פוסט

זה גם מה שהרבי אומר

כשכואב-צועקים
וודאי שאת צודקת. כולכם צודקים. הכל ידוע וברור כולל את כל תורות השלבים. אבל זה נתקע בשלב הידיעה ולא מחלחל. אווף מה אני בעצם רוצה מכם? לא יודעת אבל אתם עושים את זה מצוין.

Le Fay

New member
רק הצדקתי חששות משיפוטים מפספסים

(לדעתי לא בריא להתרפא מהם). ההצעה של המובחרת נשמעת לי כמו הסחת דעת יעילה באבוה, ועדיין רק הסחת דעת. מה שלא אוכל לומר לך, זה אם חיים של הסחת דעת יעילה הם פתרון די טוב או לא. לא שאין לי נסיון בזה, להפך. אבל כדי לשפוט צריך להכיר גם את החלופה.

בתש1

New member
זה התחכום בחיים

ככל שאדם חכם יותר הוא מוצא "הסחות דעת " מתוחכמות יותר שנותנות לו תחושה שלא מדובר "בהסחת דעת" ובלי הסחות דעת ,מזמן כולם היו מתאבדים. היה קשה להסביר..אבל זה בסדר אם לא הבנת.

Le Fay

New member
הבנתי ואת צודקת ש...

חלק מהשקרים לעצמנו אכן חיוניים להישרדות.

B a m b i

New member
לפעמים כל מה שצריך

זה לשבת על הרצפה עם ראש שעון על הספה, ובקבוק ג'ימסון ביד. רק לא לחשוב. רק לא לחשוב. מחר, הכל נראה כבר יותר טוב. (בנות קוראות לזה "מחזור"?)

לא.

לא כל דבר קשור למחזור. לפעמיים דברים הם הרבה יותר מורכבים. לפעמיים לוקח הרבה זמן לדברים להתהוות עד שאפשר להגדיר מהם. ומה הם לא. ושהסיבות של מצב רוח רגעי או חוויות מסוימות נשללות והתעוקה רק מתגבהת עד כדי חנק. זה הזמן להחליט שאי אפשר יותר ככה. לפני חמש שנים זה גרם לי לעזוב/להעזב מהבית. נראה מה יהיה הפעם.

כן.

כל דבר קשור למחזור. את תמיד נמצאת במחזור / לפני מחזור / אחרי מחזור. או שרק אני כך?
תהיי מודעת לגוף שלך. אולי את לא אוכלת טוב (ערך תזונתי?) / ישנה היטב וכו'. ישנה תאוריה כזו שכל הפרעה גופנית היא כתוצאה של הפרעה נפשית (ולהיפך), וזה נכון במידה מסויימת. יש קשר הדוק בין השניים. וודאי שזו לא ההסיבה למחשבות שלך, אלא שזו יכולה להיות הסיבה שאת מרגישה ~כך~ בעקבות המחשבות שלך. ובכל מקרה

It's Perfectly Normal...

כולנו צריכים אבא כזה כמו של ג'ים מאמריקן פאי שיודיע לנו שהכל נורמלי ורגיל ובסדר, ובלי שתיקות מביכות אחרי שאתה מספר לחברים, ולפי השתיקה שמשתררת אתה מבין שעשית משהו באמת מוזר. מין הורה כזה שגם אם זיינת דבר מאכל, או עוגה במקרה הוא יגיד לך שזה בסדר, אתה בן 16 וזה קורה לכולם. בקיצור מה שרציתי להגיד שזה נורמלי לגמרי, וזה קרה וקורה להרבה אנשים וגם לי. ואם את מאלה שנתינת שמות לבעיות עוזרת להם (כהיפוכונדרית, לי זה תמיד עוזר) אז אני רוצה להגיד שיש לזה שם וזה נקרא "דיסטימיה", מה שאומר דיכאון קל שנמשך תקופה ארוכה. ואם אני לא טועה איזה 80% מהאוכלוסיה (לפחות בארה"ב) סובלים מזה. ובעניין הטיפול, זה משהו שצריכים להגיע אליו מוכנים. אז את לא יכולה לדחוף את עצמך בכוח לזה. כשיגיע הזמן ותרגישי מוכנה, את תעשי את זה לבד. ובעניין הטיול, רעיון טוב. תמיד מומלץ ליסוע לכמה ימים לבד. לא בטוחה שתצליחי לפצח את הנוסחה בכמה ימים ובכל זאת, יכול להיות שבמהלכם, הנוסחה והפיצוח יקבלו פרופורציות אחרות והנוכחות שלהם תהיה פחות מטרידה. ובעניין הנוסחה לפיצוח, אני חושבת שזו עבודה של חיים שלמים. אתה כל פעם מבין משהו קטן, לפעמים ממשיך איתו הלאה לפעמים זורק אותו באחד הסיבובים וממשיך לחפש. לא כל נוסחה מתאימה לכל מצב, ולכל גיל, ועם השנים אנחנו ממשיכים לחפש את הנוסחה, לשנות אותה, להתאים אותה למצב הנוכחי, ולזרוק אותה בסיבוב הבא. ויש בזה משהו מנחם שאנחנו ממשיכים לחפש, כי זה אומר שאנחנו לא שוקעים בתוך שגרה ולא נמצא את עצמינו עוד עשר שנים תוהים לעצמינו מה לעזאזל עשיתי בעשר השנים האחרונות... אז אולי לא היה לנו טוב בכל אחת מהשנים, אבל לפחות חשבנו, וחיפשנו, וסבלנו ותהינו וניסינו לשנות, וניסינו דברים ישנים וחדשים, ומבחינתי, זו המשמעות של להמשיך לחיות. (אוף. זה נורא קלישאתי) ותסלחי לי אם לא אתייחס ברצינות לאיום שלך לחתוך, לא יודעת אם את הורידים, או סתם בסגנון "תעצרו, אני רוצה לרדת", זה לא נשמע רציני. לא עושים את זה ככה. ואפילו ה"לא רציניים" אומרים את זה כשהם עומדים על הגג של עזריאלי ולא כשהם יושבים בבטחה מול המקלדת...

לפני שיקפצו עלי כל הדקדקנים - תיקון טעות

לא יודעת מאיפה הבאתי את ה-80%, קרוב יותר ל-4%...

naty 1

New member
ואני שואל את עצמי

האם דיסטימיה היא מחלה של אלו שפשוט יכולים להרשות את זה לעצמם?! אין ספק שפרעה צדק באבחנה שלו - תכבד העבודה על האנשים ואל ישעו בדברי שקר. השאלה היא, האם העיסוק בצרכים האלמנטריים של החיים ובצורך לשרוד זה מה שנותן את הסיפוק והמשמעות, או שפשוט הפועלים קשי היום באפריקה כוכך מסכנים שאין להם אפילו את הלוקסוס לחשוב על דיכאון?! *** ואולי 'בזיעת אפיך תאכל לחם' היא בכלל לא קללה, אלא צורך חיוני בהענקת משמעות לחיים, ולאחר האכילה מעץ הדעת, לא ניתן היה לאפשר לאדם גם לאכול מעץ החיים וחי לעולם, הוא חייב משמעות של סיפוקים מיידים במובן של לשרוד באופן יומיומי. בלי סבל בעולם, בלי תחרות בין אנשים, בלי עשירים ועניים, בלי מלחמות, אולי בכלל לא היה כל טעם בחיים, כי אנחנו בעלי חיים שנועדו לחיות ולהאבק בשביל לשרוד ?! תחשבו על השעמום של בנאדם שלא צריך יותר לעבוד בחיים (ולא רק במשמעות של עבודה לשם משכורת), אין לו יותר בשביל מה לשאוף כי יש לו כבר את הכל, וגם הקלישאה של חופש וטיול בעולם נכונה, רק אם יש לך משו שממנו אתה לוקח חופש, ולא חוסר עניין קיומי, כי כבר יש לך את הכל, וגם לראות איך חיים אנשים אחרים כבר לא ממש מעניין, כי כבר אין לך מה ללמוד והחיים שלך מושלמים. אז אולי בכל זאת, אלוהים וחוסר הצדק שלו, בסוף היה יותר חכם מכולנו?! ואין משמעות, המשמעות היא להאבק כל הזמן על ההישרדות, ואין גם בשביל מה. זה עצמו הבשביל מה. המאבק על ההישרדות וההצלחות הקטנות, ומדי פעם שמש יפה שמחייכת.. צחוק של נער/ה מאוהבת, וחיוך של ילד קטן שיודע שלא משנה מה, אתה תמיד תהיה שם בשבילו כדי לאהוב

naty 1

New member
גם אני במתקנים

"ואני שואל את עצמי האם צדקת אז" i/o "ואני שואל את עצמי" אכן, בלי הצורך לתקן כל הזמן, למה לנו חיים?!

את בסדר את ../images/Emo13.gif

מסיכמה עם רוב מה שכתבת. אבל הגעתי למצב של לא יכולה להמשיך ככה. להתנווט להיות ניזונה מהתובנות הקטנות . מהפיצוחים הקטנים שמתבררים כלא אמיתים והשיבה הסיזיפית לאותו מצב עם רק עוד תחושות רעות של הלקאה עצמית וגיחוך אירוני (מעצמי ועל עצמי ורק על זה) נראה לי שהתכוונתי בלחתוך, לא את הווירידים אלא את המצב. למרות שאני חושבת שיש משהו מרגיע בלשמר את האופציה ההיא. או לפחות לא לפסול אותה לגמרי

naty 1

New member
היי את

אולי במקום להתבחשש, בואי למסע אופניים?! תפסיקי לחפור, מה שתוציאי זה רק חול ואולי קצת בוץ, וכבר אמרו חכמינו אין הבור מתמלא מחולייתו ולא כל שכן מחולייו.. היום יפה והשמש מחייכת, חייכי אליה חזרה. לא צריך לזה שום סיבה. מספיק יום יפה ונעים אחד כדי לדחות מאה תוכחות

ephi79

New member
אם אפשר לענות במקום המתבחששת,

אולי אתה תבוא למסע אופניים?

וואו! נשארתי בלי אויר.

אין לי עצות ושום תובנות או דברים חכמים להגיד. אבל החסרתי כמה פעימות כשקראתי את הפוסט הזה שלך ,כי הצפת לי אל מעל פני השטח מחשבות ותהיות שאני מנסה להטביע ולהדחיק מהסיבה הפשוטה שאין עצה ואין תבונה וכשאת חופרת בזה את באמת מגיעה למסקנה הפשוטה שאין בעצם טעם בכל זה. כי מה זה המרוץ הזה?לאן הוא מוביל אותי? ומה התכלית? ואיזו משמעות יש ,אם בכלל ,לקיום שלנו פה? ואני יכולה רק לחזור לתשובה היחידה שקצת איכשהוא מתקבלת על הדעת ועל הלב,שלי לפחות. ש"כל זה" שווה וכדאי בשביל אותם רגעי נצח ,רגעים קטנים של אושר ,של סיפוק עצמי,של אהבה,של חברות אמיתית,של עונג אינטלקטואלי ,של הארה ,של הנאה אמיתית.... ואני מאחלת לך שיהיו לך כמה שיותר רגעים כאלו. אוהבת אותך.

חלקיקה

New member
לסבלנים ובעיקר ל-נמאס להתבחשש

סליחה שכך אך לקריאת הודעתך נמלאתי תחושת הקלה מהולה בבהלה מצד אחד אני לא היחידה שמרגישה את הצורך המוטרף הזה אחר ייחודיות מצד אחר אך תאווה והשתוקקות לא לרצות את ההכרה הזו אך גם בהלה מעצם הידיעה שישנם עוד אנשים שמחפשים אחר הייחודיות הזו..ועכשיו אין אפילו את הנחמה הקטנה הבודדה הזו שהרצון והמודעות לרצון לייחודיות הוא הייחודיות בפני עצמה...כאן אני עוצרת במטרה להעביר לך משהו שאולי גם עליך יקל בשבוע האחרון ממש חטפתי דיכאון כמעט כשהגעתי להכרה סופית לכנות מוחלטת עם עצמי וראיתי עד כמה עשיתי דברים למען הבלטותי בעיני החברה...ומאז שהחלטתי להפסיק כמה שניתן איבדתי את ההכרה החברתית בקיצור רגשות לא נעימים , ומבלבלים הציפו אותי ואיתם הלכתי לישון וכן גם איתם התעוררתי בצהריים הלכתי עם עצמי לקניון לקנות כמה בגדים (משהו שהרה זמן לא עשיתי) ביליתי כמה שעות טובות עם עצמי לא במחשבות אלא בגשמיות מוחלטת לאחר שחזרתי לביתי חשתי פתאום כל כך טוב שקשה לתאר לא מקניית הבגדים מסתבר (דבר זה מאז ומעולם לא ריגש אותי) אלא מהיציאה לכמה שעות מהמחשבות האובססיביות עליי ועל העולם שכנגד..והתעסקות עם משהו חומרי לחלוטין.. קחי את עצתי נסי אותי אל תלכי לחופש של מנוחה ששם תימצאי את עצמך שוב מסתבכת מחשבתית אל תשקיעי עצמך בעבודה שאומנם זה משכיח מחשבות אך זה אינו דבר שכיף לעשותו עשי דברים פיזיים גשמיים שאת נהנית לעשות אל תחפשי פתרונות לעניות דעתי הם לא יבואו לא בשלה זה של החיים... בהזדהות עד כמה שניתן ובאהבה חלקיקה

יש לך כישרון כתיבה מרשים ב. נסי סיינטולוגיה:-

כתבת כמה משפטים שממש בא לי להתייחס אליהם: - מגורים ברחוב - אני מקווה שעכשיו את מסודרת. בכל מקרה, לפני שאת גרה שוב ברחוב (או כל מישהו אחר) תעשי לי טובה אישית, דברי איתי, ייתכן שאוכל לעזור. אם אוכל לעזור זה יעשה לי את היום (לפחות). - כתבת "להיות מה שאני מסוגלת אני לא אהיה" את לא צריכה להיות שום דבר מעבר למה שבא לך. לא בא לי לעשות מסלואו דידקטי, אז ברמה הבסיסית היה לנו לגור ברחוב, והיתה הצעה של מובחרת לשמוליק כזה גדול. במבי הציע אלכוהול (אם הבנתי מה זה ג'יימסון) ושוקולד חייבת לזוז

בתש1

New member
לפרוץ לפרוץ..

זה מה שנשאר.. או למות משעמום.. אפשרות ב' הגיונית יותר.

למעלה