אני אחד ולא הרבה,
כך שאין שום סיבה לדבר אליי בלשון רבים, ואני לא מנהל את הפורום, כך שאפילו אם היו לי "חוקים" להתנהלות הפורום, זה לא היה משנה, כי אין לי שום יכולת (או רצון) לאכוף את החוקים הללו. את שאלת אם "אסור" לשאול את יוסי אם הוא בריאתן., ואני מקווה שלשנינו היה ברור שאת לא באמת שואלת אם השאלה הזו עוברת על חוקים או תקנות רשמיים של הפורום, של "תפוז" או של המדינה. אז עניתי לך באותה המטבע, ש"אסור" - לא באמת אסור, כמובן, אלא לדעתי לא ראוי. דעתך היא שמותר וראוי לשאול את השאלה הזו; דעתי אחרת, והבעתי אותה. אין חוקים מוסכמים בפורום, ואין גם סנהדרין שעל פיהם יישק דבר. "אנחנו" גם לא מהווים קבוצה הומוגנית, ועם כל אחד מוותיקי הפורום ניהלתי בשלב זה או אחר בעבר ויכוחים נמרצים מאד. ייתכן שחלק מהאנשים בפורום מסכימים איתי שזה לא היה נאות. ייתכן עוד יותר שהרבה חברי פורום לא מסכימים איתי בכלל ולא מבינים מה אני קופץ. עד כאן בנוגע ל"אנחנו".ולגבי "אסור" עכשיו לגבי השאלה עצמה: השאלה "אתה בריאתן?" היא לא שאלה נייטרלית. היא שאלה שמטרתה לקטלג את הנשאל, ואנשים נוטים להגיב לא טוב לנסיונות לקטלג אותם. לדוגמא: אם אני שואל בפורום תחבורה ציבורית איך מגיעים לקרית ארבע, השאלה "אתה צפוני או דרומי?" היא לגיטימית כי היא תשנה את תוכן התשובה. אם, לעומת זאת, אני אשאל בפורום פוליטי שאלה על קרית ארבע, מי שישאל אותי "אתה ימני או שמאלני?" מראה שהוא לא באמת מנסה להתמודד עם השאלה או לענות עליה באופן ענייני, אלא בעצם שואל "הלנו אתה אם לצרינו?". ועכשיו צריך לשאול, לאיזה משתי הקטגוריות שייך נושא האבולוציה/בריאתנות? לצערי, למרות שהוא אמור להיות נושא נייטרלי, הוא דווקא נושא פוליטי שגורר איתו הרבה מחנאות, ולכן שאלת "אתה בריאתן?" יותר דומה לשאלה "שמאלני או ימני?" ופחות לשאלה "אתה צפוני או דרומי?".