פוסט

hemi32

New member
גברת פוסט הנכבדה .. נוסחה לדיכאון ..

מאד הזדהיתי עם כל מה שכתבת ולו רק מאחר והייתי במצבים כאלו וגרועים מהם בחיי .. ואם את אכן מחפשת את הנוסחה הבדוקה לדיכאון הרי שהיא נמצאת ממש בין המילים שלך, את כותבת 'כי להיות מה שאני מסוגלת אני לא אהיה. מהמון סיבות, חלקן תרוצים. אבל תירוץ הוא לא פחות ערך מסיבה אמיתית' ומוסיפה 'אבל אני לא מוצאת את הכוח או החשק להרים את הטלפון. לא רק לפסיכולוג, גם ללימודים וכבר התחלתי להתעניין ולהרשם. וזה נתקע. לא יודעת למה. אין לי כוח אין לי כוח לכלום' סוף ציטוט . אז זהו , שכאן ובדיוק כאן זה מתחיל .. המוח האנושי הוא בעצם מחשב את הנתונים שאת מכניסה לתוכו הוא גם יוסיף להוציא בדייקנות מוחלטת .. והוא עומד כל הזמן בקשר רצוף עם מה שאת באמת .. אין דבר כזה שלא תיהיי מה שאת מסוגלת להיות ! בעצם האמירה הזו את בעצם אומרת למוח שמקבל פקודה מקול פנימי שאומר אני רוצה להיות X לא ! אתה לא תיהיה X .. מה שקורה הוא שהמוח משכפל את הפעולה הזו להוראה מוחלטת לכל מה שבא מבפנים ואומר לו אל תעשה ! המוח לא יודע להבדיל בין מאוויים ורצונות ובעוד שמתוכך עולה הקריאה החנוקה כל העת להשתנות ולגדול ולהיות מה שאת מסוגלת להיות ואת מחניקה את הקריאה הזו הוא לומד להחניק דבר אחרי דבר ללא הבחנה והוא ישתק אותך עד המוות ! כן, כן, גם ללימודים נרשמת וזה נתקע , וגם לפסיכולוג אין לך חשק להרים טלפון , בקיצור הכל תקוע ואת לא יודעת למה, אבל אני יודע בדיוק למה כי לא ייתכן שתתקעי את עצמך ואת אישיותך ומצד שני יהיה לך אנרגייה לקום ולעשות משהו .. את קודם כל חייבת לתת ביטוי מקסימלי למה שאת , ואין תירוצים ואל תספרי לי סיפורים החיים לפנייך ואת מסוגלת להכל ! וכשאני אומר הכל אני מתכוון לה כ ל ! אני חותם על זה שהכל אפשרי, בכל מצב ובכל תנאי ובתנאי שתרצי ותגידי כן ! גם אם תיתקלי בקיר אטום המשיכי לנסות ולהגשים לעולם אל תתייאשי כי הייאוש הכי קטן גורר עוד ייאוש ואחריו עוד ייאוש כלבסוף הכל נופל עלייך .. כל דיכאון גדול התחיל עם משהו קטן שהלך והסתבך והסתבך עד ללא מוצא , והחכמה לתפוס את השד כשהוא קטן ולהילחם בו לפני שהוא שולח גרורות וזרועות ולופת את כל חיינו בדרך לאבדון .. הצבי לעצמך את כל הייעדים שלך מול העינים והתקדמי קדימה להגשמתם, גם אם זה יקח עשור או שניים או יותר התקדמי ! אל תוותרי לעולם לא תדעי מתי דברים ינועו קדימה .. אך לעולם אל תרימי ידיים .. אני יודע, קל מאד לדבר ולא קל לבצע, אבל אם רק תתני צ'אנס תראי מהר מאד שניתן גם ניתן לבצע . אנ ממש לא מסכים עם זה שמה שאת צריכה זו אהבה וכדו' אף שמוליק (תרתי משמע..) לא ישנה לך את תפיסת העולם ואולי ייקל לשעה, בדקי תמיד בכל עת של דכדוך על מה ויתרת כמה שעות קודם לכן או אתמול , לעיתים וויתור על סרט טוב או ארוחה טובה יגרור אחריו דיכאון ליום שלם .. וברגע שאת מזהה את הויתור הסתערי עליו ובצעי אותו או לפחות התחילי בביצועו ותראי איך משתחררים לך אנרגיות שלא הכרת .. זה הסוד ! (מישהו דיבר כאן על סוד ודת חדשה ... אז בבקשה
) ולפני שאת זורקת את זה כפסיכולוגייה בגרוש אנא נסי זאת ..

uri80

New member
זה יפה לראות המון סרטים מצוירים אבל רק שם

אנחנו מסוגלים ל"הכל". לא הכל תמיד אפשרי. אני האחרון שיגיד לך שלא צריך לשאוף למשהו ולחתור אליו אבל צריך להיות גם קצת ריאליים. אם תדפוק את הראש בקיר אטום כפי שהצעת, בטוח תצליח לעבור אותו מתישהו אבל יתכן שהיקום יתפוצץ לפני שזה יתרחש. כדאי להציג לעצמך יעדים ריאליים, כאלה שניתן להשיג ואז אכן ראוי להתמיד ולא להיכנע למהמורות שבדרך. הצבה של יעדים לא רציונליים עלולה להסתיים לרוב במפח נפש ואכזבה במקום בהצלחה. תכל'ס, הנקודה הכי חשובה היא לא לדחות דברים אלא באמת להתחיל, ומשם פשוט לא להפסיק בדרך. בסוף משיגים דברים.

הבעיה שלעיתים קרובות מידי

אנשים מבלבלים בין "יעד קשה" ל"יעד לא רציונאלי". ולעיתים יותר מידי קרובות משתמשים בזה כתירוץ למצב הרעוע.

a d y

New member
וואוו''' הלוואי עלי היכולת לבטא../images/Emo2.gif

את פשוט ברורה בכתיבתך, וכמה שזה יפה, זה גם מומחש ו...קצת 'בלשון המעטה' צובט, הצלחת להכניס אותי לסיטואציה, למרות שמשלי יצאתי לא מזמן.... אני אמנם לא מאמינה בטיפולים פסיכולוגיים, אבל, אני כן מאמינה בטיפול עצמי, זה טוב כך המודעות הזו, כמו שכתבה כאן מישהי/ו (שתסלחו לי שאיני זוכרת) שאז החוויה היא חוויה, אהבה היא אהבה וכל ריגוש מרגיש במיוחד... אז בדרכך שלך - מצאי את ההצלחה

בתש1

New member
מזה אומר לא מאמינה בטיפולים פסיכולוגים?

ומה זה טיפול עצמי? ללכת לפסיכולוג זה לא חלק מטיפול עצמי??

פוסט הפוסט

אחרי שקראתי, הרגשתי שיש לי הפרעות קשב וריכוז, קודם ידעתי שיש לי, אבל לא רציתי לדבר על זה, והכחשתי. עכשיו זה יצא החוצה. משום מה לא יכלתי לסוע, אז אני יורד לאילת, עולה לגג, קופץ ממנו, נופל על יאכטה בדיוק על שתי שבדיות, כל אחת מחביאה בעמק הסיליקון 2 בירות, אני מעדיף את הקולה, והוסף כבר לא ייחודי ומצעמם. רק מה, בסוף עוד יכתבו עלי בספר היסטוריה, כי אני אמצא בקרקעית ים סוף על ידי צוללן בשנת 2513 כשעלי שכבות אלמוגים. אני אחשב לתופעה על טבעית, ויהיו מחזירים בתשובה שכבר יעשו ממני מטעמים, ויראו שאני כתוב בגמרא. אז אני ארגיש חשוב, ובכלל מה זה משנה אם זה יהי אז, הרי כאן ועכשיו זה אותו דבר. אנחנו אותם אנשים כמו שהיינו בפולין לפני השואה, ונבוכדנאצר בכלל שיחק אתי ועם שמעון פרס בגן. בחיי שנכנסתי לזה עמוק, ככה אמר הרבישלי טא, "אנחנו מעל הזמן". ובעזרת השת נעשה ונצליח. אני לא מציע לכבוד המתבחששת/רכובת/עלמת דברים בסגנון המוכר, אני מציע לך להצטרף לגדוד הנשים של חללי אל אכסא ולהרויח חיי נצח! כי אם חייים אפשר להתאייד כל יום, במחשב בדיבור ובמעשה.

סגולה גדולה להצמחה

ישמע אביב גפן כל יום י"ב פעמים ירח מלא האוסף,דיסק 1 7 , לילות לבנים, יומן מסע - עורי עור, ואח"כ לבכות אתך, סוף העולם וגומר. ויקויים בנו "כאן זרעתי התחלה, שם קצרתי משפחה" אמן.

למעלה