השנים כתבתי בהרבה פורומים פה בתפוז (ובכלל..גם בפורטלים אחרים)
וחלקם נסגרו.
חלקם היו פורומים באמת טובים ומשובחים שהיוו פלטפורמה לדיונים מעמיקים ומעניינים,
האמת היא שממה שנתקלתי דווקא הפורומים המעמיקים יותר נוטים להיסגר (וכאלה היו הפורומים שנתקלתי בהם שנסגרו עד היום)
כנראה כי העמקה וידע זה כבר לא פופולארי במיוחד...
היה פורום אחד שאהבתי לקרוא בו שנקרא קבלה בעידן המודרני (כן, היתה תקופה שהתעניינתי בזה)
שהיה בתקופות מסוימות ממש פעיל ותוסס ונסגר די בהפתעה מבחינתי
ונראה שהיום נשארו פחות ופחות פורומים שכאלה פורומים עם דיונים באמת מעמיקים ונוגעים בטקסטים ובידע ולא רק בענייני חולין...
היו גם פורומים בפורטלים אחרים למשל: פורום בשם "מחשבות" בנענע (טוב, שם אפשר להגיד שכל מערכת הפורומים סוג של נסגרה למרות שנשאר "משהו" לא ממש ברור מה...
, אבל הפורום הזה נסגר עוד כשהיתה שם מערכת פורומים...)שהתאכזבתי מסגירתם
מכירים?קרה לכם שהייתם בפורום/ים שאהבתם וכתבתם בהם או שרק קראתם ואהבתם, הם נסגרו והתאכזבתם מכך??
שתפו

יש משהן בדברים שלך

זוכר פורום תאולוגיה ודתות משהו כזה נעלם..ועוד כמה.
בגדול רוב הגולשים נמצאים בפייס בכלל .

דיבבלעס

New member
נכוןןןןן

גם אחד הפורומים שעלו לי בראש שחבל שנסגר פורום תיאולוגיה ודתות שונות,
לא הייתי כותב שם (נדמה לי שאולי פעם שאלתי שם משהו) אבל הייתי שם קורא,
לא הייתי קורא שם הרבה (כנראה מחוסר בקיאות הייתי מתעייף מהר וחוזר פעם ב...) אבל כשהייתי קורא זה היה תענוג...

שמע הבעיה היא לא במעבר לפייסבוק, כי יש פורומים מאוד תוססים ופעילים (דוגמת הפורום שבו אנחנו כותבים עכשיו) אלא העובדה שדווקא הפורומים הרציניים והמעמיקים יותר נסגרים להם או מדשדשים לכל הפחות...

Aronsona

New member
שלום דיבבלעס

אני לא כזה מנוסה בכתיבה בפורמים, ובמשך כשלוש שנים כתבתי העיקר בפורום האח הגדול בלבד.
בשנה וחצי האחרונות אני כותב בעיקר כאן ואני כותב לאחרונה גם קצת במקומות אחרים.
בהרגשה שלי, כאשר החבורה הכותבת טריה זה לזה מועלים הרבה נושאים מעניינים וככל שעובר הזמן ישנה הרגשת מיצוי.
כולנו מצפים שאחר יעלה נושא מעניין ולעתים זה לא מסתייע.
פורום הציפורים למשל הפך פורום כייפי שבו רוב הדיירים מרגישים בנוח ולמרות שלא תמיד נועדים על נושא ייחודי מעניין ועמוק, ההרגשה טובה ונחמדה.
נדמה לי שזו הדרך, כי מדי פעם יש מי שמעלה נושא מעניין ובדרך כלל שמחים להיכנס אליו.

דיבבלעס

New member
היי ארונסונה

לגבי הרגשת המיצוי
אכן מוכרת בפורומים שונים...

אני חייב לכתוב לפחות ברמז משהו

יש איזה פורום שכתבתי בו בעבר ואני מדי פעם קורא שם היום (לא משנה איזה) שבעבר היה ממש תוסס ופעיל (לפחות כמו הפורום הזה נניח) והיום הוא ממש ממש מדשדש,
זה קרה בתהליך הדרגתי אך ידוע מראש ועקבי,
היום נכתבות שם אולי 5-6 הודעות ביום (שבעבר זה היה אולי...100 הודעות ביום...)
עכשיו איך שאני רואה את זה (ואני מסתמך על הרבה דברים, כולל הכרות עם חלק מהאנשים שכתבו בפורום ועזבו וכולל כתיבה שם ומעקב אחרי דברים) זה נובע בעיקר מהתנהלות המנהלת שפשוט חסמה כל דיון שטיפה'לה חרג מנושא הפורום לדעתה או לא נראה לה וכן כל דיון שהיתה בו נימה ולו הקטנה ביותר של ויכוח
בנוסף לכך היא העבירה הרבה דברים לשרשורי OFF דבר שגרם לכעס עליה ולעזיבת האנשים שכעסו על העניין...
האמת היא שאני מקווה שהפורום הזה ימשיך להתרוקן ושלבסוף יסגר (ולא יודע אם זה יקרה מהר אם יש יותר משתי הודעות בשבוע לרוב תפוז לא סוגרים...)
בגלל שהיו לי קטעים לא נעימים עם אותה "מנהלת" גם על גבי הפורום וגם מחוץ אליו...
סיפור ארוך ארוך...אבל נסתפק בזה בינתיים...

Aronsona

New member
תשמע. א. אתה מוזמן לקרוא לי אביעד

אני יודע בדיוק על מה אתה מדבר, (אני מתכוון על דרך ההתנהלות של מנהל\מנהלת שפוגעים בפורום ולא על הפורום עליו מדובר), אבל כאן, לשמחתי, גדולתה של יחפונת שלנו. הסבלנות האין סופית שלה מחד ויכולת הכתיבה שלה מאידך, אני מניח ישאירו את הפורום שלנו פעיל ותוסס.

דיבבלעס

New member
אני מניח שאתה מבין שהתכוונתי לפורום אחר

תראה אביעד.. אני יכול להגיד שאני רואה ומעריך את ההשקעה של יחפה לפורום, רואים שהפורום חשוב לה ואכן זה תורם לתסיסה ולפעילות בו..
אם לגעת בנקודה קטנה במה שקרה פעם שעברה: היתה שם האשמה קשה מצידה כלפי שלא נסמכה על כלום וגם כללה סתירות בדבריה כך שקצת לא נעים שמאשימים אותך במשהו וגם בטיעונים לא תקפים...
בכל מקרה כן, נראה שהפורום הזה ימשיך להיות פעיל ותוסס עוד זמן רב...

תודה אביעד

אני חושבת שלא המנהלת עושה את הפורום למעניין או אטרקטיבי אלא החברים עצמם עושים אותו אטרקטיבי או רלבנטי. כל אחד מכיר מישהו מפורום אחר ולפעמים חבר מביא חבר. זה עושה את הפורום. מנהלת לבדה לא יכולה לעשות שום כלום ושום דבר בלי עזר כנגדה

שוש אור

New member
פורומים רציניים ומעמיקים

נדמה לי, שאנשים מחפשים איזה נקודת מילוט מהרצינות של היומיום והחיים והפורומים השונים, הקלילים, נותנים לחיפוש הזה תשובה.
אין הדבר פוסל את הרצון שיהיו פורומים רציניים ומעמיקים, מין הסתם יש כאלו, אבל כפי שציינת - פחות.

אז כל אחד מוצא לעצמו את הנישה שמתאימה לו ושם הוא כותב,
וכמו כל דבר טוב בחיים שמסתיים, יש אכזבה.

אבל לכל דבר יש תחליף ואני מאמינה שאם נחפש מספיק נמצא מקום חדש שיענה על כל משאלות לבנו

בהצלחה

יופי של נושא העלית כאן

וזה מזכיר לי שדיברנו כאן פעם על הקטע הזה שהפייסבוק קצת/הרבה נגס בפורומים השונים.
אני אישית הייתי לפחות בשני פורומים שאחד ממש נסגר או שאף אחד לא כותב בו, והשני מדשדש עם שניים שלושה כותבים בלבד.
שניהם פורומים ב-YNET. אחד פורום טלוויזיה (כשהוא היה בשיאו הוא נקרא ריאליטי) אשר היה סוער ושוקק עם דיונים מפה ועד להודעה חדשה על כל תוכנית ריאליטי שהייתה באותו הזמן בטלויזיה, בין אם זה האח הגדול, כוכב נולד, רוקדים עם כוכבים ועוד ועוד ועוד... זה היה פורום שכל מנהל/ת יכול היה רק להתקנא. אחרי עזיבת המנהלת עקב ריב נוראי עם מנהלת פורום אחר, עזבו כל החברים את הפורום כגוש אחד ופתחנו פורום אחר שנקרא 'ריאליטיסטים' בנענע. יש כאן כמה חברות שאני מכירה עוד מהימים העליזים ההם

בקיצור, הפורום בנענע נסגר, פורום סדנת הכתיבה נסגר ופורום הגמילה מעישון שהיה פעיל מאוד בזמנו, כבר לא מרתק אותי כמו פעם. אני מנסה להיגמל בעזרת הפורום הזה שיש לי את הכבוד והעונג לנהל אותו.
פה ושם ישנם פורומים שאני רק קוראת לפעמים. פעם הייתי פעילה מאוד בפורום האח הגדול. היום קצת פחות.
אני עדיין חושבת שהפייסבוק פגע מאוד בפורומים הטובים ושלא בצדק לטעמי. זה לא משנה כמה טוב אתה תכתוב בפייסבוק שלך, עדיין לא תגיע לאנשים שיש בפורומים השונים. אתה תמיד תישאר בגבולות החברים שלך בלבד. בשבילי זה הרבה פחות מעניין והרבה פחות מרתק. כמה לייקים וכמה תגובות לא עושים לי את זה. אני מודה שאני צריכה לכתיבה שלי במה הרבה יותר גדולה והרבה יותר פתוחה עם כמות גדולה של אנשים שלוקחים חלק בדיון.
יחד עם זאת, אני מסכימה עם הגישה שפורום חברתי צריך גם להיות נווה מדבר שאליו באים אחרי יום עבודה או יום לימודים מעיק, כדי לפגוש חברים או להכיר חברים חדשים, להחליף חוויות, דעות בנושאים שונים, קצת אקטואליה, קצת ריאליטי, קצת מוזיקה, קצת צחוקים, הכל באווירה טובה ונינוחה, והנה עשינו לנו את היום

ומשפט אישי אחד לסיכום, אני יודעת שלא התכוונת לפגוע בי וזאת לא הייתה המטרה שלך. יכול להיות שהגזמתי בפגיעה שלי, מבחינתי זה היה ונגמר. אתה תמיד חבר רצוי בפורום הזה ותרומתך חשובה לי. אני אוהבת פה את כולם גם את אלה שמציקים לי חדשות לבקרים, כי ככה זה פורום פתוח. זה כל היופי

נאחל לעצמנו להמשיך ולפרוח ולא להיסגר חס וחלילה במהרה בגלל פייסבוק וכאלה. יש מקום ברשת לכולם!

מחקתי הודעה של לפלר

אני מבקשת לא לציין כאן שמות של מנהל פורום או שם של פורום.
אפשר לדבר על פורום אחר רק בלי לציין את השם.

לפלר151

New member
מעניין

שגם כאשר בתגובה לא הופיע שום אזכור של שם פורום ספציפי או מנהל פורום ספציפי התגובה נמחקה...

כנראה שזה קשור למי שרושם את התגובה...

תקשיב טוב!

כשמוחקים הודעה אחת בעייתית, נמחקות יחד איתה כל ההודעות המשורשרות אליה.
אני לא יכולה להרשות לעצמי שיתנוסס כאן שם של פורום אחר. עד כאן ברור?
אין לי שום דבר אישי נגדך. באמת. אתה חייב להבין את זה. אתה רשאי לכתוב כאן בכל דיון שתמצא לנכון, אתה יכול לכתוב דברים של טעם בנושאים שקשורים לליבך, אבל לא ייתכן שאתה תפציע פה רק כדי ללכלך או להביא כאן את משנתך הסדורה בכל הנוגע לפורטל הזה שבעצם כולנו כותבים בו וכולנו קוראים בו. אני לא מקבלת שכר על עבודתי ומי שיקשה עליי את העבודה כאן, אני אחסום אותו ללא סנטימנטים. באמת. לא מתוך איזו טינה אישית אלא רק לטובת הפורום עצמו והקוראים שלו.

לפלר151

New member
ועניינית

אני לא מדבר על התגובה הראשונה שמחקת (למרות שמאחרים ביקשת לנסח שוב לפני המחיקה ובמקרה שלי ממש לא...).

אני מדבר על התגובות שבאו אחרי זה שעל פי בקשתך לא נרשמו בהן אזכורים לפורומים מסוימים או שמות של מנהלי פורומים (בדיוק כמו שני החברה האחרים שהתגובות המתוקנות שלהם בהתאם להנחיות שלך נשארו...).

אבל את החלטת למחוק (זכותך) וגם לאיים עלי בחסימה (למרות שאת יודעת טוב מאוד שבשביל לחסום אותי צריך לחסום מעל 1000 ניקים וממש לא נראה לי שיש לך כוח וזמן להתעסק בזה...)

אה כן, נזכרתי בעוד עובדה פשוטה, זכותי המלאה להיות "סמוי" ולרשום רק מה ומתי שבא לי ואין לך שום אפשרות לומר לי מתי איפה וכמה אני צריך להגיב.

ויותר מזה, יש לי הרגשה שבמידה ולא הייתי רושם שום תגובה לפוסט לא היית מוחקת או מעירה לשני האחרים...
פוסידון ודיבבלעס, אני מתנצל שבגללי מחקו אתכם (או הטריחו אתכם לנסח תגובות מחדש)...
סליחה

שוב פעם אתה טועה ומטעה

אני הערתי לפוסידון ולדיבבלעס לפני שקראתי את הודעתך בכלל.
אבל, אין לי כח לדיוני הסרק האלו. בעוד הם ציינו את שם הפורום באותיות קטנות, אתה טרחת להדגיש את שם מנהל הפורום ולכן מחקתי מיד לפני שיקראו יותר ויותר אנשים.
ולסיום. אני לא חייבת דין וחשבון לאף אחד מעבר למה שכבר רשמתי.
יום טוב לך. ממש תודה שהצלחת להרוס דיון שיכול היה להיות מעניין ומפרה.

לפלר151

New member
איך בדיוק הצלחתי להרוס את הדיון ?

הרי רק התגובות שלי נמחקו... (ועוד תגובה או שתים ששורשרו אלי).

את התגובות האחרות אישרת לכתוב שוב, רק את התגובה המתוקנת שלי מחקת (ומן הסתם את מה ששורשר אליה) למרות שהקפדתי למלא אחר בקשתך ולא להזכיר שמות של פורומים או מנהלי פורומים (ולמרות זאת את המשכת למחוק וגם לאיים בחסימות...)

אז מה פה נהרס בדיוק ?
זה ששני אנשים רשמו שוב פעם את התגובה שלהם (על פי בקשת מנהלת הפורומים) זה אומר שהדיון נהרס ?

אולי זה שהגולשים הבינו שאסור לנהל דיון על פורומים (גם בלי להזכיר שמות) כי המנהלת תמחק אותם (או תבקש מהם לשכתב מחדש) הרס את הדיון... ???

ובכלל, איך בדיוק אפשר לנהל דיון רציני על מצב הפורומים וסגירתם בלי להביא דוגמאות ???

למעלה