פוסט מודרניזם

oren29at

New member
שאלת שאלה רטורית, אבל זאת שאלה פתוחה לגמרי

ויש שאלות נוספות שאם תהרהר בהן, אולי תמצא מימד נוסף במוזיקה של הפיקסיז, שאתה מכיר כל כך טוב:

- למה פראנק בלאק קרא לעצמו בשם בדוי?
- האם ההפרדה בין הפרסונה האישית לאמנותית אצלו השפיעה על המוזיקה שהוא כתב? ואיך?
- למה הלייבל 4AD, שידוע בבחירה קפדנית מאד של מוזיקאים, החתים דווקא את ה"פיקסיז"?
- האם יכול להיות שיש היזון מסוים בין הפיקסיז לבין אמנים אחרים שהיו חתומים בלייבל הזה באותה התקופה?
- יכול להיות שההצלחה המסחרית שלהם בסוף שנות השמונים/תחילת התשעים היא סוג של תאונה? יכול להיות שהיא לקחה את המוזיקה שלהם לכיוון אחר מזה שתוכנן?
- מה אתה לומד מעטיפות האלבומים שלהם?

השאלות, כאמור, פתוחות. לא בטוח שיש תשובות בעלות משמעות, או תשובות בכלל\ ובכל מקרה אני לא מכיר או אוהב את הפיקסיז מספיק כדי לשער השערות משלי. אתה, לעומת זאת...

droriko

New member
אוהב את הפיקסיז

אבל אף פעם לא התעמקתי בבלאק הבן אדם, שזה כנראה מה שמבדיל אותו מגאגא, שהוא לא מנסה לדחוף את הפרסונה שלו(או את הדימוי שלה) לכל חור. הוא פשוט עושה רוקנרול וזהו.

droriko

New member
אבל אני אענה לך בכל זאת על שאלה אחת

שכן קשורה למוזיקה שלו. לא אני לא חושב שההצלחה דוליטל מיתנה את בלק. לא רק שהוא לא ניסה לשמר את ההצלחה,כמו שהרבה אמנים עושים,אלא הוציא מיד אחרי זה אלבום שונה לגמרי. פתאום הבן אדם נדלק על מוזיקת גולשים והוציא אלבום שלם שמבוסס על זה (עם החיספוס הפיקסיזי כמובן) אני מדבר על BOSSANOVA, לדעתי אלבום הרוק הכי גדול אי פעם. גם אחרי שהפיקסיז התפרקה(היא למעשה לא התפרקה כי היא ממילא היתה להקה של איש אחד) בלק נשאר נאמן למוזיקת השוליים ואף פעם לא ניסה להתחנף יותר מדי, כנראה אבל שזה עלה לו בלא מעט כסף אם בסופו של דבר הוא הוא התאחד מחדש עם אנשים שהוא לא מסוגל להיות איתם על אותה במה(אגב למרות שהפיקסיז התאחדו בלאק לא זנח את קריירת הסולו,והיא איתנה מתמיד)

oren29at

New member
שוב פעם- הוא לא

הוא לא "עושה רוק'נ'רול וזהו". הוא עובד קשה על תדמית כזאת, זה כן.

oren29at

New member
בחו"ל אולי

בארץ כל מעלית היא פלטפורמה לדו שיח קולני בין שני אנשים שנמצאים משני צידיך, מתעלמים מקיומך הפיזי ביניהם, פלוס שיחת טלפון בסגנון עדות ה"משה מה זה, מה זה משה" בווליום של כורז באיצטדיון פוטבול.

איך אפשר לשמוע מוזיקה ככה?

הנה קטע קצר של מוזיקת מעליות בחו"ל

http://youtu.be/I7rCNiiNPxA

noosh

New member
זה יתחיל להיות קשור

כשתתחיל לקשר מוזיקה לעולם שבחוץ, ולהבין שהיא לא נוצרת באולפן וזורמת ישירות לאוזניות שלך או לחלל החדר, וגם אם כן - אז אתה עדיין כנראה מסתכל על העולם הזה והולך מסביב ורואה שלטי חוצות ופרסומות וקורא עיתונים ואולי מכיר איזו יצירה או שתיים בתולדות האמנות ושמעת על דתות וכו׳ וכו׳.
אתה הבאת בהודעה המקורית שלך אמניות שפועלות בתחום הפופ (או תתי-סגנונות שלו, אבל כולן פועלות בתחום המוזיקה הפופולרית בימינו) ועל זה מגיבים. אי אפשר להזכיר גאגא ולהתייחס למוזיקה טהורה, כי גאגא בעצמה לא יוצרת מוזיקה ״טהורה״, היא לא מתיימרת אפילו, ולחפש אצל גאגא רק את זה ולבוא ולהתלונן ש״זה גרוע״ זה לפספס את כל הפואנטה.
הביטלס לא היו רק מוזיקה בחלל סגור, הם היו הרבה תקשורת, פופ, מרצ׳נדייז, תכניות טלויזיה, עטיפות אלבומים, הפגנות, מאבקים, אפשר לדבר על הביטלס בלי לדבר על Revolution? על ההיפים? על מייק לאב נוט וור? אני בספק. זו לא תחרות מי יותר חשוב או יותר מפורסם או יזכה להכרה גדולה יותר בסוף (כי אין סוף, אנחנו הרי פסיק פה). גאגא והביטלס בכלל לא על אותה המשבצת, ולא מטעמי ״איכות״.

droriko

New member
מה שאת אומרת היה נכון

אם הביטלס היו מנסים להדביק את עצמם בכח לאופנת ההיפים. המוזיקה שלהם גם אם היא מתכתבת לעיתים עם תרבות ההיפים היא הרבה יותר גדולה ממנה. בגלל זה להקות כמו ג'פרסון איירפליין נתקעו בתקופה ההיא, בעוד הביטלס עשו מוזיקה על זמנית שאי אפשר לשייך אותה לתקופה כזאת או אחרת,מוזיקה שהיא פופולארית מאד עד היום, וקהל המאזינים שלהם נרחב בהרבה משל כמה סטלנים, כולל היאפים הכי גדולים. (אגב גם האלבומים שלהם שהתכתבו עם הרוק הפסיכדלי כמו סרנג'נט פפר הם לא באמת אלבומי פסיכדליה, מה גם ששני האלבומים האחרונים שלהם לא קשורים לפסיכדליה בשום צורה)

עטיפות אלבומים- העטיפות של שלושת האלבומים האחרונים שלהם היו אמירה עוקצנית נגד הצעקנות של עטיפות תקליטים(שכמו שאמר רע מוכיח זה לא יותר מהנייר הזה שמגן על התקליט מלהישרט)
אם זה אלבום שכולו צבע לבן, ואם זה עטיפה שרואים את החבר'ה הולכים במעבר חציה(כאילו WTF)

מרצ'נדייז-אם הכוונה היא בובות או תמונות של חברי הלהקה,אז הם בטח לא ראו בזה אמנות אלא דרך לעשות עוד כסף(או שאולי המנהלים שלהם ראו) הם בטח לא ייחסו לזה כזאת חשיבות כמו שמייחסים לעירום של גאגא, ואף עיתון לא ניסה לעשות לזה ניתוח אינטלקטואלי-כעלק. הביטלס של חצי העשור השני היו קודם הכל ולסיום מוזיקאים גדולים.

אגב את זה שהם בחרו להפסיק להופיע לא ציינת , זה לא ממש תואם להקה שהתדמית חשובה לא יותר מהכל. תארי לך את ליידי גאגא שגוזרים עליה חודש בלי הופעות?

droriko

New member
חוץ מזה

תבדקי כמה אנשים זוכרים את המרצ'נדייז של הביטלס(חוץ מאלה שקנו אותם כשהיו ילדים) לבין כמה אנשים שזוכרים את המוזיקה שלהם?

droriko

New member
אני גם לא יודע על איזה הפגנות את מדברת

הם לא היו להקה פוליטית

noosh

New member
סליחה, לא ניסחתי את עצמי כמו שצריך

לא התכוונתי לומר שהביטלס פעלו כמו שגאגא פועלת (כלומר, שהם ניסו להדביק את עצמם לתרבות ההיפים או יצאו להפגנות), אלא שהמוזיקה שלהם "נדבקת" לקונטקסט רחב יותר.
אני קצת מרגישה שאתה מזמין מנה אסייתית במסעדה איטלקית ומתפלא שאתה מקבל אנטיפסטי ולא ירקות מוקפצים בטריאקי. אמנם יש הרבה השקות בין סגנונות מוזיקליים ו"פופ" זה לא רק סגנון, אבל בעוד שגאגא מייחסת חשיבות למסביב וכן יוצרת משהו רחב יותר ממוזיקה, כנראה שהמוזיקה שאתה מחפש או מעדיף להקשיב לה, לא פועלת במרחבים האלו. וזה שיש פוסט מודרניזם ושהוא מגיע גם לעולם המוזיקה הפופולרית (אם כי נראה לי שאנחנו כבר די אחרי הפוסט), זה סבבה והכל, אתה לא חייב לאהוב או להתחבר לזה, אני פשוט לא מבינה למה זה כלכך מפריע לך כשיש אמנים ולהקות ויוצרים שכנראה מתאימים יותר למה שאתה מחפש. למה, כי זה מקבל יותר חשיפה? אבל זה ברוב המקרים בעבר קיבל יותר חשיפה, או חשיפה אחרת, ובעולם שלנו, שבו "חשיפה" היא רק פונקציה של האתרים שאתה בוחר להכניס לפיד שלך או הפלייליסטס שאתה בונה ברדיו אינטרנט, זה אפילו פחות רלוונטי.
אתה יכול לא לקבל את האמנות של גאגא או לא לאהוב אותה או לא להתחבר אליה, אבל עד כה אני לא מבינה כלכך למה אתה מנסה לבטל אותה, למה זה כלכך מפריע לך שהיא קיימת.

droriko

New member
קודם כל

אני מתנצל אם הייתי תוקפני כלפיך. דבר שני,עכשיו כשהבהרת את עצמך אנחנו כבר יותר מתקרבים מבחינת הדעה. דבר שלישי, ליידי גאגא עצמה לא מפריעה לי. מפריעה לי הברנז'ה שפתאום שאימצה לעצמה גישה פוסט מודרנית(תשימי לב, לא ליידי גאגא היא הפוסט מודרנית אלא התקשורת) ושזה בסדר ואפילו מגניב להלל את גאגא ושות'. אבל כמו כל דבר מסתבר שכל לפוסט מודרניזם יש גבול, אתם יודעים איך הגבול? כשזה מתנגש עם גזענות,גזענות כלפי מזרחים כמובן(שהרי כולנו יודעים מה הצבע של התקשורת). מבחינת הברנז'ה אייל גולן ושרית חדד וזהבה בן(וגם אתניקס עד לא מזמן) זה פח , אבל ליידי גאגא זאת אומנות צרופה, פה אני כבר נהייה אדום. הדבר שהכי הרתיח אותי וגרם גם לחסימה שלי ביוטיוב, זה סרטון של מרצ,מפלגת הדגל של הברנז'ה, שבה רואים את הפוסטמה הזאת שהיתה חברה של אסף הראל(נו השדרנית הזאת שגם היתה שופטת בכוכב נולד) מלגלגת על מצביעי הליכוד שהם שומעים הפרוייקט של רביבו. עכישו מעבר לזה שזה דבילי לקבוע למישהו את הטעם המוזיקלי שלו לפי הקול שהוא שם בקלפי, באיזה זכות את בכלל מתנשאת על הפרוייקט של רביבו? השירים של הפרוייקט הם ב-10 רמות על כל הזבל הפופי שאת דוחפת בתכניות שלך. את באמת באה ואומרת לי עכשיו שליידי גאגא היא גאונית אבל אביהו מדינה,בן אדם שלכל הדעות צריך לקבל פרס ישראל, זה "זבל של ליכודניקים". חתיכת מפגרת( כתבתי דברים הרבה יותר גרועים מזה בצינור אגב).

ולא,אני לא מזרחי.

oren29at

New member
ההבדל הוא באינטלקט

ולגאגא, מה לעשות, יש הרבה ממנו, בוודאי יותר מכל אלה שהזכרת.

זריקת אבנים על תקשורת המיינסטרים היא דבר משעמם. זריקת אבנים על מרצ, עבור אנשים מסויימים, זה כמו לנשום. התנשאות, רגשי נחיתות, שנאה ואלימות יש לכל אורך ורוחב החברה הישראלית. נראה לי שאפשר להשאיר את הפורום הזה מחוץ לגבולות הגזרה של השיח המקובל.

arieltr

New member
זה לא האינטלקט - זו המניפולציה

היה לא מזמן שרשור שקצת חפף את הויכוח בין הפרסונה לבין היצירה.

אני נוטה להפריד בין האדם והיצירה. לא מעניין אותי כהו-זה אם וואגנר היה אנטישמי או אם הוא היה אוכל חתולים או נושך אגזוזים. מצידי שהסרט האהוב עליו יהיה רובוטריקים. אם האופרות שלו נשמעות כמו שהן נשמעות וזה נשמע נהדר, אז אני אקשיב להן עוד ועוד. ודחילק עמדתו בעניין הסכסוך האזורי או צילומי העירום עם ברהמס.

גאגא?
אם אני רוצה לראות עירום אני כבר אדע איפה לחפש.
אם אני רוצה סוריאליזם וודאי לא אפנה אליה ברגע זה.
אם אני רוצה אמנות חזותית, גברת גאגא מצטער, אזלו המספרים לתור הנוכחי תחזרי בעשור הבא אולי אהיה פנוי בשבילך.
אם אני מחפש אינטלקט, אולי בעצם אבדוק מה יש לה לגאגא לומר אבל רק אחרי שאסיים את כל הפרקים של פרפר נחמד, הם פשוט יותר אותנטים.
אם אני רוצה לשמוע מוסיקה, ואני מאוד רוצה, אז רגע תזכיר לי איך זה בעצם קשור ללידי הזאת?
אגב, אם אני ארצה מניפולציות יש מצב שהגברת תספק סחורה, אבל בעידן הנוכחי זו לא באמת חוכמה גדולה.

oren29at

New member

על הטקסט, על ההפניה למאמר ולתמונה, ועל ההערה בסוף.

למעלה