פוסט נהדר של רונה סגל, תסריטאית 'שש פעמים'

אבל הוא הרי היה חופשי לטוס לאירופה

לפגישות עבודה. זה לא שהוא הוחזק במאסר כל התקופה של המשפט. השופט כעס כשפולנסקי נראה נהנה באירופה בזמן שהוא אמור לעבוד. זה הרי הסיפור לא?
אתה טוען שבעצם אחרי זה רצו לשים אותו בכלא מחמיר?
 

מיכאל1411

New member
ממה שהבנתי

הוא מצא פירצה בחוק ויצא לחופשה קטנה מהמוסד וניצל זאת להימלטות מתחומי ארה''ב. גורמים רבים טענו עם השנים שהשופט
היה לא מקצועי, שנוי במחלוקת והיו תקדימים לכך. כאמור, גם הנאנסת לא אהבה בכלל את ההתנהלות שלו כלפיה וכלפי פולנסקי בזמנו.

אין בעיה שהיו פוסקים לו עונש חמור בכלא, כל כלא. הבעיה הייתה בניסוי החברתי המפוקפק אליו החליט השופט להכניס את פולנסקי,
לתת לו לחכות בין רוצחים ולא שפויים במקום להחזיק אותו במתקן כליאה עפ''י נהלים רגילים. אז ערן שוגה לראות זאת כהנחת סלב כי זה הפוך.
 

מיכאל1411

New member
היו, כך אמרו

אבל פולנסקי הגיע לשם עם חשד לעבירה ראשונה בחייו ועם מטען נפשי כבד. האסירים שם היו עם עבר פלילי עשיר.
 
אני לא מבינה איך הדבר הזה מסתדר הגיונית

יש גם איזה דוקו שהוא מאוד פרו פולנסקי שיצא כבר לפנ ידי הרבה שנים שפירט הרבה מה קרה במשפט. ושם טענו שהשופט נתן לפולנסקי להמשיך לעבוד והוא לא באמת ישב בכלא אלא באיזה מעצר בית, והסביר לשופט שכדי להמשיך את עבודתו כבמאי הוא חייב לנסוע לפגישות לאירופה והוא אכן נסע לשם. הכל באישור השופט.
הבעיה היתה שהיו תמונות פפרצי של פולנסקי סועד להנאתו בחברת אנשי מקצוע והושפו ראה את זה כפגיעה בתנאי המשפט. אם הוא נסע לעבוד הוא לא אמור להנות וכו' וזה הכעיס אותו ואז יצאו שמועות שבמקום לתת לו עונש של מאסר על תנאי בלבד כמו שהובטח לו, השופט כנראה יכניס אותו לכלא פול טיים ולכן פולנסקי מעולם לא חזר לארה"ב.
איפה בשלב הזה נכנס ניסוי נוראי שהשופט הכניס את פולנסקי ומתי הספיקו בכל התהליך הזה לשים אותו בכלא כל כך נורא בהתחשב בזה שהוא היה באירופה?
אני מחפש את ההגיון בטיעון הזה ואני לא מצליחה למצוא בינתיים.

לגבי הנאנסת. מעולם לא שמעתי שהיא אמרה מילה על המשפט, היא כן אמרה שהיא מבקשת מהתקשורת לרדת מזה ושהיא היום סולחת לו. אבל הבעיה היא שהחברה, התקשורת ווטאבר חושבים שבזה שנאנסת, שאלוהים בעצמו לא יודע עם מה היא נאלצה להתמודד לאורך השנים ואיזה צלקות יש לה מהמקרה, סולחת לאנס שלה, זה אומר שגם אנחנו צריכים מבחינה משפטית או חברתית וזה דברים שונים לחלוטין.
בבקשה בחייאת אל תקחו את ההערות שלה על הנושאא כמשהו שהוא מעבר למישהי שנפגעה בגיל צעיר מדי כדי להבין מה קרה לה ובעצמה מנסה להתמודד עם מה שקרה
 

מיכאל1411

New member


בכל מקרה, אמרו שמערכות התקשורת והמשפט באותו זמן דאגו לעשות רצח אופי לשניהם כשעוד היו חשדות בלבד.
מה שאמרת על השופט והאישור לפולנסקי להיות באירופה, לא יודע איך זה היה, נשמע מעניין.
 
כן אדם שבור או לא

מה שהוא עשה זה לא בסדר. ואם הוא לא היה "סלב" ובמאי על כך מוכשר לא היינו חושבים לרגע אם צריך לתת לו הקלות או לא.
האמת העצובה היא שבחברה שלהו האג'נדה של הקורבן המיני תמיד נדחקת הצידה כלא חשובה ומשמעותית מספיק וזה אחד המקומות שהכי קל לנו חברתית לתת בו הקלות.

פגיעה מינית היא הדבר הקשה ביותר שיכול לקרוא לאדם. היא מצלקת את הנפש ופוצעת את האדם ומחלקת אותו לשני חלקים ורק בחלק מהמקרים ניתן לנסות להרכיב את הנפגע בחזרה לאדם שלם.
זה משהו שאשת מקצוע עם הרבה שנים נסיון בתחום אמרה לי.
תחשבו על זה פעם הבאה כשיש איזה פולנסקי שנורא כואב לנו על הסבל שלו
 

מיכאל1411

New member
פולנסקי אכן היה זקוק לטיפול

הוא לא היה אנס קלאסי עם תאווה פדופילית פסיכופטית וכאלה ראויים לעונש מוות מבחינתי.
הסבל שלו גרם לסבל של מישהי אחרת וזה מה שעצוב. חבל שהוא לא מצא לנכון כן ליטול על עצמו אחריות ועונש,
כי בדוקו הוא דיבר על המסביב ולא על המעשה עצמו.
 
מה נהדר בפוסט הזה?

מלא מלא שטויות.
את שש פעמים עוד לא ראיתי, לא יודעת אם אני אראה אז אין לי מושג כמה הוא צדקני או לא יודעת מה. אבל פה מה שהיא אומרת ממש מעצבן, מה שגם לא נכון לרגע לשים את כל האנשים האלו בקבוצה אחת ובתור אחת שעשתה סרט על אונס הייתי מצפה ממנה שתשים אנס מורשע בצד אחד, ואדם שדיבר דברים שלא נראה לה לעניין בצד אחר.

זילבר תרם רבות למוזיקה לאורך השנים, היסטורית במיוחד אין לי באמת מושג מה הוא עושה בשנים האחרונות. אבל אין ספק שתרומה הוא נתן לקידום המוזיקה בארץ, בלי קשר אם הוא אוהב הומואים או לא או ימני או שמלאני או לא יודעת מה, אנחנו מדינה שיש בה חופש דיבור וכל עוד הוא לא עשה שום מעשה נגד אדם או החברה, זכותו להגיד מה שבא לו, וזכותה של אקום לתת לו פרס על תרומתו למוזיקה, דבר באמת לא קשור למה יש לו או אין לו להגיד למדינה או לתושביה.

לגבי פולנסקי ואלן. פולנסקי הוא אנס מורשע שגם הודה במעשיו. אלן לא אנס כנראה, גם אם היה משהו כנראה מדובר במשהו קצת שונה, ובכל מקרה לא מדובר במשפט ובהרשעה ובמס' קורבנות וכו'. ומכעיס אותי שדווקא היא מכניסה את הכל למשפט אחד כאילו כל האנשים האלה באותה מקשה ביחד עם אדם שהודה באונס.

לא מבינה מה ראית בחתיכת טקסט הזאת. ברברת לא ברורה, ואיך הופמן נכנס לשם בכלל לא ברור.

אישית אגב קשה לי עם סרטים של פולנסקי ולא תמיד אני יכולה להפריד יצירה מהיוצר. לא מסוגלת למשל לראות משהו של מל גיבסון מאז אותן יציאות אנטישמיות שלו. ונשק קטלני היה מהסרטים שהכי חרשתי עליהם בצעירותי, לא מסוגלת להתקרב אליו ולא מוכנה לשבת בשום סרט שהוא איכשהו שותף לו.
פולנסקי זה אחרת כי זה באמת ותיק יותר וישן יותר וגם אין מה לעשות מדובר באמת באחד הבמאים הגדולים, אבל קשה במהלך צפיה לשכוח ממה שהיה שם בעברו.
לגבי אלן, אני בדילמות עם עצמי מאז שהפרשה דוברה עכשיו והבעיה העוד יותר גדולה היא שאין תשובות חד משמעיות לאף כיוון. מצד אחד הוא התעלל מינית בבת של פארו מצד שני פארו הכניסה לה את זה לראש וזה לא נגמר ויש דעות לשני הכיוונים והאמת היא שבסופו של דבר אין לנו וסביר להניח גם לא יהיה לנו אף פעם מושג מה קרה שם.
קשה לי עם זה כי יש לנו נטיה כחברה להשתיק את הנפגעת ולא להקשיב לה כי היא מדברת שטויות ומגזימה ונסחפת וממציאה ובכלל רצתה את זה וזה לא בסדר להמשיך לעשות את זה. מצד שני...לא יודעת, לא שמעתי על אף מקרה אחר איתו בנושא הזה, ופדופילים, אם הוא אכן כזה, לרב לא נעצרים בקורבן אחד בודד, ובסרטיו הוא מציג נשים בצורה די חיובית או לפחות אמיתית נורא ואפילו מפרגנת ולא משטיח אותן או מבייש אותן ליד גברים שבכלל הופך את כל המצב הזה לעוד יותר טעון. אז בכלל אין לי מושג מה לחשוב כאן.
בלי קשר מי צודק אלן או פארו, מה שברור מעל כל ספק זה שאת הילדה הזאת תקפו בין אם זה היה אלן שאכן עשה לה משהו ובין אם זאת היתה פארו שהכניסה לה את זה לראש.
בינתיים אני בוחרת לא להתייחס לזה ולהמשיך להנות מהיציאות שלו כרגיל, למרות שברור לי שאם היה מדובר בכל סיטואציה אחרת בה היה עולה לתקשורת סיפור שילדה מאשימה את אביה החורג שתקף אותה מינית והאבא בתגובה טוען שהאמא המציאה את זה, לא הייתי לרגע חושבת שהבת משקרת.
 

מיכאל1411

New member
כמו שהיא כתבה

זה היה למעשה הספד להופמן, דרך הבעת דעה נחרצת על אמנים אחרים. זכותה להביע דעה כזו, לא הסכמתי עם הכל אבל
חשבתי שזה ראוי לדיון, איך אנחנו תופסים ומתייחסים אמן אל מול האמנות שלו. ומסכים מאוד עם הפסקה האחרונה שלך.
 
למעלה