מה נהדר בפוסט הזה?
מלא מלא שטויות.
את שש פעמים עוד לא ראיתי, לא יודעת אם אני אראה אז אין לי מושג כמה הוא צדקני או לא יודעת מה. אבל פה מה שהיא אומרת ממש מעצבן, מה שגם לא נכון לרגע לשים את כל האנשים האלו בקבוצה אחת ובתור אחת שעשתה סרט על אונס הייתי מצפה ממנה שתשים אנס מורשע בצד אחד, ואדם שדיבר דברים שלא נראה לה לעניין בצד אחר.
זילבר תרם רבות למוזיקה לאורך השנים, היסטורית במיוחד אין לי באמת מושג מה הוא עושה בשנים האחרונות. אבל אין ספק שתרומה הוא נתן לקידום המוזיקה בארץ, בלי קשר אם הוא אוהב הומואים או לא או ימני או שמלאני או לא יודעת מה, אנחנו מדינה שיש בה חופש דיבור וכל עוד הוא לא עשה שום מעשה נגד אדם או החברה, זכותו להגיד מה שבא לו, וזכותה של אקום לתת לו פרס על תרומתו למוזיקה, דבר באמת לא קשור למה יש לו או אין לו להגיד למדינה או לתושביה.
לגבי פולנסקי ואלן. פולנסקי הוא אנס מורשע שגם הודה במעשיו. אלן לא אנס כנראה, גם אם היה משהו כנראה מדובר במשהו קצת שונה, ובכל מקרה לא מדובר במשפט ובהרשעה ובמס' קורבנות וכו'. ומכעיס אותי שדווקא היא מכניסה את הכל למשפט אחד כאילו כל האנשים האלה באותה מקשה ביחד עם אדם שהודה באונס.
לא מבינה מה ראית בחתיכת טקסט הזאת. ברברת לא ברורה, ואיך הופמן נכנס לשם בכלל לא ברור.
אישית אגב קשה לי עם סרטים של פולנסקי ולא תמיד אני יכולה להפריד יצירה מהיוצר. לא מסוגלת למשל לראות משהו של מל גיבסון מאז אותן יציאות אנטישמיות שלו. ונשק קטלני היה מהסרטים שהכי חרשתי עליהם בצעירותי, לא מסוגלת להתקרב אליו ולא מוכנה לשבת בשום סרט שהוא איכשהו שותף לו.
פולנסקי זה אחרת כי זה באמת ותיק יותר וישן יותר וגם אין מה לעשות מדובר באמת באחד הבמאים הגדולים, אבל קשה במהלך צפיה לשכוח ממה שהיה שם בעברו.
לגבי אלן, אני בדילמות עם עצמי מאז שהפרשה דוברה עכשיו והבעיה העוד יותר גדולה היא שאין תשובות חד משמעיות לאף כיוון. מצד אחד הוא התעלל מינית בבת של פארו מצד שני פארו הכניסה לה את זה לראש וזה לא נגמר ויש דעות לשני הכיוונים והאמת היא שבסופו של דבר אין לנו וסביר להניח גם לא יהיה לנו אף פעם מושג מה קרה שם.
קשה לי עם זה כי יש לנו נטיה כחברה להשתיק את הנפגעת ולא להקשיב לה כי היא מדברת שטויות ומגזימה ונסחפת וממציאה ובכלל רצתה את זה וזה לא בסדר להמשיך לעשות את זה. מצד שני...לא יודעת, לא שמעתי על אף מקרה אחר איתו בנושא הזה, ופדופילים, אם הוא אכן כזה, לרב לא נעצרים בקורבן אחד בודד, ובסרטיו הוא מציג נשים בצורה די חיובית או לפחות אמיתית נורא ואפילו מפרגנת ולא משטיח אותן או מבייש אותן ליד גברים שבכלל הופך את כל המצב הזה לעוד יותר טעון. אז בכלל אין לי מושג מה לחשוב כאן.
בלי קשר מי צודק אלן או פארו, מה שברור מעל כל ספק זה שאת הילדה הזאת תקפו בין אם זה היה אלן שאכן עשה לה משהו ובין אם זאת היתה פארו שהכניסה לה את זה לראש.
בינתיים אני בוחרת לא להתייחס לזה ולהמשיך להנות מהיציאות שלו כרגיל, למרות שברור לי שאם היה מדובר בכל סיטואציה אחרת בה היה עולה לתקשורת סיפור שילדה מאשימה את אביה החורג שתקף אותה מינית והאבא בתגובה טוען שהאמא המציאה את זה, לא הייתי לרגע חושבת שהבת משקרת.