פוסט נהדר של רונה סגל, תסריטאית 'שש פעמים'

black scar1

New member

lollapalooza

New member
זה יפה שהיא כבר חרצה את דינו של וודי אלן

אריאל זילבר ממש לא "הקדיש את החיים שלו לדברים אנטי חברתיים". איזו הגזמה פרועה. אריאל זילבר התבטא בנושאים מסוימים בצורה שצרמה לרובנו וזהו על העניין עם יגאל עמיר אני לא אסלח לו, ואת הסיפור ההומופובי שמענו מרבים אחרים בעבר. (ואגב, מאיר אריאל התבטא בצורה הומופובית ביותר זמן לא רב לפני מותו, וכל הסערה שככה בשניה שהוא מת והפך קדוש)
אבל לא לתת פרסים? למיטב ידיעתי, רומן פולנסקי ממשיך לקבל אותם. והוא עבריין מין מורשע ונמלט. למה לא לתת לזילבר?

אייל גולן הוא לא "מפעל להנצחת הבינוני". הוא מפעל להנצחת הנמוך והדוחה. המשפט הזה הוא עלבון לבינוניים.

מיכאל1411

New member
פולנסקי

בדוקו החדש שנעשה עליו האירו על המון פרטים. הוא לא נמלט. מה שקרה הוא שהוא היה חלק מניסוי פסיכולוגי חדש
עליו החליט השופט ופולנסקי לא יכול היה לשאת להיות בין אסירים פסיכופטיים במוסד מפוקפק בעודו מחכה למשפט.
גם הקורבן אמרה שהיא עד היום הרבה יותר כועסת ולא סלחנית כלפי מערכת המשפט באותה תקופה.
סליחתה לפולנסקי הייתה בשידור חי. המעשה נעשה והוא חמור מאין כמוהו, פה אין הטלת ספק.

lollapalooza

New member
נו באמת

הבן אדם מורשע באונס, אין לו שום זכות לבחור איזה עונש מגיע לו ואיזה לא.

ערן1987

New member
אוי, רומנוש לא היה "יכול לשאת להיות בין..

אסירים פסיכופטיים במוסד מפוקפק בעודו מחכה למשפט"? boo-fucking-hoo! אני בטוח שהוא היה הבנאדם הראשון בהיסטוריה שנהנה מהמצב הזה.

הנחת סלב, זה מה שזה.

מיכאל1411

New member
זה היה הליך לא תקין ועל דעת השופט בלבד

פולנסקי היה אדם שבור מנסיבות חייו ולזרוק אותו כשהוא ממתין לפסיקה לאיזה מוסד עם פסיכים שרצחו וכו' זה באמת תמוה.

ערן1987

New member
הנחת סלב היא הנחת סלב

אני מדבר על זה שהוא כל כך סבל בכלא - יש מישהו שנהנה מזה? במיוחד אנשים שלא באו מעולם הפשע, כאלה שלא מכירים אותו מקרוב, הם יכולים "להנות" מזה? ברור שלא. אז במה רומן פולנסקי שונה מהאדם הממוצע שנשלח לכאלה מסיבות כאלה ואחרות?

מיכאל1411

New member
אתה מחמיץ את הנקודה

כמו שאמרתי, השופט הפעיל שיקול דעת שגוי ובחר לשלוח את פולנסקי - אדם ללא כל עבר פלילי ויתרה מכך עם עבר קשה מאוד -
למוסד טיפולי שמונה רוצחים ולא שפויים, בעודו ממתי למשפט, כחלק מהליך ניסיוני חדש ושנוי במחלוקת. זו הבעייתיות.
אז בטח שהוא ירצה להימלט. אבל אף פעם לא הבנתי את עניין ההסגרה, זה מראה על צביעות של מדינות באמתלה קלושה של לאומנות.
אדם אשם ונמלט - תסגירו, אין פה על מה לחשוב בכלל.

ערן1987

New member
כל. אדם. ממוצע. אחר. היה. רוצה. לצאת. משם.

אתה לא? תקרא לזה ניסיוני, שנוי במחלוקת, בעייתי, איך שתרצה.

הנחת סלב היא הנחת סלב - ורומן קיבל אותה כמו גדול.

מיכאל1411

New member
הוא קיבל הפוך - מהיותו סלב זרקו אותו למקום

לא לו.

חוץ ממנו, אדם ללא עבר פלילי ווטסאובר, המוסד כלל כמו שאמרתי לך פעמיים ויותר רק רוצחים ואנשים לא שפויים.

ערן1987

New member
מה זה "מקום לו לא"? מה זה הדבר הדבילי

הזה שאמרת כרגע תגיד לי? יש אנשים שבתי כלא הם משהו שכן מתאים להם?

נו באמת.

מיכאל1411

New member
בזמן שהוא חיכה להחלטת שופט

הוא היה אמור להיות במתקן כליאה רגיל ולא במוסד לפסיכופטים.

lollapalooza

New member
סליחה, כן?

אבל פושע שהורשע בעבירת מין, לא נמצא בעמדה שבה הוא יכול להגיד "אני לא אמור להיות כאן, אני אמור להיות כאן" או "זה הוגן וזה לא הוגן". היה צריך לקבל את העונש, כמו שהוא, ולנסות לערער כמו כל אחד אחר וכמו שהמערכת מאפשרת לו. ה"פתרון" שבחר לעצמו הוא בלתי נסלח.

ואגב, אם נחזור לדיון המקורי - גם אם נניח רגע לעניין הבריחה, עדיין מדובר בפושע מורשע שהמשיך לנהל קריירה משגשגת ולקבל עליה הכרה, שבחים ופרסים.

מיכאל1411

New member
הדס, אני מדבר לפני הרשעה

התנהל משפט. בינתיים, פולנסקי נשלח למוסד טיפולי ניסיוני עד אשר יהיה פסק דין מוכן. הוא היה אמור עפ''י נהלים להישלח למתקן כליאה.

והמשפט האחרון שלך - מסכים. אז מה נעשה עם זה? אני אומר בגלוי: היצירות של אלן ופולנסקי נפלאות ברובן. היצירות.

lollapalooza

New member
אז את אותו דבר אפשר להגיד גם על זילבר

עם כל הכבוד להצהרה של גברת במאית מראש השרשור.

ופולנסקי ברח אחרי קביעת גזר הדין שלו, ולפני קביעת העונש. הוא יכל לנסות לטפל בזה בצורה מקובלת, ובכל מקרה אין שום דרך שבה אני אצדיק את הבריחה שלו.

מיכאל1411

New member
פולנסקי אמר

אם היו לפי נהלים שמים אותו במתקן כליאה כשהוא ממתין לפסיקת דין ולא תוקעים אותו במוסד טיפולי, הוא היה נשאר ומקבל עונשו.
זוהי טענתו, אין לי איך לדעת אם אכן היה כך. כי בדיעבד הוא אנס מורשע נמלט.

lollapalooza

New member
אז מה אם הוא אמר.

הבן אדם לקח את החוק לידיים, כי משהו לא נראה לו בעונש. לא מקובל בשום צורה.

למעלה