פוסט מודרניזם

אולי ניתן לייחס נטיות פוסט-מוד לסאמפלינג

וכל אותם אמנים היוצרים קטעים חדשים מצלילים שלא הם יצרו, לרבות צלילים שאינם מוזיקה מלכתחילה. הרוקנרול של שנות החמישים והשישים היה מודרניסטי, לא פוסט.

אכן

הייתי אומר שקנייה וסט עושה שימוש בפוסט-מודרניזם במבנה של שיריו: ממש בלאגן של בתים/פזמון/מלודיות ועוד. מבחינה רעיונית/אופי אני לא מספיק בקיא, כנראה שהוא לא.
האמנים האחרים שהזכרתי פוסט-מודרנים בהגשה שלהם של המוסיקה, השירים עצמם כאלה. כאילו המוסיקה מנותקת לגמרי מהאמנים שמבצעים אותה. אני יכול לשמוע שיר ואז לתהות: היה בכלל מי שניגן את השיר? זאת ההרגשה שלי לפחות.

oren29at

New member
אני חושב שאתה מערבב קצת

"פוסט מודרניזם", אם אני מבין אותו נכון, הוא ביטול ההירארכיות המסורתיות או המקובלות, וההבדלים בין "גבוה" ו"נמוך". רוק'נרול התחיל כ"בידור" והפך ל"אמנות" באמצע שנות השישים. גם "פופ מסחרי" יכול להכיל איכות אמנותית, אם יש מי שמוצא אותה בו, וזה לא משנה אם היתה כוונה כזאת או שלא.

אני לא בטוח שאפשר להגיד על מוזיקה מסוימת שהיא "פוסט מודרנית". הדוגמה שהבאת של קניה ווסט היא סוג מסוים של יצירתיות מוזיקלית, לא שונה כל כך ממה ש Can עשו בשנות השבעים, או להבדיל טים באקלי באלבומי אמצע הקריירה שלו, שחלקם בלתי שמיעים בעליל (עבורי לפחות).

"מוזיקה מנותקת מהאמנים שמבצעים אותה" מעידה על כישלון של האמנים האלה, או לפחות כלשון שלהם להגיע אליך (יתכן שמאזינים אחרים חווים את החיבור שאתה לא). כשאני חושב על זה עכשיו, לבק היה אלבום שאפשר להגדיר אותו "פוסט מודרני"- הוא שיחרר רק את התווים של השירים, ואיפשר לכל דיכפין לבצע אותם כרצונו. מבחינתי, אגב, מדובר היה במהלך כושל בבסיסו, שמייתר בעצם את בק כמוזיקאי, ומעמיד את השירים העירומים שלו בשורה אלמונית אחת עם מלחינים כמו מוצארט, גרשווין, או לנון ומקרטני. בשורה הזאת אין לבק שום יתרון שהוא. ההיפך הגמור.

לנקודת הלו ריד שלך, וה"יקיות" שלו- זה מזכיר לי את המאמץ העצום של דני סנדרסון לאורך כל הקריירה, שבסופו הוגשה ומוגשת למאזין מוזיקה אינטילגנטית ונון שלאנטית. אין מה לעשות, רק עבודה קשה מביאה לתוצאות מעולות. הדוגמה ההפוכה היא אלבומי הסולו של סיד בארט. לא שמעתי אותם במלואם, אבל המוזיקה שם נעה בין רגעים מבריקים לכאלה שבהם כל הנוגעים בדבר מנסים לחפות על חוסר החשק/יכולת של בארט בהצלחה חלקית מינוס.

לא מדויק

פוסט מודרניזם זה הרעיון שאין אמת. אחרי כן יש כל מיני השלכות רעיוניות של נרטיבים שוויוניים, מאבקי כוחות וכו'.

ביטול הירארכיות, מהפכנות, מרידות וכו' זה גם חלק מהמודרניזם ואפילו רעיונות יותר קדומים.

בנוגע לקניה ווסט, הסיבה שבחרתי בו היא כי הוא מציג את ה"אין אמת" הזה במבנה השיר. זה נדמה לי דוגמה לשיר כזה. השימוש במלודיות שונות ע"מ להרכיב מלודיה אחרת, קצב ע"י שימוש ב'קומפרסור' או ה'תיקון שירה' - לא בטוח מה המונח המקצועי הנכון של זה. השירים שאתה מדבר עליהם אני לא מכיר - בוא נבדוק! תן דוגמא, זה מעניין דווקא.

לגבי ריד, אני מניח שרוב האמנים הכי גדולים באמת היו פרפקציוניסטים על רמת ה-OCD. אבל אני דווקא הכי אוהב (בהכללה כמובן) את האמנים שניגנו יותר loose, לא בקצב, לא מכוונים, הקליטו נורא והשקיעו בעצמם כמה שפחות:

Replacements, Faces, Avett Brothers, Ryan Adams וכאלה..... אבל זה רק אני.

oren29at

New member
התיש אותי הקניה הזה שלך

הוא מתנהג באולפן כמו ילד בחנות ממתקים שמעמיס עוד ועוד- עוד טריק אולפן, עוד מיקס, עוד שכבה, עוד ועוד, ובסוף מה? ראפ, אבל בלי איזה קרוס למשהו אחר שיוכל לחבב אותו על האוזן שלי.

מצד שני, האוזן שלי היא לא האוזן הנכונה, או התיכונה, או המחתרתית

לגבי הניימדרופינג האלגנטי שלי-

על Can יש עדויות יותר נאמנות מזו שלי בארכיוננו המסועף:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=552&aId=108080

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=552&aId=108081

לגבי טים באקלי- במקרה שלו זה מסע אישי/פנימי שידרוש ממך הרבה מאמץ ונכונות. יש לו אלבום שאני אוהב במיוחד בשם Blue Afternoon. מתוכו בחרתי לך את "The Train":

http://youtu.be/sNHZXt_A-Dk

את Lorca כבר לא הצלחתי לשמוע בשלמותו. הנה קטע הפתיחה, שהוא גם שיר הנושא, שהוא גם מבחן לא פשוט לעצבים שלך

http://youtu.be/PKX9uwTxUNM

droriko

New member
קניה מלך

הוא לא עוד ראפר שעסוק בלמחזר להיטים, הוא כל הזמן חוקר,כל הזמן מתנסה,הוא אמן. גם בדרך כלל ראפרים מתיישבים על איזשהוא ביט ואז יושבים עליו לאורך כל השיר,בלי שום טויסט,בלי כלום,שמעת את ה-10 שניות הראשונות כאילו שמעת את כל השיר. זה שקניה בוחר לשים עוד מיקס ועוד שכבה צריך להאמר לזכותו ולא לחובתו.

נההה לא באמת מחתרתי

זה גם לא הקאפ אפ טי שלי, סתם נתקלתי באלבום שלו בגלל ביקורות חיוביות ועניין אותי לשמוע על מה מדובר. אני זוכר שפשוט משמיעה ראשונית הבנתי שיש פה משהו מעניין וקצת מעבר ל-ראפ או היפ הופ רגיל.

בסופו של דבר אני לא יודע אם זה באמת שיר עם תבניות פוסט-מודרניות. בשביל זה נצטרך להגדיר קריטריונים מאוד ברורים והרי אף אחד לא משלם לנו על זה.

אבל להשתמש ב'pitch correction' כעוד עזר למלודיה הראשית (במקום לתקן זיופים של הזמר), לקחת קטעים משירים ישנים, כל הסלט הזה עושה לי קריצה פוסט-מודרנית. אני לא חושב שאפשר להגיד אותו דבר על טים באקלי. אוונגארד? כן. אפל? כן. ג'אז למוגבלים בקצב ושמיעה? גם כן

אבל זה עדיין לא פוסט מודרני, לדעתי.

בכל אופן, נראה לי שהשרשור הזה מיצה את עצמו. אולי אפשר לדסקס שירים פוסט-מודרנים בשרשור חדש.

בנימה אחרת, הראפ היחיד שנתקלתי בו וישר התחבר לי לוריד זה הראפ של Brother Ali. ממש לא מזמן גיליתי אותו והוא מעולה!

tzvika321

New member
הפוס מודרניזם הוא במידה מסויימת התפכחות

התפכחות מהתיאוריות המודרניות הגדולות שרצו להביא גאולה לעולם, כל אחת בדרכה. נאציזם, קומוניזם, פאשיזם, קפיטליזם, ויסלחו לי כל האיזמים ששכחתי.
מה המשמעות למוזיקה? אני לא יודע בוודאות. אולי גם בתחום זה אפשר להתפכח מהאמונה שהנה באה המהפכה הבאה, ובמקום גיליוטינות היא תשתמש בגיטרות.
אני בספק אם ניתן להבחין בין מוזיקה פוסט מוד' ומודרנית על פי אלמנטים מוזיקליים. בכל מקרה אין לי מושג איך לזהות אלמנטים כאלו גם אם תקיפו אותם בעיגול אדום ותציירו לכיוונם חץ.
ואני הולך לעשות כאן השוואה שאולי תישמע מופרכת, אבל ישנם שני אמנים שבזמן האחרון שרו על Wrecking ball. הבוס בעיני הוא הפוסט מודרניסט, בגלל השיח שהוא מעורר.מיילי סיירוס לעומתו, האם היא באמת מעוררת שיח רציני ובוחן גבולות? האם היא לא מתפקדת בדיוק בתוך המסגרת המדוייקת שלה בתעשייה המודרנית?

הכי מצחיק/עצוב במיילי סיירוס הוא חוסר המודעות

שלה למסגרת בה היא פועלת. היא עצמה בטוחה שהיא אמנית חסרת פשרות ופורצת-גבולות, בעוד היא ממלאת בדיוק את המשבצת שהתעשייה ייעדה לה. מצד שני, מה אנחנו מצפים מילדה שאפילו לא למדה בתיכון באופן מסודר? לא מדובר בבוגרת בי"ס לאמנות....

oren29at

New member
גיבורת מעמד הפועלים!

מצטיינת דיקן בפקולטה למדעי כוכבת הפופ המתחרפנת ע"ש בריטני ספירס. עשו את כל זה קודם לפניה, זה לא משנה. מתישהו אני מניח שהיא תמצא את הנישה שלה, ותעשה פופ כזה או אחר. עם קצת מזל, היא תמצא גם את האמירה האישית שלה. עם פחות מזל, היא תככב בריאליטי טראש כלשהו.

או במילים אחרות- שיעמום המחץ, המיילי הזאת.

דווקא יש לי תקווה לגביה

ה-role models שלה הם מהכיוון הנכון: היא הביעה הערכה לשינייד אוקונור וללו ריד, לפחות. עוד עשור או פחות מזה היא תתעשת, תעשה מעשה נינט ותתחיל להקליט עם להקות פאנק מחתרתיות.

tzvika321

New member
אני לא בטוח לגבי חוסר המודעות

מאד יכול להיות שהיא עושה את מה שהיא עושה מתוך מודעות מלאה לכך שזו הדרך היחידה להשתחרר מהאנה מונטנה, אבל זה לא משנה בהרבה את התמונה.רק הופך אותה להרבה יותר צינית.

נו, וזה לא בדיוק מה שאומרים לה מסביבה?

"את חייבת להשתחרר מהאנה מונטנה. את כבר לא ילדה וצריכה לעשות דברים "מבוגרים" אם את רוצה להמשיך את הקריירה." זו בדיוק התוכנית של מנהליה/סוכניה. והיא מאמינה להם, ולטרי ריצ'רדסון.

droriko

New member
אם הייתי שמרן

אז לא הייתי שומע מוזיקה אלטרנטיבית,שכל המהות שלה זה לפרוץ את הגבולות הקיימים,שזה ההפך משמרנות. אם אני חושב שליידי גאגא זה מוזיקה של פרחות אז זה בגלל שזה מוזיקה של פרחות, לא בגלל שאני "שמרן". בכלל את כל הזמן מנסה לנתח את האישיות שלי,ונראה שאת לא יודעת עלי כלום אלא סתם עויינת אותי מאז שזרקתי לך הערה על המבחן ציורים ההוא.

אז אולי לא הבנת את גאגא

היא בוודאי לא "פרחית". כל מה שהיא עושה מאוד, מאוד מחושב, וחלק מאמירה אמנותית וחברתית מסויימת. זה ההפך מפרחיות. ואין לי כלום נגדך אישית. אני לא זוכרת אפילו על איזה מבחן ציור דיברת.

droriko

New member
אין ספק שהיא גאונה

גם שמעתי שהיא למדה בהרוורד בגיל 16 או משהו. אבל היא לא מעניינת אותי בתור בן אדם,ולא מעניין אותי המניעים מאחורי מה שהיא עושה. כשאני שומע את המוזיקה שלה עולה לי בראש פקאצות עם וודקה-רד בול ביד מפזזות לשירים שלה.

tzvika321

New member
יש שמרנים שאוהבים את פינק פלוייד

יש שמרנים שמתים על ברוס ספרינגסטין
יש שמרנים שחולים על הפיקסיז
יש שמרנים שלא חושבים שהם שמרנים
ממתי המילה שמרן נהפכה לקללה? אני מניח שיש לא מעט תחומים שבהם אני שמרני, אז?
מוזיקה אלטרנטיבית, או לפחות מה שנקרא היום מוזיקה אלטרנטיבית, לא בדיוק פורצת גבולות קיימים. חלק לא קטן ממנה משעמם אותי כמו שליידי גאגא משעממת אותי.
לא הצד הראשון של המשפט ולא חלקו השני לא אומרים שום דבר על השמרנות או חוסר השמרנות שלי.
אם ננסה לנסח את זה בצורה יותר ברורה : המוזיקה שאתה שומע, לא אומרת שום דבר על מידת השמרנות שלך.

droriko

New member
לא כל

להקה שקוראת לעצמה "מוזיקה אלטרנטיבית" היא באמת כזאת(בדרך כלל זה חיקוי כזה או אחר של נירוונה או הפיקסיז)

אגב לדעתי זה שאני שומע מזרחית,בהתחשב בסביבה שאני בא ממנה(ואפילו חטפתי לא פעם קיטונות של בוז על זה) מעיד על כמה אני לא שמרן.

למעלה